Sankariksi kauppareissulla


23.3.2016

LähiTapiola Keski-Suomi tarjoaa tämän vuoden aikana ilmaisen Sankarikoulutuksen kaikille halukkaille keskisuomalaisille. Osa alkusammutuskoulutuksista järjestetään Keskimaan S-marketien, Sale-myymälöiden ja ABC-liikennemyymälöiden piha-alueilla. Alkusammutustaitojaan pääsee kohentamaan vaikka kauppareissun yhteydessä.

LähiTapiola Keski-Suomi ryhtyy parantamaan keskisuomalaisten alkusammutustaitoja Keskimaan kanssa yhteistyössä. Maakunnassa järjestetään tänä vuonna useita kymmeniä Sankarikoulutus-tapahtumia. 

– Kyse on LähiTapiolan valtakunnallisesta kampanjasta, jonka tarkoituksena on parantaa ihmisten alkusammutustaitoja eri puolilla Suomea. Meillä Keski-Suomessa tavoitteena on saada koulutuksiin mukaan noin 4 000 osallistujaa, asiakkuusjohtaja Kaisa Lukkarinen ja myyntisihteeri Nina Vesterinen LähiTapiola Keski-Suomesta kuvailevat. 

Liki jokaisessa kodissa on alkusammutusvälineitä, mutta rakennuspaloista harvemmassa kuin joka kolmannessa niitä on käytetty. Tietoisuuden ja taitojen kohentaminen on siis enemmän kuin paikallaan.

Tärkeä kansalaistaito

Osallistujilleen ilmainen Sankarikoulutus pitää sisällään verkossa suoritettavan teoriaosion sekä käytännön harjoitustilanteita, muun muassa rasvapalon tukahduttamista sammutuspeitolla ja liekkien taltutusta jauhesammuttimella. Kouluttajina ovat pelastusalan ammattilaiset. 

Monilla paikkakunnilla koulutus järjestetään S-marketin, Salen tai ABC:n piha-alueella, tänä keväänä muun muassa ABC Viitasaarella, S-market Korpilahdella, S-market Kuhmoisissa ja ABC Vaajakoskella. 

– Yli 12-vuotiaille suunnattu koulutus jatkuu koko vuoden ajan. Tehokas alkusammutus on kansalaistaito, jota voi tarvita kotona, loma-asunnolla, töissä tai liikenteessä, Kaisa muistuttaa. 

Huhtikuun viimeisellä viikolla LähiTapiola järjestää myös perinteisen sammutinhuolto-kiertueen.

– 23 Keskimaan toimipaikan pihaan voi tuoda jauhesammuttimensa asiantuntijoiden tarkistettavaksi, Nina kannustaa. 

Sankarikoulutuksen paikat ja päivämäärät sekä ilmoittautuminen osoitteessa sankarikoulutus.fi