Osuuskauppa Keskimaan investoinnit sähköautojen latausasemaverkostoon jatkuvat. Tälle vuodelle tavoitellaan vielä neljän uuden latausaseman avausta. Uusissa avauksissa panostetaan asiakkaiden toivomiin suurteholatauspisteisiin. 

Uusia ABC-suurteholatausasemia avataan seuraavaksi ABC Vaajakosken, Keljon Prisman sekä S-market Jämsän yhteyteen. Näiden asemien suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Lisäksi parhaillaan rakenteilla on asiakkaiden pidempää viipymää palveleva peruslatausasema Sokos Hotel Paviljongin yhteyteen. Aseman avausta tavoitellaan vielä tälle kesälle.

– Kaikki ABC-latausasemamme ovat ensisijaisesti nopean lataamisen mahdollistavia teho- tai suurteholatausasemia. Lisäksi asemien yhteyteen rakennetaan matalamman latausvirran tarvitsijoille peruslatauspisteitä. Haluamme edetä latauspalvelujen rakentamisessa ripeästi, sillä osuuskauppa Keskimaan maantieteellinen sijainti keskellä Suomea keskeisten valtaväylien varrella luo meille odotuksia liikkuvilta asiakkailtamme, toimialajohtaja Heikki Tervanen kertoo.

Osuuskauppa Keskimaan ensimmäinen ABC-latausasema avattiin Prisma Palokkaan marraskuussa 2021. Tällä hetkellä Keskimaan alueella on ABC-latausasemia kuudessa eri palvelupisteessä. Kaikilta asemilta löytyviä peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 24, teholatauspisteitä (teho max. 50 kW) kaksi ja suurteholatauspisteitä (teho max. 150 kW) 10 kappaletta.

Valtakunnallisesti ABC-latausverkosto on laajentunut usean alueosuuskaupan alueelle. Valtakunnallinen kasvu jatkuu voimakkaana vuoden 2022 aikana, sillä S-ryhmän toimipaikkojen yhteyteen avataan arviolta yli 100 uutta latausasemaa. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa noin tuhannen latausaseman verkosto vuoden 2025 alkuun mennessä.

Sähköä uusituvista lähteistä

Osuuskauppa Keskimaan ja S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Tavoite lähestyy, sillä jo tällä hetkellä kaikki S-ryhmässä käytettävä sähkö tulee uusiutuvista lähteistä.

– ABC-latauksen sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvista lähteistä, tuulivoimalla tuotettua. Laajentamalla latausverkostoa tarjoamme asiakkaillemme lisää mahdollisuuksia siirtyä kohti ilmastofiksumpaa liikennettä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa. Osana tätä kehitystyötä ABC-ketjussa tuotiin myyntiin muun muassa täysin uusiutuva Nero Diesel alkukesästä 2021.  

Asiakkailta kiitosta hinnoittelumallista

ABC-latauksen asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä ABC-latauksen hinnoittelumalliin. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latauksen koko asiointi tapahtuu ABC-mobiili-sovelluksen avulla.


Osuuskauppa Keskimaan ABC-latausverkosto huhtikuussa 2022:

ABC Joutsa: suurteholatausasema
ABC Palokka:
suurteholatausasema
ABC Viitasaari:
suurteholatausasema
Prisma Palokka, Jyväskylä:
suurteholatausasema
Prisma Seppälä, Jyväskylä:
peruslatausasema
Original Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä:
peruslatausasema


ABC-latausverkosto valtakunnallisesti:

ABC-latausasemia on tällä hetkellä valtakunnallisesti yhteensä 75 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä yli 500 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 298, teholatauspisteitä* (teho max. 100 kW) 155 ja suurteholatauspisteitä (teho ma. 150 kW) 65 kappaletta.

