Sokkari houkuttaa Jyväskylän ydinkeskustaan, kauppakeskuksen avajaiset viikonloppuna


20.9.2017

Jyväskylän keskustan ytimessä historiallisella kauppapaikalla sijaitsevan Osuuskauppa Keskimaan Sokos-keskuksen nimi vaihtuu. Sokos-tavaratalo ja Mestarin Herkku toimivat vetureina Kauppakeskus Sokkarissa, jonka avajaisia vietetään tämän viikon lopulla, perjantaina ja lauantaina 22.-23.9.

– Jyväskylässä Sokos on ollut jo kuudella vuosikymmenellä ydinkeskustan keskeisin kauppapaikka ja maamerkki, jonka ovien eteen ovat sukupolvet toisensa perään sopineet tapaamisia. Koska talosta on aina puhuttu Sokkarina, päädyimme nyt nimeämään kauppakeskuksen virallisestikin Sokkariksi, Sokos-johtaja Jarkko Elola kuvailee.

Sokos-tavaratalon ympärille kauppakeskus alkoi muotoutua vuonna 2010, jolloin kiinteistön asiakaskäytössä oleva myyntiala kasvoi laajennuksessa noin 16 000 neliöön. Jo tuolloin Sokoksen katon alle sijoittui useita Keskimaan omaa liiketoimintaa tukevia vuokralaisia.

– Kauppakeskusmaisuus on kasvanut viime vuosina entisestään, kun omassa käytössämme olevia tiloja on pienennetty ja vuokralaisten määrää lisätty. Sokkari on nyt täysiverinen kauppakeskus, jonka ankkureina toimivat Sokos-tavaratalo ja Mestarin Herkku. Niiden lisäksi asiakkaita palvelee vajaat parikymmentä erikoisliikettä. Sokkarin valttikortteja ovat kompakti koko, helppo saavutettavuus, erittäin monipuoliset palvelut sekä tinkimätön asenne hyvään asiakaspalveluun, Elola selvittää.

– Sokkaria jatkuvasti kehittämällä pidämme huolta siitä, että Jyväskylän ydinkeskusta pysyy houkuttelevana ja palvelevana, hän jatkaa.

Kauppakeskus Sokkarin palvelut

-1-kerros: Mestarin Herkku, Mestarin Kukka ja Kioski, Alko, Jyväskylän uusi Apteekki, Flying Tiger Copenhagen, Tunn1n Kuva, Partioaitta.

  • Tasosauma-ompelimo muuttaa 5. kerroksesta syksyn aikana -1-kerrokseen.

1. kerros: Sokos-tavaratalo (kosmetiikka), Marks & Spencer, Clas Ohlson, Stadium, BodyShop, Kultajousi Elegance, Hesburger.

  • Hyvä Olo -parturi-kampaamo ja -kauneushoitola muuttaa syksyn aikana 5. kerroksesta kosmetiikkaosaston viereen. 

2. kerros: Sokos-tavaratalo (miesten ja naisten pukeutuminen sekä koti ja sisustaminen), Stadium, Polarn O. Pyret, Sinooperi, Buffa- ja Presso-ravintolat.

  • S-Pankin asiakaspalvelupiste muuttaa syksyn aikana toisen kerrokseen.

Kauppakeskuksessa on edelleen vapaana noin 1 300 m2 liiketilaa, joka on muunneltavissa erikokoisiksi myymälätiloiksi. Niiden osalta käydään parhaillaan neuvotteluja. Uusia avauksia on luvassa ensi vuoden puolella.

Sokkarin kolmeen liikekerrokseen on luotu yhtenäinen kauppakeskusilme ja -identiteetti, jossa korostuvat jyväskyläläisyys, laadukkuus ja merkityksellisyys.

– Haluamme yhtenäisenä kauppakeskuksena tarjota asiakkaillemme sellaista palvelua ja tarjontaa, jota ei muualta saa. Korostamme talon historiallista tarinaa ja monia tuttuja elementtejä, mutta olemme samaan aikaan asiakkaidemme kanssa vahvasti ajassa kiinni ja suuntaamme katseemme kohti tulevaisuutta.

Sokkarin viihtyisyyttä lisäävät hyvissä ajoin ennen joulukauppaa tulevat sohvaryhmät sekä lasten leikkipaikka. Niille varatut tilat ovat tulevana viikonloppuna Sokkarin avajaistapahtumien käytössä.

Perjantaina 22.9. avajaisohjelmassa on aarteenetsintää: piilotettujen aarteiden löytäjille on luvassa satojen eurojen arvoisia lahjakortteja Sokkarin liikkeisiin. Lauantaina 23.9. vietetään lasten ja perheiden päivää, ohjelmassa mm. keppihevoskilpailu ja -näyttely, askartelua ja kasvomaalausta.