Mikä sai datanomin ja intohimoisen rallinaisen valitsemaan Osuuskauppa Keskimaan työnantajakseen?


19.4.2023

S-market Kuhmoisen marketpäällikkö Mirjami Rautiainen kertoo mikä on parasta kaupan alan töissä ja mitä hän arvostaa työnantajassaan.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

Työn takana on aina ihminen, harrastukset ja elämä työn ulkopuolella. Kun vapaa-ajan intohimona ovat vauhti, matemaattiset yhtälöt sekä vaihtuvat tilanteet, sopivat ne yllättävän hyvin myös kaupan töihin.

- Olen aikoinaan valmistunut datanomiksi luokan parhailla papereilla, istunut lukuisia kertoja rallikisoissa kartturina ja toiminut kilpailusihteerinä. Kaupan ala on kuitenkin aina vetänyt minua puoleensa.

Marketpäällikön työssä vaaditaan annos sisua, pelottomuutta ja kanttia johtaa. Tiedonhaluisesta luonteesta ja tietoteknisestä osaamisesta on hyötyä.

- Niin rallissa kuin kaupan alan töissäkin tarvitaan hyvää paineensietokykyä, yhteiset tavoitteet, vahvaa tiimityötä ja sydämellä asiakkaille tekemistä. Tätä pääsen työssäni toteuttamaan. Olen kilpailuhenkinen ja pidän siitä, että voin haastaa itseäni ja kehittyä yhdessä työryhmäni kanssa.

Työhönsä Mirjami on saanut tukea Keskimaan S-päällikkö-valmennuksesta. Valmennuksissa päälliköt saavat tulevaisuuden lähijohtamisen taitoja ja edellytykset, itseluottamusta ja varmuutta johtaa Keskimaan ammattilaisia yksilöllisesti kohti yhteisiä tavoitteita.

Haasteita ja etenemismahdollisuuksia

Keskimaa on yksi Keski-Suomen suurimmista työllistäjistä, työntekijöitä on lähes 2000. Suuri yritys on tunnettu vakaana työnantajana ja erinomaisten työsuhde-etujen tarjoajana. Nämä piirteet houkuttelivat myös Mirjamin aikoinaan Keskimaalle.

- Vakaus sekä etenemis- ja kouluttautumismahdollisuudet saivat minut kiinnostumaan Keskimaasta työnantajana. Kaupan päälle sain ison työyhteisön, joka tekee töitä sydämellä – läpi toimialojen ja toimipaikkojen.

Mirjami kertoo työelämän olevan Keskimaalla ihmisen kokoista. Yhdessä tekeminen korostuu, tukea ja apua saa aina kollegoilta, työyhteisöltä ja Keskimaan muilta ammattilaisilta.

- Koen, että Keskimaalla tehdään töitä sen eteen, että työ ja vapaa-aika saadaan sovitettua yhteen. Fyysiset ja henkiset haasteet eivät ole tabuja, ihmiset kohdataan ihmisinä.

Kuhmoisen kesä tarjoaa adrenaliinia

Arjen työrytmi saa potkua kesällä, kun Kuhmoisten kunnan väkiluku kolminkertaistuu kesäasukkaiden myötä.

- Samalla kun asukasluku kasvaa, kasvavat myös meidän tilauskuormamme, tuotevalikoimamme ja myynnit. Juhannuksena meno on kuin isossa kylässä. Kausittaiset vaihtelut tuovat mielenkiintoisen lisän työhöni.

Valikoimien ja asiakkaiden lisäksi työyhteisö kasvaa uusilla tekijöillä. Normaalisti Kuhmoisten S-marketissa työskentelee alle kymmenen henkeä, kesätyöntekijät tuplaavat määrän. Rekrytointi ei kuitenkaan ole Kuhmoisissa täysin mutkatonta. Kesätyöntekijöiden saamiseksi täytyy tehdä kovasti töitä.

- Rekrytointi on reuna-alueilla haastavaa ja työvoimapula akuuttia. Olemme kuitenkin aina onnistuneet saamaan meille ihanat nuoret avuksi ja heille haluamme tarjota hyvän ensikosketuksen kaupan alaan. Olit sitten minkä ikäinen tahansa, on kesätyö hyvä sauma lähteä testaamaan alaa.

Ihmisen kokoista työelämää

Keskimaalla voit käyttää omaa potentiaaliasi eritavoin ja omaan tilanteesi sopien. Tarjoamme mahdollisuuksia, sinä päätätä mihin tarttua. Millaista on olla keskimaalainen. Lue lisää tarinoitamme: keskimaa.fi/rekry