Uuraisilla avattiin ihana Ässäkenttä


5.10.2015

Uuraisten koulukeskuksen yhteyteen avattiin Keski-Suomen ensimmäinen Ässäkenttä perjantaina 2.10. Kenttä on rakennettu 100-vuotisjuhlavuottaan viettävän Keskimaan tuella.

Uuraisten Ässäkentän vihkiäiset olivat Uuraisten koulukeskuksen eskarilaisten sekä ala- ja yläkoululaisten yhteinen tapahtuma. 300 oppilasta kokoontui opettajineen avaamaan kenttää ja testaamaan, miten puuaidalla rajattu tekonurmi toimii jalkapallon, koripallon ja sählyn peliareenana.

– Tosi kiva, että ollaan saatu meidän koulun pihaan tällainen ihana kenttä. Pallot ei enää karkaa mäkeä alas, kun kentässä on hyvät laidat. Ja tekonurmi on paljon kivempi kuin vanha hiekkakenttä, joukko alakoulun tyttöjä kommentoi avajaistunnelmissa.

– Kentällä pystyy pelaamaan eri lajeja laidasta laitaan ja keksimään myös uusia aktiviteetteja. Se tulee olemaan ahkerassa käytössä sekä liikunta- että välitunneilla. Talvella kenttä aurataan, jotta sitä voidaan käyttää ympäri vuoden, kuvaili koulukeskuksen rehtori Sami Pasanen.

Kaikkien kuntalaisten käytössä

Sami Pasanen totesi Ässäkentän saamisen osuneen Uuraisilla ”erinomaiseen saumaan”. Se monipuolistaa entisestään koulua ympäröivää lähiliikunta-aluetta ja vahvistaa Liikkuvaa Koulua, jossa oppilaita innostetaan monin keinoin aktiiviseen liikkumiseen.

Iltaisin ja viikonloppuisin uusi monitoimikenttä on vapaasti kaikkien kuntalaisten käytössä.

– Kentälle voi tulla pienellä porukalla, vaikka naapureiden kesken pelaamaan. Tai kauempana asuvat voivat tulla tähän autolla isommalla porukalla ja hajaantua jokaiselle mieluisimman lajin pariin. Ässäkenttä aktivoi varmasti kuntalaisia liikkumaan enemmän, ennakoi Uuraisten kunnan vapaa-aikasihteeri Pirkko Honkanen.

Liikkumisen iloa

Ässäkentän rakennuskustannuksista Keskimaa maksoi noin kolmanneksen.

– Iso kiitos Keskimaalle. On hienoa, että osuuskauppa panostaa oman alueensa ihmisten liikuttamiseen. Korkeatasoiset liikuntapaikat lähellä kuntalaisia ovat todella tärkeitä, arvioi Palloliiton Keski-Suomen piirin kehitysjohtaja Ali Kangas-Hynnilä.

Suomen Palloliitto ja S-ryhmän Osuuskaupat ovat asettaneet yhteiseksi tavoitteekseen 100 monitoimikentän rakentamisen suomalaisten alakoulujen pihoille yhteistyössä kuntien kanssa. Ässäkentillä halutaan tuottaa hyvinvointia ja liikkumisen iloa aktivoimalla sekä lapsia että vanhempia mukavien liikuntaharrastusten pariin. 

 

Lisää kuvia tapahtumasta: peda.net/uurainen/koulukeskus