Arpaonni suosi


14.9.2022

Riihimäen lasia
”Olin 11-vuotias vuonna 1981, kun äitini kanssa Prismassa käydessäni täytin arvontalapun. Kyseessä oli Riihimäen lasin 300 juhlavuoden arvonta. Yhtenä päivänä tulin koulusta kotiin ja äitini sanoi, että Prismasta oli soitettu ja olin kuulema jonkun astian/lasin rikkonut ja minun pitäisi heti mennä itse asia selvittämään. No minä sitten pyörällä Lohikoskelta pitkin Kyyhkysenmäentietä kohti Prismaa sydän hakaten polkemaan. En kyllä ole mitään rikkonut -ajatus päässä hakaten. No perillä selvisi, että olin voittanut arvonnassa Riihimäen lasin juhlavuoden lautasen, vieläpä ison sellaisen. Tuo lasilautanen on edelleen minulla, alkuperäispakkauksessa, ja käytössä aina juhlissa, kun tarvitaan täytekakulle isoa alustaa. Niin ja eihän se minun sanavarastossani Prisma ollut, vaan Risma ja siitä kyllä kuulin kavereilta aina yläasteelle saakka, jopa pidempäänkin. Liekö tuosta alkaen olen ollut suomalaisen lasin ja astioiden keräilijäkin.”

Laatikollinen appelsiinejä
”Olin 7-vuotias, kun Prisma avattiin lähelle kotiani. Kaupan koko ihmetytti, koska siihen aikaan kaupat olivat vain pieniä yksityisiä tai E- tai K-ryhmän kauppoja. Keskustassa oli muun muassa Tyynelä, mutta Prisma oli kerrassaan ihmeellinen ja poikkeuksellinen. Kerran voitin arvonnassa puulaatikollisen appelsiineja ja se oli suuri ilon hetki pienelle tytölle! Noudin sen isäni kanssa. Aika oli erilainen kuin nyt, mutta Prisma on edelleenkin lähes samalla paikalla. Siitä asti olenkin käynyt Prismassa ja käyn edelleenkin.”

Herkullinen joulu
”Vuonna 1981 Seppälän Prismassa oli ennen joulua kilpailu, johon myös minä osallistuin täyttämällä arvontakupongin. Kyllä oli yllätys, kun minulle tuli puhelu, jossa ilmoitettiin, että olin voittanut 500 markan arvoisen osto-oikeuden Prismaan. Se oli pääpalkinto. Muistan vieläkin hetken, kun henkilö ilmoitti voitosta puhelimessa, kysyin että ai minäkö? Silloin kyllä vietettiin herkullinen joulu.”