Muutosneuvottelut koskien Jyväskylän ravintola Amarillon mahdollista liiketoiminnan lopettamista ja ravintolan sulkemista ovat päättyneet. Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt lopettaa Amarillon ravintolatoiminnan maaliskuun loppuun mennessä. Kaikille Amarillon työntekijöille tarjotaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista.

Osuuskauppa Keskimaan Amarillon henkilökuntaa koskevat muutosneuvottelut ovat päättyneet 19.2.2024. Muutosneuvottelut koskivat koko Amarillon henkilökuntaa, yhteensä 21 työntekijää. Neuvottelujen taustalla oli Jyväskylän keskustassa sijaitsevan Amarillon vuokrasopimuksen päättyminen nykyisissä tiloissa Jyväskylän Kolmikulmassa.

− Olemme päättäneet lopettaa Amarillon liiketoiminnan Jyväskylässä vuokrasopimuksen päättyessä. Yli 30 vuotta olemme pyörittäneet ravintola Amarilloa nykyisissä tiloissa, joten onhan tämä merkittävä muutos Jyväskylän ravintolapalveluihin. Iloinen uutinen on kuitenkin se, että pystymme tarjoamaan kaikille Amarillon työntekijöille töitä Keskimaalta, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Jyväskylän Amarillon vuokrasopimus päättyy huhtikuun loppuun. Amarillo on viimeisen kerran auki lauantaina 30.3.2024, jonka jälkeen tilat saatetaan luovutuskuntoon.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakennuttaa Himoksen Länsirinteiden juurelle 121 lomahuoneiston kokonaisuuden ravintoloineen. Hankkeen urakoitsijaneuvottelut on saatu päätökseen ja pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Lapti Oy. Työllistävä vaikutus rakennushankkeella on jopa 200 henkilötyövuotta.

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa Himoksen lomahuoneistojen rakentamisen toukokuussa 2024. Hankkeessa on yhteensä 121 huoneistoa, jotka sijaitsevat kolmessa eri kiinteistössä Himoksen Länsirinteiden juurella. Huoneistot ovat korkealaatuisia ja niissä on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Kokonaisuuteen kuuluu myös 180-paikkainen ravintola, josta on näkymät rinteisiin.

Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Lapti Oy. Hankkeen urakkamuoto on jaettu urakka, jossa pääurakoitsija vastaa rakennusteknisistä töistä ja alistaa sivu-urakoina putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja rakennusautomaatiotyöt. LVIS-urakoitsijaksi hankkeeseen on valittu Caverion Suomi Oy ja rakennusautomaatiourakoitsijaksi Honeywell Oy. Hankkeeseen liittyy myös erillisiä urakoita ja liiketoimintaan liittyviä hankintoja.

− Himos-hankkeen käynnistämispäätöksen jälkeen pääsimme todenteolla aloittamaan urakoitsijaneuvottelut. Tarjouksia kohteeseen liittyen saatiin runsaasti, ja neuvottelujen ja tarkennettujen tarjousten jälkeen päädyimme valitsemaan hankkeelle pääurakoitsijaksi Rakennusliike Laptin. On hieno asia, että hanke lähtee nyt konkreettisesti liikkeelle yhteistyössä Laptin kanssa. Hankkeella on merkittävä työllistämisvaikutus Keski-Suomessa, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan talousjohtaja Niko Toivanen.

− Tämä on iso ja tärkeä rakennushanke meille. Mahtavaa päästä toteuttamaan Keskimaalle hanketta, jolla on merkittävä vetovoimalisä Himokselle ja on tärkeä myös koko Keski-Suomen matkailulle. Hankkeella on myös erittäin merkittävä työllistävä vaikutus, joka on etenkin vallitsevassa rakennusalan matalasuhdanteessa upea asia. Hankkeen työllistävä vaikutus on kokonaisuudessaan jopa 200 henkilötyövuotta, Rakennusliike Lapti Oy:n Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino iloitsee.

