Osuuskauppa Keskimaan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset voittivat neljä palkintoa S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan Tampereella 17.–18.4. järjestetyssä jättitapahtumassa. Vuoden 2022 keittiöpäälliköksi, S-Chefiksi, valittiin Juho Pehkonen Jyväskylän Seppälän Pizza & Buffasta.

SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi tänä vuonna ennätysmäärän loistavia hotelli- ja ravintola-alan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä yhteensä 30 sarjassa. Osuuskauppa Keskimaasta palkittiin neljä mara-alan ammattilaista poikkeuksellisen hyvästä työstä:

Juho Pehkonen Revenue Manager 2022: Petri Kemiläinen Onnellistaja Leena Lehosmaa

Ravintola-ammattilaiset tekevät arjesta juhlaa

– Ihmiset tarvitsevat tässä ajassa positiivisia ja kohottavia kokemuksia, ja ravintolassakäynnit ovat arjen juhlaa. Käynnin onnistumisen edellytyksenä on henkilöstöstä, palvelusta, tunnelmasta ja ruoan laadusta koostuva ehjä kokonaisuus. S-ryhmän noin 460 ravintolassa työskentelee upea joukko erilaisia persoonia ja tiimipelaajia, jotka varmistavat yhdessä huippupalvelun, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää.

Esihenkilöillä on keskeinen rooli hyvän yhteishengen herättäjinä. Erityisen hyvin päällikköpestissään on onnistunut vuoden 2022 keittiöpäälliköksi, eli S-Chefiksi valittu Juho Pehkonen Jyväskylän Seppälän Pizza & Buffa -ravintolasta.
– Seppälän Buffa on tällä hetkellä koko Suomen kovamyyntisin Buffa ja Juhon esimerkillisellä ohjauksella palveluilme ja ruoan laatu on kehittynyt entisestään, kertoo Pasi Kunelius.

Hotelleissa onnellistetaan ja onnistutaan

Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujiaan ja onnellistajiaan 14 eri kategoriassa.
– Meillä on Tallinnan Viru mukaan lukien 45 Sokos Hotellia, joissa upea henkilöstömme tekee päivittäin työtä koko sydämellään asiakkaidemme onnellistamiseksi. On ilo palkita työssään niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun mittareilla menestyneitä, summaa S-ryhmän matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen.

Osuuskauppa Keskimaasta palkittiin Sokos Hotels -ketjun vuoden 2022 revenue manager Petri Kemiläinen ja yksi vuoden onnellistajista on Leena Lehosmaa Original Sokos Hotel Alexandrasta. Alexandra voitti myös Original-hotellien Mystery Shopping -sarjan.
– Meillä on Keskimaalla rautainen matkailun ammattilaiskaarti pitämässä huolta asiakkaista, Petri ja Leena ovat oivallisia esimerkkejä tästä ammattitaidosta. Original Sokos Hotel Alexandran kaksi palkintoa kertovat myös siitä, että perinteisen keskustahotellin palveluun on panostettu ja se huomataan, kertoo Pasi Kunelius.

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa ennätysvahva kehitysvire

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa on läpi haastavan korona-ajan tinkimättä panostettu asiakaskokemukseen. Toiminnan kehittämisen ohella on pystytty toteuttamaan myös suuri määrä hotelli- ja ravintolauudistuksia.

– Meillä Keskimaalla on panostettu esihenkilöiden johtamistaitojen kehittämiseen ja omaan työssä jaksamiseen aiemminkin, mutta 2022 alkaen olemme käyneet yhteistä vuoden mittaista valmennusmatkaa kaikkien keskimaalaisten päälliköiden kanssa. Teemana ovat olleet oma työ, oma hyvinvointi, hallinnan tunne, mihin aikamme käytämme ja miten omat voimavarat riittävät. Arki on ollut palvelualoilla erityisen kuormittavaa pari viime vuotta, ja toivottavasti valmennusmatkastamme on ollut apua nyt voittaneiden päälliköiden työssä – jokainen heistä on palkintonsa ansainnut ihanalla asenteellaan, halullaan auttaa tiimiään onnistumaan ja pilkkeellä silmäkulmassa, vaikka ajat ovat olleet vaativia, kiittää Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Kyseessä oli S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan suurin vuosittainen tapahtuma kautta aikojen. Mukana oli ensi kertaa osallistujia sekä Sokos Hotels – ja Radisson Blu -ketjuista että S-ryhmän ravintoloista mukaan lukien uniikkiravintolat – yhteensä yli 600 mara-ammattilaista. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä mara-alan huippuammattilaisten esille nostamista.

– Kovan työn tulokset näkyvät. Ala on palautunut nopeasti korona-ajasta ja asiakkaiden tyytyväisyys ja suositteluhalukkuus on kehittynyt hienosti. Iso kiitos kaikille mara-alan noin 6 500 huippuammattilaisellemme. Onnistumisen takana on laadukas asiakaspalvelu, josta välittyy aito vuorovaikutus ihmisten välillä. Sitä asiakkaat meidän osaajiltamme odottavat. Kohtaamiseen perustuu myös esihenkilötyö, joka on avainasemassa palvelu- ja johtamiskulttuurimme eteenpäin viemisessä, joka päivä. Hyvä draivi ja fiilis työyhteisössä nostaa myös asiakkaiden tunnelmaa, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook muistutti puhuessaan S-ryhmän mara-alan tapahtumassa.

Lisätiedot

Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, johtaja, Juha Lindholm, 050 0831 152, juha.lindholm@sok.fi

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, johtaja, Jaana Matikainen, 050 388 1639, jaana.matikainen@sok.fi


KUVAT: Jukka Salminen

Tänään 15.3.2023 solmitun esisopimuksen mukaan alueelle on tarkoitus rakentaa kiinteistökokonaisuus, joka sisältää korkealaatuisten majoitushuoneistojen ja ravintolan yhdistelmän. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 000 kerrosneliömetriä. Esisopimus sisältää lisäksi option kahdesta muusta 3 000 kerrosneliön tontista. Tällä hetkellä kyseisellä rakennuspaikalla sijaitsee karavaanialue, jolle tullaan osoittamaan uusi paikka, jatkossakin rinnepalvelujen välittömästä läheisyydestä.

– Pitkäaikainen visiomme ja unelmamme laadukkaasta ski-in ski-out -majoituksesta rinteiden juurelle on toteutumassa vihdoinkin. Länsikeskuksen asemakaavan RM-tontit sijaitsevat huippupaikalla ja soveltuvat Keskimaan hankkeeseen erinomaisesti. Olen jo ennakkoon erittäin iloinen laskettelevien asiakkaidemme puolesta heidän päästessä jatkossa majoittumaan aivan hiihtokeskuksen ytimeen. Suunniteltu majoituskokonaisuus tulee vastamaan myös entisestään kasvavaan kansainväliseen kysyntään ja lisää Himoksen vuodepaikkoja peräti kymmenellä prosentilla, Himos-Yhtiöt Oy:n omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen myhäilee tyytyväisenä.

Ilmakuva Himoksen rinteistä.

Ilmakuva Himoksen rinteistä. Kuva: Himos-Yhtiöt Oy

– Olemme olleet jo pitkään kiinnostuneita Himoksen ja näin koko Keski-Suomen matkailun kehittämisestä. Himoksen ylivoimainen sijainti Suomen suurimpien kaupunkien läheisyydessä ja hyvät liikenneyhteydet junayhteyksineen tekevät siitä erittäin houkuttelevan kehityskohteen. Jo kymmeniä vuosia pitkäjänteisesti kehitetyn ja edelleen kehittyvän loistavan rinnekokonaisuuden lisäksi Himoksella on suurtapahtumia ja monipuolista toimintaa myös kesällä ja syksyllä. Uskomme, että toteutuessaan tämä hanke sekä hyvä yhteistyö Himos-Yhtiöt Oy:n ja muiden alueen toimijoiden kanssa tekevät Himoksesta entistä vetovoimaisemman kohteen koko Suomen vapaa-ajan matkailukentässä, Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä toteaa.

Keskimaa käynnistää kohteen suunnittelun ja rakennuttamisen kilpailutuksen välittömästi. Lopullinen rakentamispäätös tehdään kustannustason varmistuttua 2023 aikana. Investoinnin kokonaisluokka on noin 25–30 miljoonaa euroa.

Uusi majoitus- ja ravintolakokonaisuus olisi valmiina käyttöön talvikaudeksi 2025–2026. Majoitus käsittää noin 120 korkeatasoista huoneistoa, joissa kussakin on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Vuodepaikkoja on yhteensä noin 450. Kokonaisuuteen sisältyy kohteeseen sopiva ravintola ja ruoan verkkokaupan noutopiste. Lisäksi huoneistoille on suunniteltu omat pysäköintipaikat sähkölatauspisteineen.

Havainnekuva majoituskokonaisuudesta.

Havainnekuva majoituskokonaisuudesta. Kuva: Arkkitehtipalvelu

– Suunnittelemamme huoneistot ovat Himokselle uudenlaista chalet-tyyppistä loma-asumista, jossa asiakas voi nauttia laadukkaasta, viihtyisästä majoituksesta ja lomailun helppoudesta ski-in ski-out -mallilla. Rinteet, ensilumenlatu, golfkenttä, pyöräilyreitit ja kesätapahtumat ovat vieressä kävellen saavutettavissa. Haluamme tarjota asiakkaille vaivattoman lomakokemuksen, jossa tyylikkäät puitteet yhdistyvät mahtaviin harrastusmahdollisuuksiin, rauhallisiin yöuniin ja hyvään ravintolaruokaan, Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius kertoo.

– Olemme ylpeitä päästessämme kehittämään uudenlaisen palvelukokonaisuuden Himoksen parhaalle paikalle keskelle eri kausien aktiviteetteja, aivan laskettelurinteiden ja Himos Areenan tapahtumien viereen. Suunnitelmissa on rakentaa Himokselle täysin uudentyyppistä, juuri tähän ympäristöön sopivaa palvelua, Pasi Kunelius avaa.

Lisätietoja:

Himos-Yhtiöt Oy, omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen, 0400 640 589, paivi.kuokkanen@himos.fi

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Alexandra uudistuu Jyväskylän keskustassa. Hotelliuudistuksen aikana hotellin C-osa eli yhteensä 102 hotellihuonetta sekä saunaosasto uudistetaan kokonaisvaltaisesti. Rakentaminen käynnistyy syksyllä ja valmistuu keväällä 2024. Original Sokos Hotel Alexandra on avoinna koko uudistustyön ajan.

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa Original Sokos Hotel Alexandrassa mittavan uudistuksen syksyllä 2023. Edellisen kerran hotelli Alexandraan tehtiin uudistus vuosien 2016–2018 aikana, kun hotellin Asemakadun puoleinen A-siipi muokattiin kokonaisvaltaisesti purkamalla hotellin vanhin osa betonirunkoa myöten ja rakentamalla käytännössä täysin uudet tilat vanhoihin perustuksiin.

Original Sokos Hotel Alexandrassa on yhteensä 239 huonetta, joista lähes puolet uudistetaan syksyllä alkavan saneeraustyön yhteydessä.

− Majoitusmarkkina on elpynyt viime vuoden aikana Jyväskylän seudulla lähes koronavuosia edeltäneelle tasolle, joten meille on tärkeää, että pystymme taata asiakkaillemme laadukkaan palvelukokonaisuuden myös jatkossa. Hotellin C-osassa erityisesti talotekniikka on käyttöikänsä päässä. Uudistusprojektin aikana emme vain uudista huoneita nykyaikaisiksi, vaan samalla teemme kattavan taloteknisten järjestelmien uudistuksen, kun vesi- ja viemäriverkosto saneerataan, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius tulevia toimenpiteitä.

Hotelli on avoinna koko uudistustyön ajan. Rakennustyöt pyritään toteuttamaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä hotellin asiakkaille.

− Aloitamme hotelliuudistuksen kesäsesongin jälkeen, kun isoimmat tapahtumat Jyväskylässä ovat ohi. Projektin ensimmäisen vaiheen ajan hotellissa on käytössä 135 huonetta, joista suurin osa on vuonna 2018 valmistuneen remontin jäljiltä erittäin hyvässä kunnossa, kertoo Original Sokos Hotel Alexandran ja Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellijohtaja Hannu Nirkkonen.

Hotellin sisustuksellisista ratkaisuista ja visuaalisesta ilmeestä vastaa sisustusarkkitehtuuriin erikoistunut suunnittelutoimisto Franz Design Oy.

− Kokonaisuudesta on tulossa harmoninen, joka ottaa vaikutteita Alvar Aallon muotoilukielestä. Suunnittelutoimisto Franz Design on antanut upean taidonnäytteen Sataman Viilun sisustussuunnittelussa. Luotamme heidän osaamiseensa, Nirkkonen toteaa.

Huoneuudistusten lisäksi hotellin nykyinen sauna- ja allasosasto päivitetään sauna- ja kuntosalikäyttöön.

− Asiakkaamme ovat toivoneet hotelliin kuntosalia, joka saadaan nyt muokattua uudistuvan saunaosaston yhteyteen, iloitsee Nirkkonen.

Mallihuone asiakkaiden arvioitavaksi

Mallihuoneen rakentaminen Original Sokos Hotel Alexandraan on vauhdissa ja sitä on mahdollista varata huhtikuun alusta alkaen normaalisti muiden Alexandran huoneiden tapaan.

− Mallihuoneessa on kahden hengen sänky ja parviratkaisu, jonne mahtuu nukkumaan kaksi aikuista. Parviratkaisulla toteutettu mallihuone on tehty erityisesti lapsiperheiden ja sporttiryhmien tarpeita silmällä pitäen. Testaamalla huonetta ennen varsinaisen projektin alkamista, saamme asiakkailtamme arvokasta tietoa siitä, miten huone toimii käytännössä, Hannu Nirkkonen kertoo.

Original Sokos Hotel Alexandra havainnekuva huoneesta

Havainnekuva Original Sokos Hotel Alexandran mallihuoneesta parvella.

Huoneiden uudistuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös vanhaa. Esimerkiksi kylpyhuoneiden aikaa ja kulutusta kestävät graniittitasot käytetään uudestaan.

Original Sokos Hotel Alexandran C-osan remontoinnin kokonaiskustannus on noin 8 miljoonaa euroa. Remontti valmistuu kesään 2024 mennessä.

Original Sokos Hotel Alexandra mallihuone

Havainnekuva Standard-huoneesta.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa, Original Sokos Hotel Alexandran ja Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellijohtaja Hannu Nirkkonen, hannu.nirkkonen@sok.fi, 010 785 1006

 

ABC Viitasaarella marraskuun alussa alkanut remontti on valmistunut ja avajaisviikkoa vietetään tällä viikolla. ABC Viitasaari päivitettiin kolme viikkoa kestäneen remontin aikana ABC ketjun brändiuudistuksen mukaiseksi, niin sisä- kuin ulkoilmeenkin osalta. Liikennemyymälän asiakastilat ovat saaneet raikkaan ilmeen ja kiinteistön talotekniikka ja kylmälaitteistot on uusittu energiatehokkaimmiksi.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut ABC Viitasaaren marraskuun alussa alkaneen remontin aikana niin ulkoiselta ilmeeltä kuin sisätilojenkin osalta. 18-vuotiaan liikennemyymälän uudistuksessa erityistä huomiota on kiinnitetty talotekniikan nykyaikaistamiseen ja kiinteistön energiatehokkuuteen.

− Olemme iloisia, että saimme Viitasaaren ABC:n suunnitelmien mukaisesti valmiiksi ennen joulusesongin alkua. Joululiikenne alkaa perinteisesti tästä itsenäisyyspäivän tienoilta. On mukavaa toivottaa sekä paikalliset, että valtakunnalliset asiakkaat tervetulleiksi ABC Viitasaaren uudistettuihin tiloihin, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

ABC Viitasaarella vietetään avajaisviikkoa

Uudistuneen liikennemyymälän avajaisia juhlitaan tämän viikon ajan. Torstaina lauletaan kauneimpia joululauluja ja tarjotaan glögiä.

− Ensimmäiset asiakaskommentit ovat olleet positiivisia. Uudistuksesta on tykätty. Uuden ilmeen lisäksi myös asiakkaiden asiointia ja ostamista sujuvoittavat ratkaisut, kuten itsepalvelukassat ja diginäytöt, ovat osoittautuneet toimiviksi, ABC Viitasaaren liikennemyymäläpäällikkö Kirsti Partti iloitsee.

ABC Viitasaaren uudistus

− Taustatiloissa tehdyt laajennukset sekä keittiöuudistus ovat helpottaneet merkittävästi työskentelyämme. Nyt työtä pystytään tekemään entistä sujuvammin ja taustatilat ovat toimivammat. Työn sujuvuus ja tilojen toimivuus välittyvät asiakkaille hyvänä palveluna viihtyisämpien tilojen lisäksi, Kirsti lisää.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, liikennemyymäläpäällikkö Kirsti Partti, 010 767 5903, kirsti.2.partti@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja Heikki Tervanen, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

 

 

 

Viilun ovet avautuvat asiakkaille torstaina 2.6. klo 10. Avajaispäivänä tilat ovat vapaasti kierreltävissä ja katsottavissa.

– Haluamme toivottaa asiakkaat tervetulleeksi heille tehtyyn ravintolaan, katsomaan tilojamme ja tutustumaan tarjontaamme. Saunomaan pääsee maanantaista 6.6. lähtien, tällöin alamme ottamaan myös pöytävarauksia vastaan ja tarjoilemaan lounasta. Viilu on herättänyt jyväskyläläisissä paljon kysymyksiä ja mielenkiintoa, joten avajaisviikolla haluamme tarjota mahdollisuuden vapaaseen tiloihin tutustumiseen, kertoo Viilun ravintolapäällikkö Jaska Lahti.

Vuosi sitten aloitetun rakennusprojektin investoinnin suuruus on noin 5,5 M€. Projekti oli merkittävä niin Keskimaalle, kuin kaikille muille mukana olleille yhteistyökumppaneille. Sijainti ja maisemat ovat parasta mitä Jyväskylä voi tarjota. Keskusta, Paviljonki ja Matkakeskus ovat aivan vieressä, kuten myös koko ajan kehittyvän sataman muut palvelut. Viiluun voi saapua myös omalla veneellä.

– Olemme todella ylpeitä, kun pääsemme avaamaan upean Sataman Viilun ovet asiakkaille. Viilun ainutlaatuista saunaravintolakokonaisuutta on valmisteltu pitkään suunnittelupöydillä ja viime keväänä tehdyn rakentamispäätöksen jälkeen asiat ovat edenneet suunnitellusti. Pääsemme avaamaan tämän ainutlaatuisen ja Jyväskylän matkailunkin kannalta merkittävän kohteen aikataulussa. Jyväskylän satama ei ole enää entisensä, Sataman Viilu tuo siihen kauan toivotun lisän, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä

– Koko meidän henkilökuntamme odottaa suurella innolla Viilun avautumista. Meillä on täällä hienot järvimaisemat ja upeiden ammattilaisten kanssa rakennettu palvelukokonaisuus, Lahti jatkaa.

Avajaispäivän tunnelmia voi kuunnella torstaina 2.6. Radio Keskisuomalaisen iltapäivälähetyksestä, joka lähetetään suoraan Viilusta.


Julkinen sauna sekä juhla- ja kokoustilat ovat herättäneet laajasti kiinnostusta

Uniikin ravintolan sekä kokous- ja juhlatilojen lisäksi Viilusta löytyy kolmen saunan ainutlaatuinen saunamaailma modernilla vilvoittelutilalla. Tilat on tehty yhteistyössä Harvian kanssa. Saunojilla on pääsy niin porealtaille kuin järvivesialtaalle.

