Sokos-keskukseen tiukemmat pelisäännöt nuorille


29.8.2017

Sokos-keskus ottaa tiukemmat pelisäännöt käyttöön nuorisoryhmien häiriökäyttäytymisen hillitsemiseksi.

Syyskuun alusta alkaen Sokos-keskuksessa ei tulla sallimaan aiheetonta ja häiriötä aiheuttavaa nuorisoryhmien oleskelua. Käytöshäiriöiden ja niitä koskevan asiakaspalautteen määrä on viime aikoina ollut nousussa. Tiukemmalla linjanvedolla varmistetaan miellyttävä asiointi kaiken ikäisille asiakkaille.

Nuorisoryhmien Sokos-keskuksessa oleskelun aiheuttamia häiriöitä on viime ja tänä vuonna ratkottu yhdessä Sokos-keskuksen, nuorten, kaupungin nuorisotyön, Jyväskylän Katulähetyksen ja Aseman Lapset ry:n nuorisotyöntekijöiden kesken. Nuorten kanssa on aiemmin rakennettu mm. yhteisiä pelisääntöjä oleskelulle.  

– Jalkaudumme yhteistyökumppaneidemme kanssa 2–3 kertaa viikossa keskustaan. Tiedossamme on, että nuorten oleilu aiheuttaa toisinaan häiriöitä henkilökunnalle ja muille asiakkaille. Toisaalta nuorilla on keskustassa vähän paikkoja, joissa viettää aikaa rauhassa. Jatkammekin työtä sen eteen, että aikuisten ja nuorten kanssa päästäisiin pelisäännöistä yhteisymmärrykseen. Toivomme, että eri tahot aktivoituvat mukaan tähän työhön. Tarve turvallisten aikuisten läsnäololle keskustassa on suuri”, Milla Kakko Aseman Lapset ry:stä kertoo. 

Viime aikoina nuorisoryhmien oleskelun aiheuttamat häiriöt ovat jälleen olleet nousussa, etenkin keskuksen pohjakerroksen kauppakäytävän ja parkkihallien tuulikaappien luona. Syyskuun alusta alkaen Sokos-keskuksessa ei tulla sallimaan aiheetonta ja häiriötä aiheuttavaa nuorisoryhmien oleskelua. Häiriöksi luetaan myös se, että suurempi nuorisoryhmä tukkii oleskelullaan kulkureitit ostoskeskuksen tiloissa. Tiukempi linja tarkoittaa, että kun nuorisoryhmien häiriökäyttäytymistä havaitaan, vartijat poistavat kyseisen nuorisoryhmän välittömästi Sokos-keskuksen tiloista riippumatta siitä kuka ryhmästä aiheutti häiriötä.

– Nuorison kanssa on tehty aiemmin hyvääkin yhteistyötä, mutta ongelmat ovat nyt korostuneet, kertoo Sokos-keskuksen johtaja Jarkko Elola. – Pääsääntöisesti asiakkaatkin pitävät hyvänä, että keskuksessa asioi kaiken ikäistä väkeä, mutta korostuneet nuorisoryhmien käytöshäiriöt ovat saaneet osan asiakkaista välttämään meillä käymistä. Nyt haluamme rauhoittaa tilanteen omissa tiloissamme. Nuoret ovat edelleen tervetulleita ostoksille ja viihtymään keskuksessa rauhallisesti muiden asiakkaiden joukossa, ilman muille asiakkaille aiheutuvaa häiriötä.