Himos-kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy, LVIS-suunnittelusta Granlund Oy ja rakennesuunnittelusta Sitowise Oy. Kohteen rakennusteknisestä valvonnasta vastaa Ramboll Finland Oy. Huoneistojen ja ravintolan alustavat sisustussuunnitelmat ovat sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy:n käsialaa. Keskimaan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 32 miljoonaa euroa sisältäen kiinteistön ja kalusteet. Lomahuoneistojen kokonaisuus valmistuu marraskuuhun 2025 mennessä.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, talousjohtaja Niko Toivanen, niko.toivanen@sok.fi, 010 767 3030

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Rakennusurakka, Rakennusliike Lapti Oy, aluejohtaja Samuli Heino, samuli.heino@lapti.fi, 050 3888 507

LVIS-urakka, Caverion Suomi Oy, aluepäällikkö Markku Hertteli, markku.hertteli@caverion.com, 050 3900 791

Rakennusautomaatio, Honeywell Oy, avainasiakaspäällikkö Ari Suomalainen, ari.suomalainen@honeywell.com, 040 538 4081

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa muutosneuvottelut koskien ravintola Amarillon mahdollista liiketoiminnan lopettamista ja ravintolan sulkemista. Neuvottelujen taustalla on vuokrasopimuksen päättyminen nykyisissä tiloissa Jyväskylän Kolmikulmassa. Neuvottelut koskevat yhteensä 21 henkilöä.

Osuuskauppa Keskimaa harkitsee ravintola Amarillon sulkemista vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi. Osuuskauppa Keskimaa on antanut keskiviikkona 17.1.2024 Amarillon henkilökunnalle muutosneuvotteluesityksen asiaa koskien.

− Ravintola Amarillo on avattu Jyväskylässä vuonna 1991 ja se on toiminut samalla sijainnilla yli 30 vuoden ajan. Pitkäaikainen vuokrasopimuksemme on umpeutumassa huhtikuussa, joten olemme nyt tilanteessa, jossa joudumme valitettavasti pohtimaan mahdollista Amarillon ravintolaliiketoiminnan lopettamista, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Muutosneuvottelut koskevat koko Amarillon henkilökuntaa, yhteensä 21 työntekijää. Mikäli ravintola päädytään sulkemaan, henkilöstölle pyritään tarjoamaan työtä Keskimaan muista yksiköistä. Sopimusmuutokset työsopimuksiin ovat mahdollisia.

− Jokaisen neuvottelujen piirissä olevan henkilön kanssa tullaan käymään henkilökohtainen keskustelu, jossa etsitään ratkaisuja mahdollisen uuden työn löytämiseksi, kertoo Pasi Kunelius.

Muutosneuvottelut alkavat maanantaina 22.1.2024. Mikäli Amarillon sulkemiseen päädytään, ravintola suljetaan huhtikuun loppuun mennessä.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa vuokrattavien lomahuoneistojen (chalet) kokonaisuuden Himoksen Länsirinteiden juurelle. Alueelle suunnitellaan 121 korkealaatuista majoitushuoneistoa ja 180-paikkainen ravintola terasseineen. Rakentaminen käynnistyy toukokuussa 2024, ja kokonaisuus on tarkoitus saada valmiiksi marraskuuhun 2025 mennessä.

Osuuskauppa Keskimaa solmi esisopimuksen Himos-Yhtiöt Oy:n kanssa kolmen tontin ostamisesta Himoksen Länsirinteiden juurelta 15. maaliskuuta 2023. Keskimaan hallitus teki myönteisen päätöksen hankkeen käynnistämisestä 9. tammikuuta 2024.

– Olemme innoissamme Keskimaan hallituksen tekemästä päätöksestä tämän meille historiallisen suuren matkailuhankkeen käynnistämisestä. Uskomme vahvasti, että investointimme Himokseen on merkittävä lisä koko alueen matkailun edistämiselle ja vahvistaa edelleen Himoksen asemaa keskisuomalaisena matkailukohteena. Olemme valmistelleet investointipäätöstä huolella ja rakentamiskustannuksien investointilaskelmien valmistuttua päätimme aloittaa Himoksen hankkeen edistämisen. Seuraava askel meillä on rakentamiseen liittyvien urakkasopimusten viimeistelyt ja pääurakoitsijoiden valinnat. Tavoitteena on päästä aloittamaan rakentaminen keväällä 2024, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Osuuskauppa Keskimaan ostamilla tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 000 kerrosneliömetriä. Alueelle rakennetaan kolmen kiinteistön kokonaisuus, joihin on suunniteltu 121 korkeatasoista huoneistoa, joissa kussakin on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Vuodepaikkoja on yhteensä lähes 500. Huoneistoja vuokrataan hotellimaisesti vuorokausiperiaatteella. Jokaiselle huoneistolle on suunniteltu oma pysäköinti. Pysäköintialueelle on suunniteltu ABC-sähkölatausmahdollisuus sähköautoille. Lisäksi Keskimaa on sopinut rakennusten edessä olevan pysäköintialueen ostamisesta Himos Ski & Golf Chalets Oy:ltä yleiseen pysäköintiin sekä hankkeen käyttöön.

