Ylijäämänpalautus


Osuuskauppa Keskimaa palauttaa keskisuomalaisille 4,7 miljoonaa euroa

Ylijäämänpalautuksen maksaminen on osuuskaupoille vapaaehtoista. Haastavasta keväästä huolimatta Keskimaa kantaa yhteiskuntavastuunsa ja jakaa asiakasomistajille kiitoksen ostosten keskittämisestä. ”Meille tämä on vahva arvovalinta. Haluamme ilahduttaa kotitalouksia, joista monessa on kärsitty lomautuksista ja työttömyydestä korona-aikana”, kertoo Antti Määttä Keskimaalta.

Osuuskauppa Keskimaa jakaa ylijäämänpalautuksena keskisuomalaisten asiakasomistajien S-tileille kaikkiaan 4,7 miljoonaa euroa 25. elokuuta. Keskimaa on jakanut palautusta keskeytymättä jo 20 vuoden ajan, eikä poikkeusta haluttu tehdä tänäkään vuonna.
– Olemme keskisuomalaisten arjen elämänkumppani, naapuri ja auttaja niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. 4,7 miljoonaa euroa jakautuu jokaiseen Keski-Suomen kuntaan – tässä ajassa se on tarpeeseen tuleva ja toivottu piristysruiske useihin satoihin koteihin, toimitusjohtaja Antti Määttä toteaa. 

Keskimaan edustajisto päätti kevätkokouksessaan 11. kesäkuuta, että vuoden 2019 tuloksesta maksetaan asiakasomistajille 1 % Keskimaasta tehtyjen, S-Etukortilla rekisteröityjen bonusostojen määrästä. Jaettava summa on noin 700 000 euroa edellisvuotta enemmän. 
– Jokainen osuuskauppa päättää itsenäisesti ylijäämänpalautuksen maksamisesta. Meille tämä on vahva arvovalinta. Haluamme ilahduttaa kotitalouksia, joista monessa on kärsitty lomautuksista ja työttömyydestä korona-aikana. 

– Keskimaan ainoa omistaja on asiakas. Vaikka korona on haastanut liiketoimintaamme 2020 ja tuloksemme tulee olemaan paljon ennakoitua pienempi, emme siltikään unohda sitä, että toimintamme ytimessä ovat ihmiset; tavalliset keskisuomalaiset perheet, Määttä painottaa. 

 Ylijäämänpalautusta oman osuuskaupan bonusostoista 

Osuuskaupan jäsen voi saada korkoa ja ylijäämänpalautusta liittymistä seuraavan vuoden aikana, jos koko osuusmaksu sata euroa on maksettuna vuoden viimeiseen päivään mennessä. Keskimaalla on tällä hetkellä > oli minkä kuun lopussa, pitää siis täsmentää koska kasvaa koko ajan 133 462 asiakasomistajaa. Määrä kasvoi vuonna 2019 1450 omistajalla.
– Ylijäämänpalautuksessa huomioidaan vain oman osuuskaupan liikkeissä tehdyistä bonukseen oikeuttavista ostoista. Palautus on ikään kuin asiakasomistajiemme saama kiitos asioinnin keskittämisestä, toteaa asiakkuuspäällikkö Tuija Kivi Keskimaalta. 

Keskimaan asiakasomistajat saivat vuonna 2019 Bonusta 21,2 miljoonaa euroa ja Bonuksen lisäksi maksutapaetua 0,6 miljoonaa euroa.
– Valtakunnan tasolla S-ryhmä palkitsi asiakasomistajiaan viime vuonna yli 400 miljoonalla eurolla. Kesäkuussa uutisoitiin, että S-Tileillä on koskemattomana asiakasomistajien rahoja jopa 350 miljoonan euron arvosta, joten oman tilin tilanne todella kannattaa tarkistaa, Kivi neuvoo. 

Saadun palautuksen määrän voi tarkistaa S-mobiilista tai S-kanavalta 25.8. alkaen. S-mobiilisovellukseen voi kirjautua henkilökohtaisella tunnusluvulla, sormenjäljellä tai Face ID:llä. S-Tilin saldo näkyy heti ensimmäisessä kirjautumisen jälkeisessä näkymässä. Tilitapahtumia pääsee tarkastamaan avaamalla sovelluksen alavalikosta "S-Pankki"-kohdan. S-kanavan kirjautumisohjeet löytyvät täältä.

 

Ylijäämänpalautus 

  • Osuuskauppa Keskimaa on maksanut ylijäämänpalautusta asiakasomistajille 20 vuoden ajan. S-ryhmään kuuluu 19 itsenäistä osuuskauppaa, joiden edustajistot päättävät ylijäämänpalautuksen vapaaehtoisesta maksatuksesta vuosittain.  
  • Osuuskaupan tytäryhtiöiden ja yhteistyökumppaneiden ostoista, esim. Elisan ja Saunalahden puhelinliittymistä, ei kerry ylijäämänpalautusta, vaikka ostoista maksetaan S-bonusta.

Lue lisää: Osuusmaksu on sijoitus omaan kauppaan