S-market Pihtipudas uudistuu – puttaalaisille yli 1 400 uutta tuotetta ja paistopiste


28.9.2017

Osuuskauppa Keskimaan S-market Pihtipudas uudistetaan syksyn aikana. Myymälä vahvistaa asemaansa puttaalaisten parhaana ruokakauppana.

– Uudistuksella varmistamme, että S-market on juuri sitä, mitä pihtiputaalaiset hyvältä ruokakaupalta odottavat. Olemme kysyneet asiakkaiden toiveita ja lähdemme niiden perusteella toteuttamaan S-marketin mittavaa uudistusta, aluejohtaja Marko Tyyskä kuvailee.

Kesällä tehdyssä asiakaskyselyssä kävi ilmi, että S-marketiin ollaan jo nykyisellään tyytyväisiä.

– Valikoimissamme olevien tuotteiden saatavuus on parantunut, minkä asiakkaamme ovat selvästikin huomanneet. Kyselytutkimuksessa kiiteltiin paljon myös palvelevaa, ystävällistä ja tuttua henkilökuntaa sekä edullista hintatasoa, marketpäällikkö Ritva Kumpulainen kertoo.

Asiakkailta kysyttiin myös tuotetoiveita.

– Viesti oli hyvin selkeä: ulkomaisten, eksoottisten ja erikoisten elintarvikkeiden sijasta puttaalaiset haluavat ostaa omasta kaupastaan kotimaista perushyvää ruokaa, joka on tuoretta ja laadukasta.

Ensi viikolla käynnistyvän uudistuksen myötä S-market profiloituu entistä selkeämmin ruokakaupaksi.

– Päivittäistavarat saavat lisää tilaa. Valikoima laajentuu 1 400 tuotteella, yhteensä yli 11 000 tuotenimikkeeseen. Esimerkiksi hedelmien ja vihannesten valikoima kasvaa lähes kolmanneksella.

Asiakkaiden toivomia paikallisia tuotteita S-marketista löytyy jo nyt, mutta niiden määrää tullaan edelleen lisäämään, mikäli hyviä lähituottajia löytyy.

– Lisäksi meille tulee kotimaisuutta korostava paistopiste, josta saa uunituoreita suolaisia ja makeita herkkuja, esimerkiksi pullia, piirakoita ja sämpylöitä. Tuotteistus elää sen mukaan, mitä asiakkaamme haluavat paistopisteestä ostaa. Uutta on niin ikään konsulenttipiste, jossa maistatellaan ja esitellään erilaisia tuotteita, Ritva Kumpulainen selvittää.

Päivittäistavaravalikoiman kasvaessa S-marketin käyttötavaraosasto supistuu. Valikoimissa pysyvät kuitenkin päivittäin tarvittavat arkiset taloustavarat, aluspukeutuminen, sukat sekä ajankohtaiset kausituotteet.

S-marketin myymälämiljöö päivitetään raikkaammaksi, avarammaksi ja viihtyisämmäksi. Leipä- sekä hedelmä- ja vihannesosaston hyllyt uusitaan. Maitokaappi varustetaan energiaa säästävillä ovilla. Myymälän aulaan tulee kahvipiste, jossa on kahviautomaatti, pöytiä ja tuoleja. Automaatista saa S-Etukortilla päivittäin kahvikupillisen ilmaiseksi.

– S-marketiin tullaan paitsi ruokaostoksille, myös tapaamaan tuttuja ja vaihtamaan kuulumisia. Kannustamme tähän tarjoamalla entistä mukavamman kohtaamispaikan kyläläisille, Marko Tyyskä perustelee.

Kustannuksiltaan noin 350 000 euron uudistus käynnistyy ensi viikolla. Myymälä palvelee koko remontin ajan normaalien aukioloaikojen puitteissa. Tuotteiden paikat vaihtuvat, joten muutosvaiheessa kannattaa rohkeasti kysyä henkilökunnalta apua niiden löytämiseksi.

– Kuluva vuosi on Pihtiputaalla Keskimaan palvelujen kehittämisen vuosi. Kesällä avattiin uusi ABC-automaatti myymälän pihalle ja joulukauppaa päästään tekemään entistäkin paremmassa S-marketissa, Marko Tyyskä kiteyttää.