Kesä Keskimaalla?

Kesätyöhaku 13.12.2021 – 6.2.2022. Lue alta lisää työtehtävistä ja hakemisesta.

Jätä kesätyöhakemus!

Kesätyöhaku
2022

Hae meille työkaveriksi monipuoliseen asiakaspalvelutyöhön kesäksi tai rakenna pidempi ura kanssamme! Hakuaika 13.12.2021–6.2.2022.

Meillä menestyt, kun teet työsi reippaalla, positiivisella ja asiakaslähtöisellä otteella ja pystyt sitoutumaan kesän ajaksi monipuolisiin työaikoihin eli vuorotyöhön.

Aloita kesätyön haku tästä

 1. Tee taustatyö huolella.
  Tutustu yleisimpiin kesätyöpaikkakuvauksiin sekä tutustu toimipaikkoihimme. Katso mieluisen kesätyöpaikkasi aukioloajat ja nettisivut sekä kurkkaa toimipaikan Facebook-sivut. Kysy rohkeasti somessa, jos jokin askarruttaa etkä löydä vastausta nettisivuilta!
 2. Huolellisuus hakulomakkeen täytössä ennen kaikkea.
  Mieti mistä toimialoista ja paikoista olisit kiinnostunut ja täytä hakulomakkeessa erityisesti ne kohdat huolella – niiden avulla osamme lähteä etsimään sinulle kaikista sopivinta kesätyöpaikkaa!
 3. Videohaastattelemme hakijat.
  Tätä vuonna haluamme tavata kaikki hakijaehdot täyttävät kesätyöhakijamme videohaastattelussa. Seuraathan siis hakemuksen jätettyäsi sähköpostiasi 17.1.–7.2.2022 välillä, jolloin lähetämme haastattelukutsuja kaikille soveltuville hakijoille (kts. sivun alla edellytykset Keskimaan kesätöihin).

P.S. Meillä on ilo olla yksi Suomen suurimpia työnantajia – koolla on merkitystä, kun mietit millaisen määrän mielenkiintoisia tehtäviä ja työuria S-ryhmä voi tarjota! Muistathan että, meillä työskentely on myös oiva tapa viettää myös välivuotta.

Miksi tulla meille kesätöihin?

Keskimaa on Keski-Suomen suurin yritystyönantaja ja sinulla on noin 1800 työkaveria. Meillä on erittäin monipuoliset ura- ja koulutusmahdollisuudet. Tarjoamme useita eri tasoisia koulutusohjelmia työntekijöillemme ja kolmen toimialan työtehtävät sekä monipuoliset etenemismahdollisuudet esimies- ja johtotehtäviin.

 • Meillä on aivan mahtava työporukka ja ihmiset viihtyvät Keskimaalla!
 • Merkittävät S-ryhmän henkilöstöedut esim. -25% ravintolaruuasta ja juomista.
 • Saat turvallisen työympäristön ja hyvän perehdytyksen.
 • Tarjoamme halutessasi lisätöitä Keskimaan muissa yksiköissä, sillä olemme yhtä ja samaa yritystä Kuhmoisista Pihtiputaalle!
 • Työehtosopimuksen mukaisen palkan.
 • Työntekijänämme sinulla on mahdollisuus vaihtaa myös jopa toimialalta toiselle pitempiaikaisena työntekijänä.

Tarjoamme paljon työmahdollisuuksia kesän jälkeiseen osa-aikatyöhön esimerkiksi opiskelujen ohelle. Kesätyöntekijänämme olet etulyöntiasemassa näihin mahdollisuuksiin ja monet kesätyöntekijämme jatkavatkin meillä kesän jälkeen.

Millaista Keskimaalla työskentely on?

Hae meille työkaveriksi monipuoliseen asiakaspalvelutyöhön kesäksi tai rakenna pidempi ura kanssamme! Hakuaika 13.12.2021–6.2.2022.

Etsimme työkavereita pääasiassa kauppoihin myyjiksi sekä ABC-liikennemyymälöihin asiakaspalveluun, ja lisäksi meiltä löytyy työllistymismahdollisuuksia myös tarjoilijoille ja pikaruokatyöntekijöille. Vastaanottovirkailijaksi, ravintolakokiksi, parturi-kampaajaksi sekä Kodin Terran piha- ja noutomyymälän ammattilaiseksi voit hakea erillisien hakujen kautta.

Meillä menestyt, kun teet työsi reippaalla, positiivisella ja asiakaslähtöisellä otteella ja pystyt sitoutumaan kesän ajaksi monipuolisiin työaikoihin eli vuorotyöhön.

Työhömme kuuluvat vaihtelevat tilanteen ja asiakasmäärät, joten kesän aikana pääset kehittämään monipuolisesti osaamistasi ja asiakaspalvelutaitoja sekä tärkeitä työelämätaitoja. Ai niin, työmme on myös vauhdikasta, meillä kertyy paljon askelia työpäivän aikana ja aktiivisuusrannekkeen tavoitteet täyttyvät huomaamatta!

