Osuuskauppa Keskimaa on aloittanut Himoksella lomahuoneistojen rakennuttamisen toukokuussa 2024. Himoksen Länsirinteiden juurelle rakennetaan kolmen kiinteistön kokonaisuus, joihin tulee yhteensä 121 huoneistoa sekä ravintola terasseineen. Maanantaina 17.6.2024 rakennuksen peruskiven muuraustilaisuuden yhteydessä hotellin nimeksi julkistettiin Break Sokos Hotels Himos. Tilaisuudessa rakennuksen perustuksiin kätkettiin perinteikkääseen tyyliin aikakapseli.

Peruskiven muuraustilaisuudessa muuraajina Pasi Kunelius, Hanna Helasta, Päivi Kuokkanen, Samuli Heino ja Antti Määttä.

Osuuskauppa Keskimaan järjestämässä peruskiven muuraustilaisuudessa Himoksella 17.6.2024 päästiin muurauksen lisäksi julkistamaan hotellihankkeen virallinen nimi. Marraskuuhun 2025 mennessä valmistuva huoneistohotelli avataan Suomen luotetuimman hotelliketjun, Sokos Hotels -brändin alle.

− Olemme iloisia, että huoneistohotellikokonaisuuden rakentaminen Himoksella on lähtenyt
suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussa käyntiin. Tämä projekti on meille vuosien suunnittelun tulos ja nyt pääsemme todistamaan konkreettista edistymistä, kun rakennustyömaan perustukset alkavat hahmottumaan. Tämä on meille historiallinen hetki ja lisämausteen tähän hetkeen tuo tieto siitä, että rakentamamme huoneistohotellikokonaisuus tulee olemaan osa Sokos Hotels -hotelliketjua, paljastaa Osuuskauppa Keskimaa toimitusjohtaja Antti Määttä.

Muuraustilaisuuteen paikalle oli kutsuttu hankkeen keskeisiä toimijoita ja yhteistyökumppaneita rakentamisen alkutaipaleelta. Tilaisuudessa perustuksiin piilotettiin aikakapseli, jonka avulla tallennetaan seuraaville sukupolville tietoa tämänhetkisestä yhteiskunnasta ja itse rakennuksesta. Puoli metriä pitkään ja 12 senttimetriä leveään lieriöön kätkettiin muun muassa päivän sanomalehdet, S-Etukortti, Himoksen hissiliput, tämänhetkistä valuuttaa kolikoiden muodossa sekä tietoa rakennushankkeesta.

Huoneistohotellin rakentaminen on sujunut aikataulussa. Työmaalla rakennuksen paalutustyö on valmistunut ja käynnissä ovat maanrakennus- ja perustustyöt. Pääurakoitsija Lapti Oy on arvioinut, että rakennusvaiheen työllistävä vaikutus on kokonaisuudessaan noin 200 henkilötyövuotta.

− Rakentaminen on lähtenyt työmaalla suunnitelman mukaisesti liikkeelle. Kuiva kevät on edesauttanut rakennuspaikan kuivumista ja pohjanvahvistustyötä. Myös yhteistyö hankkeen osapuolien kanssa on ollut sujuvaa, toteaa Rakennusliike Lapti Oy:n Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino.

Huoneistohotellin nimeksi Break Sokos Hotel Himos

Huoneistohotellin suunnittelun lähtökohtana Osuuskauppa Keskimaalla on ollut rakentaa majoituskokonaisuutta Himoksella majoittuvien asiakkaiden tarpeet huomioiden. Rinteet, ensilumenlatu, golfkenttä, pyöräilyreitit ja kesätapahtumat ovat hotellin vieressä kävellen saavutettavissa. Viihtyisät huoneistot on suunniteltu niin, että kussakin huoneessa on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Kokonaisuuteen kuuluu myös 180-paikkainen ravintola, josta on upeat näkymät rinteisiin.

− Rakentamispäätöksen jälkeen on myös palvelukonseptin suunnittelu edennyt vauhdilla ja keskustelut uudenlaisen huoneistohotellimaisen majoitustyypin lisäämisestä Sokos Hotels -brändin alle käynnistyivät ketjun kanssa. Toukokuussa saimme positiivisen vastauksen ketjuhakemukseemme, eli pääsemme nyt osaksi ketjua uudenlaisella konseptilla. Tästä on hyvä jatkaa Break Sokos Hotel Himoksen palvelukonseptin kehittämistä yhteistyössä Sokos Hotels -ketjun ammattilaisten kanssa, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Sokos Hotels on Suomen arvostetuin ja vastuullisin hotelliketju, johon kuuluu 46 hotellia Suomessa ja yksi Tallinnassa. Kaikki hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

− Himos on tällä hetkellä yksi kehittyvimmistä matkailualueista ja hanke on luonnollinen jatkumo merkittäville panostuksillemme kotimaan upeisiin matkailukohteisiin muun muassa Kolin, Bomban ja Tahkon rinnalla. Himokselle rakentuva huoneistohotelli on erinomainen uudenlainen palvelukokonaisuus Break by Sokos Hotels -hotellityyppiimme. Matkailijat hakevat nyt erityisesti elämyksiä, arjen irtiottoa sekä mahdollisuuksia matkustaa yhdistäen työ- ja vapaa-aika. Haluamme osaltamme mahdollistaa tätä myös uusissa kohteissa, toteaa SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtaja Juha Helminen.

Huoneistohotellin rakentamisen toteuttajat ja työllistävä vaikutus

Himos-kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy, LVIS-suunnittelusta Granlund Oy ja rakennesuunnittelusta Sitowise Oy. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. LVIS-urakoitsijana on Caverion Suomi Oy ja rakennusautomaatiourakoitsijaksi on valittu Honeywell Oy. Kohteen rakennusteknisestä valvonnasta vastaa Ramboll Finland Oy.

Huoneistojen ja ravintolan alustavat sisustussuunnitelmat ovat sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy:n käsialaa. Osuuskauppa Keskimaan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 32 miljoonaa euroa sisältäen kiinteistön ja kalusteet. Hankkeen rakennusaikainen arvioitu työllistävä vaikutus on 200 henkilötyövuotta.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, antti.maatta@sok.fi, 010 767 3011

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Rakennusliike Lapti Oy, aluejohtaja Samuli Heino, samuli.heino@lapti.fi, 050 3888 507

Urban Bistro logoJyväskylä saa uuden ravintolan kävelykadulle, kun Osuuskauppa Keskimaa avaa ravintola Revolutionin viereiseen liiketilaan uuden Urban Bistron perjantaina 31.5.2024. Urban Bistro on uniikki, persoonallinen ja rento ruoka- ja seurusteluravintola, jossa nautitaan ruoat ja juomat yhdessä kaveriporukalla viihtyen.

 

Ravintola Revolution viereisessä liiketilassa, entisen VENN-ravintolan tiloissa on rakennettu uutta Urban Bistroa toukokuun ajan. Uuden ravintolan avajaisia päästään viettämään perjantaina 31.5.2024.

− Ravintola Urban Bistro valmistuu sopivasti kesäsesonkiin. Ravintola VENNin entisiin tiloihin on nyt rakennettu täysin uniikkia ravintolaa, jonka liikeideaa on kehitelty yhdessä meidän ravintola-alan ammattilaisten kanssa. Uudenlaisella ravintolakonseptilla haluamme vastata paremmin tämän hetken kysyntään rennosta ruoka- ja seurusteluravintolasta Jyväskylässä, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Urban Bistron liikeideaa on hauduteltu jo useamman vuoden ajan pöytälaatikkoversiona. Urban Bistron henkilökunta kuvailee uutta ravintolaa omannäköisekseen eli rennoksi, villiksi ja vilpittömäksi.

− Urban Bistro syntyi intohimosta ruokaan, musiikkiin ja ihmisten kohtaamiseen. Halusimme luoda paikan, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja jossa ruokailu muuttuu elämykseksi. Meille viihtyminen ja vieraanvaraisuus ovat sydämen asia, kuvailee ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen ravintolan liikeideaa.

Urban Bistron keskiössä on yhteisöllisyys, ruoan ja juoman jakaminen, kiireettömyys ja vilpittömän eloisa palvelukokemus. Urbanin rennossa tunnelmassa voi nauttia niin arkipäivän lounaasta, lauantain brunssista kuin yhdessä jaettavasta illallisestakin. Erilaiset teemaillat ja live-musiikki ovat osa Bistron konseptia.

Urban Bistron ruokalistalta löytyy erilaisia jaettavaksi tarkoitettuja annoksia, joista löytyy valinnanvaraa niin pieneen kuin isompaankin nälkään.

– Lounaalla perusajatuksena on keskittyä siihen, mitä ei ole Jyväskylän kävelykadulla ollut tarjolla. Sellaista urbaania skandinaavisin mauin höystettyä buffetlounasta, paljastaa Puhalainen.

Urban Bistro toimii tiiviissä yhteistyössä ravintola Revolutionin kanssa, tarjoten kuitenkin omanlaisen tunnelman ja ruokailuelämyksen. Ravintolan edustalla toimii kesäaikaan näyttävä kesäterassi, jossa asiakaspaikkoja on jopa 180.

− Vaikka Urban Bistro ja Revolution ovat kaksi toisistaan erilaista ja uniikkia ravintolaa, niin henkilökunta liikkuu tarpeen mukaan ristiin rastiin näiden kahden ravintolan välillä. Uudistuksen myötä rekrytoimme viisi uutta työntekijää, kun aikaisemman VENNin työntekijöiden työsuhteet säilyivät entisellään, taustoittaa molempien ravintoloiden päällikkönä toimiva Puhalainen.

Urban Bistron avajaisia vietetään ensi viikon perjantaina, jolloin julkaistaan myös ravintolan ruokalista.
− Meillä viihtyminen ei lopu jälkiruokaan, vaan jatkuu aamun pikkutunneille saakka, Puhalainen vinkkaa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen, jukka.puhalainen@sok.fi, 010 767 5490
Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

 

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Alexandran syksyllä 2023 alkanut uudistus on valmistunut. Remontin yhteydessä päivitettiin 102 hotellihuonetta, saunaosasto sekä rakennettiin uusi kuntosali hotelliasukkaiden käyttöön.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Original Sokos Hotel Alexandran yli 100 huonetta ja saunaosaston. Lisäksi hotelliin on rakennettu uusi kuntosali entisen allasosaston paikalle.

− Lähes puolet hotellin huoneista ovat olleet remontin vuoksi poissa käytöstä yli puolen vuoden ajan, joten olemme innoissamme, että pääsemme nyt tarjoamaan kesän sesonkiin majoitusta jälleen koko 236 huoneen kapasiteetilla. Asiakkailla on nyt varaa valita erityylisiä huoneita, joista kaikki vastaavat tämän päivän odotuksia, sillä myös hotellin toinen puoli on uudistettu kokonaisvaltaisesti vuosein 2016–2018 aikana, taustoittaa hotellijohtaja Hannu Nirkkonen.

Uudistuksessa on huomioitu paikallisuus, perheet, sporttiryhmät sekä Alvar Aallon muotoiluperinne. Uudet huoneet ovat pääosin standard-huoneita, valittavana on kolme erilaista tyyliä: Aino, Alvar ja Kilpasilla. Kilpasilla-huone tarjoaa modernin parviratkaisun, joka on suunniteltu erityisesti lapsiperheille ja sporttiryhmille. Kolme uusituista huoneista on junior suiteja omalla saunalla. Huoneiden sisustuksessa on kunnioitettu modernia klassisuutta. Huoneet ovat tunnelmaltaan herkkiä, kauniita ja ajattomia.

Kolme uusituista huoneista on junior suiteja omalla saunalla.

Uudistetuista huoneista kolme on junior suiteja omalla saunalla. KUVA: Erkka Lyytikkä

− Huoneuudistuksien lisäksi hotellimme saunaosaston kokonaisvaltainen muodonmuutos lisää entisestään mukavuutta ja viihtyisyyttä yöpyjille. Vastasimme asiakastoiveisiin muuttamalla entisen allasosaston kuntosalikäyttöön. Tänä päivänä asiakkaat arvostavat hyvinvointia ja mahdollisuuksia kuntoiluun hotellivierailujen aikana, Nirkkonen jatkaa.

Naisten ja miesten hotelliasukassaunat pukuhuoneineen ovat täysin uudistettuja. Allasosaston tilalle rakennettu kuntosali on varusteltu monipuolisilla ja nykyaikaisilla kuntoilulaitteilla. Lisäksi tiloihin yhdistyy kaikille yhteinen viihtyisä vilvoittelutila saunan tai kuntoilun jälkeen.

Mielenkiintoinen yksityiskohta uudistuksessa on myös sarja seinämaalauksia Jyväskylään liittyvistä merkkihenkilöistä ja paikoista. Maalauksista vastuussa on Iikka Hackman ja ”huonosti maalatut seinät”. Taideteokset löytyvät hotellin uudistetun osan hissiauloista.

Hotellin aulatilat päivitetään vielä kevään aikana vastaamaan muiden uudistettujen tilojen tyyliä. Hotelliuudistuksen kokonaiskustannus oli noin 8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, Original Sokos Hotel Alexandran ja Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellijohtaja Hannu Nirkkonen, hannu.nirkkonen@sok.fi, 010 785 1006

 

 

 

Jyväskylä saa uuden ravintolan kävelykadulle, kun Osuuskauppa Keskimaa avaa ravintola Revolutionin viereiseen liiketilaan uuden Urban Bistron alkukesästä. Urban Bistro on rento ruoka- ja seurusteluravintola, jossa nautitaan ruoat ja juomat yhdessä kaveriporukalla viihtyen. Samalla vuodesta 2018 kävelykadulla toiminut ravintola VENN lopettaa toimintansa vapun jälkeen, ja tilat remontoidaan uutta Bistroa varten toukokuun aikana.

Ravintola VENNin viimeinen aukiolopäivä on vappuaattona 30.4, jonka jälkeen tilat remontoidaan kokonaisvaltaisesti toukokuun aikana. Revolutionin viereiseen tilaan rakennetaan uniikki ravintolakonsepti, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Revolutionin kanssa, tarjoten kuitenkin omanlaisen tunnelman ja ruokailuelämyksen.