– Uiminen ja saunominen on herättänyt paljon mielenkiintoa. Saunatilamme ovat naisille ja miehille yhteiset, joten uikkarit tulee ottaa mukaan. Uimaan pääsemään ympäri vuoden. Varauksia voi tehdä verkkosivuillamme tai tiedustelemalla vapaita paikkoja suoraan paikan päältä, avaa Lahti.

Keskisuomalaisuus näkyy ja maistuu Viilussa. Ravintolassa käytetään muun muassa lähituottajien järvikalaa, lihaa, juustoja ja juureksia. Keskisuomalaisuus maistuu myös kylmissä ja lämpimissä juomissa. Rakennuksen hirret on tuotettu vastuullisesti suomalaisessa metsässä kasvaneista puista. Hirret on toimittanut Honkarakenne.

– Olemme työllistäneet suuren määrän keskisuomalaisia jo rakennusvaiheessa, joita meillä onkin kiittäminen laadukkaasta toteutuksesta ja siitä, että tällainen uniikki projekti valmistui aikataulussa. Viilu on myös merkittävä työllistäjä paikallisille ravintola- ja palvelualan ammattilaisille. Viilu on ympäri vuoden palveleva kokonaisuus, jonka kokous- ja juhlatilat ovat jo nyt herättäneet suurta mielenkiintoa, Määttä kertoo.

– Viilu on koettu houkuttelevana työpaikkana työnhakijoiden keskuudessa. Meillä on muun muassa omat leipurit, jotka valmistavat paikan päällä herkulliset suolaiset ja makeat kahvilalistamme tuotteet. Tällaista toimintaa ei ihan jokaisesta ravintolasta löydy. Kannattaa ehdottomasti tulla maistamaan, kannustaa Lahti.

Osuuskauppa Keskimaan ravintolatoiminnan sopimuskausi Jyväskylän Messujen messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa päättyy kesäkuun loppuun 2022. Paviljonki Ravintoloiden toiminta messukeskuksessa loppuu sopimuskauden päätyttyä.

Osuuskauppa Keskimaan Paviljonki Ravintoloiden toiminta messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa päättyy sopimuskauden loputtua 30.6.2022. Osuuskauppa Keskimaa on käynyt asiaa koskien muutosneuvottelut, ja kaikille Paviljonki Ravintoloiden 17 työntekijälle tullaan tarjoamaan töitä Keskimaan muista ravintoloista.

− Vuosien yhteistyö Jyväskylän Messujen ravintolatoiminnan osalta päättyy hyvässä hengessä. Osuuskauppa Keskimaan intresseissä on jatkossakin kehittää messu- ja tapahtumatoimintaa Jyväskylässä, olemmehan osaomistaja Jyväskylän Messut Oy:ssä ja Solo Sokos Hotel Paviljonki sijaitsee aivan Paviljongin välittömässä läheisyydessä, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Kaikki Paviljonki Ravintoloiden työntekijät työllistetään Keskimaan muihin ravintoloihin.

− Kokous- ja juhlatoimintamme tulee jatkossa keskittymään hotelliemme lisäksi kesällä avattavaan Sataman Viiluun, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Osuuskauppa Keskimaan Paviljonki Ravintolat on vastannut messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin ravintolapalveluista vuodesta 1998 alkaen.

 


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, kauppaneuvos antti.maatta@sok.fi, 010 767 3011

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa päätti marraskuussa 2021 yökerho Bran toiminnan lopettamisesta alkuvuoden 2022 aikana. Koronarajoitusten vuoksi Bra on ollut suljettuna joulukuusta asti ja aika vuokrasopimuksen päättymiseen käy vähiin. Keskimaa on päättänyt, että yökerhoa ei enää avata ja tilojen purkaminen aloitetaan ennakoitua aiemmin, jo helmikuussa. Yökerhotoiminnan lopettamispäätöksen taustalla on vuokrasopimuksen päättyminen.

Osuuskauppa Keskimaa ilmoitti marraskuussa 2021 lopettavansa yökerho Bran toiminnan alkuvuoden 2022 aikana. Yökerhotoiminnan lopettamispäätöksen taustalla on vuokrasopimuksen päättyminen Jyväskylän keskustassa Kauppakatu 35:ssä.

Koronarajoitusten vuoksi Bra on nyt ollut suljettuna 23. joulukuuta alkaen, eikä päätöksiä yökerhotoiminnan vapauttamisesta ole toistaiseksi näköpiirissä. Näin ollen Keskimaa on tehnyt päätöksen, että yökerho Bran liiketoiminnan lopettamiseen liittyvät toimenpiteet aloitetaan ennakoitua aiemmin.

− Olimme tehneet päätöksen yökerho Bran toiminnan lopettamisesta jo viime vuoden puolella, toivoen kuitenkin, että toimintaa olisi voinut jatkaa helmikuun loppuun asti. Ravintolarajoituksien vuoksi yökerhot ovat olleet nyt kiinni jo toista kuukautta ja toistaiseksi on hyvin vaikea arvioida, milloin yökerhot on mahdollista jälleen avata. Vuokrasopimuksemme nykyisissä tiloissa on päättymässä, joten olemme nyt päättäneet aloittaa tilojen valmistelun luovutuskuntoon, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Sekä yökerho Bran että muiden yökerhojen viimeiset kaksi vuotta ovat olleet erittäin haastavia koronan vuoksi. Bran ovet suljettiin ensimmäisen kerran koronan vuoksi maaliskuussa 2020 ja kun viimein marraskuussa 2021 yökerho Bra avattiin yli puolentoistavuoden tauon jälkeen, niin joulukuussa tuli voimaan uudet koronarajoitukset ja yökerhotoiminta jouduttiin jälleen ajamaan alas.

− Vaikkakin meillä on ollut tiedossa, että Bran toiminta tulee loppumaan helmikuun jälkeen, niin kyllä tämä on meille silti valtava pettymys, että emme pääse enää järjestämään asiakkaillemme jäähyväisbileitä Brassa, yökerho Bran ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen toteaa.

Osuuskauppa Keskimaan yökerho Freetimen toiminta jatkuu normaalisti, kun koronarajoitukset sen mahdollistavat.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa, Jukka Puhalainen, ravitolapäällikkö, jukka.puhalainen@sok.fi, 010 767 5490

Osuuskauppa Keskimaa, Katja Ylitalo, ryhmäpäällikkö, katja.m.ylitalo@sok.fi, 010 767 3068

 

Osuuskauppa Keskimaan satamaravintola Sataman Viilun rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Viilun visuaalista ilmettä ja liikeideaa on työstetty samaan tahtiin valmistuvan rakennuksen kanssa. Satamaravintolan tiloihin rakennetaan uniikkia ravintolaa, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Henkilökunnan rekrytointi käynnistetään viikonloppuna ja kohteen aktiivinen myyntityö alkaa helmikuussa. Sataman Viilu avataan yleisölle alkukesällä 2022.

Sataman Viilun visuaalista ilmettä ja palvelukonseptia on suunniteltu taustalla rakennustöiden edetessä. Nyt julkistettava Viilun logo on saanut inspiraation nimensä mukaisesti satamaravintolan sijainnin historiasta. Logo muodostuu ikään kuin puupalikoista, jotka yhteensovittamalla muodostavat sanan Viilu. Viilun brändin, visuaalisen ilmeen ja logon suunnittelusta on vastannut mainostoimisto Kamua.

− Viilun logon ja brändin suunnittelussa oli ilmeistä, että sen kautta tuodaan esille paikan historiaa entisenä vaneritehdasalueena. Vaikka ilme viittaa alueen historiaan, on Viilun visuaalinen toteutus moderni ja uniikki, Sataman Viilun ravintolapäällikkö Jaska Lahti taustoittaa.

Sataman Viilun liikeidean keskiössä on hyvistä paikallisista raaka-aineista tehty ruoka, arjen pienet tai vähän suuremmat juhlahetket, sauna ja järvimaisema.
− Ei tarvitse olla erityistilaisuus, jotta voi saunoa ja syödä hyvin. Hyvä ruoka ja lämmin sauna itsessään ovat erityistilaisuus. Näihin kun lisätään lasillinen ja kahvit järvimaisemassa, ollaan Viilun tunnelman ytimessä. Viilu on paikka tapaamisille ystävien kanssa, perhejuhlille ja vaikka seminaaripäiville illanviettoineen, Jaska Lahti kuvailee.

Viilun rekrytointi käynnistyy – haussa yli 30 palvelualan ammattilaista

Sataman Viilun rakentamisessa on edetty suunnitelmien mukaisesti. Työmaalla on aloitettu sisustustyöt, kuten pesutilojen laatoitukset ja Harvian saunatilojen rakentaminen. Samaan aikaan myös julkisivun puupaneelien asennukset ovat käynnissä. Seuraavassa vaiheessa valmistellaan muun muassa parkettilattioiden asentamista ja kalusteurakan käynnistämistä.
–   Samaan aikaan kun rakentamisen urakka etenee, meillä suunnittelutyö Sataman Viilun palveluiden ja toimintojen ympärillä kiihtyy. Viilun ruokatuotekehitys on hyvässä vauhdissa, ja henkilökunnan rekrytointi alkaa. Viilun rekrytointi on yksi suurimpia ravintola-alan ammattilaisten rekrytointeja Keskimaalla vuosiin ja myös Keski-Suomen tasolla merkittävä, taustoittaa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Rekrytoinnista ja ruokatuotteista vastaavat Viilun avainhenkilöt, ravintolapäällikkö Jaska Lahti ja keittiömestari Karri Hokkanen.
− Meillä on tavoitteena löytää yli 30 asiakaspalvelun ja/tai ravintola-alan ammattilaista joukkoihimme, joista suurimman osan olisi määrä aloittaa toukokuussa, avainhenkilöiden jo hieman aikaisemmin, tarkentaa ravintolapäällikkö Jaska Lahti.

Sataman Viilun puitteet ja palvelut ovat kiinnostaneet jo laajasti jopa ennen aktiivista myynnin aloittamista.
− Sataman Viilu on herättänyt paljon mielenkiintoa. Ennakkovarauksia on jo tullut yli odotusten, muun muassa tämän vuoden pikkujoulukaudelle marras-joulukuulle varauskirjat ovat täyttyneet etenkin viikonloppujen osalta. Aktiivinen tilojen myyntityö on tarkoitus aloittaa helmikuussa, Kunelius iloitsee.

Viilun markkinointi-ilme tulee näkymään sisällä ravintolassa, rakennuksen ulkopinnoilla ja eri medioissa. Perjantaina 28.1.2022 avataan Sataman Viilun omat www-sivut (www.satamanviilu.fi) sekä somekanavat Facebookiin ja Instagramiin. Viilun henkilökunnan rekrytointi käynnistyy 29.1.2022.

Sataman Viilu logolla

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Jaska Lahti, ravintolapäällikkö, 010 785 1031, jaska.lahti@sok.fi

 

Uudet ravintolaliiketoimintaan kohdistuvat koronarajoitukset sulkevat Keskimaan yökerhot. 28.12.2021 alkaen Keskimaan kaikissa yli klo 18 avoinna olevissa ravintoloissa otetaan käyttöön koronapassi. Ravintoloita voidaan pitää avoinna klo 20 asti, anniskelu päättyy klo 17. Rajoitukset ovat voimassa 20.1.2022 asti.

Suomen hallituksen linjaamat uudet rajoitukset tulevat voimaan jouluaattona 24.12.2021, jolloin ravintolat menevät kiinni klo 22 ja anniskelu päättyy klo 21. Uusien rajoitusten myötä Keskimaan yökerhot Bra ja Freetime suljetaan toistaiseksi. Koronapassi otetaan käyttöön myös hampurilaispaikkoihin, kahviloihin ja pizzerioihin, jos ne ovat avoinna klo 18 jälkeen.

Joulun jälkeen koronapassin käyttöä rajoitetaan kolmen viikon ajaksi. Tiistaista 28.12. alkaen anniskelu päättyy klo 17 ja anniskeluravintoloiden aukiolo päättyy klo 18. Ruokaravintoloissa anniskelu päättyy niin ikään klo 17 ja aukiolo sallitaan koronapassilla 18–20 .

Asiakaspaikoista voi ruokaravintoloissa 75 % normaalista asiakaspaikkamäärästä. Ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan.

Rajoitusten vaikutukset Keskimaan ravintoloihin

Keskimaan kaikissa avoinna olevissa ravintoloissa otetaan koronapassit käyttöön 28.12.2021 alkaen. Keskimaan ravintolat pyritään pitämään avoinna rajoitusten puitteissa. Kaikissa ravintoloissa on 28.12. lähtien käytössä klo 18 jälkeen koronapassi ja ravintolat sulkeutuvat klo 20 mennessä, anniskelu päättyy klo 17.

− Uudet ravintolarajoitukset vaativat meiltä paljon uudenlaista suunnittelua ja henkilökunnalta joustavuutta. Ymmärrämme tilanteen vakavuuden ja teemme parhaamme siinä, että ravintoloissamme olisi mahdollisimman turvallista asioida rajoitteiden puitteissa. Valmistelemme myös tarvittavilta osin mahdollisia henkilökunnan siirtotarpeita kaupan ja liikennemyymälöiden tehtäviin, mikäli rajoitukset pitkittyvät, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan johtaja Pasi Kunelius.

Tarkempaa tietoa Keskimaan ravintoloiden aukioloajoista päivitetään osoitteeseen raflaamo.fi.

Rajoitukset eivät vaikuta liikennemyymälöiden aukioloaikoihin

Uudet aukioloaikojen rajoitukset eivät vaikuta liikennemyymälöiden aukioloaikoihin. Näin ollen kaikki Keskimaan liikennemyymälät palvelevat toistaiseksi normaalein aukioloajoin. Keskimaan ABC-liikennemyymälöissä ei anniskella lainkaan alkoholia, joten koronapassi ei ole käytössä liikenneasemilla.  ABC-liikenneasemilla kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen asiointiin ja työskentelyyn. Asiakaspaikoista on liikennemyymälöiden ravintolatiloissa käytössä 75 %.

 


Keskimaan ravintoloiden aukioloajat osoitteessa: raflaamo.fi

Koronapassin käyttö Keskimaan ravintoloissa: www.raflaamo.fi/fi/uutiset

ABC-liikennemyymälöiden aukioloajat osoitteessa: www.abcasemat.fi

 

Osuuskauppa Keskimaan satamaravintola Sataman Viilun rakentaminen on edennyt harjakorkeuteen. Satamaravintolan tiloihin rakennetaan uniikkia ravintolaa, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Saunaravintola avataan yleisölle alkukesällä 2022. Hanke on merkittävä kehitysaskel Jyväskylän ja Keski-Suomen matkailulle.

