Ilon tuottaminen sykähdyttää


26.8.2022

Panimo Hiisin tarina alkoi vuonna 2013, kun oluen parissa töitä tehneen mieskolmikon yhdisti palava halu perustaa luova, rajoja haastava ja omaleimainen pienpanimo Jyväskylään. Panimoyrittäjät Mikko Mäkelä ja Tatu Hiitola myöntävät, että heitä ajaa edelleen eteenpäin polttava tarve tuoda kotimaiseen oluttarjontaan uutta.
– Luova hulluuskin kiehtoo: pääsemme toteuttamaan villejäkin ideoita, kuten mäskäämään hillomunkkeja tai kiuaskiviä olueen sekä maustamaan oluen sherrytynnyrissä kotimaisten habanerojen ja kahvipapujen kera, Mikko kuvailee.

– Ja kun omalla tekemisellä on aiheutettu iloa ja positiivisuutta toisille, se on aina sykähdyttävää ja yksi parhaista asioista, Tatu jatkaa.

Oluelle tarinoita

Erilaisia Hiisi-oluita on tähän mennessä syntynyt lähes 300, eli noin yksi per viikko.
– Oluemme ovat suomalaisesta mytologiasta ammennettuja hahmoja, joiden visuaaliseen puoleenkin panostamme paljon. Luomme oluelle tarinoita.

Hiisi on saanut Vuoden paras pienpanimo -palkintoja ja voittanut Suomen Paras Olut -pystejä.
– Isoin onnistuminen on kuitenkin siinä, että teemme edelleen asioita oman päämme mukaan, ja olemme kehittyneet panimona jatkuvasti. Jos asiat ovat meidän mielestä tekemisen arvioisia, niitä tehdään riippumatta siitä, onko se vaivalloista vai ei.

Keskimaalle erikoiseriä

Hiisin oluet kuuluvat laajasti Keskimaan kauppojen ja ravintoloiden valikoimiin. Ravintoloista näkyvimmin jyväskyläläisen pienpanimon tuotteita nostaa esiin ravintola Jalo.
– Keskimaallakin on innostuttu tekemisistämme, mikä varmasti tarkoittaa uusia oluita myös jatkossa. On kyllä siisti juttu, että meillä on tällainen toimiva, hyvähenkinen yhteistyö täällä paikallisesti.