Lähimpänä rinnettä sijaitsevan talon ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan sisätiloiltaan 180-paikkainen ravintola terasseineen. Lisäksi kiinteistöihin tulee urheiluvälineiden säilytys- ja huoltotilat, pesula sekä S-market Jämsän ruoan verkkokaupan noutopiste.

− Perinpohjaisen valmistelun ja suunnittelutyön päätteeksi olemme iloksemme nyt vaiheessa, jossa myönteinen investointipäätös on tehty. Himos on vuosia ollut meille mielenkiinnon kohde ja nyt olemme löytäneet sinne toimivan konseptin, jota on hiottu huolella istumaan alueen tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeisiin. Olemme ylpeitä päästessämme kehittämään uudenlaisen palvelukokonaisuuden Himoksen parhaalle paikalle keskelle eri kausien aktiviteetteja, aivan laskettelurinteiden ja Himos Areenan tapahtumien viereen, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan majoitus- ja ravintola-alan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Tavoitteena on päästä aloittamaan hankkeen rakentaminen keväällä 2024. Kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy ja huoneistojen ja ravintolan alustavat sisustussuunnitelmat ovat sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy:n käsialaa.

− Olemme suunnitelleet hanketta huolella viimeisen vuoden ajan ja seuraavaksi alkaa tarkempi suunnittelutyö ja päätökset muun muassa ravintolan liikeideasta, kohteen nimestä ja toiminnallisista yksityiskohdista. Ketjuravintoloiden liikeideat eivät sellaisenaan palvele tässä kohteessa, joten suunnitteilla on täysin uniikki ravintolakokonaisuus. Näistä päätöksistä pääsemme kertomaan lisää hankkeen edistyessä, Kunelius avaa.

Havainnekuva aulan sisäänkäynnistä ravintolaan.

Havainnekuva aulan sisäänkäynnistä ravintolan suuntaan. KUVA: Franz Design Oy

Lomahuoneistoihin suunnitellut huoneistot ovat Himokselle uudenlaista chalet-tyyppistä loma-asumista, jossa asiakas voi nauttia laadukkaasta, viihtyisästä majoituksesta ja lomailun helppoudesta ski-in ski-out -mallilla. Huoneistoihin on suunniteltu digitaalinen palvelukonsepti, jossa ei ole perinteisen hotellin vastaanottoa.

Havainnekuva lomahuoneistosta. KUVA: Franz Design Oy

− Olemme alustavasti laskeneet, että työvoimatarve tulee olemaan noin 15 henkilöä. Lisäksi kohde työllistää luonnollisesti ostopalveluina muun muassa siivouksen, huollon ja vartioinnin kautta, kertoo Pasi Kunelius alustavista arvioista työllistämisen näkökulmasta.

Keskimaan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 32 miljoonaa euroa sisältäen kiinteistön ja kalusteet. Urakoitsijaneuvottelut ovat vielä käynnissä ja niitä viimeistellään myönteisen rakennuspäätöksen myötä.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

 

Osuuskauppa Keskimaan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset voittivat neljä palkintoa S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan Tampereella 17.–18.4. järjestetyssä jättitapahtumassa. Vuoden 2022 keittiöpäälliköksi, S-Chefiksi, valittiin Juho Pehkonen Jyväskylän Seppälän Pizza & Buffasta.

SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi tänä vuonna ennätysmäärän loistavia hotelli- ja ravintola-alan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä yhteensä 30 sarjassa. Osuuskauppa Keskimaasta palkittiin neljä mara-alan ammattilaista poikkeuksellisen hyvästä työstä:

Juho Pehkonen Revenue Manager 2022: Petri Kemiläinen Onnellistaja Leena Lehosmaa

Ravintola-ammattilaiset tekevät arjesta juhlaa

– Ihmiset tarvitsevat tässä ajassa positiivisia ja kohottavia kokemuksia, ja ravintolassakäynnit ovat arjen juhlaa. Käynnin onnistumisen edellytyksenä on henkilöstöstä, palvelusta, tunnelmasta ja ruoan laadusta koostuva ehjä kokonaisuus. S-ryhmän noin 460 ravintolassa työskentelee upea joukko erilaisia persoonia ja tiimipelaajia, jotka varmistavat yhdessä huippupalvelun, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää.

Esihenkilöillä on keskeinen rooli hyvän yhteishengen herättäjinä. Erityisen hyvin päällikköpestissään on onnistunut vuoden 2022 keittiöpäälliköksi, eli S-Chefiksi valittu Juho Pehkonen Jyväskylän Seppälän Pizza & Buffa -ravintolasta.
– Seppälän Buffa on tällä hetkellä koko Suomen kovamyyntisin Buffa ja Juhon esimerkillisellä ohjauksella palveluilme ja ruoan laatu on kehittynyt entisestään, kertoo Pasi Kunelius.

Hotelleissa onnellistetaan ja onnistutaan

Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujiaan ja onnellistajiaan 14 eri kategoriassa.
– Meillä on Tallinnan Viru mukaan lukien 45 Sokos Hotellia, joissa upea henkilöstömme tekee päivittäin työtä koko sydämellään asiakkaidemme onnellistamiseksi. On ilo palkita työssään niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun mittareilla menestyneitä, summaa S-ryhmän matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen.

Osuuskauppa Keskimaasta palkittiin Sokos Hotels -ketjun vuoden 2022 revenue manager Petri Kemiläinen ja yksi vuoden onnellistajista on Leena Lehosmaa Original Sokos Hotel Alexandrasta. Alexandra voitti myös Original-hotellien Mystery Shopping -sarjan.
– Meillä on Keskimaalla rautainen matkailun ammattilaiskaarti pitämässä huolta asiakkaista, Petri ja Leena ovat oivallisia esimerkkejä tästä ammattitaidosta. Original Sokos Hotel Alexandran kaksi palkintoa kertovat myös siitä, että perinteisen keskustahotellin palveluun on panostettu ja se huomataan, kertoo Pasi Kunelius.

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa ennätysvahva kehitysvire

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa on läpi haastavan korona-ajan tinkimättä panostettu asiakaskokemukseen. Toiminnan kehittämisen ohella on pystytty toteuttamaan myös suuri määrä hotelli- ja ravintolauudistuksia.

– Meillä Keskimaalla on panostettu esihenkilöiden johtamistaitojen kehittämiseen ja omaan työssä jaksamiseen aiemminkin, mutta 2022 alkaen olemme käyneet yhteistä vuoden mittaista valmennusmatkaa kaikkien keskimaalaisten päälliköiden kanssa. Teemana ovat olleet oma työ, oma hyvinvointi, hallinnan tunne, mihin aikamme käytämme ja miten omat voimavarat riittävät. Arki on ollut palvelualoilla erityisen kuormittavaa pari viime vuotta, ja toivottavasti valmennusmatkastamme on ollut apua nyt voittaneiden päälliköiden työssä – jokainen heistä on palkintonsa ansainnut ihanalla asenteellaan, halullaan auttaa tiimiään onnistumaan ja pilkkeellä silmäkulmassa, vaikka ajat ovat olleet vaativia, kiittää Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Kyseessä oli S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan suurin vuosittainen tapahtuma kautta aikojen. Mukana oli ensi kertaa osallistujia sekä Sokos Hotels – ja Radisson Blu -ketjuista että S-ryhmän ravintoloista mukaan lukien uniikkiravintolat – yhteensä yli 600 mara-ammattilaista. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä mara-alan huippuammattilaisten esille nostamista.

– Kovan työn tulokset näkyvät. Ala on palautunut nopeasti korona-ajasta ja asiakkaiden tyytyväisyys ja suositteluhalukkuus on kehittynyt hienosti. Iso kiitos kaikille mara-alan noin 6 500 huippuammattilaisellemme. Onnistumisen takana on laadukas asiakaspalvelu, josta välittyy aito vuorovaikutus ihmisten välillä. Sitä asiakkaat meidän osaajiltamme odottavat. Kohtaamiseen perustuu myös esihenkilötyö, joka on avainasemassa palvelu- ja johtamiskulttuurimme eteenpäin viemisessä, joka päivä. Hyvä draivi ja fiilis työyhteisössä nostaa myös asiakkaiden tunnelmaa, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook muistutti puhuessaan S-ryhmän mara-alan tapahtumassa.