Satamaravintola Sataman Viilun rakentaminen on edennyt suunnitellussa aikataulussa. Parhaillaan käynnissä ovat julkisivutyöt sekä sisäpuoliset pintarakennetyöt. Kesäkuussa 2021 alkaneessa rakentamisessa on saavutettu tärkeä välietappi, kun kohde on kohonnut marraskuussa harjakorkeuteen, jonka jälkeen lämmöt on saatu kytkettyä päälle. Harjannostajaisia oli määrä viettää perjantaina 10.12.2021, mutta Keski-Suomen huonontuneen koronatilanteen vuoksi harjannostajaiset päätettiin jättää tällä kertaa perinteisellä tavalla juhlimatta. Satamaravintola valmistuu reilun viiden kuukauden kuluttua. Tavoitteena on päästä avaamaan ravintola viimeistään kesäkuussa 2022.

–   Olemme olleet todella tyytyväisiä, että Sataman Viilun rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja on ollut mukava seurata, kun rakennus alkaa pikkuhiljaa nousemaan ja havainnekuvien mukainen arkkitehtuuri alkaa hahmottumaan. Meillähän oli todella nopea lähtö tähän hankkeeseen sen jälkeen, kun päätös rakentamisesta vahvistui toukokuussa 2021. Perusteellinen suunnittelutyö on tuottanut hyvää tulosta, kun rakennuksella työt ovat edenneet näin hyvin aikataulussa, kiittelee Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.


Rakentaminen edistyy suunnitelmien mukaisesti

Sataman Viilu on 5,5 miljoonan euron investointi alueelle, jonka kaupunki vuokraa Keskimaalle 30 vuodeksi. Rakentaminen aloitettiin maanrakennustöillä kesäkuussa 2021. Haasteita projektin alussa ilmeni tontilta löytyneestä tekniikasta sekä nopeasti alkaneen projektin tavarahankinnoissa. Pääosin rakennustyöt ovat sujuneet aina paalutuksesta vesikaton rakentamiseen suunnitelmien mukaisesti.

Saunaravintolan rakennusurakoinnista vastaa jyväskyläläinen Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy, joka on toteuttanut useita Keskimaan hankkeita viimeisten vuosien aikana.

− Kohde on edennyt aikaisesta talvesta ja koronan tuottamista haasteista riippumatta aikataulun mukaisesti. Tällä hetkellä käynnissä olevia työvaiheita ovat sisäpuolella laatoitus- ja tasoitustyöt. Ulkopuolella julkisivutyöt jatkuvat vielä ensi vuoden puolelle. Keskimääräinen työntekijävahvuus rakennuksella on ollut syksyn aikana 20 henkilön tienoilla, toteaa rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy:n tuotantojohtaja Markus Jeulonen.
− Rakennuksen moni-ilmeinen ja arkkitehdin suunnitteleman kattorakenteen työstäminen on ollut tähän mennessä haastavin osuus. Kattorakenteiden osalta tehtiin paljon käsityötä, koska valmiita kattoristikoita ei ollut kaikilta osin mahdollista tässä arkkitehtuurisessa kattorakenteessa hyödyntää, Jeulonen jatkaa.

Kaksikerroksisessa kiinteistössä perinteinen julkisivumateriaali hirsi yhdistyy nykyaikaiseen muotokieleen ja toiminnallisuuteen. Rakennuksen ulkoseinät ovat painumatonta hirttä, minkä lisäksi osassa ulkoseinistä ulkoverhouksena toimii hiilletty puu. Ulkoseinien sisäpuolella olevan kantavat rakenteet ovat betonista.

Sataman Viilun sisätilojen sisustussuunnittelusta vastaa Franz Design Oy. Suunnittelun keskiössä on skandinaavinen sisustustyyli, joka sopii hirsirakenteisen rakennuksen ilmeeseen. Harvia toimittaa ja suunnittelee tiloihin saunamaailman kolme erityylistä saunakokonaisuutta.

− Ravintolan liikeidean suunnittelu on jo pitkällä ja ravintolan avainhenkilöt valittu. Tavoitteena on avata Sataman Viilu viimeistään kesäkuussa 2022. Kokous- ja juhlatilat ovat herättäneet paljon kiinnostusta ja olemmekin jo ottaneet varauksia vastaan ensi heinäkuusta alkaen, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Sataman Viilun pääurakoitsijat

Rakennusurakka: Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy

Maarakennus ja paalutus: Maajukka Oy

Sähköurakka: Sähköveijarit Oy

LVI- urakka: Suomen Talotekniikka Jyväskylä Oy

Sprinkleriurakka- ja suunnittelu: Mikenti Oy / Jypro

Sisustusurakka: Palokan Puutuote Oy


Faktoja saunaravintolahankkeesta

 


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, 010 767 3010, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy, Markus Jeulonen, tuotantojohtaja, 044 551 5797, markus.jeulonen@alonenoy.fi