VENN avaa toukokuussa Jyväskylän Kävelykadulla Coffee Housen tilalla


25.4.2018

Jyväskylä saa uuden ravintolan Kävelykadulle, kun Osuuskauppa Keskimaan VENN avataan toukokuussa. VENN on kaupunkilaiseen elämänrytmiin sopiva iloinen sekoitus kahvilaa, viinibaaria ja ravintolaa. Samalla pitkän historian omaava Coffee House lopettaa toimintansa vapun jälkeen, ja tilat remontoidaan VENNiä varten toukokuussa.

Keskeisen sijaintinsa ansiosta VENNiin on helppo piipahtaa drinkille ostospäivän lomassa, töiden jälkeen tai unohtua vaikka koko illaksi. Juomavalikoiman pääpaino on viehkeissä viineissä ja kutkuttavissa cocktaileissa, vaikka VENN ei olekaan mikään perinteinen viinibaari. Juomien lisäksi ravintolasta saa myös ruokaa, mutta ei perinteiseen alku-, pää- ja jälkiruokatyyliin. VENNin annokset on suunniteltu helposti jaettaviksi ystävien kesken.

– Henkilökuntamme toivottaa sinut tervetulleeksi kuin vanhan ystävän ja suosittelee juuri päiväsi tunnelmaan sopivaa juotavaa ja syötävää. Piristystä päivääsi tuovat myös tuunattavat popcornit, jotka talo tarjoaa jokaiselle VENNin ystävälle. Viinin maisteluun liittyy tietynlainen etiketti, jonka vuoksi moni arastelee astua sisään perinteisempiin viinibaareihin. VENNissä kynnys on niin matala, että se on jo kuoppa, kertoo ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen.

Pitkän historian omaava Coffee House lopettaa toimintansa toukokuun alussa, ja tilat remontoidaan VENNiä varten toukokuun aikana. Coffee House, tutummin Coffari, avattiin 7.12.2000. Coffarin myötä Keskimaa toi Jyväskylään kahvilakulttuurin. Viimeinen aukiolopäivä on 1.5.2018.

– Kahviloiden kilpailutilanne on Jyväskylässä tiukka, ja halusimme muutenkin uudistaa liikeideaamme tällä Kävelykadun parhaalla liikepaikalla. Vappuna pääsee vielä Coffariin! Seuraavaksi tuomme uutta viinibaarikulttuuria Jyväskylään. Ravintola VENN on sosiaalisesti vaurasta elämää viettävien ihmisten uusi kohtauspaikka, kertoo ryhmäpäällikkö Mikko Parviainen.

VENNissä henkilöstön määrä lisääntyy. Kaikkien Coffee Housen työntekijöiden työsuhde jatkuu Keskimaalla. Aukioloajat laajentuvat illasta, esimerkiksi viikonloppuisin VENN on avoinna aamukahdeksasta aamuviiteen.

 – Uskomme, että VENN tuo lisää vipinää Jyväskylän keskustaan. Ja pönöttäminen – sehän ei ole ollenkaan meidän juttu. Tule VENNiin ja tuo ystäväsikin, tai lainaa täältä! VENN on aina vapaana ystävien tulla ja mennä. Voit joko varata pöydän kaveriporukalle valmiiksi tai tulla ja istahtaa sinne missä tyhjän paikan näetkin, Puhalainen jatkaa.

Ravintolan sisustus on Flock Helsingin Anna Kyyhkysen käsialaa. VENNin visuaaliseen ilmeeseen kuuluvat piirretyt meemihahmot, kuten ihastuttava Irma Yksisarvinen. Meemit on tuotu mukaan sisustukseen näyttävin ja hauskoin seinämaalauksin ja ne ovat myös vahvasti mukana kaikessa markkinointiviestinnässä. Meemeissä näkyy myös paikallista tunnelmaa esimerkiksi mäkihypyn ja ralliautoilun kautta.