Sokos-keskukseen lähes 340 ravintolapaikkaa


9.10.2009

Jyväskylän Sokoksen ravintolapalvelujen täydellinen uudistaminen käynnistyy ensi vuoden alkupuolella. Sokos-keskuksen Food Court –ravintolamaailmassa yhdistyy kolme nopean syömisen ravintolakonseptia.

Keskimaa Osk:n Sokos-keskuksen rakentaminen on edennyt tavaratalon vanhan puolen täydelliseen perusparannukseen. Sokoksen ravintolapalvelujen uudistaminen tavaratalon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa käynnistyy vuoden vaihteen jälkeen, viimeistään helmikuussa. Remonttivaihe kestää muutaman kuukauden. Uudet ravintolat avataan vuoden 2010 kesällä, hankkeen käynnistymisen aikataulusta riippuen.

Sokos-keskuksen ravintolapalvelut sijoittuvat lähes nykyisille paikoilleen, tosin huomattavasti aiempaa laajempina. Ravintolat saavat tuntuvasti lisää tilaa. Samassa yhteydessä kaikki kalusteet, koneet ja laitteet uusitaan.

– Kyseessä on Keskimaan ensi vuoden merkittävin ravintolauudistus. Ravintolapaikkojen määrä tulee yli kaksinkertaistumaan Sokoksen nykyisiin ravintolapalveluihin verrattuna. Katutasoon tulee 110 ja toiseen kerrokseen 228 asiakaspaikkaa, kertoo ryhmäpäällikkö Mikko Parviainen.

Katutasossa palvelee jatkossakin Hesburger. Toiseen kerrokseen ennestään tutun Presso-kahvilan rinnalle tulee uutena ravintolakonseptina Buffa, joka tarjoaa buffetpöydän ”syö niin paljon kuin jaksat” –periaatteella. Buffassa asiakas voi valita lautaselleen makunsa mukaan pizzoja, salaatteja sekä lämpimiä ruokia miten paljon vain. Myös juomat kuuluvat kiinteään hintaan.

– Keskitymme Sokos-keskuksessa nopean syömisen ravintolapalveluihin, joissa hinta-laatu-suhde on varma. Asiakkaat ovat kiireisiä ja arvostavat sitä, että aterian saa heti ja hinta on edullinen, mutta laadusta ei tarvitse tinkiä. Selkeä suuntaus on myös noutopöydän suosion kasvaminen. Jokainen saa itse päättää, kuinka paljon ja mitä syö, Parviainen perustelee.

 

Sokoksen Hesburger ja Presso työllistävät tällä hetkellä 31 työntekijää. Nykyisten palvelujen laajentumisen ja uuden Buffa-konseptin myötä työpaikkojen määrä tulee lisääntymään ainakin kolmanneksella.

– Näillä näkymin voimme tarjota enemmän työtunteja nykyisille työntekijöille ja työllistää uudistuksen myötä kymmenkunta uutta työntekijää, Parviainen arvioi.

Sokos jää Hesburgerin, Presson ja Buffan rakentamisen ajaksi väliaikaisesti ilman ravintolapalveluja.

– Toimintaan tulee väistämättä katkos, koska ravintolat uudistetaan laajennettuina nykyisille paikoilleen. Pyrimme tietysti minimoimaan katkoksen pituuden, mutta kokonaan emme voi sitä välttää.

Ravintoloiden nykyiset työntekijät pyritään tauon ajaksi työllistämään työkierron avulla Keskimaan muihin toimipaikkoihin.

– Tauon aikana henkilökunta hoitaa muun muassa muiden toimipaikkojen lomien tuurauksia ja pitää tietysti omiakin vuosilomia. Jokaisen työntekijän kanssa käydään neuvottelu siitä, miten välivaiheen yli mennään.

Tiedossa kuitenkin on jo nyt, että kaikki työntekijät eivät ole kiinnostuneita työkierrosta, eikä kaikille ehkä löydy myöskään riittävästi korvaavia työtunteja muualta.

– Viimeisenä keinona joudumme turvautumaan lomautukseen. Se tulee koskemaan kuitenkin pahimmillaankin vain osaa työntekijöistä, Parviainen ennakoi.