Lähiesihenkilökoulutus vie osaamisen uudelle tasolle


28.9.2023

Monia meistä ohjaa urallaan uteliaisuus ja halu kehittyä. Tämä pätee myös S-market Keuruulla apulaismarketpäällikkönä työskentelevään Annaan.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Minna Varjoranta

 

Annan Yli-Jaskarin urapolku keskimaalaisena starttasi 12 vuotta sitten Multian Salesta, jossa hän aloitti myyjänä, edeten pian apulaismyymäläpäälliköksi. Multialta matka kävi Keuruun S-markettiin saatavuusvastaavaksi ja nopeasti samaisen S-marketin apulaismarketpäälliköksi. Esihenkilötyöt ovat lähellä sydäntä, niistä hän myös kokee oppineensa eniten.

- Urani varrelle on osunut esihenkilöitä, joista jokaiselta olen saanut erilaisia oppeja omaan työhöni. Olen seurannut heidän työskentelyään läheltä ja napannut sieltä itselleni sopivia palasia omaan johtamistyyliini. Tämän lisäksi olen laajentanut osaamistani kouluttautumalla.

Annan nykyinen esihenkilö Minna Varjoranta kannusti häntä reilu vuosi sitten hakemaan lähiesimiestyön ammattitutkintoon tähtäävään lähiesihenkilökoulutukseen.

- Tuntui tosi kivalle, kun Minna nosti esiin mahdollisuuden opiskeluista johtamisen saralla. Tutkin koulutuksen antia ja koin, että se on ihan loistava mahdollisuus. Vaikka minulla olikin jo kokemusta apulaismyymäläpäällikön työstä Multian Salesta, on S-market Keuruu jo sen verran isompi yksikkönäkin, että työtehtävät ja työn haastavuus ovat eri tasolla. Olin heti sitä mieltä, että haen ehdottomasti mukaan ja tätä en ole katunut hetkeäkään.

 

Uudet taidot toivat lisäarvoa työhön

Monipuolinen ja käytännönläheinen koulutus toi jo opintojen aikana paljon tukea ja apua Annan esihenkilötyöhön. Hän nostaa merkittävimmiksi opeiksi ihmislähtöisempään johtamiseen syventymisen ja opit, joita hän sai asiakassuhteiden hoitamiseen sekä toiminnan kannattavuuden ymmärtämiseen. Kouluttautuminen on auttanut myös niissä päivissä, kun hän tuuraa marketpäällikköä.

- Olen luonteeltani tehokas ja nopeatempoinen. Kokemuksen ja koulutuksen avulla olen oppinut pysähtymään paremmin tiimini ja sen ihmisten ääreen. Tästä olen myös saanut kiitosta omalta työporukaltani. Esihenkilötyössä on osattava perustella tuloksen ja kannattavuuden kautta erilaisia päätöksiä ja toimintatapoja työryhmälle. Myös tämän tiimoilta osaamiseni on kasvanut koulutuksen myötä.

Anna ei suinkaan ole jäämässä S-market Keuruun viimeiseksi lähiesihenkilökoulutuksen läpikäyneeksi työntekijäksi.

- Saatavuusvastaavamme on päässyt mukaan tänä vuonna alkaneeseen koulutukseen, olen tosi innoissani hänen puolestaan. Toivottavasti olen omalla esimerkilläni näyttänyt, että työnohessa opiskeleminen on mahdollista ja se kannattaa. Olen kannustanut häntä ottamaan lähipäivistä kaiken irti, verkostoitumaan ja oppimaan kollegoilta, sillä heillä on paljon annettavaa.

Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on paremmat eväät työskennellä päivittäisjohtamisen tehtävissä muun muassa vuoron, tiimin, osaston tai palveluyksikön lähiesihenkilönä tai työryhmänsä vetäjänä.

- Nyt, kun olen valmistunut, mietin tulevaisuutta avoimin mielin. Nykyinen työni on hyvä, ja olen siellä missä haluan olla. Tiedän, että jossain vaiheessa saatan haluta ottaa vielä suurempaa vastuuta, mutta juuri nyt keskityn kehittämään itseäni tässä ja nautin työstäni tuoreilla opeilla ja oivalluksilla.

 

Kiinnostaako sinua kouluttautuminen? Ota asia rohkeasti puheeksi oman esihenkilösi kanssa. Keskimaa tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia viedä omaa osaamista eteenpäin.