S-Pankin vastaus kasvaviin asumismenoihin: 45 vuoden asuntolaina


19.12.2016

S-Pankki tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden kuukausikustannuksiltaan edulliseen omistusasumiseen. Pitkän asuntolainan maltilliset kuukausierät jättävät enemmän rahaa muuhun elämiseen. Lisähelpotusta tuo tarvittaessa jopa viiden vuoden lyhennysvapaa. Ensimmäisenä lainaratkaisua tarjotaan YIT:n Smartti- ja Skanskan BoKlok -koteihin.

Asuminen on suurimmalle osalle suomalaisista suurin menoerä. Siksi S-Pankki tarjoaa jatkossa erikseen valituissa uudiskohteissa asunnon ostajille uudenlaista asuntolainaa, jossa laina-ajaksi on mahdollista neuvotella jopa 45 vuotta. Ensimmäisenä lainaratkaisua tarjotaan rakenteilla oleviin YIT:n Smartti-kohteisiin ja Skanskan Keravalla sijaitsevaan BoKlok-kohteeseen.

”Halusimme uudistaa rahoitusmalliamme, jotta se mahdollistaisi laadukkaan asumisen omistusasunnossa ilman, että asumiskulut rajoittavat liikaa muuta elämää. Toki pitkällä laina-ajalla lainakustannukset kokonaisuutena kasvavat, mutta yhä useammin ihmiset haluavat elää tässä hetkessä sit kun -elämän sijaan”, S-Pankin kehityspäällikkö Päivi Huttunen kertoo.

Pitkä laina-aika mahdollistaa pienemmät kuukausittaiset asumiskustannukset. Lainasopimus joustaa eri elämäntilanteissa, sillä takaisinmaksun kuukausierän suuruutta voi muuttaa laina-aikana joustavasti. Laina-ajan alkuun on lisäksi mahdollista saada 2–5 vuoden lyhennysvapaa.

”Me S-Pankissa haluamme haastaa perinteisen suomalaisen näkemyksen: miksi mahdollisimman nopean lainan takaisinmaksun pitäisi olla elämän tarkoitus? Valinnanvapautta pitäisi olla enemmän. Pankin tehtävä on varmistaa, että asiakkaan suunnitelma on taloudellisesti kestävällä pohjalla”, Huttunen jatkaa.

Sekä YIT:n Smartti että Skanskan BoKlok-kohteet edustavat keskimääräistä edullisempaa rakentamista ja tehokkaasti suunniteltuja neliöitä.

”YIT Smartin lähtökohtana on kohtuullinen hinta, fiksu suunnittelu ja asunnon muunneltavuus elämäntilanteen mukaan. Henkilökohtaisen asuntolainan joustavuus on hyvä lisä Smartti-kodeissa jo tarjolla olevan S-Pankin taloyhtiölainan rinnalle muun muassa uudesta asunnosta haaveileville perheille”, toteaa YIT:n Asumisen kehitysjohtaja Marko Oinas.

Skanskan Sepänpihan BoKlok-kerrostaloasunnot Keravalla ovat jo ennakkomarkkinoinnissa, ja kodit ovat muuttovalmiita vuoden 2017 lopussa.

”BoKlok-kodit on suunniteltu meille tavallisille ihmisille. Siksi on tärkeää, että edullisten asuinneliöiden lisäksi löytyy rahoitusratkaisuja, jotka auttavat pitämään kuukausikulut fiksuina myös muuton jälkeen. Skanska pystyy tarjoamaan ostajille edulliset maksuehdot rakennusaikana. S-Pankin arjen tarpeisiin perustuva asuntolainamalli antaa asiakkaillemme yhden vaihtoehdon lisää asuntokaupan rahoittamiseen”, sanoo BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff.

Lisätietoa uudenlaisesta asuntolainasta täältä.