Kuva: Soila Homanen

Prisma Seppälässä yhteisöllisyys oli ihanaa! Olen aina kokenut vähän ulkopuolisuutta, mutta Prismassa minut otettiin heti osaksi yhteisöä. Työskentelin kassaosastolla ja pidin erityisesti aamuvuoroista. Vanhuksien kanssa oli ihana jutella, heillä oli aikaa ja kuulin paljon mieleenpainuvia tarinoita. Vuosien varrella opin asiakkailta ja työyhteisöltä paljon ihmisistä sekä ihmisyydestä.

Uskon, että se miten asiakkaat pienessä hetkessä kohdataan ja otetaan vastaan, voi pelastaa monen päivän. Joillekin vanhuksille aamun kassavuorolaisen kohtaaminen saattoi olla ainut jutteluhetki koko päivän aikana. Kaupassa työskentely on arvokasta työtä, jota pitäisi mielestäni arvostaa enemmän.

Kassalla työskennellessäni pääsin kohtaamaan ihmisyyden kaikki puolet. Koskaan ei voi tietää mitä toisella on meneillään, joten avointa mieltä ja ymmärrystä tarvittiin. Näitä oppeja kannan mukanani edelleen.

Raskaana ollessani käytin töissä farkkuhaalaria. Kerran huomasin tauolle mennessäni, että haalarini oli ratkennut takapuolesta. Kukaan ei silti pilkannut. Hauskojen ja lämpimien muistojen lisäksi Prisma Seppälästä matkaani jäi ystäviä niin asiakkaista, kuin työkavereista.

Parhaat muistoni liittyvät työyhteisöön, jossa oli rento ja välittävä ilmapiiri. Prisma Seppälä on iso yksikkö, joka on täynnä ihmisiä eri elämäntilanteilla, oli mukava työskennellä erilaisten persoonien kanssa.

Työskentelin alkuun kassaosastolla ja siitä siirryin kesäisin kesäpihalle ja talvisin kodintekniikka- ja elektroniikkapuolelle. Yhden joulun olin pakkaamassa joulukukkia. Tykkäsin kaikista työtehtävistäni kovasti ja niiltä ajoilta on jäänyt paljon tuttuja ja ystäviä.

Työ opetti minulle rauhallisuutta. Kesäpihalla trukkia ajaessani kaadoin kerran lavallisen multaa asfalttiin. Opin, että ei kannata yrittää kiirehtiä, vaan tehdä rauhassa. Kun tekee harkiten, laatu on parempaa.

Kaupanalalla työskennellessäni opin sosiaalisuutta ja erilaisten ihmisten kohtaamista, erilaisine tarpeineen ja toiveineen. Näistä opeista on hyötyä vielä tänäkin päivänä.