Lisätiedot

Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, johtaja, Juha Lindholm, 050 0831 152, juha.lindholm@sok.fi

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, johtaja, Jaana Matikainen, 050 388 1639, jaana.matikainen@sok.fi


KUVAT: Jukka Salminen

Tänään 15.3.2023 solmitun esisopimuksen mukaan alueelle on tarkoitus rakentaa kiinteistökokonaisuus, joka sisältää korkealaatuisten majoitushuoneistojen ja ravintolan yhdistelmän. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 000 kerrosneliömetriä. Esisopimus sisältää lisäksi option kahdesta muusta 3 000 kerrosneliön tontista. Tällä hetkellä kyseisellä rakennuspaikalla sijaitsee karavaanialue, jolle tullaan osoittamaan uusi paikka, jatkossakin rinnepalvelujen välittömästä läheisyydestä.

– Pitkäaikainen visiomme ja unelmamme laadukkaasta ski-in ski-out -majoituksesta rinteiden juurelle on toteutumassa vihdoinkin. Länsikeskuksen asemakaavan RM-tontit sijaitsevat huippupaikalla ja soveltuvat Keskimaan hankkeeseen erinomaisesti. Olen jo ennakkoon erittäin iloinen laskettelevien asiakkaidemme puolesta heidän päästessä jatkossa majoittumaan aivan hiihtokeskuksen ytimeen. Suunniteltu majoituskokonaisuus tulee vastamaan myös entisestään kasvavaan kansainväliseen kysyntään ja lisää Himoksen vuodepaikkoja peräti kymmenellä prosentilla, Himos-Yhtiöt Oy:n omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen myhäilee tyytyväisenä.

Ilmakuva Himoksen rinteistä.

Ilmakuva Himoksen rinteistä. Kuva: Himos-Yhtiöt Oy

– Olemme olleet jo pitkään kiinnostuneita Himoksen ja näin koko Keski-Suomen matkailun kehittämisestä. Himoksen ylivoimainen sijainti Suomen suurimpien kaupunkien läheisyydessä ja hyvät liikenneyhteydet junayhteyksineen tekevät siitä erittäin houkuttelevan kehityskohteen. Jo kymmeniä vuosia pitkäjänteisesti kehitetyn ja edelleen kehittyvän loistavan rinnekokonaisuuden lisäksi Himoksella on suurtapahtumia ja monipuolista toimintaa myös kesällä ja syksyllä. Uskomme, että toteutuessaan tämä hanke sekä hyvä yhteistyö Himos-Yhtiöt Oy:n ja muiden alueen toimijoiden kanssa tekevät Himoksesta entistä vetovoimaisemman kohteen koko Suomen vapaa-ajan matkailukentässä, Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä toteaa.

Keskimaa käynnistää kohteen suunnittelun ja rakennuttamisen kilpailutuksen välittömästi. Lopullinen rakentamispäätös tehdään kustannustason varmistuttua 2023 aikana. Investoinnin kokonaisluokka on noin 25–30 miljoonaa euroa.

Uusi majoitus- ja ravintolakokonaisuus olisi valmiina käyttöön talvikaudeksi 2025–2026. Majoitus käsittää noin 120 korkeatasoista huoneistoa, joissa kussakin on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Vuodepaikkoja on yhteensä noin 450. Kokonaisuuteen sisältyy kohteeseen sopiva ravintola ja ruoan verkkokaupan noutopiste. Lisäksi huoneistoille on suunniteltu omat pysäköintipaikat sähkölatauspisteineen.

Havainnekuva majoituskokonaisuudesta.

Havainnekuva majoituskokonaisuudesta. Kuva: Arkkitehtipalvelu

– Suunnittelemamme huoneistot ovat Himokselle uudenlaista chalet-tyyppistä loma-asumista, jossa asiakas voi nauttia laadukkaasta, viihtyisästä majoituksesta ja lomailun helppoudesta ski-in ski-out -mallilla. Rinteet, ensilumenlatu, golfkenttä, pyöräilyreitit ja kesätapahtumat ovat vieressä kävellen saavutettavissa. Haluamme tarjota asiakkaille vaivattoman lomakokemuksen, jossa tyylikkäät puitteet yhdistyvät mahtaviin harrastusmahdollisuuksiin, rauhallisiin yöuniin ja hyvään ravintolaruokaan, Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius kertoo.

– Olemme ylpeitä päästessämme kehittämään uudenlaisen palvelukokonaisuuden Himoksen parhaalle paikalle keskelle eri kausien aktiviteetteja, aivan laskettelurinteiden ja Himos Areenan tapahtumien viereen. Suunnitelmissa on rakentaa Himokselle täysin uudentyyppistä, juuri tähän ympäristöön sopivaa palvelua, Pasi Kunelius avaa.

Lisätietoja:

Himos-Yhtiöt Oy, omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen, 0400 640 589, paivi.kuokkanen@himos.fi

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemistoimiala Pasi Kunelius, 050 310 5000, pasi.kunelius@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Alexandra uudistuu Jyväskylän keskustassa. Hotelliuudistuksen aikana hotellin C-osa eli yhteensä 102 hotellihuonetta sekä saunaosasto uudistetaan kokonaisvaltaisesti. Rakentaminen käynnistyy syksyllä ja valmistuu keväällä 2024. Original Sokos Hotel Alexandra on avoinna koko uudistustyön ajan.

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa Original Sokos Hotel Alexandrassa mittavan uudistuksen syksyllä 2023. Edellisen kerran hotelli Alexandraan tehtiin uudistus vuosien 2016–2018 aikana, kun hotellin Asemakadun puoleinen A-siipi muokattiin kokonaisvaltaisesti purkamalla hotellin vanhin osa betonirunkoa myöten ja rakentamalla käytännössä täysin uudet tilat vanhoihin perustuksiin.

Original Sokos Hotel Alexandrassa on yhteensä 239 huonetta, joista lähes puolet uudistetaan syksyllä alkavan saneeraustyön yhteydessä.

− Majoitusmarkkina on elpynyt viime vuoden aikana Jyväskylän seudulla lähes koronavuosia edeltäneelle tasolle, joten meille on tärkeää, että pystymme taata asiakkaillemme laadukkaan palvelukokonaisuuden myös jatkossa. Hotellin C-osassa erityisesti talotekniikka on käyttöikänsä päässä. Uudistusprojektin aikana emme vain uudista huoneita nykyaikaisiksi, vaan samalla teemme kattavan taloteknisten järjestelmien uudistuksen, kun vesi- ja viemäriverkosto saneerataan, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius tulevia toimenpiteitä.

Hotelli on avoinna koko uudistustyön ajan. Rakennustyöt pyritään toteuttamaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä hotellin asiakkaille.

− Aloitamme hotelliuudistuksen kesäsesongin jälkeen, kun isoimmat tapahtumat Jyväskylässä ovat ohi. Projektin ensimmäisen vaiheen ajan hotellissa on käytössä 135 huonetta, joista suurin osa on vuonna 2018 valmistuneen remontin jäljiltä erittäin hyvässä kunnossa, kertoo Original Sokos Hotel Alexandran ja Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellijohtaja Hannu Nirkkonen.

Hotellin sisustuksellisista ratkaisuista ja visuaalisesta ilmeestä vastaa sisustusarkkitehtuuriin erikoistunut suunnittelutoimisto Franz Design Oy.

− Kokonaisuudesta on tulossa harmoninen, joka ottaa vaikutteita Alvar Aallon muotoilukielestä. Suunnittelutoimisto Franz Design on antanut upean taidonnäytteen Sataman Viilun sisustussuunnittelussa. Luotamme heidän osaamiseensa, Nirkkonen toteaa.

Huoneuudistusten lisäksi hotellin nykyinen sauna- ja allasosasto päivitetään sauna- ja kuntosalikäyttöön.

− Asiakkaamme ovat toivoneet hotelliin kuntosalia, joka saadaan nyt muokattua uudistuvan saunaosaston yhteyteen, iloitsee Nirkkonen.

