Uuden S-market Muuramen rakentaminen alkaa keväällä


22.3.2024

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen myyntipinta-alaltaan noin 1800 neliön S-marketin rakennuttamisesta Muuramen keskustaan nykyisen S-marketin viereiselle tontille. Rakennuttajana hankkeessa toimii Trophi Fastighets AB, jonka vuokralaiseksi Keskimaa siirtyy nykyiseltä paikalta. Uusi myymälä avataan kesällä 2025.

Osuuskauppa Keskimaa ja Muuramen kunta tekivät lokakuussa 2022 kaavoituksen käynnistämissopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen nykyisen S-marketin viereisen maa-alueen kehittämisestä myymäläliikepaikaksi Muuramen keskustassa, Mikkolantien ja Virastotien kulmauksesta. Muuramen keskusta-alueen kaavaprosessin valmistuttua rakennushanke käynnistyy huhtikuun alusta työmaan aitauksella ja tontilla sijaitsevan liikerakennuksen purkutöillä. Rakennushankkeen aikana Muuramen kunta suorittaa Mikkolantien rakentamisen nykyisen linjan itäpuolelle.

− Olemme todella iloisia, että kaavoitusprosessi on saatu päätökseen ja uuden S-marketin rakentaminen Muurameen toteutuu suunnitelmien mukaisesti. Pääsemme aloittamaan rakennustyöt tänä keväänä ja uusi S-market avataan Muurameen kesällä 2025, kertoo Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Tällä hetkellä S-market Muurame toimii vuokralaisena kiinteistössä, jonka omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Trophi Fastighets AB. S-market jatkaa nykyisessä kiinteistössä aina siihen asti, kunnes uusi myymäläkiinteistö valmistuu. Trophi Fastighets AB toimii uuden kiinteistön rakennuttajana, jonka vuokralaisena Osuuskauppa Keskimaan jatkaa. Trophi Fastighets AB on kiinteistöyhtiö, joka sijoittaa liikekiinteistöihin Pohjoismaissa, ja jonka liiketoimintakonseptina on omistaa päivittäistavarakauppoja pitkäjänteisesti.

− S-market Muurame palvelee nykyisessä kiinteistössä siihen asti, kunnes uusi S-market avataan. Tämän jälkeen palvelut ja valikoimat siirtyvät entistä laajempina uuteen kiinteistöön. S-market myymäläpinta-ala kasvaa entisestä noin 50 % ja samalla myös valikoimia uudistetaan ja laajennetaan. Palveluiden osalta myymälään saadaan uutena lisänä muun muassa ruoan verkkokaupan toimituksille oma noutopiste. Parkkitilaa tulee myös mukavasti lisää, kertoo Osuuskauppa Keskimaan projektista vastaava ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen.

Kokonaispinta-alaltaan noin 3000 neliön rakennuksen pääasiallinen lämmönlähde on maalämpö. Lämmityksessä ja jäähdytyksessä hyödynnetään lisäksi kaupan kylmälaitteistosta tulevaa lauhdelämpöä lämpöpumppujen avulla. Rakennuksen materiaalivalinnoilla ja teknisillä ratkaisuilla pyritään kohti hiilineutraalia rakennusta. Lisäksi kiinteistön katolle sijoitetaan aurinkopaneelit. Piha-alueelle tulee sähköauton latauspaikkoja.

− Tällaisena rakennusalan matalasuhdanteen aikana on erittäin tärkeää, että uusia hankkeita saadaan liikkeelle. Rakennushankkeella on merkittävä työllistävä vaikutus, lisää Vesa Kyllönen.

Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy, ilmanvaihtourakasta vastaa Keski-Suomen Ilmastointihuolto Oy, sähköurakasta Wattiset Oy, Putkiurakasta A-Pipe Jyväskylä Oy ja rakennusautomaatiourakasta Honeywell Oy. Kiinteistön rakentamisen kokonaisinvestointi on noin 6,6 miljoonaa euroa. Osuuskauppa Keskimaa vastaa hankkeen liiketoimintaan liittyvistä kalustoinvestoinneista, joka ovat noin 1,9 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen, vesa.kyllonen@sok.fi, 010 767 3021

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, mikko.lehtinen@sok.fi, 010 767 3032