Ehdokkaille


Parhaat oivallukset syntyvät arjen aidoista kokemuksista. Siksi haluamme tietää, mitä kotikulmillesi kuuluu. Kun ässä-ideat sanotaan ääneen oikeassa paikassa, niillä todella on vaikutusta.

Ehdokkaat edustajiston vaaleissa 2021

Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaaleissa ehdolle on asettunut yhteensä 183 osuuskaupan jäsentä eli asiakasomistajaa, hyväksyttyjä ehdokasilmoituksia oli 63. Vaalissa valitaan mukaan 50 edustajiston jäsentä. Nykyisistä edustajiston jäsenistä 33 asettui ehdolle. Ehdokkaiden ikäjakauma on 26-82 vuotta.

Katso tästä Keskimaan edustajiston vaalien ehdokasluettelo

Vaalien äänestysaika on 4.10.−17.10.2021 ja samaan aikaa aukeaa myös vaalikone, joka auttaa sopivan ehdokkaan löytämisessä. Äänestäminen vaaleissa onnistuu sähköisesti verkossa tai postitse äänestyslipulla. Asiakasomistajien koteihin jaetaan ennen äänestysajan alkua äänestysmateriaali ohjeistuksineen. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Vaaleissa voi äänestää vain oman asuinpaikan jäsenalueen ehdokasta. Ainoastaan jos asuinpaikka on osuuskaupan toimialueen ulkopuolella, voi äänestää ketä tahansa ehdokasta.

Näin vaalit etenevät

Keskimaan edustajiston vaalit järjestetään lokakuussa 2021 suorana henkilövaalina. Suorassa henkilövaalissa valituiksi tulevat eniten ääniä saaneet ehdokkaat riippumatta ehdokaslistojen äänimääristä. Vaaleissa valitaan edustajistoon 50 edustajaa seuraavalle nelivuotiskaudelle 2021-2024.

 • Ehdokasasettelu on päättynyt 31.8.2021
 • Äänestysaika on 4.10.−17.10.2021.
 • Vaalien tulokset julkaistaan tiistaina 26.10.2021.
 • Vaalit toteutetaan sähköisen- ja postiäänestyksen yhdistelmävaalina
 • Osuuskauppa Keskimaan edustajistoon valitaan yhteensä 50 jäsentä, kolmelta eri vaalialueelta (eteläinen, Jyväskylä, pohjoinen)
 • Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki 31.12.2020 mennessä jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet Osuuskauppa Keskimaan jäsenet.

Vaalityö Keskimaan edustajiston vaaleissa

Toiminta-ohjeet vaalityöhön

Haluamme antaa kaikille edustajistovaalien ehdokkaille tasavertaisen mahdollisuuden tehdä vaalityötä Osuuskauppa Keskimaan toimipaikkojen piha-alueilla (Prismat, S-marketit, Salet ja ABC-liikenneasemat). Vaalityötä on mahdollista tehdä toimintaohjeiden mukaisesti vaalien äänestysajan puitteissa 4.−17.10.2021.

Toimintaohje:

 • Ehdokkaiden tulee etukäteen sopia toimipaikan esimiehen (marketpäällikkö, myymäläpäällikkö) kanssa kampanjoinnin ajankohdasta, tarkemmasta paikasta ja muista käytännön asioista sähköpostitse tai puhelimitse.
 • Kampanjointi tapahtuu ulkona asiakkaiden asiointirauhaa kunnioittaen.
 • Mikäli ehdokas jakaa materiaalia, se tulee jakaa asiakkaille henkilökohtaisesti (ei esimerkiksi autojen tuulilaseihin).
 • Vaalityö ei saa häiritä asiakkaiden asiointia.
 • Ehdokkaat huolehtivat käyttämänsä alueen siisteydestä kampanjoinnin päättyessä.
 • Kampanjoinnissa tulee muistaa, että Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaalit eivät ole poliittiset vaalit. Siksi on toivottavaa, että kampanjoinnissa keskitytään edustajiston työhön
  ja asiakasomistajuuteen liittyviin teemoihin ja tavoitteisiin, eikä poliittisiin kysymyksiin.
 • S-ryhmän tai osuuskaupan logoja tai S-Etukortin kuvaa ei saa käyttää omissa vaalimainoksissa.

Someohjeistus ehdokkaille

Sosiaalinen media on tärkeä osa vaaleja ja toivomme ehdokkailta aktiivisuutta ja näkyvyyttä. Tärkeimpinä viesteinä on kertoa, että olen ehdolla ja on tärkeää äänestää. Kerrothan myös miksi juuri sinä haluat ehdokkaaksi.

Huomioitavaa somejulkaisuissa

 1. Muistathan aina linkittää postauksissa osoitteeseen keskimaa.fi/vaalit, josta löytyy kaikki informaatio vaaleihin liittyen sekä linkki vaalikoneeseen ja verkkoäänestykseen.
 2. Suositeltavia hastageja vaaleihin liittyen ovat ensisijaisesti #Keskimaa #ÄssäTyypit. Lisäksi voit halutessasi käyttää: #KeskimaaVaalit #KeskimaanEdustajisto #OsuuskauppaVaalit #ParempiArkiTehdäänYhdessä
 3. Tagaathan Keskimaan postauksiin mukaan. Facebookissa/LinkedInissä @-merkki, jonka jälkeen kirjoittaa Keskimaa ja valikosta valitsee oikean tilin. Instagramissa voi vain kirjoittaa @Keskimaa. Myös Instagramin stooreissa kannattaa tagata meidät.
 4. S-ryhmän tai osuuskaupan logoja tai S-Etukortin kuvaa ei saa käyttää omissa vaalimainoksissa.

Vaalialueet

Vaalialueet ja ehdokasasettelu

Osuuskauppa Keskimaa on jaettu vaaleissa kolmeen jäsenalueeseen. Vaaleissa voi asettua ehdolle ja äänestää vain omalla jäsenalueellasi eli alueella, jolla asut. Jos asut toimialueen ulkopuolella, et voi asettua itse ehdolle, mutta voit äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

1. Eteläinen alue (12 jäsentä)

 • Hankasalmi, Joutsa, Jämsä, Kangasniemi, Kuhmoinen, Laukaa, Luhanka, Muurame ja Toivakka

2. Jyväskylä (27 jäsentä)

3. Pohjoinen alue (11 jäsentä)

 • Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski

Ohjeita vaaleihin liittyen: