Tutustu ja tienaa -kesäharjoittelu Keskimaalla

Hakuaika 4.3.-24.3.

Hae nyt!

Hae meille työkaveriksi monipuoliseen asiakaspalvelutyöhön kesäksi tai rakenna pidempi ura kanssamme!

Etsimme työkavereita pääasiassa kauppoihin myyjiksi sekä ABC-liikennemyymälöihin asiakaspalveluun. Lisäksi meiltä löytyy joka kesä työllistymismahdollisuuksia myös tarjoilijoille ja pikaruokatyöntekijöille.

Hei sinä 15-17-vuotias!

Haluatko kesätyökokemusta monipuolisista palvelualan työtehtävistä? Hae tulevaisuuden Ässäksi Keskimaan Tutustu ja tienaa-kesäharjoittelijahaussa! Hakuaika 4.-24.3.

Tutustu työelämään ja tienaa on 15-17-vuotiaille tarkoitettu kahden viikon kesätyöohjelma, jonka aikana pääset tutustumaan palvelualan työtehtäviin, työelämän pelisääntöihin sekä kerryttämään osaamista tulevaisuutta varten.

Saatat tulla valituksi kesäharjoitteluun, jos täytät kaikki seuraavat ehdot:

 • olet kesäharjoittelun ajankohtana 15-17-vuotias, eli olet täyttänyt 15 vuotta ennen kesäharjoittelujakson alkua tai olet maksimissaan 17-vuotias harjoittelujakson loputtua. (ks. ajankohdat alla)
 • olet peruskoulussa, kymppiluokalla, lukiossa, TUVA- tai TELMA-koulutuksessa (HUOM. harjoitteluohjemaan ei voi tulla valituksi, jos opiskelet ammattiin tai olet suorittanut ammattitutkinnon)
 • et ole aiemmin ollut töissä Keskimaalla

Toivomme kesäharjoitteluun hakijalta:

 • innostusta ja uskallusta asiakaspalvelutehtäviin
 • reipasta ja iloista asennetta kesäharjoitteluun
 • halua oppia uusia asioita ja työelämän pelisääntöjä

Vinkit hakuun:

1. Selvitäthän ennen työhakemuksen kirjoittamisen aloittamista mikä tai mitkä seuraavista harjoittelujaksoista käyvät kesäsuunnitelmiisi:

 • 3.6.-16.6.2024
 • 17.6.-30.6.2024
 • 1.7.-14.7.2024
 • 15.7.-28.7.2024

Vinkki: Jotkin jaksot ovat suositumpia kuin toiset, joten voit parantaa työllistymismahdollisuuksiasi valitsemalla mahdollisimman monta sinulle sopivaa jaksoa. Huomaathan, että harjoittelun ajankohtaa ei ole mahdollista muuttaa valinnan jälkeena

2. Varaa aikaa lomakkeen täyttämiseen ja mieti etukäteen missä toimipisteessä työskentelisit mieluiten

Kannattaa pohtia tarkkaan, missä yksikössä haluaisit työskennellä ja mihin yksiköihin pystyisit kulkemaan. Huomaathan, että harjoittelun paikkaa ei valitettavasti ole mahdollista muuttaa valinnan jälkeen.

Vinkki: Etenkin Jyväskylän alueen yksikkömme ovat hyvin suosittuja, joten laajentamalla työskentelyaluettasi myös reunaseuduille, parannat työllistymismahdollisuuksiasi. Pohdi, olisiko sinulla mahdollisuutta oleilla esimerkiksi mökillä tai reunaseudulla asuvan sukulaisen tai ystävän luona kesäharjoittelusi ajan.

3. Tuo hakemuksessa esille motivaatiosi sekä osaamisesi.

Lomakkeella on esimerkiksi kysymys: ”Miksi olisit hyvä kesätyöntekijä Osuuskauppa Keskimaan tiimiin?”. Voit kysyä perheenjäseniltäsi tai kavereiltasi, kuinka he sinua kuvailisivat, mitä osaat heidän mielestään erityisen hyvin, mieti sitten sen avulla, miksi juuri tämä kesätyö olisi huippu juuri sinulle.

4. Vastaa hakemuslomakkeen kaikkiin kysymyksiin huolellisesti, selkeästi ja tiiviisti. Tarkasta myös oikeinkirjoitus ennen lähettämistä.

Haun eteneminen pähkinänkuoressa

 1. Hakuaika päättyy 24.3.2024, jonka jälkeen teemme valinnat hakemusten ja niissä esitettyjen työskentelyjaksojen sekä toimipaikkavalintojen mukaisesti.
 2. Ilmoitamme valinnoista viimeistään 5.5.2024 sähköpostitse. Seuraathan siis aktiivisesti sähköpostiasi!
 3. Sähköpostin lisäksi laitamme sinulle viestin, että sinut on valittu ohjelmaan, jotta osaat odottaa sähköpostin saapumista.

Haethan viimeistään 24.3.2024 mennessä!

Tutustu ja tienaa -harjoittelijan työtehtävät

ABC Liikennemyymälöissä työskentelyä kuvaa parhaiten yksi sana - monipuolisuus.

ABC Liikennemyymälässä pääset yhdistämään sekä market- että ravintolapuolen hyvät puolet. Työtehtäviisi voi kuulua esimerkiksi asiakaspalveluun tutustuminen, vitriinituotteiden valmistus ja esivalmistelut keittiössä, kuorman purkaminen marketissa, salin siistiminen, astiahuolto sekä annoksien vieminen pöytiin.

Työssä korostuu yhdessä onnistuminen ja työssä arvostetaankin erityisesti ahkeruutta, kaverin auttamista ja joustavuutta.

Usein kysytyt kysymykset

Tutustu ja tienaa -kesäharjoittelijan tulee olla 15-vuotias kesäharjoittelujakson alkaessa. Jos siis täytät 15 vuotta esimerkiksi 4.7., voit hakea 15.7. alkavalle kesäharjoittelujaksolle.

Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille viimeistään 5.5.2024 sähköpostitse. Seuraathan siis aktiivisesti sähköpostiasi.

Valinnat harjoittelujaksoille tehdään hakemusten sekä niissä ilmoitettujen ajankohtien perusteella. Harjoittelun ajankohtaa tai paikkaa ei valitettavasti ole mahdollista muuttaa valinnan jälkeen.

Kahden viikon aikana kesäharjoittelijalla on yhteensä 10 työpäivää. Työaika on 6 tuntia päivässä ja se sijoittuu arkipäiville (ma-pe) kello 8-18 välille.

Tutustu ja tienaa -harjoittelijalle maksetaan palkkio, joka on tänä vuonna 395 euroa.

Tutustu ja tienaa -harjoittelija tekee lähes samoja työtehtäviä kuin kaikki työkaverimme. Harjoittelusi aikana tulet tutustumaan erilaisiin työtehtäviin, jotka ovat nopeita oppia kahden viikon kesäharjoittelun aikana ja joista on hyötyä sinulle myös mahdollisissa tulevissa kesätöissäsi. Tutustu ja tienaa -harjoittelijan yleisimmät työtehtävät löydät tästä.

Tarvittaessa kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla rekrytointiosastomme Helmille: tutustujatienaa.keskimaa@sok.fi (huom. kesäharjoittelua ei voi hakea sähköpostilla)

Olethan näissä tilanteissa yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostitse tutustujatienaa.keskimaa@sok.fi tai suoraan yksikköön, josta sinulle on jo tarjottu kesätöitä.

Tutustu ja tienaa -harjoittelijan kriteerit tulevat suoraan PAMilta. PAM ja kaupan liitto ovat linjanneet, että Tutustu ja tienaa -harjoittelu on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, TUVA- ja TELMA -koulutuksiin osallistuville sekä lukiolaisille ja me Keskimaana sitoudumme linjauksiin. Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelun ensisijaisena tarkoituksena on tarjota mahdollisuuksia työelämään tutustumiseen sellaisille nuorille, joilla ei muuten näitä mahdollisuuksia ole. Ammattiin opiskelevat nuoret pääsevät tutustumaan työelämään koulutuksen tarjoamien työssäoppimisjaksojen avulla.

Täysi-ikäiset ammattikoulussa opiskelevat voivat kuitenkin hakea Keskimaan muihin kesätyöpaikkoihin. Rekry näihin paikkoikkoihin oli auki 3.1.-4.2.2024.