Lisätietoa ABC-latauksesta ja verkoston ajantasainen tilanne on kerrottu ABC-mobiilissa tai osoitteessa https://www.abcasemat.fi/fi/abc-lataus/sahkoauton-lataus 

 * Teholatauspisteestä käytetään yleisesti myös termiä pikalatauspiste.

Osuuskauppa Keskimaa on avannut perjantaina 18.2.2022 uuden sähköautojen suurteholatausaseman Viitasaaren ABC-liikennemyymälän yhteyteen. Seuraavalla viikolla ABC-latauspalvelut laajenevat Jyväskylässä Original Sokos Hotel Alexandran sekä Seppälän Prisman yhteyksissä.

Osuuskauppa Keskimaa on avannut neljännen suurteholatausasemansa Viitasaaren ABC-liikennemyymälän yhteyteen perjantaina 18.2.2022. Latausaseman kokonaislatausteho on lähes 250 kW, josta suurteholataukseen on varattu noin 200 kW. Latausasemalla on kuusi latauspistettä, joista kolme on suurteholatauspisteitä, yksi teholatauspiste ja kaksi peruslatauspisteitä. Yhtä aikaa latausasemalla voi ladata kuutta autoa.

–  Olemme iloisia ehtiessämme avaamaan pohjoiseen Keski-Suomeen kovasti toivotun suurteholatausaseman juuri ennen eteläsuomalaisten hiihtolomaviikon alkua. Viitasaaren sijainti nelostien varrella, sinisen tien risteyksessä, tarjoaa monesta eri suunnasta tuleville sähköautoilijoille heidän pidemmille matkoilleen kaipaaman nopean suurteholatausmahdollisuuden, Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen toteaa.

Jyväskylässä latausasemat Original Sokos Hotel Alexandran ja Seppälän Prisman yhteyteen

Jyväskylässä ABC-lataus laajenee tiistaina 22.2. Original Sokos Hotel Alexandran yhteyteen ja perjantaina 25.2. Seppälän Prisman yhteyteen. Hotellin latausasemalle tulee kuusi asiakkaiden pidempää viipymää palvelevaa peruslatauspistettä ja Prisma Seppälän yhteyteen neljä asiakkaiden marketasiointia tukevaa peruslatauspistettä. Prismassa latauspisteet sijoittuvat Prisman parkkihalliin.

− Pääväylien varressa haluamme palvella asiakkaidemme pidempien matkojen lataustarpeita suurteholatauksella. Sokos hotellin ja Prisma Seppälän ABC-lataukset on mitoitettu asiakkaidemme pidemmän viipymän ja marketasioinnin mukaisesti, Tervanen täsmentää.

Keski-Suomen sähköautoilijoiden palveluvalmius on kehittynyt nopeasti. Tammikuussa Keskimaa avasi ABC-suurteholatausasemat Joutsan sekä Palokan ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

Kaikki ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.
− ABC-lataus täydentää erinomaisesti uusiutuvien liikenne-energioiden tarjontaamme. Bensiiniautoilijoille meillä on jo tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel. ABC-latausverkoston rakentaminen on meille asiakkaiden palvelujen kehittämisen ohella osa vihreää siirtymää, muistuttaa Tervanen.

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu ABC-mobiililla. ABC-mobiiliin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

Osuuskauppa Keskimaan ABC-latausverkosto:

ABC Joutsa: suurteholatausasema
ABC Palokka:
suurteholatausasema
ABC Viitasaari: suurteholatausasema
Prisma Palokka, Jyväskylä:
suurteholatausasema
Prisma Seppälä, Jyväskylä: peruslatauspiste (25.2.2022 alkaen)
Original Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä: peruslatauspiste (22.2.2022 alkaen)

Kuva: Timo Heikkala

Lisätietoja:
Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

 

 

Osuuskauppa Keskimaa avaa Palokan ABC-liikennemyymälän yhteyteen sähköautojen suurteholatausaseman. ABC Palokan latausasema on Keskimaan kolmas ABC-latausasema. Marraskuussa 2021 avattiin ensimmäinen latausasema Prisma Palokan yhteyteen Jyväskylässä ja tammikuussa 2022 avattiin latausasema Joutsan ABC-liikennemyymälän yhteyteen.

Osuuskauppa Keskimaan kolmas ABC-latausasema on avattu 27.1.2022 Palokan ABC-liikennemyymälän yhteyteen. Latausaseman kokonaislatausteho on lähes 250 kW, josta suurteholataukseen on varattu 200 kW.  Latausasemalla on yhteensä neljä latauspistettä, näistä kaksi on varattu suurteholataukseen ja kaksi peruslataamiselle. Yhtä aikaa voi ladata neljää autoa.

–  Olemme iloisia päästessämme lisäämään Jyvässeudun suurteholatauskapasiteettiä. Palokan sijainti Jyvässeudulla sekä valtakunnallisesti tärkeimmän pääväylän 4-tien varrella lisää sähköautoilijoiden suurteholatausmahdollisuuksia. Palokan ripeään avaukseen vaikutti hyvä avausvalmius. Viime vuoden uudistuksissa teimme valmistelevia sähkötöitä, jotka nopeuttivat aseman rakentamista ja avaamista, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen toteaa.

Osuuskauppa Keskimaa laajentaa ABC-latausverkostoaan vielä alkuvuoden kuluessa Viitasaarelle sekä Jyväskylässä. Jyväskylässä ABC-latauspisteet avataan Prisma Seppälään sekä Sokos hotellien yhteyteen.
− Pääväylien varressa, kuten Viitasaarella, palvelemme asiakkaidemme pidempien matkojen nopean lataamisen tarpeita suurteholatauksella. Sokos hotelleissa ja Prisma Seppälässä ABC-lataukset mitoitetaan asiakkaidemme asiointilataustarpeen tai pidemmän viipymän mukaisesti, Tervanen täsmentää.

ABC-latauksessa veloitus perustuu aina asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin. ABC-latauksen asiointi tapahtuu ABC-mobiililla. ABC-mobiiliin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin. Maksutapahtumasta kertyy asiakasomistajille Bonusta.

Kaikki ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.
− ABC-lataus täydentää erinomaisesti uusiutuvien liikenne-energioiden tarjontaamme. Bensiiniautoilijoille meillä on tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel. ABC-latausverkoston rakentaminen on meille asiakkaiden palvelujen kehittämisen ohella osa valtakunnallista vihreää siirtymää ja hiilijalanjäljen pienentämistä, muistuttaa Tervanen.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

Osuuskauppa Keskimaa avaa perjantaina 14.1.2022 Joutsan ABC-liikennemyymälän yhteyteen sähköautojen suurteholatausaseman. Keväällä 2021 käynnistynyt S-ryhmän valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen on edennyt nopeasti ympäri Suomen. Keskimaan ensimmäinen 12 autopaikan ABC-suurteholatausasema avattiin Jyväskylään, Prisma Palokan yhteyteen marraskuussa 2021. Joutsan avauksen jälkeen Keskimaan ABC-latausverkosto laajenee Viitasaarelle.

Osuuskauppa Keskimaan toinen ABC-latausasema avataan Joutsan ABC-liikennemyymälän yhteyteen perjantaina 14.1.2022. Latausaseman kokonaislatausteho on lähes 200 kW, josta suurteholataukseen on varattu 150 kW.  Latausasemalla on kaksi latauspistettä, näistä toinen on suurteholatauspiste ja toinen peruslatauspiste. Yhtä aikaa voi ladata neljää autoa.

–  Olemme iloisia päästessämme avaamaan Joutsaan kovasti toivotun suurteholatausaseman. Joutsan sijainti valtakunnallisesti tärkeimmän pääväylän varrella tarjoaa sähköautoilijoiden pidemmille matkoilleen kaipaaman nopean latausmahdollisuuden. Tämä on meille toinen ABC-latausasema ja lisää on luvassa, Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen lupaa.

Osuuskauppa Keskimaa laajentaa ABC-latausverkostoa alkuvuoden aikana sekä Viitasaarella että Jyväskylässä. Jyväskylässä ABC-latauspisteitä tulee muun muassa ABC Palokkaan, Prisma Seppälään sekä Sokos hotellien yhteyteen.
− Pääväylien varressa palvelemme asiakkaidemme pidempien matkojen lataustarpeita suurteholatauksella. Sokos hotelleissa ABC-lataukset mitoitetaan asiakkaidemme pidemmän viipymän mukaisesti, Tervanen täsmentää.

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu ABC-mobiililla. ABC-mobiiliin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

Kaikki ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.
− ABC-lataus täydentää erinomaisesti uusiutuvien liikenne-energioiden tarjontaamme. Bensiiniautoilijoille meillä on jo tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel. ABC-latausverkoston rakentaminen on meille asiakkaiden palvelujen kehittämisen ohella osa vihreää siirtymää, muistuttaa Tervanen.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa:
ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

Kuva: Tuomas Pohjonen / Keskimaa

Uudet ravintolaliiketoimintaan kohdistuvat koronarajoitukset sulkevat Keskimaan yökerhot. 28.12.2021 alkaen Keskimaan kaikissa yli klo 18 avoinna olevissa ravintoloissa otetaan käyttöön koronapassi. Ravintoloita voidaan pitää avoinna klo 20 asti, anniskelu päättyy klo 17. Rajoitukset ovat voimassa 20.1.2022 asti.

Suomen hallituksen linjaamat uudet rajoitukset tulevat voimaan jouluaattona 24.12.2021, jolloin ravintolat menevät kiinni klo 22 ja anniskelu päättyy klo 21. Uusien rajoitusten myötä Keskimaan yökerhot Bra ja Freetime suljetaan toistaiseksi. Koronapassi otetaan käyttöön myös hampurilaispaikkoihin, kahviloihin ja pizzerioihin, jos ne ovat avoinna klo 18 jälkeen.

Joulun jälkeen koronapassin käyttöä rajoitetaan kolmen viikon ajaksi. Tiistaista 28.12. alkaen anniskelu päättyy klo 17 ja anniskeluravintoloiden aukiolo päättyy klo 18. Ruokaravintoloissa anniskelu päättyy niin ikään klo 17 ja aukiolo sallitaan koronapassilla 18–20 .

Asiakaspaikoista voi ruokaravintoloissa 75 % normaalista asiakaspaikkamäärästä. Ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan.

Rajoitusten vaikutukset Keskimaan ravintoloihin

Keskimaan kaikissa avoinna olevissa ravintoloissa otetaan koronapassit käyttöön 28.12.2021 alkaen. Keskimaan ravintolat pyritään pitämään avoinna rajoitusten puitteissa. Kaikissa ravintoloissa on 28.12. lähtien käytössä klo 18 jälkeen koronapassi ja ravintolat sulkeutuvat klo 20 mennessä, anniskelu päättyy klo 17.

− Uudet ravintolarajoitukset vaativat meiltä paljon uudenlaista suunnittelua ja henkilökunnalta joustavuutta. Ymmärrämme tilanteen vakavuuden ja teemme parhaamme siinä, että ravintoloissamme olisi mahdollisimman turvallista asioida rajoitteiden puitteissa. Valmistelemme myös tarvittavilta osin mahdollisia henkilökunnan siirtotarpeita kaupan ja liikennemyymälöiden tehtäviin, mikäli rajoitukset pitkittyvät, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan johtaja Pasi Kunelius.

Tarkempaa tietoa Keskimaan ravintoloiden aukioloajoista päivitetään osoitteeseen raflaamo.fi.

Rajoitukset eivät vaikuta liikennemyymälöiden aukioloaikoihin

Uudet aukioloaikojen rajoitukset eivät vaikuta liikennemyymälöiden aukioloaikoihin. Näin ollen kaikki Keskimaan liikennemyymälät palvelevat toistaiseksi normaalein aukioloajoin. Keskimaan ABC-liikennemyymälöissä ei anniskella lainkaan alkoholia, joten koronapassi ei ole käytössä liikenneasemilla.  ABC-liikenneasemilla kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen asiointiin ja työskentelyyn. Asiakaspaikoista on liikennemyymälöiden ravintolatiloissa käytössä 75 %.

 


Keskimaan ravintoloiden aukioloajat osoitteessa: raflaamo.fi

Koronapassin käyttö Keskimaan ravintoloissa: www.raflaamo.fi/fi/uutiset

ABC-liikennemyymälöiden aukioloajat osoitteessa: www.abcasemat.fi

 

Osuuskauppa Keskimaa avaa ensimmäisen ABC-latausasemansa. Uusi 12 autopaikan ABC-suurteholatausasema avataan Jyväskylään, Prisma Palokan yhteyteen. S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen on käynnistynyt keväällä 2021. Vuoden loppuun mennessä ABC-latauspisteitä on valtakunnallisesti jo yli 50. Keskimaan ABC-latausverkosto laajenee seuraavaksi Joutsaan ja Viitasaarelle.

Osuuskauppa Keskimaa avaa Keski-Suomen ensimmäisen ABC-latausaseman Prisma Palokan yhteyteen. Latauspisteitä uudella latausasemalla on yhteensä 12, joista neljä on suurteholatauspisteitä. Latausaseman latausteho on lähes 600 kW, joista suurteholatauspisteille on varattu 400 kW.

–  Olemme todella iloisia päästessämme avaamaan ensimmäisen Keskimaan ABC-latausaseman vielä ennen vuodenvaihdetta. Mielenkiinnolla odotamme kuinka asiakkaamme ottavat tämän uuden palvelun vastaan. Palokan Prisman ABC-latausaseman avaus tuo erittäin toivotun valtakunnalliseen suurteholatausmahdollisuuden 4-tien yhteyteen. Asema on avautuessaan kokonaisteholtaan ABC-ketjun tehokkain ja mahdollistaa nopean suurteholatauksen valtakunnan pääväylän varrella, hyvien palvelujen vieressä, toteaa Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

ABC-latauksen asiointi hoituu helppokäyttöisellä ABC-mobiililla. ABC-mobiilin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-kortin. ABC-mobiilista voi myös tarkistaa asemakohtaisen hinnoittelun. Latauksen hinnoittelu perustuu ladattuihin kilowattitunteihin. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita.

– ABC-latausverkoston rakentaminen on meille Keskimaalla osa vihreää siirtymää ja viimeisin lisäys uusiutuvien liikenne-energiamuotojen tarjonnassa. Kaikki ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Bensiiniautoilijoille meillä on jo tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel, muistuttaa Tervanen.

ABC-latausaseman avajaisia vietetään näyttävästi tiistaina

Keski-Suomen ensimmäisen ABC-latausaseman avajaisia vietetään tiistaina 30.11.2021 klo 11–17. Keskimaan toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä pitää tapahtumassa virallisen avauspuheenvuoron klo 11.00, jonka jälkeen latausaseman ensimmäisen autolatauksen suorittaa ABC-ketjun kehitysjohtaja Tiina Viksten. Avajaispäivän tapahtumassa mukana ovat ABC-ketjun ja -latauksen asiantuntijoiden lisäksi Kempower-pikalatauslaitevalmistajan edustajat, sekä autoliike Veljekset Laakkosen puolesta avajaisissa on uuden sähköautomalliston esittely.

– Tämä on meille tärkeä avaus uuteen liiketoimintaan, haluamme avauksen myötä tuoda sähköautoilun tutuksi asiakkaillemme ja viettää avajaisia tarjoten asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua sähköautoiluun sekä ABC-latauksen käyttämiseen, avaa Heikki Tervanen avajaispäivän ohjelmaa.Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021, ja vuoden loppuun mennessä se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. Osuuskauppa Keskimaan ensimmäinen ABC-latausasema avataan Jyväskylään marraskuussa.

ABC-latauksen asiointi hoituu helppokäyttöisellä ABC-mobiililla. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita. Uuden ominaisuuden myötä ABC-mobiili on maailman monipuolisin autoilevaa asiakasta palveleva mobiilisovellus.

Keskimaan ABC-latausasemilla hinnoittelu perustuu ladattuihin kilowattitunteihin. Hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

Verkosto laajenee vauhdilla

Osuuskauppa Keskimaan ensimmäiset ABC-latausasemat ovat suurteholatausasemia. Ensimmäinen näistä avataan Prisma Palokkaan marraskuussa 2021. Prisma Palokan ABC latausasemalle tulee neljä suurteholatauspistettä, joista saa jopa 150 kW lataustehon. Lisäksi asemalle sijoitetaan kahdeksan peruslatauspistettä.

– Tavoitteemme on avata vielä tänä vuonna ABC Joutsan, ABC Viitasaaren sekä ABC Palokan suurteholatausasemat. Ensi vuonna aiomme avata useita asemia lisää mm. Solo Sokos Hotel Paviljongin sekä Original Sokos Hotel Alexandran yhteyteen, toteaa Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

ABC-latausverkosto on laajentunut jo useamman alueosuuskaupan alueelle. Valtakunnallisesti ajantasaisen tiedon ABC latausverkostosta voi tarkastaa ABC-mobiilista tai ABC-ketjun verkkosivuilta.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Osuuskauppa Keskimaan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC lataus on tärkeä osa uusiutuvien energiamuotojemme tarjontaa. Haluamme tarjota asiakkaillemme laajalti erilaisia ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Bensiiniautoilijoille meillä on jo tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel, muistuttaa Tervanen.


Lisätietoja:
Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

ABC-autopalvelualue Äänekoskella on uudistettu kokonaisvaltaisesti autopesupalvelun ja mittarikentän osalta. Uusi autonpesukone ja nykyaikaiset mittarikentän jakelu- ja maksulaitteet nopeuttavat asiakkaiden asiointia sekä mahdollistavat sujuvan ja turvallisen mobiilimaksamisen.

Äänekosken ABC Carwash -autopesupalveluihin on tehty kokonaisvaltainen uudistus. Kesän jälkeen käynnistyneessä uudistuksessa peruskorjattiin pesuhallikiinteistö sisä- ja ulkopintojen osalta, uusittiin autonpesukone ja päivitettiin kokonaisuuden ABC-ilme. Lisäksi ABC-aseman mittarikentän jakelumittarit sekä maksuautomaatit on uudistettu.

− Äänekosken ABC-autopalvelualueen yli 10 vuotta vanha autopesukone oli jo käyttöikänsä päässä ja myös pesuhalli vaati perusteellista kunnostusta. Uudistimme Äänekosken ABC-autopalvelualueen kokonaisuuden mittarikenttää myöten ja raikastimme myös ulkoisen ilmeen. Uusi autonpesukone pesee entistä nopeammin ja entistä puhtaammaksi. Meille on tärkeää, että asiakkaat pääsevät käyttämään palveluitamme myös mobiilisti. Suosittu ABC-mobiilimaksamisen palvelu onnistuu jatkossa niin mittarikentällä kuin pesupalvelun osaltakin, toteaa Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

Äänekosken ABC-autopalvelualueen uudistus valmistui ennakoitua nopeammin. Uudistuksen kokonaisinvestointi oli lähes 350 000 euroa.

Keskimaa on investoinut viime vuosina merkittävästi autonpesupalveluihin. Keväällä avattiin Prisma Palokan viereisellä pysäköintialueella sijaitseva uusi ABC Carwash -autonpesupalvelu. Viime vuonna Keskimaa rakennutti kahden pesukoneen autonpesuhallin Prisma Keljonkeskukseen ja vuonna 2019 uudistettiin ABC Palokan liikennemyymälän yhteydessä oleva ABC Carwash.

− Haluamme tarjota asiakkaillemme viimeisimmän autonpesuteknologian mukaiset sujuvat ratkaisut. Haluamme kasvattaa ja kehittää palveluja asiakkaidemme odotusten mukaisesti, Tervanen summaa.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Heikki Tervanen, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-ketjun henkilökunnan ja asiakkaiden arkeen päästiin tutustumaan pari vuotta sitten Tankkaustarinat-realitysarjan kautta. Yllättävät kohtaamiset ja tilanteet seurasivat toisiaan vilkkaiden liikennemyymälöiden vilskeessä. 14.6. käynnistyy Tankkaustarinoiden toinen tuotantokausi, ja nytkin mukana on jo edelliseltä kaudelta tuttu ABC Vaajakoski.

Hyvän suosion saavuttaneiden Tankkaustarinoiden jatkoa oli suunnitteilla jo viime vuonna, mutta korona sotki nämäkin suunnitelmat. Tänä vuonna päästiin kuitenkin kuvaamaan, ja toinen tuotantokausi saatiin purkkiin juuri ennen maaliskuun ravintolarajoituksia. Tällä kertaa mukana on kaksi uutta liikennemyymälää, Lahden ABC Renkomäki ja ABC Varkaus, ja sarjassa jatkavat jo tutut ABC Lohja ja Osuuskauppa Keskimaan ABC Vaajakoski.

Sarja starttaa Nelosella maanantaina 14.6., ja sitä esitetään arki-iltaisin maanantaista torstaihin klo 20.30. Kaikki 20 jaksoa pyörähtävät läpi siis viiden viikon aikana heinäkuun puoliväliin mennessä.

ABC Vaajakoskelta sarjan päätähtinä esiintyvät liikennemyymälätyöntekijät Anni, Annu, Erika ja Susanna sekä marketin palveluvastaava Pasi. Kuvauksen Vaajakosken ABC:lla sujuivat ongelmitta ja positiivisessa hengessä, vaikka koronarajoituksista huolehdittiin samanaikaisesti. Henkilökunnalle kuvaukset olivat odotettu piristys korona-arjen keskellä.

− Henkilökunnalle Tankkaustarinat on ollut mielenkiintoinen kokemus, kun oman työn lomassa on päässyt seuraamaan, miten tällaista tosi-tv ohjelmaa tehdään. Myös asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita ja jääneet hetkeksi seuraamaan kuvauksen tapahtumia. Onpahan asiakkaillakin ollut mahdollisuus osallistua kuvauksiin terveisten lähettämisen muodossa, toteaa ABC Vaajakosken liikennemyymäläpäällikkö Risto Hänninen.

Apsilla sarjan alkua odotetaan innolla ja jännityksellä. Etenkin sarjan päätähtinä esiintyneet työntekijät odottavat jo näkevänsä kuvausten lopputuloksen.

− On tosi mielenkiintoista nähdä mitä syntyy, kun kuvataan monta tuntia, joista tuotanto puristaa kohtaukset muutamiin minuutteihin, tiivistää ohjelmassa esiintyvä Pasi Kärkkäinen tunnelmia koko tiimin puolesta.

− Itse lähdin sarjan kuvauksiin mukaan seikkailumielellä, hakemaan uusia mielenkiintoisia kokemuksia. Onpahan tässä saatu muutamia nimikirjoituksiakin jakaa ensimmäisen Tankkaustarinat-kauden jälkeen, Pasi hymähtää.

Vuonna 2019 esitetyllä edellisellä Tankkaustarinat-kaudella oli yhteensä peräti 4,2 miljoonaa katsojaa.

Tankkaustarinat, ABC Vaajakoski

Vaajakosken ABC:lta ohjelmassa ovat mukana liikennemyymälätyöntekijät Anni, Annu ja Susanna, marketin palveluvastaava Pasi ja liikennemyymälätyöntekijä Erika. KUVA: Nelonen Media

Tankkaustarina ständi

Tankkaustarinoiden 2. kausi alkaa 14.6.2021. Kaikilta kaudessa mukana olevilta ABC-asemilta löytyy pahviständi, missä asiakkaat voivat ottaa kuvan itsestään. Mallia näyttävät ABC Vaajakosken Risto Hänninen ja Roosa Ahonen.


 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ABC Vaajakoski, Risto Hänninen, liikennemyymäläpäällikkö, 010 767 3065, risto.hanninen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa investoi autonpesukauppaan. Kevään aikana Keskimaa on avannut uuden ABC Carwash -palvelun Prisma Palokankeskuksen yhteyteen. Äänekosken ABC-autopalvelualue uudistetaan kokonaisvaltaisesti autopesupalvelun ja mittarikentän osalta kesän jälkeen.

Äänekosken ABC Carwash -autopesupalveluihin tehdään kokonaisvaltainen uudistus. Kesän jälkeen käynnistyvässä uudistuksessa peruskorjataan pesuhallikiinteistö sisä- ja ulkopintojen osalta, uusitaan autonpesukone ja päivitetään ABC-ilme. Lisäksi ABC-aseman mittarikentän jakelumittarit sekä maksuautomaatit uudistetaan.

− Äänekosken ABC-autopalvelualueen yli 10 vuotta vanha autopesukone alkaa olla käyttöikänsä päässä ja myös pesuhalli vaatii perusteellista kunnostusta. Uudistamme Äänekosken ABC autopalvelualueen kokonaisuuden mittarikenttää myöten ja raikastamme myös ulkoisen ilmeen. Haluamme tarjota asiakkaillemme entistä sujuvamman mobiiliasioinnin nykyaikaisilla laitteilla, toteaa Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

Äänekosken ABC-autopalvelualueen uudistuksen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Kokonaisinvestointi ABC Carwashin ja ABC polttonestejakelun osalta ovat lähes 350 000 euroa.

Uusi ABC Carwash Prisma Palokankeskus on avattu

Prisma Palokankeskuksen ABC-autopalvelualueelle on avattu uusi ABC Car Wash-palvelu.
− Ostimme vuoden alussa Prisman sivupysäköintialueella sijaitsevan pesuhallin Keskimaan omistukseen. Kevään aikana olemme uusineet kokonaan autonpesulaitteiston, kunnostaneet rakennuksen sisäosat ja tuoneet halliin ABC-ilmeen. Tämän vuoden kuluessa viimeistelemme vielä hallin ulkoisen ilmeen ja hintanäytöt. Tämä meidän uusin autonpesuyksikkömme vastaa asiakkaidemme toiveisiin autonpesupalvelujen lisäämisestä Palokan alueella, Tervanen kertoo.

ABC Carwash Prisma Palokankeskuksen kokonaisinvestointi on ollut noin 300 000 euroa.

Keskimaa on investoinut viime vuosina merkittävästi autonpesupalveluihin. Viime vuonna Keskimaa rakennutti kahden pesukoneen autonpesuhallin Prisma Keljonkeskukseen ja toissa vuonna uudistettiin ABC Palokan liikennemyymälän yhteydessä oleva autonpesupiste.
− Autonpesukauppa kehittyy ja kasvaa. Haluamme tarjota asiakkaillemme uusimman autonpesuteknologian mukaiset sujuvat autonpesuratkaisut ja kasvattaa autonpesupalveluja asiakkaidemme odotusten mukaisesti, Tervanen summaa.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Heikki Tervanen, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi