Savelan S-marketin rakentaminen alkaa Jyväskylässä


2.3.2009

Keskimaa Osk:n uuden S-marketin rakentaminen Jyväskylän Savelassa käynnistyy tällä viikolla. Vesangantien ja Laajavuorentien väliselle kulmatontille rakennetaan lähes 2 000 neliömetrin kauppakiinteistö, johon sijoittuu S-marketin lisäksi Postin jakelupiste.

S-market Savelan myyntialaksi tulee noin 1 600 neliötä. Kyseessä on Keskimaan suurin S-market Jyväskylän kantakaupungin alueella. Myymälä on samaa kokoluokkaa Laukaan S-marketin kanssa.

”Pyrkimyksenämme on vahvistaa asiakasomistajillemme suunnattuja lähikauppapalveluja Jyväskylässä. Savelan S-market tulee täyttämään S-market -toimipaikkaverkostomme kartalta ison valkoisen aukon”, Keskimaan S-market- ja Sale-ketjujen pohjoisen toimialueen aluejohtaja Tommi Viitanen toteaa.

Päivittäistavarakaupan palvelujen puute on näkynyt Keskimaan asiakasomistajapeitossa Jyväskylän länsipuolella. Keskimaan jäsenten eli asiakasomistajien osuus kaikista kotita-louksista on alueella noin 58 prosenttia, kun vastaava luku Keski-Suomessa on keskimäärin 70 prosenttia.

”Savelan S-market tulee nostamaan asiakasomistajien määrää tuntuvasti. Helposti saavutettava ruokakauppa kuuluu asiakasomistajiemme peruspalveluihin”, Viitanen muistuttaa.

Uuden S-marketin valikoimat keskittyvät päivittäistavaroihin. Myymälän vaikutusalueen väestörakenteeseen perustuva valikoimaprofilointi on vielä kesken, mutta joka tapauksessa marketiin tulee useiden tuoteryhmien osalta S-market -ketjun laajin valikoima.

”Lopulliseen valikoimamuodostukseen tulee vaikuttamaan muun muassa se, että Savelan S-marketin lähiympäristössä asuu erittäin paljon opiskelijoita. Yhden ja kahden hengen pientalouksia on alueella paljon, mikä tulee näkymään tuotteistuksessa esimerkiksi pienien pakkauskokojen painottumisessa”.

S-market tulee palvelemaan pääsääntöisesti Kortepohjan, Kypärämäen, Köhniön, Mäki-Matin sekä Haukkalan asukkaita. Vaikutuspiirissä on yhteensä noin 16 000 asukasta ja 8 900 kotitaloutta.

S-market Savelan avaaminen ei vaikuta lähiympäristössä toimivien Sale-lähikauppojen toimintaan Kortepohjassa ja Syrjälässä.

”Uskomme, että kauppa käy edelleen hyvin myös Sale-myymälöissämme”, Tommi Viitanen ennakoi.

S-market Savelan urakkasopimus Keskimaa Osk:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n välillä on allekirjoitettu tänään maanantaina 2.3. Rakentaminen tontilla alkaa välittömästi.

”Olemme suunnitelleet S-market Savelan rakentamista jo useiden vuosien ajan. Hanke on pitkittynyt muun muassa kaavaprosessien sekä tarvittavien maanomistusjärjestelyjen vuoksi”, Keskimaan kiinteistöjohtaja Matti Vihinen toteaa.

Rakennusteknisesti S-market valmistuu marraskuun alkupuolella, jonka jälkeen alkaa kalustaminen ja tavaroittaminen. S-market avautuu hyvissä ajoin ennen joulua. Hankkeen kiinteistöinvestoinnit ovat noin viisi miljoonaa euroa.

Pääurakoitsijana toimivan Skanska Talonrakennus Oy:n aluejohtaja Jorma Mustakangas pitää hanketta tervetulleena ja merkittävänä erityisesti nyt, kun rakentaminen on selvästi hiljentynyt viime vuosista.

”Savelan S-marketin rakentaminen tulee työllistämään suoraan työmaalla 15–20 rakennusalan ammattilaista. Hankkeen käynnistymisen myötä pystymme kutsumaan lomautettuja työntekijöitämme töihin ja perumaan suunniteltuja lomautuksia”, Mustakangas kertoo.