Rosso tukee lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia


22.10.2015

Rosso on myöntänyt yhteensä 6 000 euron stipendin ohjaajakoulutukseen ja välinehankintoihin kymmenelle laadukasta nuorisotyötä tekevälle yleisurheiluseuralle. Tuen avulla yhä useampi lapsi ja nuori pääsee haluamansa harrastuksen pariin.

Stipendin saavat Viipurin Urheilijat, Nokian Urheilijat, Lappajärven Veikot, Raision Kuula, Pyhäselän Urheilijat, Imatran Urheilijat, Porin Yleisurheilu, Riihimäen Kisko, Kaipolan Vire ja Siikalatvan Urheilijat.

Yhteensä 6 000 euron tukiraha on suunnattu lasten yleisurheiluohjaajakoulutukseen ja yleisurheiluvälineiden hankintaan, mikä näkyy suoraan seurojen arjessa.

– Rosso haluaa näin tukea lasten ja nuorten yleisurheiluharrastusta ja kasvua terveiksi ja hyväkuntoisiksi aikuisiksi. Paikallisen urheiluseuratoiminnan tukeminen tuntuu erityisen hyvältä, sillä monet seuratoiminnassa mukana olevista perheistä ovat tärkeitä asiakkaitamme, sanoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö.

Rosson paikallistason yleisurheilulle myöntämää tukea arvostetaan suuresti.

– Rosson stipendin saavat tänä vuonna seurat, joiden yleisurheilukoulutoiminta on vahvassa nosteessa. Rosson myöntämät stipendit auttavat seuroja tekemään entistäkin laadukkaampaa nuorisotyötä, sanoo SUL:n seurapalvelujohtaja Harri Aalto.

Lisää lapsia liikkumaan

Helsinkiläisen Viipurin Urheilijoiden toiminnanjohtaja Ville Hyvärinen pitää seuran saamaa tuhannen euron stipendiä erittäin tärkeänä nuorisotoiminnan tukena.

– Stipendin myötä voimme kouluttaa neljä, viisi uutta yleisurheilun ohjaajaa. Kun meillä on enemmän ohjaajia, voimme ottaa seuran toimintaan mukaan 80–100 uutta 9–13-vuotiasta harrastajaa, joita on pitkässä jonossa. Kyseessä on merkittävä lisäys, sillä tällä hetkellä meillä harrastaa yleisurheilua noin 260 lasta ja nuorta, Ville Hyvärinen kertoo.

­Ohjaajien koulutukset käynnistyvät marraskuussa, jotta uudet junioriryhmät voivat aloittaa toimintansa heti ensi vuoden alussa.

– Halukkaita tulijoita on paljon, joten tuntuu hienolta tarjota harrastusmahdollisuus yhä useammalle juniorille. Tämä on ensimmäinen kerta, kun urheiluseuramme saa tämäntapaista tukea toiminnalleen. Stipendi on otettu ilolla vastaan sekä harrastajiemme että ohjaajiemme parissa, Hyvärinen kiittelee.

Lisätietoja:

Merja Helistö, Rosso-ketjupäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus,
puh. 010 768 2851, s-posti merja.helisto@sok.fi