Suomen ensimmäinen Prisma saa arvoisensa päättäjäiset


18.4.2016

Jyväskylän Seppälässä alkaa uusi aikakausi torstaina 28.4, kun uusi Prisma avataan.
Seppälän nykyinen Prisma on viimeistä päivää avoinna 27.4. Suomen ensimmäinen Prisma saa arvoisensa päättäjäiset, joita vietetään kolmen päivän ajan. Perjantaina tanssitaan Jyväskylä maailmankartalle.

Suomen ensimmäinen Prisma avattiin Jyväskylän Seppälään 22.11.1972.

– Tuosta päivästä alkoi menestystarina, joka jatkuu tulevina vuosikymmeninä uudessa kiinteistössä. Uudella Prisma Seppälällä varmistamme, että asiakkaamme saavat meiltä edelleen tulevaisuudessakin Keski-Suomen laajimmat valikoimat, halvimmat hinnat ja mukavimmat ostokokemukset, Prisma-johtaja Mikko Junttila kiteyttää.

Vanha Prisman kiinteistö puretaan sen jälkeen, kun uusi Prisma on avattu.

– Nykyinen Prisma ansaitsee pitkän historiansa ja merkittävän asemansa ansiosta arvoisensa päättäjäiset. Niitä vietämme kolmen päivän ajan erilaisilla teemoilla, sirkushuvien merkeissä. Uuden Prisman avajaisissa keskitymme sitten enemmän leipään, kuten yllätyksellisiin valikoimiin, hyviin tarjouksiin ja tuote-esittelyihin.

Nykyisen Prisman käyttötavarapuolen valikoimien hallittu alasajo alkoi jo viime vuoden puolella. Päivittäistavaraosastolla valikoimat pidetään sen sijaan kattavina loppuun asti, tosin parina viimeisenä päivänä palvelutori ja paistopiste eivät enää ole toiminnassa.

– Hyllyt tullaan myymään kokonaan tyhjiksi. Loppuunmyynti on jo menossa, kiihtyen päivä päivältä, Mikko Junttila kuvailee.

Seppälän nykyisen Prisman päättäjäisten ohjelma:

Torstai 21.4. – graffiteja ja skeittausta

Päättäjäiset aloitetaan vauhdikkaasti. Osallistujat pääsevät toteuttamaan itseään maalaamalla Prisman sisäseiniä graffititaiteilija Marko Saarelaisen johdolla. Sketch-työpaja tehdään maalitussein ja tusseilla saa maalata myös seinille sekä tolppiin. Työpaja ohjatusti klo 12, 13, 14, 15, 16 ja 17. Fyysisempää tekemistä tarjoaa marketin sisälle tuotu skeittipuisto Skedeparkki. Päivä huipentuu rap-artisti Uniikin ilmaiskeikkaan kello 18. Paikan päällä tapahtumia on ikuistamassa vloggaaja Mikirotta. 

Perjantai 22.4. – letkajenkan maailmanennätysyritys

Toinen päättäjäispäivä startataan kello 10 pullakahvitarjoilulla 500 ensimmäiselle. Kello 13-15 Prisman loppuunmyyntiä vauhditetaan huutokaupalla, jossa meklarina toimii Jethro Rostedt. Kello 10, 12 ja 15 Bingossa on hyviä palkintoja.

Kello 16 alkaa tanssin opetus. Puoli tuntia myöhemmin kello 16.30 käynnistyy päivän huipennus, letkajenkan uuden maailmanennätyksen yritys. Kaikki halukkaat pääsevät mukaan letkajenkkaan, ja osallistujille on luvassa myös palkinto. Nykyinen maailmanennätys on tehty Kokemäellä vuonna 1995, jolloin jenkkaletkassa oli 1 354 henkilöä.

Letkajenkan jälkeen ohjelma jatkuu päivätanssien merkeissä.

Lauantai 23.4. – lasten päivä

Lapsiperheiden päivänä ohjelmaa on tarjolla kello 10-17, muun muassa kasvomaalausta, värityspiste sekä pomppulinna. Esiintymislavalle nousee kello 11, 13 ja 14 Aarne Alligaattori.

Päivien juontaja on toimittaja ja tosi-tv-tähti Tuija Pehkonen. Kaikkina kolmena päivänä halukkaille tarjotaan mahdollisuus ikuistaa itsensä Green Screen –kuvausseinällä. Myös skeittipuisto on avoinna torstaista lauantaihin.

Kiinteistö puretaan kesän aikana

Vanhan Prisma-rakennuksen purkaminen käynnistyy 15.5. Seppäläntien puoleisesta päädystä aloittaen. SK-Purku Oy:n toteuttama urakka materiaalien lajitteluineen ja kierrätyksineen kestää elokuulle. Lisää pysäköintitilaa saadaan kuitenkin uuden Prisman asiakkaiden käyttöön pitkin kesää: vapautuva piha-alue asfaltoidaan ja pysäköintiruudut maalataan sitä mukaa, kun purkutyöt etenevät.

Kiinteistöstä irrotetaan kaikki käyttökelpoinen myymälätekniikka toukokuun alkupäivinä Keskimaan omaan uusiokäyttöön. Esimerkiksi pullonpalautuskoneet siirretään huollon jälkeen Karstulan ja Jämsänkosken S-marketeihin. Jäähdytyskoneiden uusia käyttöpaikkoja ovat mm. Kodin Terra ja Original Sokos Hotel Alexandra.

Lisätietoja:

Prisma-johtaja Mikko Junttila, 050 5757 574
Kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 050 5025 252