Uudistetulle noutopöytälistalle enemmän vaihtuvuutta asiakkaita kuunnellen


24.4.2018


Noutopöytä on ABC:n myydyin ravintola-annos, eikä ihmekään, sillä noutopöydästä asiakas voi rakentaa mieleisensä annoksen kahdesta lämminruokavaihtoehdosta. Samaan hintaan kuuluu aina myös monipuolinen salaattipöytä, ruokajuomat sekä tuoretta leipää. Uudistetulle noutopöytälistalle on asiakkaiden toiveista tuotu enemmän vaihtuvuutta, vaikkakin kestosuosikit, kuten lohiruuat ja lasagne esiintyvät edelleen noutopöydässä.

Noutopöytäuudistuksen lähtökohtana on aina asiakkailta ja ABC-ketjun omilta keittiöammattilaisilta saatu palaute, mitä käydään läpi ravintolan tuotekehitystiimin voimin. Tuotekehitystiimi koostuu seitsemästä keittiömestarista, joista suurin osa työskentelee ABC-liikennemyymälöissä eri puolilla Suomea.

– Meidän omalla henkilökunnalla on paras tietämys siitä, mikä maistuu noutopöydässä, sillä ovathan he päivittäin kontaktissa asiakkaidemme kanssa, toteaa ABC-tuotekehityspäällikkö Jani Forssell SOK ABC-ketjuohjauksesta.

Arki koetaan yhä kiireisempänä ja sen vuoksi niin sanottu nopean syömisen kulttuuri on kasvussa*.  Noutopöytä on monen autoilevan asiakkaan terveellisempi vaihtoehto tien päällä, kun ruokailuhetkeen ei ole välttämättä niin paljon aikaa. Myös ruuan alkuperään kiinnitetään yhä enemmän huomiota, samoin kuin kotimaisuuteen. ABC:n noutopöytäruuat valmistetaankin aina kotimaisesta lihasta.

– Meille on kunnia asia se, että voimme tarjota asiakkaillemme kotimaisista liharaaka-aineista valmistettuja maukkaita arkiruokia. Pyrimme myös huomioimaan entistä paremmin eri ruokavaliota noudattavat asiakkaat tarjonnassamme. Uudistetulla listalla on esimerkiksi aina vähintään toinen lämminruokavaihtoehto gluteeniton, kertoo Forssell.

Jauheliharuuat säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen, ja asiakkaiden toiveena listalta löytyy nyt kebabia tarjoiltuna kahdella kastikkeella: lämpimän tomaattikastikkeen ja kylmän jogurttipohjaisen valkosipulikastikkeen kera. Listan tarjonnassa on nyt myös enemmän kokolihasta valmistettuja ruokia, kuten porsaan kasslerista valmistettua BBQ-possupataa ja Keittiömestarin rosvopaistia. Viikonloppuisin noutopöydässä syödään aina vähän paremmin.
 

*Lähde: Taloustutkimus Oy:n Suomi syö 2017 -tutkimus

Lisätietoja:

Jani Forssell, tuotekehityspäällikkö, ABC-ravintolat, jani.forssell@sok.fi, 010 768 0807