S-market Lievestuore uudistuu – uusi sisäänkäynti ja parkkipaikan laajennus


6.4.2021

S-market Lievestuoreen kokonaisvaltainen uudistus toteutetaan kevään ja alkukesän aikana. S-marketin myymäläilme päivitetään uuden S-market konseptin mukaiseksi, kaikki vanhat kylmäkalusteet uusitaan, myymälään rakennetaan uusi sisäänkäynti ja myös pysäköintialuetta laajennetaan. Mittavassa hankkeessa myös kiinteistötekniikkaa uudistetaan lämmitysjärjestelmän ja ilmastoinnin osalta. Uudistustyöt ovat alkaneet maalis-huhtikuun vaihteessa ja myymälän osalta remontti valmistuu juhannukseen mennessä. 

S-market Lievestuoreen uudistuksessa myymälän ilme päivitetään uuden S-market konseptin mukaiseksi. Kalustuksen osalta kaikki myymälän kylmäkalusteet uusitaan. Lisäksi hedelmä- ja vihannesosasto, leipäosasto sekä juomaosasto uusitaan kalusteita myöten.

− Haluamme tarjota asiakkaillemme Lievestuoreella entistä viihtyisämmän ja toimivamman myymälän, jonka valikoiman suunnittelussa on kuunneltu asiakkaiden toiveita. Uudistuksen myötä päivitämme valikoimiamme vastaamaan paremmin paikallista kysyntää ja asiakkaidemme toiveita, kertoo S-market Lievestuoreen marketpäällikkö Elina Piispanen.

Sisällä tapahtuvien muutosten lisäksi myös marketin parkkialuetta laajennetaan. Pysäköintialueen laajentamista on edesauttanut kiinteistön viereisen tontin hyödyntäminen parkkialueeksi.
− Olemme saaneet asiakkailta toistuvasti palautetta ahtaista parkkipaikoista ja tähän toiveeseen pystymme vihdoin vastaamaan. Ulospäin näkyvin muutos on uuden sisäänkäynnin rakentaminen myymälään. Sisäänkäynnin sijoittelua muuttamalla saadaan hyödynnettyä uusi, myymälän toiselle puollelle tuleva parkkialue paremmin, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen piha-alueella tapahtuvaa myllerrystä.

Sisäänkäynnin uusi sijoittelu vaikuttaa myös myymäläjärjestykseen. Pullonpalautuspiste muutetaan nykyisen sisäänkäynnin kohdalle ja kassalinjat siirretään uutta sisäänkäyntiä kohden.

− Uusi sisäänkäynti mahdollistaa entistä selkeämmän kokonaisuuden ja uusia tilankäytön mahdollisuuksia. Uuden sisäänkäynnin tuulikaappiin saadaan sijoitettua Postin noutolokerikot, Piispanen täydentää.

Kalustevalinnoissa ja kiinteistön lämmitysjärjestelmissä korostuu ekologisuus

Keskimaa on sitoutunut pienentämään liiketoimintansa ympäristövaikutuksia ja tukemaan ekologisesti vastuullista toimintaa. Hiilijalanjäljen ja energiankulutuksen pienentämiseksi energianhankintaa ja -käyttöä halutaan optimoida S-market Lievestuoreen kalustevalinnoilla sekä taloteknisten järjestelmien uudistamisella. Kylmäkalusteet vaihdetaan ovellisiin ja CO²-tekniikalla toimiviin energiatehokkaisiin kylmäkalusteisiin.

Remontin yhteydessä myös kiinteistötekniikka päivitetään uusimalla nykyinen lämmitys- ja ilmastointijärjestelmä sekä rakennusautomaatio tarvittavilta osin. Jatkossa kohde lämmitetään kylmäjärjestelmän lauhdelämmön sekä lämmitysjärjestelmään lisättävän lämpöpumpun avulla, joiden myötä nykyisestä öljypolttimesta voidaan lämmöntuotannossa luopua. Tavoitteena on saada S-Market Lievestuoreen kiinteistö hiilineutraaliksi tämän vuoden aikana.

Remontin uudistustyöt pyritään tekemään mahdollisimman pienin häiriöin, joten osa remontin vaiheista toteutetaan yöaikaan. Uudistus valmistuu myymälän sisätilojen ja uuden sisäänkäynnin osalta juhannukseen mennessä. Parkkialueen laajennus valmistuu kesän loppuun mennessä. Investoinnin kustannusarvio on noin 1 400 000 €.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, 010 76 73032, mikko.lehtinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Elina Piispanen, 010 76 74345, elina.piispanen@sok.fi