Keskimaan kuljetusrobotit palvelevat myös talvella


7.12.2023

Osuuskauppa Keskimaan ruoan verkkokauppapalvelussa varaudutaan vuoden vilkkaimpaan aikaan, ja tänä vuonna siinä on ensimmäistä kertaa apuna myös kuljetusrobotit. Kuljetusrobotit ovat toimittaneet kesäkuun startin jälkeen Jyväskylässä tuhansia ruokatilauksia ja opetelleet uusia reittejä. Talveen robotit ovat varautuneet talvirenkain.

Osuuskauppa Keskimaa aloitti ruoan verkkokauppa-asiakkaita palvelevien Starshipin kuljetusrobottien kokeilun Jyväskylässä kesäkuussa. Robottilaivueen kotimyymälöinä toimivat Jyväskylän tiheimmin asutuilla alueilla sijaitsevat S-market Savela ja S-market Tourula.

– Robottikuljetusten ensimmäiset kuusi kuukautta ovat olleet kaikin puolin positiivinen lisä ruoan toimitusmuotoihin Jyväskylässä. Ne ovat ihastuttaneet rullauksellaan, keränneet kiitosta sekä positiivista huomiota osakseen, niin somessa kuin Jyväskylän kaduilla. Robottitilauksia ovat innostuneet kokeilemaan erilaisissa elämäntilanteissa olevat ja hyvin eri-ikäiset ihmiset. Robottikuljetus tarjoaa nopean, kätevän ja ympäristöystävällisen tavan tehdä ruokaostoksia myös talvikeleillä, Osuuskauppa Keskimaan verkkokaupan kehityspäällikkö Marko Hoffrén kuvailee.

Kuljetusrobotteihin on vaihdettu talvirenkaat. Kuva: Marketta Kuikka, Keskimaa

Robotit työskentelevät vuoden ympäri, joten robottien varautuminen talveen aloitettiin marraskuussa talvirenkaiden vaihtamisella.
− Talvirenkaiden vaihdon lisäksi roboissa pidennetään akun varoaikaa talveksi, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että hommia jaetaan paremmin robottien kesken, eikä innokkaimmat robot kahmi isoa osaa tilauksista. Vaikka talvirenkaat on vaihdettu, niin aurausvallit tuottavat silti katujen ylityksissä pieniä haasteita. Kovien lumipyryjen aikana roboja pidetään herkemmin tauolla, jotta tiet saadaan aurattua ennen liikkeelle lähtöä. Haluamme varmistaa, että palvelun laatu pysyy hyvänä ja toimintavarmana, Hoffrén avaa robottien työskentelyä talvisissa olosuhteissa.

− Sohjoinen keli on myös haastavaa niin roboille, aivan kuten pyöräilijöille ja muillekin liikkujille. Todella upeasti jyväskyläläiset ovat auttaneet jumiin jääneitä roboja, siitä iso kiitos, Hoffrén kiittelee.

Ruoan verkkokauppa joulukiireiden apuna

Joulun ruokaostoksia voi sujuvoittaa varaamalla ruoan verkkokauppatilauksen jo ennakkoon, jopa neljä viikkoa ennen toimitusta. Verkkokauppaostoksia voi tehdä Keskimaan Prismojen ja Mestarin Herkun lisäksi Jämsän, Keuruun, Laukaan, Muuramen, Saarijärven, Tikkakosken, Vaajalan, Viitasaaren ja Äänekosken S-marketeista sekä Toivakan Salesta. Joulun nouto- ja toimitusajat ovat suosittuja, joten tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Tilausta on mahdollista muokata tilausta edeltävään iltaan saakka, tai parhaimmillaan viisi tuntia ennen noutoa (riippuen myymälästä). Myös pikanoudot ovat mahdollisia joissakin yksiköissä, jolloin ostokset ovat noudettavissa jopa tunnin päästä tilauksen tekemisestä. Joulun ajan tilauksissa voi olla tavallista lyhyempi muokkausaika.

− Joulun alla ruoan verkkokauppatilauksissa kannattaa huomioida, että jouluviikolla jotkut suosituimmista joulutuotteista saattavat olla vähissä. Esimerkiksi laatikot ja jouluhiteiksi nousseet konvehtirasiat suosittelemme hankkimaan ajoissa, Marko Hoffrén vinkkaa.

Keskimaan ruoan verkkokaupoista kotiinkuljetusta tarjoavat Jyväskylässä robottikuljetuksia tarjoavat S-market Savela ja Tourula sekä ihan perinteisiä kuljetuksia tarjoavat Mestarin Herkku ja Prisma Seppälä.

Verkkopalveluiden lisäksi joulukiireiden helpottamiseksi Prisma Seppälä palvelee jouluviikon 18.–23.12. pidennetyin aukioloajoin, eli ympäri vuorokauden.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Hoffrén Marko, verkkokaupan kehityspäällikkö, 010 767 4180, marko.hoffren@sok.fi

Kuvat: Marketta Kuikka