Sale Hankasalmen myymälä suljetaan


8.2.2022

Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt sulkea Sale Hankasalmen myymälän kiinteistön huonon kunnon ja ilmanvaihdon ongelmien vuoksi. Tilat ovat osa isompaa, vanhaa ja suojeltua kiinteistöä, jonka kunnon ongelmia kaupan puolelle tehdyt korjaukset eivät ole poistaneet. Henkilökunnalle tarjotaan töitä vähintään entisin ehdoin Keskimaan muista toimipaikoista myymälän sulkemisen jälkeen. Sale Hankasalmen myymälä suljetaan helmikuun loppuun mennessä. Polttonestejakelu kiinteistön pihassa jatkuu.

Osuuskauppa Keskimaan Sale Hankasalmea koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet 7.2.2022. Neuvottelujen tuloksena on päätetty sulkea Hankasalmen Asemalla sijaitseva Sale. Päätöksen perusteena ovat pitkään jatkuneet ilmanvaihdon ongelmat, jotka vaikuttavat henkilökunnan ja asiakkaidenkin terveysturvallisuuteen.

Sale Hankasalmi toimii vuokralaisena osassa suojelukohteeksi luokiteltua kiinteistöä. Keskimaa on tehnyt kiinteistössä 2019 lähtien useita korjaustoimenpiteitä kiinteistön ongelmien korjaamiseksi, mutta tilannetta ei ole saatu korjattua.

− Valitettavasti joudumme sulkemaan Sale Hankasalmen. Meille henkilökuntamme ja asiakkaidemme terveysturvallisuus on ensiarvoista, ja tässä kiinteistössä emme pysty sitä jatkossa takaamaan. Kauppa on osa isompaa, vanhaa ja suojeltua kiinteistöä, jonka laajempaa kunto- ja ilmastointiongelmaa kaupan puolelle tehdyt korjaukset eivät ole poistaneet. Kartoitimme Hankasalmen asemalta kaikki vaihtoehtoiset tilat kaupalle, mutta kylällä ei ole toista kooltaan tai kunnoltaan riittävää tilaa. Ymmärrämme kyläläisten huolen ja otimme vastaan kyläyhdistyksen keräämän adressin kaupan säilyttämisen puolesta, mutta Hankasalmen asemalla ei ole toista tilaa missä kaupan olisi mahdollista jatkaa, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen päätöstä myymälän sulkemiselle.

Sale Hankasalmen myymälä suljetaan helmikuun loppuun mennessä. Pihan ABC polttonestejakeluun sulkemisella ei ole vaikutusta, vaan palvelu jatkuu normaalisti.

− Sale Hankasalmen henkilökunnalle on tarjottu töitä vähintään entisin ehdoin Keskimaan muista kaupan toimipaikoista, avaa Osuuskauppa Keskimaan Sale-yksiköistä vastaava ryhmäpäällikkö Outi Terho.

Jatkossa Hankasalmen aseman lähimmät Keskimaan marketpalvelut sijaitsevat noin 10 kilometrin päässä S-market Hankasalmella ja 18 kilometrin päässä S-market Lievestuoreella.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, 010 767 3021, vesa.kyllonen@sok.fi