− VENN on toiminut paraatipaikalla Jyväskylän ydinkeskustassa noin kuuden vuoden ajan. Nyt on tullut aika uudistaa liikeideaa vastaamaan paremmin tämän hetken asiakkaiden ravintolakysyntään. Liikeideauudistus on osa normaalia ravintolaverkostomme hallintaa, joka elää ajassa jatkuvasti, perustelee Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Pasi Kunelius muutosta.

VENNin tilat remontoidaan kokonaisvaltaisesti toukokuun aikana ja uusi Urban Bistro avaa ovensa alkukesästä. VENNin työntekijöiden työsuhteet jatkuvat entisellään Keskimaalla uudessa Urban Bistrossa. Ravintola Revolutionilla ja Urban Bistrolla on osittain yhteinen henkilökunta niin salin puolella kuin keittiössäkin. Tällä hetkellä ravintolat työllistävät yhteensä 45 ravintola-alan ammattilaista. Ravintola Urban Bistroon rekrytoidaan viisi uutta työntekijää.

− Urban Bistron keskiössä on yhteisöllisyys, ruuan ja juoman jakaminen, kiireettömyys ja vilpittömän eloisa palvelukokemus. Urbanin rennossa tunnelmassa voi nauttia niin aamupäivän brunssista, lounaasta kuin yhdessä jaettavasta illallisesta. Erilaiset teemaillat ja live-musiikki ovat osa Bistron konseptia, kuvailee ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen.

Urban Bistron tarkempi avajaisten ajankohta julkaistaan remontin edetessä toukokuun aikana.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen, jukka.puhalainen@sok.fi, 010 767 5490
Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

 

Muutosneuvottelut koskien Jyväskylän ravintola Amarillon mahdollista liiketoiminnan lopettamista ja ravintolan sulkemista ovat päättyneet. Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt lopettaa Amarillon ravintolatoiminnan maaliskuun loppuun mennessä. Kaikille Amarillon työntekijöille tarjotaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista.

Osuuskauppa Keskimaan Amarillon henkilökuntaa koskevat muutosneuvottelut ovat päättyneet 19.2.2024. Muutosneuvottelut koskivat koko Amarillon henkilökuntaa, yhteensä 21 työntekijää. Neuvottelujen taustalla oli Jyväskylän keskustassa sijaitsevan Amarillon vuokrasopimuksen päättyminen nykyisissä tiloissa Jyväskylän Kolmikulmassa.

− Olemme päättäneet lopettaa Amarillon liiketoiminnan Jyväskylässä vuokrasopimuksen päättyessä. Yli 30 vuotta olemme pyörittäneet ravintola Amarilloa nykyisissä tiloissa, joten onhan tämä merkittävä muutos Jyväskylän ravintolapalveluihin. Iloinen uutinen on kuitenkin se, että pystymme tarjoamaan kaikille Amarillon työntekijöille töitä Keskimaalta, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Jyväskylän Amarillon vuokrasopimus päättyy huhtikuun loppuun. Amarillo on viimeisen kerran auki lauantaina 30.3.2024, jonka jälkeen tilat saatetaan luovutuskuntoon.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakennuttaa Himoksen Länsirinteiden juurelle 121 lomahuoneiston kokonaisuuden ravintoloineen. Hankkeen urakoitsijaneuvottelut on saatu päätökseen ja pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Lapti Oy. Työllistävä vaikutus rakennushankkeella on jopa 200 henkilötyövuotta.

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa Himoksen lomahuoneistojen rakentamisen toukokuussa 2024. Hankkeessa on yhteensä 121 huoneistoa, jotka sijaitsevat kolmessa eri kiinteistössä Himoksen Länsirinteiden juurella. Huoneistot ovat korkealaatuisia ja niissä on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Kokonaisuuteen kuuluu myös 180-paikkainen ravintola, josta on näkymät rinteisiin.

Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Lapti Oy. Hankkeen urakkamuoto on jaettu urakka, jossa pääurakoitsija vastaa rakennusteknisistä töistä ja alistaa sivu-urakoina putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja rakennusautomaatiotyöt. LVIS-urakoitsijaksi hankkeeseen on valittu Caverion Suomi Oy ja rakennusautomaatiourakoitsijaksi Honeywell Oy. Hankkeeseen liittyy myös erillisiä urakoita ja liiketoimintaan liittyviä hankintoja.

− Himos-hankkeen käynnistämispäätöksen jälkeen pääsimme todenteolla aloittamaan urakoitsijaneuvottelut. Tarjouksia kohteeseen liittyen saatiin runsaasti, ja neuvottelujen ja tarkennettujen tarjousten jälkeen päädyimme valitsemaan hankkeelle pääurakoitsijaksi Rakennusliike Laptin. On hieno asia, että hanke lähtee nyt konkreettisesti liikkeelle yhteistyössä Laptin kanssa. Hankkeella on merkittävä työllistämisvaikutus Keski-Suomessa, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan talousjohtaja Niko Toivanen.

