Satamankärjen rakentaminen etenee – nimikilpailussa saatiin lähes 9000 ehdotusta


17.9.2021

Osuuskauppa Keskimaan saunaravintolan rakennustyöt Jyväskylän sataman kärjessä etenevät suunnitellusti. Saunaravintolarakennuksen tiloihin rakennetaan uniikki ravintola, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Keskimaa järjesti sataman kärkeen rakentuvalle kohteelle nimikilpailun, nimi julkaistaan myöhemmin tänä syksynä. Ravintolapäälliköksi on nimitetty kokenut ammattilainen Jaska Lahti.

Osuuskauppa Keskimaa on aloittanut kesällä saunaravintolan rakennustyöt Jyväskylän satamassa. Tähän asti hankkeesta on puhuttu nimellä Satamankärki, mutta heinä-elokuussa järjestetyn nimikilpailun avulla haluttiin aktivoida keskisuomalaisia saunaravintolan nimen ideointiin.

− Nimikilpailun kautta saimme lähes 9000 yksittäistä nimiehdotusta. Tämä yllätti meidän positiivisesti – on ilo huomata, että tämä hanke todella kiinnostaa ihmisiä ja hienoa, että saimme näin laajan ideariihen aikaan. Olemme käyneet kaikki ehdotukset läpi ja tällä hetkellä jatkoselvittelyssä on muutama vaihtoehto, joiden osalta tehdään taustatyötä, rakennetaan ilmettä ja logoa ennen lopullista nimen valintaa. Julkaisemme nimen myöhemmin tämän syksyn aikana, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Nimikilpailuun saatiin tarkalleen 8906 nimiehdotusta 2754 vastaajalta. Kaikkien vastaajien kesken on arvottu kaksi hemmottelupaketin voittajaa. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Saunaravintolan rakentaminen etenee

Saunaravintolan rakentaminen etenee aikataulussa. Tällä hetkellä betonielementit ovat pystyssä ja seuraavassa vaiheessa rakennus saa hirsiverhoilun. Kuva: Juha Siika-aho / Rakennustoimisto Alonen Oy

Suunnittelutyöt edistyvät samaan tahtiin, kun rakennus nousee harjakorkeuteen

Samaan aikaan kun rakennus nousee satamassa, taustalla tehdään suunnittelutyötä uuden ravintolakonseptin ja sisätilojen osalta. Saunaravintola kokonaisuuden suunnittelutiimiin ja ravintolapäälliköksi on nimitetty tällä hetkellä Ravintola Jalo Kitchen & Loungen ravintolapäällikkönä toimiva Jaska Lahti. Jaska Lahti jatkaa Ravintola Jalo Kitchen & Loungen ravintolapäällikkönä vuodenvaihteeseen 2021 asti osallistuen samalla vahvasti Satamankärki-kokonaisuuden suunnitteluun.

– Meillä on tavoitteena, että pääsisimme avaamaan hieman pintaa syvemmältä ravintolakonseptia samoihin aikoihin, kun saunaravintola saadaan harjakorkeuteen. Nimen valinta ja sen ympärille suunniteltu ilme tulevat kuvastamaan ravintolan tunnelmaa. Meillä on nyt kokenut ammattilainen, Jaska Lahti, mukana uuden ravintolakokonaisuuden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Uskomme, että tästä tulee todella odotettu lisä Jyväskylän ravintolatarjontaan, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Tällä hetkellä Lutakon satamaan rakentuvan saunaravintolan runko on jo betonielementtien osalta noussut pystyyn. Seuraavassa vaiheessa rakennus saa hirsiverhoilun. Kattokorkeuteen ja vesikaton asennukseen päästään marraskuussa. Harjannostajaisia päästään viettämään joulukuun alussa.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, 010 767 3010, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi