Päälliköksi valmennuksen kautta


27.6.2023

S-Päällikkö-valmennusohjelmasta valmistuu tulevaisuuden esihenkilöitä S-ryhmään. Valmennusohjelmaan haetaan tänäkin syksynä uusia ja innokkaita kykyjä, joilla on kasvupotentiaalia ja halua esihenkilötehtäviin. Kokonaisuus antaa hyvät valmiudet johtaa ihmisiä ja toimia erilaisissa esihenkilötehtävissä Keskimaalla.

Valmennus on jokaisen kohdalla hieman erilainen, riippuen henkilön aikaisemmasta taustasta, kiinnostuksen kohteista ja vahvuuksista. Varmaa on, että polulla riittää opittavaa niin uraansa aloittavalle kuin kokeneemmallekin konkarille.

Mirjami Rautiainen työskenteli Petäjäveden S-marketissa apulaismarketpäällikkönä. Tehtävien myötä hänelle heräsi halu päästä kehittämään lisää omaa osaamistaan esihenkilönä.

- Minulla oli vahva halu päästä etenemään urallani ja oppia lisää esihenkilötyöstä. Pääsin S-Päällikkö-valmennusohjelmaan mukaan toisella hakukerralla.

Valmennusohjelmaan valikoituu mukaan ihmisiä ympäri Suomen. Ammattitaidon kasvun lisäksi kasvavat myös verkostot.

- Valmennuksen aikana pääsin tutustumaan ihmisiin yli osuuskaupparajojen. Ryhmässämme oli lähes 40 valmennettavaa. Valmennuspäiviä järjestettiin eri puolilla Suomea.

Sijaisuus S-marketista

Jokaisen valmennettavan valmennusaika koostuu työkierrosta useassa eri yksikössä, ja jokaiselle jaksolle on asetettu aina erillinen oppimistavoite. Lähijaksojen ja käytännön työssäoppimisen lisäksi valmennus sisältää verkko-opiskelua, ammattikirjallisuuden lukemista, oppimistehtäviä ja projekti- tai kehitystyön tekemisen.

- Pääsin työkiertoon lukuisiin S-marketteihin ja Saleihin ympäri Keski-Suomen. Kussakin yksikössä oltiin aina noin 1,5 kk. Lisäksi olin muutaman viikon Prismassa. Sain työkierrosta valtavasti oppia eri päälliköiden toimintatavoista ja yksiköiden arjesta. Oman projektityöni tein vastuullisuudesta.

Valmennuksen kautta Mirjami kokee oppineensa ymmärtämään itseään paremmin ja sitä kautta toimimaan myös paremmin erilaisten ihmisten kanssa.

- Valmennus opetti minua esihenkilönä, antoi työkaluja johtamistyöhön ja kasvatti epäonnistumisen sietokykyä. Prisma Keljossa työkierrossa ollessani myyntipäällikkö Perttu Kosonen kannusti minua tekemään virheitä – niistä oppii, ja tutorinani toiminut ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen opetti minulle ajanhallintaa. Kun asiat ovat kalenteroituna pieniin paloihin, ei suurikaan taakka tunnu enää ylipääsemättömältä.

Valmennuksen jälkeen ensimmäiset vastuutehtävät ovat useimmiten jossain muualla kuin Jyväskylässä. Vastuutehtävät voivat olla ensi alkuun esimerkiksi saatavuusvastaavan tai apulaispäällikön tehtäviä. Myös valmennusaikana voi jo avautua mahdollisuuksia päällikkötehtäviin.

Mirjamille irtosi kesken opiskeluiden marketpäällikön sijaisuus Kuhmoisten S-marketista.

- Tämä valmennus on antanut minulle valtavasti oppia esihenkilötyöhön. Haluan itse kehittyä roolissani jatkuvasti ja sitä kautta kehittää myös koko työryhmäämme. Yhteinen onnistuminen on parasta.

 

Keskimaalta S-Päällikkö-valmennukseen etsitään kaupan toimialle useampaa valmennettavaa. Hakuaika: 21.8.-10.9.2023.

Mikä sai datanomin ja intohimoisen rallinaisen valitsemaan Osuuskauppa Keskimaan työnantajakseen? Lue Mirjamin uratarina tästä