− Tämä on iso ja tärkeä rakennushanke meille. Mahtavaa päästä toteuttamaan Keskimaalle hanketta, jolla on merkittävä vetovoimalisä Himokselle ja on tärkeä myös koko Keski-Suomen matkailulle. Hankkeella on myös erittäin merkittävä työllistävä vaikutus, joka on etenkin vallitsevassa rakennusalan matalasuhdanteessa upea asia. Hankkeen työllistävä vaikutus on kokonaisuudessaan jopa 200 henkilötyövuotta, Rakennusliike Lapti Oy:n Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino iloitsee.

Himos-kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy, LVIS-suunnittelusta Granlund Oy ja rakennesuunnittelusta Sitowise Oy. Kohteen rakennusteknisestä valvonnasta vastaa Ramboll Finland Oy. Huoneistojen ja ravintolan alustavat sisustussuunnitelmat ovat sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy:n käsialaa. Keskimaan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 32 miljoonaa euroa sisältäen kiinteistön ja kalusteet. Lomahuoneistojen kokonaisuus valmistuu marraskuuhun 2025 mennessä.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, talousjohtaja Niko Toivanen, niko.toivanen@sok.fi, 010 767 3030

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Rakennusurakka, Rakennusliike Lapti Oy, aluejohtaja Samuli Heino, samuli.heino@lapti.fi, 050 3888 507

LVIS-urakka, Caverion Suomi Oy, aluepäällikkö Markku Hertteli, markku.hertteli@caverion.com, 050 3900 791

Rakennusautomaatio, Honeywell Oy, avainasiakaspäällikkö Ari Suomalainen, ari.suomalainen@honeywell.com, 040 538 4081

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa muutosneuvottelut koskien ravintola Amarillon mahdollista liiketoiminnan lopettamista ja ravintolan sulkemista. Neuvottelujen taustalla on vuokrasopimuksen päättyminen nykyisissä tiloissa Jyväskylän Kolmikulmassa. Neuvottelut koskevat yhteensä 21 henkilöä.

Osuuskauppa Keskimaa harkitsee ravintola Amarillon sulkemista vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi. Osuuskauppa Keskimaa on antanut keskiviikkona 17.1.2024 Amarillon henkilökunnalle muutosneuvotteluesityksen asiaa koskien.

− Ravintola Amarillo on avattu Jyväskylässä vuonna 1991 ja se on toiminut samalla sijainnilla yli 30 vuoden ajan. Pitkäaikainen vuokrasopimuksemme on umpeutumassa huhtikuussa, joten olemme nyt tilanteessa, jossa joudumme valitettavasti pohtimaan mahdollista Amarillon ravintolaliiketoiminnan lopettamista, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Muutosneuvottelut koskevat koko Amarillon henkilökuntaa, yhteensä 21 työntekijää. Mikäli ravintola päädytään sulkemaan, henkilöstölle pyritään tarjoamaan työtä Keskimaan muista yksiköistä. Sopimusmuutokset työsopimuksiin ovat mahdollisia.

− Jokaisen neuvottelujen piirissä olevan henkilön kanssa tullaan käymään henkilökohtainen keskustelu, jossa etsitään ratkaisuja mahdollisen uuden työn löytämiseksi, kertoo Pasi Kunelius.

Muutosneuvottelut alkavat maanantaina 22.1.2024. Mikäli Amarillon sulkemiseen päädytään, ravintola suljetaan huhtikuun loppuun mennessä.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa vuokrattavien lomahuoneistojen (chalet) kokonaisuuden Himoksen Länsirinteiden juurelle. Alueelle suunnitellaan 121 korkealaatuista majoitushuoneistoa ja 180-paikkainen ravintola terasseineen. Rakentaminen käynnistyy toukokuussa 2024, ja kokonaisuus on tarkoitus saada valmiiksi marraskuuhun 2025 mennessä.

Osuuskauppa Keskimaa solmi esisopimuksen Himos-Yhtiöt Oy:n kanssa kolmen tontin ostamisesta Himoksen Länsirinteiden juurelta 15. maaliskuuta 2023. Keskimaan hallitus teki myönteisen päätöksen hankkeen käynnistämisestä 9. tammikuuta 2024.

