Uusi festivaali tuo maailmantähdet Jyväskylään elokuussa


7.5.2015

Jyväskylän Lutakonaukio toimii elokuussa, 21.-23.8.2015 jättimäisen musiikkifestivaalin areenana.
KeMut eli Keskimaan Musiikkijuhlat tuo Jyväskylään kovat kansainväliset EDM-tähdet ja suomalaiset eturivin artistit. Uudenlainen festivaali tarjoilee kolmen päivän aikana neljä täysin erilaista ohjelmakokonaisuutta. Keskimaan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tapahtumat ovat joko ilmaisia tai lippujen hinnat on reilusti alennettu osuuskaupan omistajille.

– Palkitsemme ja kiitämme omistajiamme tarjoamalla heille ennennäkemättömän ja –kokemattoman festivaalin: kansainvälisiä supertähtiä ja suomalaisia eturivin artisteja on nyt mahdollista nähdä ja kokea erittäin edullisilla hinnoilla omilla kotikulmilla. Vuosisadan KeMut on täysin uutta Jyväskylässä ja kieltämättä uudenlainen aluevaltaus myös Keskimaalle, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius kuvailee.

Perjantaina 21.8. superviikonlopun avaa Sunset Park, joka painottuu musiikkimaailman huipun valloittaneeseen elektroniseen tanssimusiikkiin (Electronic Dance music, EDM). Tavoitteena on toteuttaa ajan aallonharjalla oleva tapahtuma, jota ei Jyväskylässä ja Keski-Suomessa ole ennen nähty.

– EDM on musiikkigenre, joka iskee tällä hetkellä lujaa kautta maailman. Sunset Parkin pääesiintyjäksi olemme onnistuneet saamaan kanadalaisen DVBBS:n, jonka TSUNAMI-hitti on valloittanut soittolistat yli kymmenessä maassa, esimerkiksi Briteissä ja Hollannissa. Artistien esiintymistä täydentää tyylilajiin olennaisesti kuuluvat näyttävät erikoistehosteet.

Perjantaina lavalla nähdään myös vieraileva suomalaistähti.

– Huimassa suosiossa olevalta raptähdeltä Mikael Gabrielilta tulee uusi levy toukokuussa, joten hän on varmasti yksi tulevan kesän kysytyimpiä artisteja kotimaassa.

Sunset Parkin esiintyjiä julkaistaan lisää myöhemmin. Luvassa on kovan luokan kiinnityksiä.

Keskimaan yhteistyökumppanina toimii EDM-genren paras asiantuntija Suomessa, Heikki Liimatainen eli Heikki L, joka nähdään myös lavalla esiintymässä.

– Lupaamme järjestää kaikkien aikojen bileet. Haluamme tarjota keskisuomalaisille musiikin kuluttajille nostalgian ja pitkän linjan starojen lisäksi aidosti tässä ajassa elävän tapahtuman, jota pääsevät katsomaan aikuisten ohella myös nuoret, Kunelius hehkuttaa.

Lauantaipäivänä 22.8. estradin valtaavat ilmaistapahtumassa Keski-Suomen omat tähdet: mukana ovat muun muassa Arja Koriseva sekä KeMuja varten paikallisista huippuartisteista koottu Keski-Suomi All Stars -bändi. Lauantai-iltana vuoron saa Pop-Rock KeMut. Lauteille nousevat mm. harvoin ja valikoidusti keikkaileva Eppu Normaali sekä jo vuosia runsasta fanijoukkoaan viihdyttänyt Lauri Tähkä.

– Kannattaa seurata ilmoittelua, sillä julkaisemme myöhemmin lauantai-iltaan vielä yhden kovan kotimaisen kiinnityksen. Meillä on vielä ässiä hihoissamme, Pasi Kunelius vihjaa.

Sunnuntaina vuorossa on perheiden päivä, jolloin lapsia ja nuoria viihdyttävät Satu Sopanen Tuttiorkestereineen sekä euroviisukarsinnoista tuttu Satin Circus.

Mukana KeMujen järjestelyissä on tapahtumien tuottamisen ammattilaisia sekä kymmeniä Keskimaan paikallisia ja valtakunnallisia yhteistyökumppaneita. Festivaalialueen ravintolapalveluista vastaavat Keskimaan ravintolat Bra, Revolution, Social House, Gastropub Jalo sekä Amarillo.

KeMut ovat yksi Keskimaan 100-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista.

– Juhlavuoden kunniaksi pidämme lippujen hinnat perjantain ja lauantain iltatapahtumiin hyvin edullisina. Päivätapahtumiin lauantaina ja sunnuntaina on vapaa pääsy.

Perjantain 21.8. ja lauantain 22.8. iltatapahtumien liput tulevat myyntiin Lippupalveluun 6.5.2015. Liput maksavat ennakkoon S-Etukortilla 15 € ja ilman korttia 39 €, hintoihin lisätään Lippupalvelun palvelumaksu. Lippujen hinnat ovelta ovat S-Etukortilla 20 € ja ilman korttia 40 €.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa:

toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000
kehityspäällikkö Katja Valonen, 050 411 9358

Festago Oy:

tuottaja Vesa Walden, 0400 645 435

Kemutjkl.fi (myös pressikuvat), #KeMutJKL

Sunsetpark.fi, #spark15

KeMujen ohjelma, (täydentyy kesän aikana):

Perjantaina 21.8. kello 18-24 Sunset Park, K16

 • Yhden illan jättimäinen ulkoilmayökerho, jollaista ei ole Jyväskylässä aiemmin nähty.
 • Pääesiintyjänä DVBBS: Chris Andre (1990) ja Alex Andre (1991) ovat katapultin tavoin valloittaneet maailman musiikkiteollisuuden tämän hetken kiinnostavimman genren, EDM:n. ”Tsunami” on kanadalaisduon tunnetuin hitti. Kaksikko konsertoi kesän aikana kotimaansa lisäksi mm. Japanissa, Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Saksassa ja Englannissa. Facebookissa DVBBS:llä on 3,3 miljoonaa tykkäystä (facebook.com/dvbbs). Livemateriaalia keikalta: youtube.com/watch?v=YJpei2Mc68o
 • Mikael Gabriel: huimassa suosiossa oleva raptähti, joka julkaisee uuden albumin Versus 15.5.2015. Tulevan levyn singlelohkaisuja ovat mm. ”Woppaa” sekä ”Viimeisen Kerran”, joka on tehty yhteistyössä Diandran kanssa. Edellinen albumi, vuonna 2013 julkaistu Mun maailma, sisälsi useita suuria hittejä kuten ”Päästä mut pois” (YouTubessa 3 miljoonaa katselukertaa), ”Mökille” (1,2 miljoonaa katselua) ja ”Kipua” (2,8 miljoonaa katselua).
 • DJ Heikki L: Kautta aikojen Suomen menestyneimpiä dj / tuottajia, jonka saavutukset kestävät vertailun kansainväliselläkin tasolla. Heikki L on toiminut myös monien menestyneiden tapahtumien, kuten Summer Sound –festivaalin, promoottorina. Hän on luvannut yllättää suomalaiset kuluvan vuoden aikana kansainvälisillä yhteistyöprojekteilla sekä uusilla tapahtumilla. 21.8. tämä lupaus täyttyy Jyväskylässä.
 • Juontajana Cristal Snow.

Lauantaina 22.8. kello 12-16 Keski-Suomi KeMut

 • Keskisuomalaisten esiintyvien taiteilijoiden oma päivä.
 • Estradille nousevat Arja Koriseva ja Keski-Suomi All Stars: Isto Hiltunen, Aki Hietala, Valtteri Tynkkynen, Matti Nurro ja Tuomo Rannankari. Solistivieraina Joni Leponiemi, Antti Kleemola, Cat Cat ja 2. Maanantai.
 • Juontajana Vappu Pimiä.

Lauantaina 22.8. kello 18-24 Pop-Rock KeMut, K18

 • Parasta Suomipoppia: Eppu Normaali, Lauri Tähkä sekä kolmantena esiintyjänä suomalainen supertähti, jonka nimi julkaistaan myöhemmin.
 • Illan päättää ilotulitus.
 • Juontajana Vappu Pimiä.

 

Sunnuntaina 23.8. kello 10-15 Perheen KeMut

 • Lapsiperheille sopivaa ohjelmaa.
 • Esiintyjinä Satu Sopanen & Tuttiorkesteri sekä Satin Circus.
 • Juontajana Satu Sopanen.
 • Paljon oheisohjelmaa ja mukavaa tekemistä, mukana mm. paikallisia urheiluseuroja, Mikko Hirvonen ralliautoineen sekä Onni Orava, Apsi Apina ja muita tuttuja hahmoja.