S-market Muuramelle suunnitteilla uusi kiinteistö Muuramen keskustaan


11.10.2022

Osuuskauppa Keskimaa ja Muuramen kunta ovat tehneet kaavoituksen käynnistämissopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen nykyisen S-marketin viereisen maa-alueen kehittämisestä myymäläliikepaikaksi Muuramen keskustassa. Osuuskauppa Keskimaan suunnitelmissa on rakennuttaa uusi S-market käyttötarkoitukseen sopivaksi kehitetylle tontille Virastotien ja Mikkolantien kulmaukseen asemakaavan lainvoimaistumisen jälkeen.

Muurame asemakuva

− Olemme kartoittaneet useita tonttivaihtoehtoja Muuramen alueelta ja nykyinen sijainti Muuramen keskustassa on osoittautunut parhaaksi vaihtoehdoksi. Meillä on halu kehittää liiketoimintaamme keskustassa, mikä lisää samalla koko Muuramen keskusta-alueen vetovoimaisuutta, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä tonttikauppoja.

Muuramen kunta ja Keskimaa ovat sitoutuneet kehittämään uuden liikepaikan Muuramen kunnan ja Keskimaan omistuksessa oleville tonteille, nykyisen S-marketin viereen. Uusi liikerakentamisen mahdollistava tontti olisi määrä kaavoittaa näille kahdelle tontille Virastotien ja Mikkolantien kulmaukseen.

− Keskimaa on kunnalle tärkeä yhteistyökumppani. Tämä järjestely edistää merkittävästi keskustan kehittämistä ja lisää vetovoimaisuutta, toteaa Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Muuramen kunnalta ostetulla kiinteistöllä sijaitsee vanha liikerakennus, joka tullaan purkamaan muodostettavan liikekiinteistön paikalta.
−  Purettavan kiinteistön vuokralaisille etsitään korvaavat tilat yhteistyössä kunnan kanssa. Kaavoitusprosessi kestää kuitenkin sen verran pitkään, että järjestely vie arviolta kaksi vuotta, Ranta-aho täsmentää.

Tällä hetkellä S-market Muurame toimii vuokralaisena kiinteistössä, jonka omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Trophi Fastighets AB. S-market jatkaa nykyisessä kiinteistössä aina siihen asti, kunnes uusi myymäläkiinteistö valmistuu. Uuden S-marketin kiinteistökokonaisuus myydään Trophille, jonka tiloissa Osuuskauppa Keskimaa tulee jatkamaan pitkällä vuokrasopimuksella. Trophi Fastighets AB on kiinteistöyhtiö, joka sijoittaa liikekiinteistöihin Pohjoismaissa, ja jonka liiketoimintakonseptina on omistaa päivittäistavarakauppoja pitkäjänteisesti.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme jatkaa Keskimaan vuokranantajana Muuramessa ja olla osaltamme mukana kehittämässä Muuramen keskusta-aluetta ja Liikekeskusta. Tämän tyyppiset sijoitukset ja kehityshankkeet ovat olennainen osa liiketoimintaamme, kertoo Trophi Fastighets AB:n maajohtaja Tommi Seppänen.

Kiinteistökaupalla ja vuokrasopimuksella varmistetaan S-marketin keskeytyksetön siirtymä uusiin myymälätiloihin.

− Keskimaalle uusi myymälä antaa paljon mahdollisuuksia liiketoimintojen kehittämiseen Muuramessa. Nykyaikainen myymälä helpottaisi merkittävästi myymälän sisäistä logistiikkaa, toisi kaivattua lisätilaa ja sitä kautta kattavammat valikoimat. Parkkitilat tulisivat myymälän molemmille puolille, avaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen alustavia suunnitelmia.

Rakentamiseen liittyvät rakennustyöt tontilla alkavat aikaisintaan uuden asemakaavan ja rakennusluvan lainvoimaistumisen jälkeen. Uuden myymälän rakentamisen kestää kaavoitusvaiheen lisäksi noin puolitoista vuotta.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, antti.maatta@sok.fi, 010 767 3011
Osuuskauppa Keskimaa, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen, vesa.kyllonen@sok.fi, 010 767 3021
Muuramen kunta, kunnanjohtaja Ari Ranta-aho ari.ranta-aho@muurame.fi, 040 504 7960
Trophi Fastighets AB, maajohtaja Tommi Seppänen, tommi.seppanen@trophi.se, 050 5378 078