– Olemme innoissamme Keskimaan hallituksen tekemästä päätöksestä tämän meille historiallisen suuren matkailuhankkeen käynnistämisestä. Uskomme vahvasti, että investointimme Himokseen on merkittävä lisä koko alueen matkailun edistämiselle ja vahvistaa edelleen Himoksen asemaa keskisuomalaisena matkailukohteena. Olemme valmistelleet investointipäätöstä huolella ja rakentamiskustannuksien investointilaskelmien valmistuttua päätimme aloittaa Himoksen hankkeen edistämisen. Seuraava askel meillä on rakentamiseen liittyvien urakkasopimusten viimeistelyt ja pääurakoitsijoiden valinnat. Tavoitteena on päästä aloittamaan rakentaminen keväällä 2024, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Osuuskauppa Keskimaan ostamilla tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 000 kerrosneliömetriä. Alueelle rakennetaan kolmen kiinteistön kokonaisuus, joihin on suunniteltu 121 korkeatasoista huoneistoa, joissa kussakin on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Vuodepaikkoja on yhteensä lähes 500. Huoneistoja vuokrataan hotellimaisesti vuorokausiperiaatteella. Jokaiselle huoneistolle on suunniteltu oma pysäköinti. Pysäköintialueelle on suunniteltu ABC-sähkölatausmahdollisuus sähköautoille. Lisäksi Keskimaa on sopinut rakennusten edessä olevan pysäköintialueen ostamisesta Himos Ski & Golf Chalets Oy:ltä yleiseen pysäköintiin sekä hankkeen käyttöön.

Lähimpänä rinnettä sijaitsevan talon ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan sisätiloiltaan 180-paikkainen ravintola terasseineen. Lisäksi kiinteistöihin tulee urheiluvälineiden säilytys- ja huoltotilat, pesula sekä S-market Jämsän ruoan verkkokaupan noutopiste.

− Perinpohjaisen valmistelun ja suunnittelutyön päätteeksi olemme iloksemme nyt vaiheessa, jossa myönteinen investointipäätös on tehty. Himos on vuosia ollut meille mielenkiinnon kohde ja nyt olemme löytäneet sinne toimivan konseptin, jota on hiottu huolella istumaan alueen tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeisiin. Olemme ylpeitä päästessämme kehittämään uudenlaisen palvelukokonaisuuden Himoksen parhaalle paikalle keskelle eri kausien aktiviteetteja, aivan laskettelurinteiden ja Himos Areenan tapahtumien viereen, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan majoitus- ja ravintola-alan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Tavoitteena on päästä aloittamaan hankkeen rakentaminen keväällä 2024. Kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy ja huoneistojen ja ravintolan alustavat sisustussuunnitelmat ovat sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy:n käsialaa.

− Olemme suunnitelleet hanketta huolella viimeisen vuoden ajan ja seuraavaksi alkaa tarkempi suunnittelutyö ja päätökset muun muassa ravintolan liikeideasta, kohteen nimestä ja toiminnallisista yksityiskohdista. Ketjuravintoloiden liikeideat eivät sellaisenaan palvele tässä kohteessa, joten suunnitteilla on täysin uniikki ravintolakokonaisuus. Näistä päätöksistä pääsemme kertomaan lisää hankkeen edistyessä, Kunelius avaa.

Havainnekuva aulan sisäänkäynnistä ravintolaan.

Havainnekuva aulan sisäänkäynnistä ravintolan suuntaan. KUVA: Franz Design Oy

Lomahuoneistoihin suunnitellut huoneistot ovat Himokselle uudenlaista chalet-tyyppistä loma-asumista, jossa asiakas voi nauttia laadukkaasta, viihtyisästä majoituksesta ja lomailun helppoudesta ski-in ski-out -mallilla. Huoneistoihin on suunniteltu digitaalinen palvelukonsepti, jossa ei ole perinteisen hotellin vastaanottoa.

Havainnekuva lomahuoneistosta. KUVA: Franz Design Oy

− Olemme alustavasti laskeneet, että työvoimatarve tulee olemaan noin 15 henkilöä. Lisäksi kohde työllistää luonnollisesti ostopalveluina muun muassa siivouksen, huollon ja vartioinnin kautta, kertoo Pasi Kunelius alustavista arvioista työllistämisen näkökulmasta.

Keskimaan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 32 miljoonaa euroa sisältäen kiinteistön ja kalusteet. Urakoitsijaneuvottelut ovat vielä käynnissä ja niitä viimeistellään myönteisen rakennuspäätöksen myötä.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

 

Osuuskauppa Keskimaan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset voittivat neljä palkintoa S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan Tampereella 17.–18.4. järjestetyssä jättitapahtumassa. Vuoden 2022 keittiöpäälliköksi, S-Chefiksi, valittiin Juho Pehkonen Jyväskylän Seppälän Pizza & Buffasta.

SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi tänä vuonna ennätysmäärän loistavia hotelli- ja ravintola-alan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä yhteensä 30 sarjassa. Osuuskauppa Keskimaasta palkittiin neljä mara-alan ammattilaista poikkeuksellisen hyvästä työstä:

Juho Pehkonen Revenue Manager 2022: Petri Kemiläinen Onnellistaja Leena Lehosmaa

Ravintola-ammattilaiset tekevät arjesta juhlaa

– Ihmiset tarvitsevat tässä ajassa positiivisia ja kohottavia kokemuksia, ja ravintolassakäynnit ovat arjen juhlaa. Käynnin onnistumisen edellytyksenä on henkilöstöstä, palvelusta, tunnelmasta ja ruoan laadusta koostuva ehjä kokonaisuus. S-ryhmän noin 460 ravintolassa työskentelee upea joukko erilaisia persoonia ja tiimipelaajia, jotka varmistavat yhdessä huippupalvelun, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää.

Esihenkilöillä on keskeinen rooli hyvän yhteishengen herättäjinä. Erityisen hyvin päällikköpestissään on onnistunut vuoden 2022 keittiöpäälliköksi, eli S-Chefiksi valittu Juho Pehkonen Jyväskylän Seppälän Pizza & Buffa -ravintolasta.
– Seppälän Buffa on tällä hetkellä koko Suomen kovamyyntisin Buffa ja Juhon esimerkillisellä ohjauksella palveluilme ja ruoan laatu on kehittynyt entisestään, kertoo Pasi Kunelius.

Hotelleissa onnellistetaan ja onnistutaan

Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujiaan ja onnellistajiaan 14 eri kategoriassa.
– Meillä on Tallinnan Viru mukaan lukien 45 Sokos Hotellia, joissa upea henkilöstömme tekee päivittäin työtä koko sydämellään asiakkaidemme onnellistamiseksi. On ilo palkita työssään niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun mittareilla menestyneitä, summaa S-ryhmän matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen.

Osuuskauppa Keskimaasta palkittiin Sokos Hotels -ketjun vuoden 2022 revenue manager Petri Kemiläinen ja yksi vuoden onnellistajista on Leena Lehosmaa Original Sokos Hotel Alexandrasta. Alexandra voitti myös Original-hotellien Mystery Shopping -sarjan.
– Meillä on Keskimaalla rautainen matkailun ammattilaiskaarti pitämässä huolta asiakkaista, Petri ja Leena ovat oivallisia esimerkkejä tästä ammattitaidosta. Original Sokos Hotel Alexandran kaksi palkintoa kertovat myös siitä, että perinteisen keskustahotellin palveluun on panostettu ja se huomataan, kertoo Pasi Kunelius.

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa ennätysvahva kehitysvire

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa on läpi haastavan korona-ajan tinkimättä panostettu asiakaskokemukseen. Toiminnan kehittämisen ohella on pystytty toteuttamaan myös suuri määrä hotelli- ja ravintolauudistuksia.

– Meillä Keskimaalla on panostettu esihenkilöiden johtamistaitojen kehittämiseen ja omaan työssä jaksamiseen aiemminkin, mutta 2022 alkaen olemme käyneet yhteistä vuoden mittaista valmennusmatkaa kaikkien keskimaalaisten päälliköiden kanssa. Teemana ovat olleet oma työ, oma hyvinvointi, hallinnan tunne, mihin aikamme käytämme ja miten omat voimavarat riittävät. Arki on ollut palvelualoilla erityisen kuormittavaa pari viime vuotta, ja toivottavasti valmennusmatkastamme on ollut apua nyt voittaneiden päälliköiden työssä – jokainen heistä on palkintonsa ansainnut ihanalla asenteellaan, halullaan auttaa tiimiään onnistumaan ja pilkkeellä silmäkulmassa, vaikka ajat ovat olleet vaativia, kiittää Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Kyseessä oli S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan suurin vuosittainen tapahtuma kautta aikojen. Mukana oli ensi kertaa osallistujia sekä Sokos Hotels – ja Radisson Blu -ketjuista että S-ryhmän ravintoloista mukaan lukien uniikkiravintolat – yhteensä yli 600 mara-ammattilaista. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä mara-alan huippuammattilaisten esille nostamista.

– Kovan työn tulokset näkyvät. Ala on palautunut nopeasti korona-ajasta ja asiakkaiden tyytyväisyys ja suositteluhalukkuus on kehittynyt hienosti. Iso kiitos kaikille mara-alan noin 6 500 huippuammattilaisellemme. Onnistumisen takana on laadukas asiakaspalvelu, josta välittyy aito vuorovaikutus ihmisten välillä. Sitä asiakkaat meidän osaajiltamme odottavat. Kohtaamiseen perustuu myös esihenkilötyö, joka on avainasemassa palvelu- ja johtamiskulttuurimme eteenpäin viemisessä, joka päivä. Hyvä draivi ja fiilis työyhteisössä nostaa myös asiakkaiden tunnelmaa, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook muistutti puhuessaan S-ryhmän mara-alan tapahtumassa.

