Yksi Keski-Suomen suurimmista kesärekryistä on alkanut


16.12.2020

Osuuskauppa Keskimaan tavoitteena on työllistää kesällä 2021 useita satoja kesätyöntekijöitä Keskimaan myymälöissä, ravintoloissa, hotelleissa ja liikennemyymälöissä eri puolilla Keski-Suomea. Hakuaika kesätöihin on 16.12.2020–7.2.2021. Nuoremmille hakijoille suunnattu Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoitteluhaku alkaa myöhemmin ensi vuoden puolella.

Keskimaa on Keski-Suomen suurin yksityinen työnantaja, ja samalla monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Eniten kesätyöntekijöitä tarvitaan kauppoihin myyjiksi sekä ABC-liikennemyymälöihin asiakaspalveluun ja keittiötyöhön. Näiden lisäksi kesätyöntekijöitä haetaan ravintoloihin, hotelleihin sekä parturi-kampaamoon. Koronatilanteen pitkittyminen voi kuitenkin vaikuttaa erityisesti ravintoloiden, hotellien sekä ABC-liikennemyymälöiden toimintaan ja sitä kautta myös kesätyöntekijöiden tarpeeseen näillä toimialoilla.

− Etsimme kesäksi joukkoihimme palveluhenkisiä tekijöitä kaikille toimialoillemme Keski-Suomessa. Meillä on työtä sekä kokeneemmille ammattilaisille että työelämässään ensiaskeleita ottaville nuorille. Monesti kesätyöpaikka toimii meillä erinomaisena väylänä myös pidempiin työuriin, meillä on monipuoliset ura- ja koulutusmahdollisuudet. Kesätyöntekijöiksi haetaan 18 vuotta täyttäneitä nuoria, kuitenkin myös alle 18-vuotiaat alan ammattiin opiskelevat voivat hakea kesätöihimme, toteaa Keskimaan henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg.

Tänä vuonna kaikki hakijaehdot täyttävät kesätyönhakijat kutsutaan videohaastatteluun.
− Haluamme antaa jokaisella hakuehdot täyttävälle hakijalle haastattelukokemuksen, jossa pääsee itse kertomaan osaamisestaan. Videohaastattelu on vallitsevassa koronatilanteessa turvallisin tapa toteuttaa haastattelut. Monissa valinnoissa osaamisen lisäksi asenne ratkaisee paljon. Meille on tärkeää löytää palvelualalle sopivia, reippaita ja positiivisia ihmisiä, Thusberg täsmentää.

Keskimaan kesätyöpaikkoja on tarjolla jokaisella paikkakunnalla, jolla Keskimaalla on liiketoimintaa eli Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Jämsässä, Jämsänkoskella, Kangasniemellä, Kannonkoskella, Karstulassa, Keuruulla, Kivijärvellä, Konginkankaalla, Konnevedellä, Kuhmoisissa, Kyyjärvellä, Laukaassa, Multialla, Muuramessa, Petäjävedellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Suolahdessa, Toivakassa, Uuraisilla, Viitasaarella ja Äänekoskella.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun kautta ensikosketus työelämään

Nuoremmille, 15-17 -vuotiaille, suunnattu Keskimaan perinteinen Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelun haku käynnistyy ensi vuoden puolella. Alustavasti hakuaika harjoitteluohjelmaan on 15.1.–15.3.2021.

− Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle meille töihin kesäksi tulevalle nuorelle mahdollisuus oppia työelämätaitoja, sekä hyviä ensimmäisiä kokemuksia työelämästä. Valitettavasti viime kesän osalta jouduimme perumaan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman koronapandemian vuoksi. Tänä vuonna toivomme pääsevämme tarjoamaan myös näille nuoremmille hakijoille mahdollisuuksia tutustua työelämään, ja suunnittelemme yli 500 nuoren palkkaamista kahden viikon mittaisille harjoittelujaksoille, Thusberg toteaa toiveikkaana.

Kesätöitä vastuullisesti

S-ryhmä on eniten nuoria työllistävä yritysryhmä Suomessa. S-ryhmä ja Keskimaa ovat aiempien vuosien tapaan myös tänä vuonna vahvasti mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Hankkeen avulla pyritään kehittämään hyvää hakijakokemusta, työn mielekkyyttä, perehdytystä ja ohjaamista, oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta työpaikalla, sekä varmistamaan kesätyöntekijöille asianmukainen palkka, kirjallinen työsopimus sekä kirjallinen työtodistus.

Hakuaika Keskimaan kesätöihin on 16.12.2020–7.2.2021. Kesätyömahdollisuuksiin voi tutustua ja kesätöihin voi hakea osoitteessa assaduunissa.fi/kesatyo



Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg, 040 752 5590, kaisamaria.thusberg@sok.fi