Ehdokkaille

Parhaat oivallukset syntyvät arjen aidoista kokemuksista. Siksi haluamme tietää, mitä kotikulmillesi kuuluu. Lähde mukaan vaikuttamaan asettumalla ehdolle Keskimaan edustajistoon! Kun ässä-ideat sanotaan ääneen oikeassa paikassa, niillä todella on vaikutusta.

Ehdokkaille - vaalien eteneminen ja ehdokkaat

Keskimaan edustajiston vaalit järjestetään lokakuussa 2021 suorana henkilövaalina. Suorassa henkilövaalissa valituiksi tulevat eniten ääniä saaneet ehdokkaat riippumatta ehdokaslistojen äänimääristä. Vaaleissa valitaan edustajistoon 50 edustajaa seuraavalle nelivuotiskaudelle 2021-2024.

  • Ehdokasasettelu ma 16.8.2021−ti 31.8.2021 klo 23.59.
  • Äänestysaika on 4.10.−17.10.2021.
  • Vaalien tulokset julkaistaan tiistaina 26.10.2021.
  • Vaalit toteutetaan sähköisen- ja postiäänestyksen yhdistelmävaalina
  • Osuuskauppa Keskimaan edustajistoon valitaan yhteensä 50 jäsentä, kolmelta eri vaalialueelta (eteläinen, Jyväskylä, pohjoinen)
  • Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki 31.12.2020 mennessä jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet Osuuskauppa Keskimaan jäsenet.

Ehdokkaat edustajiston vaaleissa 2021

Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaaleissa ehdolle on asettunut yhteensä 183 osuuskaupan jäsentä eli asiakasomistajaa, hyväksyttyjä ehdokasilmoituksia oli 63. Vaalissa valitaan mukaan 50 edustajiston jäsentä. Nykyisistä edustajiston jäsenistä 33 asettui ehdolle. Ehdokkaiden ikäjakauma on 26-82 vuotta.

Katso tästä listaus Keskimaan edustajiston vaalien ehdokkaista. 

Vaalien äänestysaika on 4.10.−17.10.2021 ja samaan aikaa aukeaa myös vaalikone, joka auttaa sopivan ehdokkaan löytämisessä. Äänestäminen vaaleissa onnistuu sähköisesti verkossa tai postitse äänestyslipulla. Asiakasomistajien koteihin jaetaan ennen äänestysajan alkua äänestysmateriaali ohjeistuksineen. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Vaalialueet

Vaalialueet ja ehdokasasettelu

Osuuskauppa Keskimaa on jaettu vaaleissa kolmeen jäsenalueeseen. Vaaleissa voi asettua ehdolle ja äänestää vain omalla jäsenalueellasi eli alueella, jolla asut. Jos asut toimialueen ulkopuolella, et voi asettua itse ehdolle, mutta voit äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

1. Eteläinen alue (12 jäsentä)

  • Hankasalmi, Joutsa, Jämsä, Kangasniemi, Kuhmoinen, Laukaa, Luhanka, Muurame ja Toivakka

2. Jyväskylä (27 jäsentä)

3. Pohjoinen alue (11 jäsentä)

  • Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski

Ohjeita vaaleihin liittyen: