Marjamehuja kolmannessa polvessa


26.8.2022

– Mummolla ja vaarilla oli aikoinaan mehuasema Jämsänkoskella. Kutsumushan tämä on, jatkaa suvun työtä ja suvun tilaa kolmannessa polvessa. Valmistamme ja kehitämme tuotteitamme isovanhempieni perinteitä kunnoittaen, tunteella ja rakkaudella, aidoista mauista ja laadusta tinkimättä, kuvailee Koskenpäällä sijaitsevan Ylä-Porkkalan isäntä Johan Porkkala.

Hän myöntää tuntevansa vilpitöntä ylpeyttä katsellessaan tilan pihamaalla ympärilleen.
– Onhan se hieno tunne, kun ajattelee, että se olen minä, joka nyt tätä kaikkea pyörittää.

Mustikat ja puolukat lähimetsistä

Ylä-Porkkalan tila tunnetaan muun muassa mehuista, joihin on säilötty lähiseudun metsissä ja pelloilla kesän aikana kypsyvien marjojen ainutlaatuiset maut.
– Laatu syntyy hyvistä raaka-aineista ja niiden käsittelytavoista. Marjat hankimme mahdollisimman läheltä, esimerkiksi mansikat ja vadelmat Korpilahdelta ja herukat Multialta. Puolukat ja mustikat poimitaan lähimetsistämme ja raparperista osa saadaan omista pensaistamme.

Mestarin Herkku ensimmäisenä

Mehujen ohella Ylä-Porkkalan tila tunnetaan keväisen raikkaasta KotiSimasta sekä lapsuuden jouluilta tuoksuvista joululaatikoista. Vähittäiskauppayhteistyö käynnistyi vuonna 1994, kun tilan ensimmäiset tuotteet saatiin myyntiin Keskimaan Mestarin Herkkuun. Tätä nykyä tilalla valmistettuja tuotteita saa Mestarin Herkun lisäksi kaikista Keskimaan Prismoista ja S-marketeista sekä suurimmista Sale-myymälöistä.
– Yhteistyö Keskimaan kanssa jatkuu edelleen. Miksi vaihtaa hyvää kumppania, jonka kanssa toimintaa on yhdessä kehitetty jo kohta neljännesvuosisadan ajan, Johan toteaa.