SOK:n yhteistoimintaneuvottelut päätökseen


17.6.2015

SOK:n tukipalvelujen tehostamissuunnitelmia koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Huhtikuussa käynnistyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden lopputuloksena SOK:ssa on päädytty yhteensä 24 henkilön irtisanomiseen SOK:n IT-, talous- ja viestintäpalveluita tuottavissa yksiköissä.

Tehostamisen taustalla on talouden ennätyspitkä alavireisyys ja sen myötä kuluttajien laskenut ostovoima. S-ryhmä on jo aiemmin vähentänyt merkittävästi investointeja sekä etsinyt säästöjä mm. hallinnossa, IT-palveluissa sekä kiinteistö-, energia- ja markkinointikuluissa.

– Meneillä oleva laskukausi on Suomen historian pisin, eikä vahvoja merkkejä noususta ole vieläkään näköpiirissä. Toimintaa sopeuttaessamme pyrimme minimoimaan henkilöstövaikutukset, mutta valitettavasti niiltä ei voida tässä haastavassa taloudellisessa tilanteessa täysin välttyä, SOK:n hallinnosta ja taloudesta vastaava johtaja Jari Annala sanoo.

Yhteistoimintaneuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 33 henkeä.  

SOK:n tukipalvelujen tehostaminen ei vaikuta alueosuuskauppojen henkilökuntaan tai asiakasomistajien saamiin palveluihin.