S-market Uurainen avataan 22.2.24 – pinta-ala tuplaantuu entiseen Saleen verrattuna


20.2.2024

Uuraisilla vietetään uuden S-market Uuraisten avajaisia torstaina 22.2.2024. Osuuskauppa Keskimaan rakennuttama, myymäläneliöiltään 900 neliön suuruinen S-market korvaa entisen Salen. Kaupan valikoima laajentuu jopa 5000 tuotteella. Uuden liikekiinteistön yhteydessä palvelee myös ABC-automaattiasema.

Osuuskauppa Keskimaa ja Uuraisten kunta allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Uuraisten elinvoimahankkeesta kesällä 2021. Hankkeen myötä Uuraisten keskustaan käynnistettiin kaavoitus uuden liikekiinteistön rakentamiseksi. Kaavamuutos valmistui lokakuussa 2022 ja rakentamisen päätös tehtiin helmikuussa 2023.

− Huolellisen suunnittelun ja päätöksenteon jälkeen asiat ovat tapahtuneet vauhdikkaasti. Keskimaan hallitus teki vuosi sitten helmikuussa päätöksen uuden S-marketin rakentamisesta Uuraisille ja tasan vuosi päätöksen jälkeen pääsemme jo juhlistamaan kaupan avausta. S-market Uurainen on todella odotettu paikallisten asiakkaiden keskuudessa, sillä niin pinta-alaltaan kuin valikoimiltaankin isomman S-marketin myötä paikalliset asiakkaat saavat entistä paremmin tarpeensa oman kylän kaupalta, toteaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Uuraislaisten asiakkaiden toiveet on huomioitu uuden S-marketin valikoimien suunnittelussa ja myös kaupan palveluissa.

− Kaupan valikoimia on laajennettu merkittävästi, jopa 5000 tuotteella verrattuna entiseen Saleen. Jo viime keväänä kysyimme asiakkaiden toiveita uuden S-marketin valikoimiin ja palveluihin liittyen, ja nyt olemme päässeet niitä toteuttamaan. Erityisesti uudessa S-marketissamme olemme panostaneet asiakkaiden toivomiin kala- ja lihavalikoimiin, panimotuotteisiin sekä eläintarvikkeisiin ja -ruokiin, selventää S-market Uuraisten marketpäällikkö Sanna Kujala.

Yksi vahvasti asiakkailta noussut toive oli saada ruoan verkkokaupan palvelut Uuraisille. Toivottuja lisäpalveluita ovat myös paistopiste sekä itsepalvelukassat.

− Vastaamme asiakkaiden toiveisiin tuomalla ruoan verkkokaupan Uuraisille. Tämä mahdollistaa asiakkaillemme ruokaostosten tekemisen helposti verkossa ja niiden noutamisen valmiiksi kerättynä myymälästämme. Lukuisat toiveet verkkokaupasta jopa hieman yllättivät meidät, mutta keräämämme tiedon valossa uuraislaiset ovat käyttäneet aktiivisesti erityisesti Prisma Palokan verkkokauppaa jo ennestään, joten nyt tuomme tutun palvelun entistä lähemmäksi asiakkaitamme, Sanna Kujala lisää.

Uusi S-market työllistää avajaisvaiheessa 13 työntekijää, joista kuusi aloittaa uusina työntekijöinä S-market Uuraisilla.

− Aika näyttää pärjäämmekö tällä porukalla, kun kaupan arki lähti pyörimään. Tiimimme on todella innoissaan, kun pääsemme pian avaamaan kaupan, jonka palveluiden ja toiminnallisuuksien suunnittelussa on huomioitu myös meidän henkilökuntamme toiveet, Kujala kertoo.

S-market Uuraisten rakentamisessa on investoitu erityisesti moderneihin energia- ja ympäristöteknisiin ratkaisuihin. Myymälässä on muun muassa ovellisilla kalusteilla oleva CO²-kylmälaitejärjestelmä tehokkaalla lämmöntalteenotolla. Kiinteistön lämmityksessä hyödynnetään kylmäjärjestelmästä syntyvää lauhdelämpöä sekä maalämpöä. Ympäristöystävällisyyden viimeistelee tulevana kesänä asennettava aurinkosähköjärjestelmä.

Uuden S-marketin parkkialueelle on rakennettu myös uusi ABC-automaattiasema. ABC-automaattiasemalla on valikoimissa uutena polttonestelaatuna moottoripolttoöljy, jota vanhalla asemalla ei ollut. Lisäksi parkkipaikalla on sähköautojen peruslatauspisteet neljälle autolle.

− Rakennusprojektissa työllistettiin runsaasti keskisuomalaisia rakennusalan yrityksiä niin suunnittelussa kuin toteutuksessakin. Sujuvalla yhteistyöllä paikallisten yritysten sekä Uuraisten kunnan kanssa projekti toteutettiin alkuperäisessä aikataulussa sekä budjetissa (5,4 M€), toteaa projektista vastannut Osuuskauppa Keskimaa ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

S-market Uuraisten avajaisia vietetään torstaina 22.2.2024 klo 9.00. Avajaispuheet pitävät Uuraisten kunnanjohtaja Juha Valkama sekä Keskimaa toimitusjohtaja Antti Määttä. Avajaisnauhan leikkauksen jälkeen myymälän henkilökunta toivottaa asiakkaat tervetulleiksi.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Sanna Kujala, marketpäällikkö, sanna.kujala@sok.fi, 010 767 5326
Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, vesa.kyllonen@sok.fi, 0107673021
Osuuskauppa Keskimaa, Jarno Minkkinen, ryhmäpäällikkö, jarno.minkkinen@sok.fi, 010 767 3039

KUVA: Tero Takalo-Eskola