Kesätyö Keskimaalla

Haku kesätöihimme on päättynyt.

Hae meille työkaveriksi monipuoliseen asiakaspalvelutyöhön kesäksi tai rakenna pidempi ura kanssamme!

Etsimme työkavereita pääasiassa kauppoihin myyjiksi sekä ABC-liikennemyymälöihin asiakaspalveluun. Lisäksi meiltä löytyy joka kesä työllistymismahdollisuuksia myös tarjoilijoille ja pikaruokatyöntekijöille.

Haku kesätöihin ja Tutustu- ja tienaa kesätyöharjoitteluun on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! 

Seuraathan mahdollisia täydennyshakujamme avoimet työpaikat sivultamme.

Kesän aikana opit paljon uutta, apunasi ovat työkaverisi, perehdyttäjäsi sekä esihenkilösi.

Työtehtäviisi ja vastuisiisi vaikuttavat aikaisempi työkokemuksesi sekä osaamisesi, eli kesätyömme ovat myös niille, jotka haluavat vaihtaa työpaikkaa tai alaa.

Katsomme aikaisemman kokemuksen asiakaspalvelualalta tai vastaavista tehtävistä eduksi, mutta valtaosa kesätöistämme on opittavissa hyvän perehdytyksen ja asenteen avulla.

Edellytykset vuoden 2023 kesätöihin ovat:

Olet yli 18-vuotias kesätöiden alkaessa. (Ei koske maakunnan reuna-alueita.)
- Omaat reippaan ja positiivisen asenteen työntekoon.
- Olet kiinnostunut asiakaspalvelutyöstä.
- Olet valmis tekemään vuorotyötä kesätyöpaikan aukioloaikojen mukaisesti ja pystyt sitoutumaan töihin koko kesän ajaksi.

Haluamme tukea ammattiin opiskelevien työllistymistä aloillamme. Voit hakea kesätöihimme alle 18-vuotiaana jos opiskelat
- tarjoilijaksi
- kokiksi
- merkonomiksi

15–17-vuotiaille Keskimaalla on oma Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöohjelma.

Miksi tulla meille kesätöihin?

 • Merkittävät henkilökuntaedut esim. -25 % ravintolaruuasta ja juomasta.
 • Paljon työmahdollisuuksia kesän jälkeiseen osa-aikatyöhön, esimerkiksi opiskelujen ohelle tai välivuodeksi.  Kesätyöntekijänämme olet etulyöntiasemassa näihin mahdollisuuksiin.
 • Erittäin monipuoliset ura- ja koulutusmahdollisuudet.
 • Saat halutessasi lisätöitä Keskimaan muista yksiköistä.
 • Mahdollisuus vaihtaa toimialalta toiselle Keskimaan sisällä.
 • Saat turvallisen työympäristön ja hyvän perehdytyksen.
 • Meillä on aivan mahtava työporukka!
 • Tarjoamme työehtosopimuksen mukaisen palkan.

Yleisimpiä kesätöitä Keskimaalla

Alla löydän kuvaukset Keskimaan yleisimmistä työtehtävistä ja perustelut, miksi juuri nämä tehtävät ovat kesätyöhakemuksesi arvoisia. Jos haaveilet pidemmästä urasta Keskimaalla, tarjoavat tehtäväkuvaukset lisätietoa työpaikoistamme, sillä kesätyöntekijämme tekevät samoja työtehtäviä kuin vakituiset työntekijämme.

ABC Liikennemyymälöissä työskentelyä kuvaa parhaiten yksi sana - monipuolisuus.  Liikennemyymälän yhteydessä on aina polttonesteen tankkauksen lisäksi tarjonnaltaan monipuolinen ravintola, kahvilapalvelut ja ruokakauppa. Ravintolapalveluihin kuuluvat esimerkiksi à la carte, noutopöytälounas sekä pikaruokapalvelut. ABC:n omat ravintola- ja ruokakauppapalvelut ovat auki koko liikennemyymälän aukioloajan.

Kesätyöntekijänämme pääset vaihteleviin työtehtäviin ja takaamme, ettei uuden oppiminen lopu kesän aikana. Työtehtäviisi voivat kuulua esimerkiksi asiakaspalvelu, kassatyöskentely, salin siisteydestä huolehtiminen, tiskaaminen, hyllyttäminen, à la carte-kokin työtehtävät, noutopöydän täyttäminen, keittiön aputehtävät, vitriinituotteiden valmistus, annoksien vieminen pöytiin, pikaruokapuolella kassa- ja/tai keittiötyö, Veikkauspiste-työskentely ja kuormien purku.

Tässä työssä korostuu yhdessä onnistuminen, jossa jokaisella työntekijällä on omat tehtävänsä. Sinut tullaan perehdyttämään perusteellisesti kaikkiin yhdessä valikoituihin työtehtäviin. Usein pääasiallisiksi työtehtäviksi valikoituvat muutamat edellä mainituista, omien halukkuuksien ja valmiuksien mukaan. Työssä arvostetaan ahkeruutta, kaverin auttamista ja joustavuutta. Työtiimin tehtävänä on taata asiakkaiden viihtyminen. Halutessasi tulet saamaan myös vastuuta, mutta työtä ei koskaan tehdä yksin vaan aina on työkavereita työvuorossa.

Miksi hakea liikennemyymälöihin kesätöihin?

Työ on erittäin monipuolista ja saat työskennellä ihmisten kanssa aivan asiakaspalvelun ytimessä. Tässä kesätyössä pääset yhdistämään sekä market- että ravintolapuolen hyvät puolet. Yksikään päivä ei ole samanlainen, aina löytyy uutta opittavaa yhdessä mahtavien työkavereiden kanssa.

Haun eteneminen pähkinänkuoressa

Tänä vuonna käsittelemme hakemuksia jo haun aikana, joten ethän jätä hakemista viime tippaan!

1. LÄHETÄ HAKEMUS
Täytäthän hakemuslomakkeen huolellisesti ja liitä mukaan CV:si. Kun olet laittanut hakemuksesi järjestelmässä eteenpäin, saat automaattisen vahvistusviestin, että hakemus on tullut perille.

2. HAKEMUKSEN KÄSITTELY
Käsittelemme meille tulleet kesätyöhakemukset ja ilmoitamme sähköpostitse tai puhelimitse jatkosta kaikille hakemuksen jättäneille viimeistään kolme viikkoa haun päätyttyä. Saamme kesätyöhakuun vuosittain tuhansia hakemuksia, joten olethan kärsivällinen, kun odottelet tietoa prosessin etenemisestä.

3. HAASTATTELUKUTSU
Osa hakijoista etenee haussa haastatteluvaiheeseen työhakemuksen perusteella. Tähän vaikuttaa esimerkiksi aikaisempi työkokemuksesi, käytettävyytesi kesän aikana sekä tietysti huolellisesti täytetty työhakemuksesi.

Jos kaipaamme sinusta hakemuksen lisäksi lisätietoa, rekrytoijamme ottavat sinuun yhteyttä ja tekevät lyhyen esihaastattelun. Hakemuksen ja esihaastattelun perusteella teemme päätökset siitä, mihin yksikköön mahdollisesti etenet esihenkilön haastatteluun.

4. HAASTATTELU
Kaikkiin haastatteluun eteneviin henkilöihin otetaan puhelimitse yhteyttä, joten vastaathan rohkeasti, mikäli huomaat työhakemuksen jättämisen jälkeen vieraan numeron soittavan. Mikäli et etene esihenkilön haastatteluun, laitamme siitä sinulle tiedon sähköpostitse.

5. VALINTA
Jos olet tullut valituksi kesätyökaveriksemme, saat siitä puhelimitse tiedon kahden viikon sisällä haastattelusta. Tämän jälkeen sovit esihenkilön kanssa työn aloitukseen liittyvistä asioista. Työsi alkaa kattavalla perehdytyspolulla niin omaan työhösi, kuin Keskimaahan ja meidän toimintatapoihimme. Mahtavaa saada sinut kesätyökaveriksi!

Tärkeää kesätyöhaussa

Tee taustatyö huolella.
Tutustu yleisimpiin kesätyöpaikkakuvauksiin, katso sinulle mieluisan kesätyöpaikan aukioloajat, nettisivut sekä kurkkaa toimipaikan Facebook- tai Instagam-sivut. Kysy rohkeasti somessa, jos jokin askarruttaa etkä löydä vastausta nettisivuilta!

Huolellisuus ennen kaikkea.
Mieti mistä toimialoista ja paikoista olisit kiinnostunut ja täytä erityisesti ne kohdat huolella – niiden avulla osamme lähteä etsimään sinulle kaikista sopivinta kesätyöpaikkaa!

Hakemuslomakkeen täyttäminen

 1. Täytä lomake huolella ja ajatuksella, sillä käsittelemme hakemuksia heti haun alusta lähtien. Osan hakijoista ohjaamme jatkohaastatteluihin jo pelkän hakemuksen perusteella!
 2. Täytä hakemukseen perustiedot sekä yhteystietosi ja kerro itsestäsi sekä mahdollisesta työkokemuksestasi. Kesätyöhakemuksessa on tärkeintä täyttää huolellisesti tiedot kesätyöpaikkatoiveiden sekä kesätyön sisällön osalta.
 3. Liitä halutessasi mukaan ansioluettelosi (CV).
 4. Valmistaudu valitsemaan hakulomakkeelta ne toimipaikat, joissa haluat työskennellä. Hakuihin, joissa edellytetään alan koulusta ja/tai kokemuksen kautta hankittua osaamista (parturi-kampaaja, vastaanottovirkailija) haetaan erillisten hakujen kautta.
 5. Valitessasi toimipaikkoja ota huomioon, että pääset liikkumaan kaikkiin vuoroihin. Kauppaan esimerkiksi mennään usein jo aamulla 6:00 töihin ja työvuorot voivat kestää esimerkiksi 23:00 saakka. Ota tämä huomioon myös, kun pohdit julkista liikennettä ja sen aikatauluja.
 6. Mieti, milloin pystyisit aloittamaan kesätöissä. Joissakin yksiköissä työvuoroja voi olla tarjolla jo ennen varsinaista kesätyökautta (kesä-elokuu), mieti siis, pystytkö tekemään vuoroja jo ennen varsinaisten kesätöiden alkua.
 7. Lopuksi tarkasta hakemuksesi ja lähetä!

Usein kysytyt kysymykset

Kesätöiden aloitusajankohtaan ja kestoon vaikuttavat kesätyöpaikan sesongin ajoittuminen, perehdytyksen kesto sekä lomien sijoittelu. Suurin osa kesätöistä ajoittuu kesäkuun alusta elokuun puoleen väliin.

Kesätyömme sisältävät usein esimerkiksi yötyötä, anniskelutehtäviä, ikärajavalvottujen tuotteiden itsenäistä myyntiä ja yksintyöskentelyä, joissa on perusteltua edellyttää 18-vuoden ikää. 

Lähtökohtaisesti palkkaamme pidempiaikaisiin kesätöihin vain yli 18-vuotiaita tai ammattiin opiskelevia, mutta katsomme Jyväskylän ulkopuolella tilannetta toimipaikka- ja tehtäväkohtaisesti (onko työ toimipaikassa järjesteltävissä liiketoimintalähtöisesti ottaen huomioon nuoren työntekijän työajat ja työtehtävät)

Meillä työskennellessä voit esittää esihenkilölle toiveita työvuoroja kohtaan ja toivoa esimerkiksi kohtuuden rajoissa viikonloppuvapaita. Näitä pyritään mahdollisuuksien mukaan mahdollistamaan, mutta voi olla myös tilanteita, ettei vapaatoiveita voi järjestää esimerkiksi työvuorosuunnitteluun ja työehtosopimukseen liittyvistä syistä.

Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille viimeistään kolme viikkoa haun päättymisestä. Seuraathan aktiivisesti sähköpostiasi.

Kaikissa työtehtävissämme noudatetaan kunkin alan työehtosopimuksen mukaisia palkkoja. Lisätietoa työehtosopimuksista ja palkkataulukoista saat sivustolta  https://www.pam.fi/tyo/palkkataulukot.html.

Vaikkakin palkkaamme kesätyöntekijöitä, tekevät kesätyöntekijämme samoja työtehtäviä kuin vakituisetkin työntekijät. Lisätietoa yleisimmistä kesätyötehtävistä.

Olethan yhteydessä joko sähköpostitse rekrytointi.keskimaa@sok.fi tai Facebookissa yksityisviestillä Meillä töissä -sivuston kautta.

Olethan näissä tilanteissa yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostitse rekrytointi.keskimaa@sok.fi tai suoraan yksikköön, josta sinulle on jo tarjottu kesätöitä.