Viilun ovet avautuvat asiakkaille torstaina 2.6. klo 10. Avajaispäivänä tilat ovat vapaasti kierreltävissä ja katsottavissa.

– Haluamme toivottaa asiakkaat tervetulleeksi heille tehtyyn ravintolaan, katsomaan tilojamme ja tutustumaan tarjontaamme. Saunomaan pääsee maanantaista 6.6. lähtien, tällöin alamme ottamaan myös pöytävarauksia vastaan ja tarjoilemaan lounasta. Viilu on herättänyt jyväskyläläisissä paljon kysymyksiä ja mielenkiintoa, joten avajaisviikolla haluamme tarjota mahdollisuuden vapaaseen tiloihin tutustumiseen, kertoo Viilun ravintolapäällikkö Jaska Lahti.

Vuosi sitten aloitetun rakennusprojektin investoinnin suuruus on noin 5,5 M€. Projekti oli merkittävä niin Keskimaalle, kuin kaikille muille mukana olleille yhteistyökumppaneille. Sijainti ja maisemat ovat parasta mitä Jyväskylä voi tarjota. Keskusta, Paviljonki ja Matkakeskus ovat aivan vieressä, kuten myös koko ajan kehittyvän sataman muut palvelut. Viiluun voi saapua myös omalla veneellä.

– Olemme todella ylpeitä, kun pääsemme avaamaan upean Sataman Viilun ovet asiakkaille. Viilun ainutlaatuista saunaravintolakokonaisuutta on valmisteltu pitkään suunnittelupöydillä ja viime keväänä tehdyn rakentamispäätöksen jälkeen asiat ovat edenneet suunnitellusti. Pääsemme avaamaan tämän ainutlaatuisen ja Jyväskylän matkailunkin kannalta merkittävän kohteen aikataulussa. Jyväskylän satama ei ole enää entisensä, Sataman Viilu tuo siihen kauan toivotun lisän, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä

– Koko meidän henkilökuntamme odottaa suurella innolla Viilun avautumista. Meillä on täällä hienot järvimaisemat ja upeiden ammattilaisten kanssa rakennettu palvelukokonaisuus, Lahti jatkaa.

Avajaispäivän tunnelmia voi kuunnella torstaina 2.6. Radio Keskisuomalaisen iltapäivälähetyksestä, joka lähetetään suoraan Viilusta.


Julkinen sauna sekä juhla- ja kokoustilat ovat herättäneet laajasti kiinnostusta

Uniikin ravintolan sekä kokous- ja juhlatilojen lisäksi Viilusta löytyy kolmen saunan ainutlaatuinen saunamaailma modernilla vilvoittelutilalla. Tilat on tehty yhteistyössä Harvian kanssa. Saunojilla on pääsy niin porealtaille kuin järvivesialtaalle.

– Uiminen ja saunominen on herättänyt paljon mielenkiintoa. Saunatilamme ovat naisille ja miehille yhteiset, joten uikkarit tulee ottaa mukaan. Uimaan pääsemään ympäri vuoden. Varauksia voi tehdä verkkosivuillamme tai tiedustelemalla vapaita paikkoja suoraan paikan päältä, avaa Lahti.

Keskisuomalaisuus näkyy ja maistuu Viilussa. Ravintolassa käytetään muun muassa lähituottajien järvikalaa, lihaa, juustoja ja juureksia. Keskisuomalaisuus maistuu myös kylmissä ja lämpimissä juomissa. Rakennuksen hirret on tuotettu vastuullisesti suomalaisessa metsässä kasvaneista puista. Hirret on toimittanut Honkarakenne.

– Olemme työllistäneet suuren määrän keskisuomalaisia jo rakennusvaiheessa, joita meillä onkin kiittäminen laadukkaasta toteutuksesta ja siitä, että tällainen uniikki projekti valmistui aikataulussa. Viilu on myös merkittävä työllistäjä paikallisille ravintola- ja palvelualan ammattilaisille. Viilu on ympäri vuoden palveleva kokonaisuus, jonka kokous- ja juhlatilat ovat jo nyt herättäneet suurta mielenkiintoa, Määttä kertoo.

– Viilu on koettu houkuttelevana työpaikkana työnhakijoiden keskuudessa. Meillä on muun muassa omat leipurit, jotka valmistavat paikan päällä herkulliset suolaiset ja makeat kahvilalistamme tuotteet. Tällaista toimintaa ei ihan jokaisesta ravintolasta löydy. Kannattaa ehdottomasti tulla maistamaan, kannustaa Lahti.

Osuuskauppa Keskimaan ravintolatoiminnan sopimuskausi Jyväskylän Messujen messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa päättyy kesäkuun loppuun 2022. Paviljonki Ravintoloiden toiminta messukeskuksessa loppuu sopimuskauden päätyttyä.

Osuuskauppa Keskimaan Paviljonki Ravintoloiden toiminta messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa päättyy sopimuskauden loputtua 30.6.2022. Osuuskauppa Keskimaa on käynyt asiaa koskien muutosneuvottelut, ja kaikille Paviljonki Ravintoloiden 17 työntekijälle tullaan tarjoamaan töitä Keskimaan muista ravintoloista.

− Vuosien yhteistyö Jyväskylän Messujen ravintolatoiminnan osalta päättyy hyvässä hengessä. Osuuskauppa Keskimaan intresseissä on jatkossakin kehittää messu- ja tapahtumatoimintaa Jyväskylässä, olemmehan osaomistaja Jyväskylän Messut Oy:ssä ja Solo Sokos Hotel Paviljonki sijaitsee aivan Paviljongin välittömässä läheisyydessä, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Kaikki Paviljonki Ravintoloiden työntekijät työllistetään Keskimaan muihin ravintoloihin.

− Kokous- ja juhlatoimintamme tulee jatkossa keskittymään hotelliemme lisäksi kesällä avattavaan Sataman Viiluun, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Osuuskauppa Keskimaan Paviljonki Ravintolat on vastannut messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin ravintolapalveluista vuodesta 1998 alkaen.

 


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, kauppaneuvos antti.maatta@sok.fi, 010 767 3011

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa päätti marraskuussa 2021 yökerho Bran toiminnan lopettamisesta alkuvuoden 2022 aikana. Koronarajoitusten vuoksi Bra on ollut suljettuna joulukuusta asti ja aika vuokrasopimuksen päättymiseen käy vähiin. Keskimaa on päättänyt, että yökerhoa ei enää avata ja tilojen purkaminen aloitetaan ennakoitua aiemmin, jo helmikuussa. Yökerhotoiminnan lopettamispäätöksen taustalla on vuokrasopimuksen päättyminen.

Osuuskauppa Keskimaa ilmoitti marraskuussa 2021 lopettavansa yökerho Bran toiminnan alkuvuoden 2022 aikana. Yökerhotoiminnan lopettamispäätöksen taustalla on vuokrasopimuksen päättyminen Jyväskylän keskustassa Kauppakatu 35:ssä.

Koronarajoitusten vuoksi Bra on nyt ollut suljettuna 23. joulukuuta alkaen, eikä päätöksiä yökerhotoiminnan vapauttamisesta ole toistaiseksi näköpiirissä. Näin ollen Keskimaa on tehnyt päätöksen, että yökerho Bran liiketoiminnan lopettamiseen liittyvät toimenpiteet aloitetaan ennakoitua aiemmin.

− Olimme tehneet päätöksen yökerho Bran toiminnan lopettamisesta jo viime vuoden puolella, toivoen kuitenkin, että toimintaa olisi voinut jatkaa helmikuun loppuun asti. Ravintolarajoituksien vuoksi yökerhot ovat olleet nyt kiinni jo toista kuukautta ja toistaiseksi on hyvin vaikea arvioida, milloin yökerhot on mahdollista jälleen avata. Vuokrasopimuksemme nykyisissä tiloissa on päättymässä, joten olemme nyt päättäneet aloittaa tilojen valmistelun luovutuskuntoon, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Sekä yökerho Bran että muiden yökerhojen viimeiset kaksi vuotta ovat olleet erittäin haastavia koronan vuoksi. Bran ovet suljettiin ensimmäisen kerran koronan vuoksi maaliskuussa 2020 ja kun viimein marraskuussa 2021 yökerho Bra avattiin yli puolentoistavuoden tauon jälkeen, niin joulukuussa tuli voimaan uudet koronarajoitukset ja yökerhotoiminta jouduttiin jälleen ajamaan alas.

− Vaikkakin meillä on ollut tiedossa, että Bran toiminta tulee loppumaan helmikuun jälkeen, niin kyllä tämä on meille silti valtava pettymys, että emme pääse enää järjestämään asiakkaillemme jäähyväisbileitä Brassa, yökerho Bran ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen toteaa.

Osuuskauppa Keskimaan yökerho Freetimen toiminta jatkuu normaalisti, kun koronarajoitukset sen mahdollistavat.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa, Jukka Puhalainen, ravitolapäällikkö, jukka.puhalainen@sok.fi, 010 767 5490

Osuuskauppa Keskimaa, Katja Ylitalo, ryhmäpäällikkö, katja.m.ylitalo@sok.fi, 010 767 3068

 

Osuuskauppa Keskimaan satamaravintola Sataman Viilun rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Viilun visuaalista ilmettä ja liikeideaa on työstetty samaan tahtiin valmistuvan rakennuksen kanssa. Satamaravintolan tiloihin rakennetaan uniikkia ravintolaa, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Henkilökunnan rekrytointi käynnistetään viikonloppuna ja kohteen aktiivinen myyntityö alkaa helmikuussa. Sataman Viilu avataan yleisölle alkukesällä 2022.

Sataman Viilun visuaalista ilmettä ja palvelukonseptia on suunniteltu taustalla rakennustöiden edetessä. Nyt julkistettava Viilun logo on saanut inspiraation nimensä mukaisesti satamaravintolan sijainnin historiasta. Logo muodostuu ikään kuin puupalikoista, jotka yhteensovittamalla muodostavat sanan Viilu. Viilun brändin, visuaalisen ilmeen ja logon suunnittelusta on vastannut mainostoimisto Kamua.

− Viilun logon ja brändin suunnittelussa oli ilmeistä, että sen kautta tuodaan esille paikan historiaa entisenä vaneritehdasalueena. Vaikka ilme viittaa alueen historiaan, on Viilun visuaalinen toteutus moderni ja uniikki, Sataman Viilun ravintolapäällikkö Jaska Lahti taustoittaa.

Sataman Viilun liikeidean keskiössä on hyvistä paikallisista raaka-aineista tehty ruoka, arjen pienet tai vähän suuremmat juhlahetket, sauna ja järvimaisema.
− Ei tarvitse olla erityistilaisuus, jotta voi saunoa ja syödä hyvin. Hyvä ruoka ja lämmin sauna itsessään ovat erityistilaisuus. Näihin kun lisätään lasillinen ja kahvit järvimaisemassa, ollaan Viilun tunnelman ytimessä. Viilu on paikka tapaamisille ystävien kanssa, perhejuhlille ja vaikka seminaaripäiville illanviettoineen, Jaska Lahti kuvailee.

Viilun rekrytointi käynnistyy – haussa yli 30 palvelualan ammattilaista

Sataman Viilun rakentamisessa on edetty suunnitelmien mukaisesti. Työmaalla on aloitettu sisustustyöt, kuten pesutilojen laatoitukset ja Harvian saunatilojen rakentaminen. Samaan aikaan myös julkisivun puupaneelien asennukset ovat käynnissä. Seuraavassa vaiheessa valmistellaan muun muassa parkettilattioiden asentamista ja kalusteurakan käynnistämistä.
–   Samaan aikaan kun rakentamisen urakka etenee, meillä suunnittelutyö Sataman Viilun palveluiden ja toimintojen ympärillä kiihtyy. Viilun ruokatuotekehitys on hyvässä vauhdissa, ja henkilökunnan rekrytointi alkaa. Viilun rekrytointi on yksi suurimpia ravintola-alan ammattilaisten rekrytointeja Keskimaalla vuosiin ja myös Keski-Suomen tasolla merkittävä, taustoittaa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Rekrytoinnista ja ruokatuotteista vastaavat Viilun avainhenkilöt, ravintolapäällikkö Jaska Lahti ja keittiömestari Karri Hokkanen.
− Meillä on tavoitteena löytää yli 30 asiakaspalvelun ja/tai ravintola-alan ammattilaista joukkoihimme, joista suurimman osan olisi määrä aloittaa toukokuussa, avainhenkilöiden jo hieman aikaisemmin, tarkentaa ravintolapäällikkö Jaska Lahti.

Sataman Viilun puitteet ja palvelut ovat kiinnostaneet jo laajasti jopa ennen aktiivista myynnin aloittamista.
− Sataman Viilu on herättänyt paljon mielenkiintoa. Ennakkovarauksia on jo tullut yli odotusten, muun muassa tämän vuoden pikkujoulukaudelle marras-joulukuulle varauskirjat ovat täyttyneet etenkin viikonloppujen osalta. Aktiivinen tilojen myyntityö on tarkoitus aloittaa helmikuussa, Kunelius iloitsee.

Viilun markkinointi-ilme tulee näkymään sisällä ravintolassa, rakennuksen ulkopinnoilla ja eri medioissa. Perjantaina 28.1.2022 avataan Sataman Viilun omat www-sivut (www.satamanviilu.fi) sekä somekanavat Facebookiin ja Instagramiin. Viilun henkilökunnan rekrytointi käynnistyy 29.1.2022.

Sataman Viilu logolla

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Jaska Lahti, ravintolapäällikkö, 010 785 1031, jaska.lahti@sok.fi

 

Uudet ravintolaliiketoimintaan kohdistuvat koronarajoitukset sulkevat Keskimaan yökerhot. 28.12.2021 alkaen Keskimaan kaikissa yli klo 18 avoinna olevissa ravintoloissa otetaan käyttöön koronapassi. Ravintoloita voidaan pitää avoinna klo 20 asti, anniskelu päättyy klo 17. Rajoitukset ovat voimassa 20.1.2022 asti.

Suomen hallituksen linjaamat uudet rajoitukset tulevat voimaan jouluaattona 24.12.2021, jolloin ravintolat menevät kiinni klo 22 ja anniskelu päättyy klo 21. Uusien rajoitusten myötä Keskimaan yökerhot Bra ja Freetime suljetaan toistaiseksi. Koronapassi otetaan käyttöön myös hampurilaispaikkoihin, kahviloihin ja pizzerioihin, jos ne ovat avoinna klo 18 jälkeen.

Joulun jälkeen koronapassin käyttöä rajoitetaan kolmen viikon ajaksi. Tiistaista 28.12. alkaen anniskelu päättyy klo 17 ja anniskeluravintoloiden aukiolo päättyy klo 18. Ruokaravintoloissa anniskelu päättyy niin ikään klo 17 ja aukiolo sallitaan koronapassilla 18–20 .

Asiakaspaikoista voi ruokaravintoloissa 75 % normaalista asiakaspaikkamäärästä. Ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan.

Rajoitusten vaikutukset Keskimaan ravintoloihin

Keskimaan kaikissa avoinna olevissa ravintoloissa otetaan koronapassit käyttöön 28.12.2021 alkaen. Keskimaan ravintolat pyritään pitämään avoinna rajoitusten puitteissa. Kaikissa ravintoloissa on 28.12. lähtien käytössä klo 18 jälkeen koronapassi ja ravintolat sulkeutuvat klo 20 mennessä, anniskelu päättyy klo 17.

− Uudet ravintolarajoitukset vaativat meiltä paljon uudenlaista suunnittelua ja henkilökunnalta joustavuutta. Ymmärrämme tilanteen vakavuuden ja teemme parhaamme siinä, että ravintoloissamme olisi mahdollisimman turvallista asioida rajoitteiden puitteissa. Valmistelemme myös tarvittavilta osin mahdollisia henkilökunnan siirtotarpeita kaupan ja liikennemyymälöiden tehtäviin, mikäli rajoitukset pitkittyvät, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan johtaja Pasi Kunelius.

Tarkempaa tietoa Keskimaan ravintoloiden aukioloajoista päivitetään osoitteeseen raflaamo.fi.

Rajoitukset eivät vaikuta liikennemyymälöiden aukioloaikoihin

Uudet aukioloaikojen rajoitukset eivät vaikuta liikennemyymälöiden aukioloaikoihin. Näin ollen kaikki Keskimaan liikennemyymälät palvelevat toistaiseksi normaalein aukioloajoin. Keskimaan ABC-liikennemyymälöissä ei anniskella lainkaan alkoholia, joten koronapassi ei ole käytössä liikenneasemilla.  ABC-liikenneasemilla kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen asiointiin ja työskentelyyn. Asiakaspaikoista on liikennemyymälöiden ravintolatiloissa käytössä 75 %.

 


Keskimaan ravintoloiden aukioloajat osoitteessa: raflaamo.fi

Koronapassin käyttö Keskimaan ravintoloissa: www.raflaamo.fi/fi/uutiset

ABC-liikennemyymälöiden aukioloajat osoitteessa: www.abcasemat.fi

 

Osuuskauppa Keskimaan satamaravintola Sataman Viilun rakentaminen on edennyt harjakorkeuteen. Satamaravintolan tiloihin rakennetaan uniikkia ravintolaa, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Saunaravintola avataan yleisölle alkukesällä 2022. Hanke on merkittävä kehitysaskel Jyväskylän ja Keski-Suomen matkailulle.

Satamaravintola Sataman Viilun rakentaminen on edennyt suunnitellussa aikataulussa. Parhaillaan käynnissä ovat julkisivutyöt sekä sisäpuoliset pintarakennetyöt. Kesäkuussa 2021 alkaneessa rakentamisessa on saavutettu tärkeä välietappi, kun kohde on kohonnut marraskuussa harjakorkeuteen, jonka jälkeen lämmöt on saatu kytkettyä päälle. Harjannostajaisia oli määrä viettää perjantaina 10.12.2021, mutta Keski-Suomen huonontuneen koronatilanteen vuoksi harjannostajaiset päätettiin jättää tällä kertaa perinteisellä tavalla juhlimatta. Satamaravintola valmistuu reilun viiden kuukauden kuluttua. Tavoitteena on päästä avaamaan ravintola viimeistään kesäkuussa 2022.

–   Olemme olleet todella tyytyväisiä, että Sataman Viilun rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja on ollut mukava seurata, kun rakennus alkaa pikkuhiljaa nousemaan ja havainnekuvien mukainen arkkitehtuuri alkaa hahmottumaan. Meillähän oli todella nopea lähtö tähän hankkeeseen sen jälkeen, kun päätös rakentamisesta vahvistui toukokuussa 2021. Perusteellinen suunnittelutyö on tuottanut hyvää tulosta, kun rakennuksella työt ovat edenneet näin hyvin aikataulussa, kiittelee Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.


Rakentaminen edistyy suunnitelmien mukaisesti

Sataman Viilu on 5,5 miljoonan euron investointi alueelle, jonka kaupunki vuokraa Keskimaalle 30 vuodeksi. Rakentaminen aloitettiin maanrakennustöillä kesäkuussa 2021. Haasteita projektin alussa ilmeni tontilta löytyneestä tekniikasta sekä nopeasti alkaneen projektin tavarahankinnoissa. Pääosin rakennustyöt ovat sujuneet aina paalutuksesta vesikaton rakentamiseen suunnitelmien mukaisesti.

Saunaravintolan rakennusurakoinnista vastaa jyväskyläläinen Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy, joka on toteuttanut useita Keskimaan hankkeita viimeisten vuosien aikana.

− Kohde on edennyt aikaisesta talvesta ja koronan tuottamista haasteista riippumatta aikataulun mukaisesti. Tällä hetkellä käynnissä olevia työvaiheita ovat sisäpuolella laatoitus- ja tasoitustyöt. Ulkopuolella julkisivutyöt jatkuvat vielä ensi vuoden puolelle. Keskimääräinen työntekijävahvuus rakennuksella on ollut syksyn aikana 20 henkilön tienoilla, toteaa rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy:n tuotantojohtaja Markus Jeulonen.
− Rakennuksen moni-ilmeinen ja arkkitehdin suunnitteleman kattorakenteen työstäminen on ollut tähän mennessä haastavin osuus. Kattorakenteiden osalta tehtiin paljon käsityötä, koska valmiita kattoristikoita ei ollut kaikilta osin mahdollista tässä arkkitehtuurisessa kattorakenteessa hyödyntää, Jeulonen jatkaa.

Kaksikerroksisessa kiinteistössä perinteinen julkisivumateriaali hirsi yhdistyy nykyaikaiseen muotokieleen ja toiminnallisuuteen. Rakennuksen ulkoseinät ovat painumatonta hirttä, minkä lisäksi osassa ulkoseinistä ulkoverhouksena toimii hiilletty puu. Ulkoseinien sisäpuolella olevan kantavat rakenteet ovat betonista.

Sataman Viilun sisätilojen sisustussuunnittelusta vastaa Franz Design Oy. Suunnittelun keskiössä on skandinaavinen sisustustyyli, joka sopii hirsirakenteisen rakennuksen ilmeeseen. Harvia toimittaa ja suunnittelee tiloihin saunamaailman kolme erityylistä saunakokonaisuutta.

− Ravintolan liikeidean suunnittelu on jo pitkällä ja ravintolan avainhenkilöt valittu. Tavoitteena on avata Sataman Viilu viimeistään kesäkuussa 2022. Kokous- ja juhlatilat ovat herättäneet paljon kiinnostusta ja olemmekin jo ottaneet varauksia vastaan ensi heinäkuusta alkaen, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Sataman Viilun pääurakoitsijat

Rakennusurakka: Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy

Maarakennus ja paalutus: Maajukka Oy

Sähköurakka: Sähköveijarit Oy

LVI- urakka: Suomen Talotekniikka Jyväskylä Oy

Sprinkleriurakka- ja suunnittelu: Mikenti Oy / Jypro

Sisustusurakka: Palokan Puutuote Oy


Faktoja saunaravintolahankkeesta

 


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, 010 767 3010, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy, Markus Jeulonen, tuotantojohtaja, 044 551 5797, markus.jeulonen@alonenoy.fi

Keskimaan anniskeluravintoloissa ja yökerhoissa otetaan koronapassi käyttöön 4.12.2021 alkaen. Pikaruokaravintolat, ABC-liikennemyymälöiden ravintolat, kahvilat ja muut ravintolat, joissa ei ole anniskelua, eivät kuulu koronapassin piiriin ja jatkavat palvelua täydellä palveluvalikoimalla ja laajoilla aukioloajoilla.

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisalueen rajoitukset ravintoloille otetaan käyttöön Keski-Suomen maakunnassa 4.12. klo 00.00 alkaen.

− Otamme koronapassin käyttöön, jotta voimme varmistaa asiakkaidemme ja henkilöstömme terveysturvallisuuden sekä palvella asiakkaita iltaisin pidempään. Rajoitukset tulevat voimaan puoliltaöin, mikä vaikuttaa perjantain aukioloaikoihin ravintoloidemme osalta. Kaikki ruokaravintolamme suljetaan poikkeuksellisesti perjantaina 4.12. klo 24 mennessä. Noudatamme terveysviranomaisten yleisiä ohjeita ja suosituksia koronatilanteeseen liittyen, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Koronapassi tulee käyttöön Keskimaan anniskeluravintoloissa ja yökerhoissa: Jalo Kitchen & Lounge, Franseska, Frans & Sandra, Trattoria Aukio, Amarillo, Rosso, Revolution, VENN, Green Egg, Bra ja Freetime.

Alueellisten ravintolarajoitusten puitteissa ravintolat voivat itse määritellä mihin aikaan päivästä ne ottavat koronapassin käyttöön. Ravintolan luonteesta riippuen Keskimaan ravintoloissa kysytään koronapassia eri kellonajoista alkaen.

− Yökerho Brassa ja Freetimessa sekä lounasajan jälkeen avautuvassa Jalossa koronapassi on käytössä 4.12. alkaen koko aukioloajan. Hotellien yhteydessä olevissa ravintoloissa eli Franseskassa, Frans & Sandrassa ja Trattoria Aukiossa koronapassia kysytään klo 14 alkaen. Amarillossa, Rossossa, Revolutionissa, VENNissä ja Green Eggissä koronapassia kysytään klo 17 alkaen, kertoo Pasi Kunelius.

Koronapassit tarkistetaan ravintoloiden asiakkailta järjestyksenvalvojan tai henkilökunnan toimesta passin QR-koodista. Lukusovellus ei kerää tai tallenna koronapassin tietoja. Jos lukuohjelman käyttö ei teknisistä syistä onnistu, voidaan koronapassin voimassaolo tarkastaa manuaalisesti ilman sähköistä lukijaohjelmaa.


Leviämisalueen rajoitukset ovat seuraavat, mikäli koronapassia ei oteta ravintoloissa käyttöön:

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 05-18. Ennen anniskelun päättymistä myytyjen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisen jälkeen. Alkoholijuomien anniskelu on sallittu klo 17 jälkeen vain käyttämällä koronapassia.

Jos ravitsemisliikkeessä ei kuitenkaan anniskella alkoholijuomia, liikkeen saa pitää avoinna kello 05-01. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten nykyisinkin. Myös baarit ja ruokaravintolat voivat olla auki klo 05-01, jos ne eivät anniskele alkoholijuomia.

 Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

(Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 2.12.2021)


Lisätietoja:

Pasi Kunelius, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala, Osuuskauppa Keskimaa, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Harvia toimittaa saunamaailman uuteen Osuuskauppa Keskimaan satamaravintolaan Jyväskylässä. Saunamaailma sisältää kolme tyyliltään ja kooltaan erilaista saunaa tarjoten ainutlaatuisia ja laadukkaita saunaelämyksiä. Suurin saunoista hyödyntää Harvia-konserniin kuuluvan saksalaisen EOS-yhtiön premium-tason saunatekniikkaa.

Osuuskauppa Keskimaa rakennuttaa uuden ympärivuotisen satamaravintolan Jyväskylän sataman kärkeen kesäksi 2022. Ravintolarakennukseen tulee ravintola, juhla- ja kokoustiloja sekä saunamaailma. Satamaravintolan nimeksi valikoitui Sataman Viilu nimikilpailun kautta.

− Saunamaailman kumppania valitessa painotimme elämyksellisyyttä, näyttävyyttä ja ajatonta suomalaista muotoilua. Halusimme Viiluun mukaan keskisuomalaista osaamista, ja Harvian kaltainen oman maakunnan ikoninen yritys on meille siksikin tärkeä kumppani. Harvia myös vastasi vaatimuksiimme yli 70 vuoden saunaosaamisella ja modernilla muotoilulla, joka sopii saumattomasti yhteen rakennuksen henkeen ja kaupunkiympäristöön, sanoo Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

− Kaupunkisaunat, joissa yhdistyy ravintolapalvelut, yhdessä oleminen ja rentoutuminen, kasvattavat suosiotaan. On upeaa olla mukana toteuttamassa Osuuskauppa Keskimaan uudenlaista satamaravintolakonseptia, josta pääsevät nauttimaan niin kaupungin asukkaat kuin matkailijat. Kaupunkisauna edistää modernia saunakulttuuria, jossa haetaan sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia niin arjessa kuin juhlassa yhdessä iloiten ja rentoutuen, kertoo Päivi Juolahti, Harvian markkinointi- ja innovaatiojohtaja.

Harvia on suunnitellut kolme erilaista saunakokemusta Sataman Viiluun. Tunnelmallisissa saunatiloissa voi nauttia Jyväsjärven maisemista ja käydä vilvoittelemassa terassin yhteydessä olevassa järvivesialtaassa.

− Valitsimme suurimpaan saunaan Harvian tytäryhtiön EOSin vaativaan ammattikäyttöön suunnitellun premium-luokan saunatekniikan, joka takaa tasaisen ilmanvaihdon ja lämpenemisen. Saunatekniikka sisältää kiukaiden yhteydessä olevat höyrystimet, jotka tekevät saunan ilmasta kostean ja miellyttävän luoden kylpylätunnelmaa, kertoo Harvian myyntijohtaja Anssi Pelkonen.

Toisen pienemmän saunan muotoilu on saanut inspiraationsa perinteisestä savusaunasta ja sen seinissä käytetään mustaa rustiikkipaneelia. Kolmas sauna toteuttaa modernia saunaa, jossa on hyödynnetty lasia ja pelkistettyä skandinaavista muotoilua.

Satamaravintolasta odotetaan tulevan yksi Jyväskylän vetovoimaisimmista matkailukohteista. Sataman Viilu avataan yleisölle alkukesästä 2022.

Harvian tiedote yhteistyöstä luettavissa myös täältä: https://harviagroup.com/fi/harvialta-elamyksellinen-saunamaailma-osuuskauppa-keskimaan-sataman-viilu-satamaravintolaan-1233/


Lisätietoja:

Harvia Finland Oy, Päivi Juolahti, markkinointi- ja innovaatiojohtaja, puh. 040 703 3480, paivi.juolahti@harvia.fi

Harvia Finland Oy, Anssi Pelkonen, myyntijohtaja, puh. 040 1734 910, anssi.pelkonen@harvia.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, puh. 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Harvia lyhyesti

Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä. Yhtiön tuotemerkit ja tuotevalikoima ovat markkinalla hyvin tunnettuja ja yhtiön kokonaisvaltainen tuotevalikoima pyrkii vastaamaan kansainvälisen sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

Harvian liikevaihto vuonna 2020 oli 109,1 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee yli 800 alan ammattilaista Suomessa, Saksassa, Romaniassa, Kiinassa ja Hongkongissa, Yhdysvalloissa, Itävallassa, Venäjällä, Virossa ja Ruotsissa. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.

Lue lisää: https://harviagroup.com/

Osuuskauppa Keskimaan yhteistoimintaneuvottelut koskien ravintola Bran mahdollista lakkauttamista ovat päättyneet 11.11.2021. Ravintolan vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi Bran ravintolatoiminta on päätetty lopettaa alkuvuoden 2022 aikana.

Osuuskauppa Keskimaa yökerhoravintola Brata koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Yt-neuvottelut koskivat ravintola Bran koko vakituista henkilöstöä, yhteensä kuutta (6) henkilöä. Kaksi viikkoa kestäneiden neuvottelujen päätyttyä Bran toiminta on päätetty lopettaa alkuvuoden 2022 aikana. Kaikille ravintolan työtekijöille tullaan tarjoamaan töitä ensisijaisesti Keskimaan muista ravintoloista.

Yökerhotoiminnan lopettamispäätöksen taustalla on vuokrasopimuksen päättyminen Jyväskylän keskustassa Kauppakatu 35:ssä.
− Yt-neuvottelujen aikana tilanne ei ole muuttunut tilojen osalta, joten joudumme lopettamaan yökerhotoiminnan nykyisissä tiloissa alkuvuoden aikana vuokrasopimuksemme puitteissa. Vielä emme osaa sanoa tarkkaa viimeistä päivää, mutta toiminta tulee loppumaan viimeistään helmikuun loppuun mennessä, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Keskimaan yökerhot Bra ja Freetime avattiin koronarajoitusten poistumisen jälkeen 3.11.2021. Sitä ennen molemmat yökerhot ovat olleet suljettuina yli puolentoista vuoden ajan. Ravintola Freetimen toiminta jatkuu normaalisti.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa, Katja Ylitalo, ryhmäpäällikkö, katja.m.ylitalo@sok.fi, 010 767 3068

Osuuskauppa Keskimaa rakentaa Jyväskylän sataman kärkeen uuden satamaravintolan kesälle 2022. Satamaravintola­rakennuksen tiloihin suunnitellaan uniikkia ravintolaa, kokous- ja juhlatiloja sekä kolmen saunan saunamaailmaa. Ravintolan nimestä järjestettiin nimikilpailu syksyllä 2021, ja kilpailussa saatiin lähes 9000 yksittäistä nimiehdotusta.  

Jyväskylän sataman kärkeen rakentuvan satamaravintolan nimeksi on valittu Sataman Viilu. Nimikilpailuun saatiin tarkalleen 8906 nimiehdotusta 2754 vastaajalta. Kaikkien vastaajien joukosta arvottiin kaksi ravintola- ja hotellilahjakortin saajaa. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

− Yli 2700 kisaan osallistujasta 7 ehdotti nimeksi Viilua. Etsimme satamaravintolalle lyhyttä, ytimekästä, suomenkielistä sanaa, joka näyttää ja kuulostaa kauniilta, ja joka kuvastaa joko miljöötä tai alueen historiaa. Sataman Viilu erottui ehdotusten joukosta mieleenpainuvana valintana, kertoo Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Nimi ’Viilu’ viittaa Jyväskylän sataman ja Lutakon alueen historiaan entisenä puuteollisuusalueena. Lutakossa toimi vuosina 1912–1995 Schaumanin vaneritehdas, missä valmistettiin vaneria puuviiluista. Viilu on tukista useimmiten sorvaamalla saatu ohut levy ja vanerin perusosa.

− Alueen historia näkyy myös Lutakon alueen kadun nimissä. Sataman Viilu jatkaa tätä luontevaa linjaa, täydentää Antti Määttä.

Ravintola tekee Jyväskylän satamasta houkuttelevan käyntipaikan ympärivuotisesti niin jyväskyläläisille kuin matkailijoillekin. Ravintolan keittiömestaria haetaan parhaillaan, ja yhdessä uuden keittiömestarin ja ravintolapäällikön kanssa lähdetään tarkentamaan ravintolan ruoka- ja juomatarjontaa, a’la carte -listaa sekä kokous- ja juhlapalveluiden kokonaisuutta valmiiksi kohti loppukevään avajaisia.

Havainnekuva ravintolasta

− Olemme rakentamassa helposti lähestyttävää, vieraanvaraista ja rohkeasti erilaista ravintolaa upealle järvenrantapaikalle. Ravintolasta ei ole tulossa liian virallista, kallista tai monimutkaista, vaan sellainen mistä sekä jyväskyläläiset että matkailijat voisivat olla innoissaan, vinkkaa Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

− Ravintola ja sen erilliset juhlatilat ovat herättäneet jo nyt paljon kiinnostusta, ja kerromme niiden etenemisestä aina kun uutisia on. Varauksia Sataman Viilun yläkertaan eli Viilun kokous- ja juhlatilaan on jo paljon vuodelle 2022, Pasi Kunelius jatkaa.

Lisätietoa hankkeesta: keskimaa.fi/satamankarki


Lisätiedot

Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja, Osuuskauppa Keskimaa, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Antti Määttä, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Keskimaa, 010 767 3010, antti.maatta@sok.fi