Kesätyösi alkaa perehdytyspolulla Keskimaan yhteisteisiin pelisääntöihin, kesätyöpaikan työtehtäviin sekä tutustumisella työkavereihin. Kesän aikana opit paljon uutta, ja apunasi ovat työkaverisi, perehdyttäjäsi sekä esihenkilösi. Työtehtäviisi ja vastuisiisi kesätyön aikana vaikuttavat aikaisempi työkokemuksesi sekä osaamisesi, eli kesätyömme ovat myös niille, jotka haluavat vaihtaa työpaikkaa tai alaa.

Katsomme aikaisemman kokemuksen asiakaspalvelualalta tai vastaavista tehtävistä eduksi, mutta valtaosa kesätöistämme on opittavissa hyvän perehdytyksen ja hyvän asenteen avulla. Poikkeuksia ovat ammattitutkintoa vaativat tehtävät, kuten kokin, parturi-kampaajan ja vastaanottovirkailijan työt eli näissä vaaditaan alan opinnot ja/tai aiempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä.

Millaisia kesätyöntekijöitä etsimme?

Edellytykset Keskimaan vuoden 2022 kesätöihin ovat:

 • Olet yli 18-vuotias kesätöiden alkaessa.
 • Omaat reippaan ja positiivisen asenteen työntekoon.
 • Olet kiinnostunut asiakaspalvelutyöstä.
 • Olet valmis tekemään vuorotyötä kesätyöpaikan aukioloaikojen mukaisesti, eli olet valmis työskentelemään ainakin aamu-, väli- ja iltavuoroissa sekä arkena että viikonloppuisin. Joissakin yksiköissä voi olla myös yövuoroja.
 • Pystyt sitoutumaan kesätöihin koko kesän ajaksi. Kesätöiden aloitusajankohtaan ja kestoon vaikuttavat kesätyöpaikan sesongin ajoittuminen, perehdytyksen kesto sekä lomien sijoittelu. Suurin osa kesätöistä ajoittuu kesäkuun alusta elokuun puoleen väliin.

Haluamme tukea ammattiin opiskelevien työllistymistä aloillamme eli voit hakea kesätöihimme alle 18-vuotiaana jos:

 • Opiskelet tarjoilijaksi
 • Opiskelet kokiksi (erillinen haku)
 • Opiskelet merkonomiksi

Keskimaan on myös 15-17-vuotiaiden oma kesätyöohjelma: työelämään ja tienaa, jonka hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Tsemppiä hakuun!

Vinkit hakemuslomakkeen täyttämiseen

Täytä itsestäsi perustiedot sekä yhteystiedot. Kesätyöhakemuksessa on tärkeintä täyttää huolellisesti tiedot työvuorojen ja kesätyöpaikkatoiveiden osalta. Tämän pohjalta tarkastamme, minne olet hakemassa ja täyttyvätkö ehdot kesätöihimme liittyen.

 • Liitä halutessasi mukaan ansioluettelosi.
 • Valmistaudu valitsemaan hakulomakkeelta ne toimipaikat, joissa haluat työskennellä, ja joissa osaamisesi kohtaa edellytyksiä. Hakuihin, joissa edellytetään alan koulusta ja/tai kokemuksen kautta hankittua osaamista (parturi-kampaaja, kokki, vastaanottovirkailija) haetaan erillisten hakujen kautta.
 • Valitessasi toimipaikkoja ota huomioon, että pääset liikkumaan kaikkiin vuoroihin. Kauppaan esimerkiksi mennään usein jo 5:00 tai 6:00 aamulla töihin, ja työvuorot voivat kestää esimerkiksi 23:00 saakka. Ota tämä huomioon myös, kun pohdit julkista liikennettä ja sen aikatauluja.
 • Mieti myös, milloin pystyisit aloittamaan kesätöissä. Joissakin yksiköissä työvuoroja voi olla myös tarjolla jo ennen varsinaista kesätyökautta (kesä-elokuu). Kerrothan, jos pystyt tekemään vuoroja jo ennen varsinaisten kesätöiden alkua.
 • Näiden lisäksi hakulomakkeella pyydetään sinua valitsemaan soveltuvat työvuorot. Muistathan, että Keskimaan kaikki työt sisältävät vuorotyötä, ja edellytys tulla valituksi seuraavaan vaiheeseen ja meille kesätöihin, on että pystyt tekemään kaikkia vuoroja.
 • Lopuksi tarkasta hakemuksesi ja lähetä! Muista seurata sähköpostiviestintää 17.1.–7.2.2022 välillä videohaastattelukutsuun liittyen!

 

Katso videoilta millaista työ meidän eri toimipaikoissa on

Yleisimpiä kesätöitä Keskimaalla

Liikennemyymälöissä työskentelyä kuvaa parhaiten yksi sana, eli monipuolisuus.

Kesätyöntekijänämme pääset vaihteleviin työtehtäviin ja takaamme, ettei uuden oppiminen lopu kesän aikana! Työtehtäviisi voivat kuulua esimerkiksi asiakaspalvelu, kahvilan kassatyöskentely, salin siisteydestä huolehtiminen, tiskaaminen, market-kassatyöskentely, hyllyttäminen, ala carte-kokin työtehtävät, noutopöydän täyttäminen, keittiön aputehtävät, vitriinituotteiden valmistus, annoksien vieminen pöytiin sekä pöytien siistiminen, pikaruokapuolella kassa- ja/tai keittiötyö, Veikkauspiste-työskentely, jäätelönmyynti, kuorman purku ja lista vain jatkuu! 🙂

ABC-liikennemyymälän yhteydessä on aina polttonesteen tankkauksen lisäksi tarjonnaltaan monipuolinen ravintola, kahvilapalvelut ja ruokakauppa. Ravintolapalveluihin kuuluvat esimerkiksi ala carte, noutopöytälounas sekä pikaruokapalvelut. ABC:n omat ravintola- ja ruokakauppapalvelut ovat auki koko liikennemyymälän aukioloajan.

Tässä työssä korostuu yhdessä onnistuminen, jossa jokaisella työntekijällä on oma tehtävänsä. Sinut tullaan perehdyttämään perusteellisesti kaikkiin yhdessä valikoituihin työtehtäviin. Usein pääasiallisiksi työtehtäviksi valikoituvat muutamat edellä mainituista listasta omien halukkuuksien ja valmiuksien mukaan. Tässä työssä kesä on suurin sesonki, joka takaa sen, ettei yksikään päivä ole toisensa kaltainen.

Työssä arvostetaan ahkeruutta, kaverin auttamista ja joustavuutta. Työtiimin tehtävänä on taata asiakkaiden viihtyminen. Asiakaskuntamme vaihtelevat laidasta laitaan kanta-asiakkaista ensimmäisen kerran vierailijoihin. Halutessasi tulet saamaan myös vastuuta, mutta työtä ei koskaan tehdä yksin vaan aina on työkavereita työvuorossa.

Miksi hakea liikennemyymälöihin kesätöihin?
Tämä työ on erittäin monipuolista ja tässä työssä saa työskennellä ihmisten kanssa asiakaspalvelun ytimessä. Tässä kesätyössä pääset yhdistämään sekä market- että ravintolapuolen hyvät puolet. Yksikään päivä ei ole samanlainen, aina löytyy uuden oppimisen riemua ja tämä työ on varmasti täynnä yllätyksiä, joita on hauska jakaa mahtavien työkavereiden kanssa.

Jätä hakemus liikennemyymälätyöntekijäksi!

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Kesätyömme sisältävät usein esimerkiksi yötyötä, anniskelutehtäviä, ikärajavalvottujen tuotteiden itsenäistä myyntiä ja yksintyöskentelyä, joissa on perusteltua edellyttää 18-vuoden ikää.

Lähtökohtaisesti palkkaamme pidempiaikaisiin kesätöihin vain yli 18-vuotiaita tai ammattiin opiskelevia, mutta katsomme Jyväskylän ulkopuolella tilannetta toimipaikka- ja tehtäväkohtaisesti (onko työ toimipaikassa järjesteltävissä liiketoimintalähtöisesti ottaen huomioon nuoren työntekijän työajat ja työtehtävät).

Meillä työskennellessä voit esittää esimiehelle toiveita työvuoroja kohtaan ja toivoa esimerkiksi kohtuuden rajoissa viikonloppuvapaita. Näitä pyritään mahdollisuuksien mukaan mahdollistamaan, mutta voi olla myös tilanteita, ettei vapaatoiveita voi järjestää esimerkiksi työvuorosuunnitteluun ja työehtosopimukseen liittyvistä syistä.

Pyrimme ilmoittamaan hakijoille mahdollisimman pian mahdollisista valinnoista tai valitsematta jättämisestä. Tarkempaa tietoa hakuaikataulusta saa näiltä sivuilta.

Kaikissa työtehtävissämme noudatetaan kunkin alan työehtosopimuksen mukaisia palkkoja. Lisätietoa työehtosopimuksista ja palkkataulukoista saat sivustolta https://www.pam.fi/tyo/palkkataulukot.html.

Vaikkakin palkkaamme kesätyöntekijöitä, tekevät kesätyöntekijämme samoja työtehtäviä kuin vakituisetkin työntekijät. Lisätietoa yleisimmistä kesätyötehtävistä.

Olethan yhteydessä joko sähköpostitse rekrytointi.keskimaa@sok.fi tai Facebookissa yksityisviestillä Meillä töissä -sivuston kautta.

Lähetämme videohaastattelukutsun kesätyöehtomme täyttäville hakijoille sähköpostitse. Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä osa sähköpostipalveluista saattaa valitettavasti ohjata viestin roskaposteihin. Kutsuviesti lähetetään ajanjaksolla 17.1.–7.2. eli kutsussa voi vierähtää hetki lähetettyäsi hakemuksesi. Videohaastatteluun kannattaa vastata pikimmiten kutsun saatuaan!

Olethan näissä tilanteissa yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostitse rekrytointi.keskimaa@sok.fi