Lisätiedot

Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, johtaja, Juha Lindholm, 050 0831 152, juha.lindholm@sok.fi

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, johtaja, Jaana Matikainen, 050 388 1639, jaana.matikainen@sok.fi


KUVAT: Jukka Salminen

Tänään 15.3.2023 solmitun esisopimuksen mukaan alueelle on tarkoitus rakentaa kiinteistökokonaisuus, joka sisältää korkealaatuisten majoitushuoneistojen ja ravintolan yhdistelmän. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 000 kerrosneliömetriä. Esisopimus sisältää lisäksi option kahdesta muusta 3 000 kerrosneliön tontista. Tällä hetkellä kyseisellä rakennuspaikalla sijaitsee karavaanialue, jolle tullaan osoittamaan uusi paikka, jatkossakin rinnepalvelujen välittömästä läheisyydestä.

– Pitkäaikainen visiomme ja unelmamme laadukkaasta ski-in ski-out -majoituksesta rinteiden juurelle on toteutumassa vihdoinkin. Länsikeskuksen asemakaavan RM-tontit sijaitsevat huippupaikalla ja soveltuvat Keskimaan hankkeeseen erinomaisesti. Olen jo ennakkoon erittäin iloinen laskettelevien asiakkaidemme puolesta heidän päästessä jatkossa majoittumaan aivan hiihtokeskuksen ytimeen. Suunniteltu majoituskokonaisuus tulee vastamaan myös entisestään kasvavaan kansainväliseen kysyntään ja lisää Himoksen vuodepaikkoja peräti kymmenellä prosentilla, Himos-Yhtiöt Oy:n omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen myhäilee tyytyväisenä.

Ilmakuva Himoksen rinteistä.

Ilmakuva Himoksen rinteistä. Kuva: Himos-Yhtiöt Oy

– Olemme olleet jo pitkään kiinnostuneita Himoksen ja näin koko Keski-Suomen matkailun kehittämisestä. Himoksen ylivoimainen sijainti Suomen suurimpien kaupunkien läheisyydessä ja hyvät liikenneyhteydet junayhteyksineen tekevät siitä erittäin houkuttelevan kehityskohteen. Jo kymmeniä vuosia pitkäjänteisesti kehitetyn ja edelleen kehittyvän loistavan rinnekokonaisuuden lisäksi Himoksella on suurtapahtumia ja monipuolista toimintaa myös kesällä ja syksyllä. Uskomme, että toteutuessaan tämä hanke sekä hyvä yhteistyö Himos-Yhtiöt Oy:n ja muiden alueen toimijoiden kanssa tekevät Himoksesta entistä vetovoimaisemman kohteen koko Suomen vapaa-ajan matkailukentässä, Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä toteaa.

Keskimaa käynnistää kohteen suunnittelun ja rakennuttamisen kilpailutuksen välittömästi. Lopullinen rakentamispäätös tehdään kustannustason varmistuttua 2023 aikana. Investoinnin kokonaisluokka on noin 25–30 miljoonaa euroa.

Uusi majoitus- ja ravintolakokonaisuus olisi valmiina käyttöön talvikaudeksi 2025–2026. Majoitus käsittää noin 120 korkeatasoista huoneistoa, joissa kussakin on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Vuodepaikkoja on yhteensä noin 450. Kokonaisuuteen sisältyy kohteeseen sopiva ravintola ja ruoan verkkokaupan noutopiste. Lisäksi huoneistoille on suunniteltu omat pysäköintipaikat sähkölatauspisteineen.

Havainnekuva majoituskokonaisuudesta.

Havainnekuva majoituskokonaisuudesta. Kuva: Arkkitehtipalvelu

– Suunnittelemamme huoneistot ovat Himokselle uudenlaista chalet-tyyppistä loma-asumista, jossa asiakas voi nauttia laadukkaasta, viihtyisästä majoituksesta ja lomailun helppoudesta ski-in ski-out -mallilla. Rinteet, ensilumenlatu, golfkenttä, pyöräilyreitit ja kesätapahtumat ovat vieressä kävellen saavutettavissa. Haluamme tarjota asiakkaille vaivattoman lomakokemuksen, jossa tyylikkäät puitteet yhdistyvät mahtaviin harrastusmahdollisuuksiin, rauhallisiin yöuniin ja hyvään ravintolaruokaan, Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius kertoo.

– Olemme ylpeitä päästessämme kehittämään uudenlaisen palvelukokonaisuuden Himoksen parhaalle paikalle keskelle eri kausien aktiviteetteja, aivan laskettelurinteiden ja Himos Areenan tapahtumien viereen. Suunnitelmissa on rakentaa Himokselle täysin uudentyyppistä, juuri tähän ympäristöön sopivaa palvelua, Pasi Kunelius avaa.

Lisätietoja:

Himos-Yhtiöt Oy, omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen, 0400 640 589, paivi.kuokkanen@himos.fi

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi