S-ryhmän ruokakaupat tuplasivat luomuvalikoimansa – myynti kasvaa vauhdilla


3.10.2011

 

Luomu käy kaupaksi S-ryhmän ruokakaupoissa. Luomutuotteiden myynti on kasvanut tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana 50 prosentilla viime vuoteen verrattuna.

"Asiakkaat arvostavat yhä enemmän lisäaineettomuutta, aitoutta ja läpinäkyvää, ympäristön huomioivaa tuotantotapaa. Luomussa nämä näkökulmat yhdistyvät ja se näkyy luomumyynnin reippaana kasvuna", S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu summaa.

Pelkästään kuluvan vuoden aikana S-ryhmän ruokakauppojen valikoimiin on tullut 400 uutta luomutuotetta. Kaikkineen S-kaupoista löytyy valtakunnan laajuisesti jo 1500 erilaista luomutuotetta. Valikoimat vaihtelevat sesongeittain, alueittain ja myymälöittäin.

"Moni luomu-uutuus on noussut nopeasti oman tuoteryhmänsä suosikiksi. Esimerkiksi viime vuonna Vuoden Luomutuotteeksi valittu Keisari Luomu Pils-olut on kasvattanut myyntiään lähes kolmanneksella kevääseen verrattuna. Luomujauheliha on napsaissut nopeasti 9 prosentin osuuden naudanjauhelihamyynnistä ja luomuleivän valikoimat ovat tuplaantuneet puolessa vuodessa. Erityisesti paikallisten leipomoiden luomuleivät myyvät hyvin", Alarotu listaa.

Vaikka  luomutarjonta kasvaa, valikoimista löytyy edelleen tilaa ja selkeitä tarjonta-aukkoja.

"Asiakkaat toivovat valikoimiin lisää erityisesti valmisruokaa, lihaa ja lihajalosteita. Luomuvaihtoehtoja kaivataan kaikkiin arkisessa ruoanlaitossa tarvittaviin perusaineksiin. Tarjonta kehittyy kuitenkin vain koko ketjun – tuottajien, jalostajien ja kaupan – yhteistyöllä. Olemmekin vahvasti mukana kehittämässä luomuketjua keväällä perustetun Pro Luomu ry:n kautta", yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Alarotu toteaa.

Yksi pitkään toivottu luomu-uutuus eli kotimainen luomukana saapuu pääkaupunkiseudulla kolmen myymälän, Prisma Kannelmäen, Prisma Itäkeskuksen ja S-market Sokos Helsingin valikoimiin lähiviikkojen aikana.

"Ranskalaista luomukanaa on ollut Prismoissa tarjolla jo jonkun aikaa, mutta nyt rinnalle saadaan myös kotimainen vaihtoehto. Laajempiin valikoimiin Pajuniemen luomukana saadaan vuodenvaihteen jälkeen, kun tuotanto lähtee kunnolla käyntiin."