Mallihuone asiakkaiden arvioitavaksi

Mallihuoneen rakentaminen Original Sokos Hotel Alexandraan on vauhdissa ja sitä on mahdollista varata huhtikuun alusta alkaen normaalisti muiden Alexandran huoneiden tapaan.

− Mallihuoneessa on kahden hengen sänky ja parviratkaisu, jonne mahtuu nukkumaan kaksi aikuista. Parviratkaisulla toteutettu mallihuone on tehty erityisesti lapsiperheiden ja sporttiryhmien tarpeita silmällä pitäen. Testaamalla huonetta ennen varsinaisen projektin alkamista, saamme asiakkailtamme arvokasta tietoa siitä, miten huone toimii käytännössä, Hannu Nirkkonen kertoo.

Original Sokos Hotel Alexandra havainnekuva huoneesta

Havainnekuva Original Sokos Hotel Alexandran mallihuoneesta parvella.

Huoneiden uudistuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös vanhaa. Esimerkiksi kylpyhuoneiden aikaa ja kulutusta kestävät graniittitasot käytetään uudestaan.

Original Sokos Hotel Alexandran C-osan remontoinnin kokonaiskustannus on noin 8 miljoonaa euroa. Remontti valmistuu kesään 2024 mennessä.

Original Sokos Hotel Alexandra mallihuone

Havainnekuva Standard-huoneesta.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa, Original Sokos Hotel Alexandran ja Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellijohtaja Hannu Nirkkonen, hannu.nirkkonen@sok.fi, 010 785 1006

 

ABC Viitasaarella marraskuun alussa alkanut remontti on valmistunut ja avajaisviikkoa vietetään tällä viikolla. ABC Viitasaari päivitettiin kolme viikkoa kestäneen remontin aikana ABC ketjun brändiuudistuksen mukaiseksi, niin sisä- kuin ulkoilmeenkin osalta. Liikennemyymälän asiakastilat ovat saaneet raikkaan ilmeen ja kiinteistön talotekniikka ja kylmälaitteistot on uusittu energiatehokkaimmiksi.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut ABC Viitasaaren marraskuun alussa alkaneen remontin aikana niin ulkoiselta ilmeeltä kuin sisätilojenkin osalta. 18-vuotiaan liikennemyymälän uudistuksessa erityistä huomiota on kiinnitetty talotekniikan nykyaikaistamiseen ja kiinteistön energiatehokkuuteen.

− Olemme iloisia, että saimme Viitasaaren ABC:n suunnitelmien mukaisesti valmiiksi ennen joulusesongin alkua. Joululiikenne alkaa perinteisesti tästä itsenäisyyspäivän tienoilta. On mukavaa toivottaa sekä paikalliset, että valtakunnalliset asiakkaat tervetulleiksi ABC Viitasaaren uudistettuihin tiloihin, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

ABC Viitasaarella vietetään avajaisviikkoa

Uudistuneen liikennemyymälän avajaisia juhlitaan tämän viikon ajan. Torstaina lauletaan kauneimpia joululauluja ja tarjotaan glögiä.

− Ensimmäiset asiakaskommentit ovat olleet positiivisia. Uudistuksesta on tykätty. Uuden ilmeen lisäksi myös asiakkaiden asiointia ja ostamista sujuvoittavat ratkaisut, kuten itsepalvelukassat ja diginäytöt, ovat osoittautuneet toimiviksi, ABC Viitasaaren liikennemyymäläpäällikkö Kirsti Partti iloitsee.

ABC Viitasaaren uudistus

− Taustatiloissa tehdyt laajennukset sekä keittiöuudistus ovat helpottaneet merkittävästi työskentelyämme. Nyt työtä pystytään tekemään entistä sujuvammin ja taustatilat ovat toimivammat. Työn sujuvuus ja tilojen toimivuus välittyvät asiakkaille hyvänä palveluna viihtyisämpien tilojen lisäksi, Kirsti lisää.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, liikennemyymäläpäällikkö Kirsti Partti, 010 767 5903, kirsti.2.partti@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja Heikki Tervanen, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

 

 

 

Viilun ovet avautuvat asiakkaille torstaina 2.6. klo 10. Avajaispäivänä tilat ovat vapaasti kierreltävissä ja katsottavissa.

– Haluamme toivottaa asiakkaat tervetulleeksi heille tehtyyn ravintolaan, katsomaan tilojamme ja tutustumaan tarjontaamme. Saunomaan pääsee maanantaista 6.6. lähtien, tällöin alamme ottamaan myös pöytävarauksia vastaan ja tarjoilemaan lounasta. Viilu on herättänyt jyväskyläläisissä paljon kysymyksiä ja mielenkiintoa, joten avajaisviikolla haluamme tarjota mahdollisuuden vapaaseen tiloihin tutustumiseen, kertoo Viilun ravintolapäällikkö Jaska Lahti.

Vuosi sitten aloitetun rakennusprojektin investoinnin suuruus on noin 5,5 M€. Projekti oli merkittävä niin Keskimaalle, kuin kaikille muille mukana olleille yhteistyökumppaneille. Sijainti ja maisemat ovat parasta mitä Jyväskylä voi tarjota. Keskusta, Paviljonki ja Matkakeskus ovat aivan vieressä, kuten myös koko ajan kehittyvän sataman muut palvelut. Viiluun voi saapua myös omalla veneellä.

– Olemme todella ylpeitä, kun pääsemme avaamaan upean Sataman Viilun ovet asiakkaille. Viilun ainutlaatuista saunaravintolakokonaisuutta on valmisteltu pitkään suunnittelupöydillä ja viime keväänä tehdyn rakentamispäätöksen jälkeen asiat ovat edenneet suunnitellusti. Pääsemme avaamaan tämän ainutlaatuisen ja Jyväskylän matkailunkin kannalta merkittävän kohteen aikataulussa. Jyväskylän satama ei ole enää entisensä, Sataman Viilu tuo siihen kauan toivotun lisän, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä

– Koko meidän henkilökuntamme odottaa suurella innolla Viilun avautumista. Meillä on täällä hienot järvimaisemat ja upeiden ammattilaisten kanssa rakennettu palvelukokonaisuus, Lahti jatkaa.

Avajaispäivän tunnelmia voi kuunnella torstaina 2.6. Radio Keskisuomalaisen iltapäivälähetyksestä, joka lähetetään suoraan Viilusta.


Julkinen sauna sekä juhla- ja kokoustilat ovat herättäneet laajasti kiinnostusta

Uniikin ravintolan sekä kokous- ja juhlatilojen lisäksi Viilusta löytyy kolmen saunan ainutlaatuinen saunamaailma modernilla vilvoittelutilalla. Tilat on tehty yhteistyössä Harvian kanssa. Saunojilla on pääsy niin porealtaille kuin järvivesialtaalle.

– Uiminen ja saunominen on herättänyt paljon mielenkiintoa. Saunatilamme ovat naisille ja miehille yhteiset, joten uikkarit tulee ottaa mukaan. Uimaan pääsemään ympäri vuoden. Varauksia voi tehdä verkkosivuillamme tai tiedustelemalla vapaita paikkoja suoraan paikan päältä, avaa Lahti.

Keskisuomalaisuus näkyy ja maistuu Viilussa. Ravintolassa käytetään muun muassa lähituottajien järvikalaa, lihaa, juustoja ja juureksia. Keskisuomalaisuus maistuu myös kylmissä ja lämpimissä juomissa. Rakennuksen hirret on tuotettu vastuullisesti suomalaisessa metsässä kasvaneista puista. Hirret on toimittanut Honkarakenne.

– Olemme työllistäneet suuren määrän keskisuomalaisia jo rakennusvaiheessa, joita meillä onkin kiittäminen laadukkaasta toteutuksesta ja siitä, että tällainen uniikki projekti valmistui aikataulussa. Viilu on myös merkittävä työllistäjä paikallisille ravintola- ja palvelualan ammattilaisille. Viilu on ympäri vuoden palveleva kokonaisuus, jonka kokous- ja juhlatilat ovat jo nyt herättäneet suurta mielenkiintoa, Määttä kertoo.

– Viilu on koettu houkuttelevana työpaikkana työnhakijoiden keskuudessa. Meillä on muun muassa omat leipurit, jotka valmistavat paikan päällä herkulliset suolaiset ja makeat kahvilalistamme tuotteet. Tällaista toimintaa ei ihan jokaisesta ravintolasta löydy. Kannattaa ehdottomasti tulla maistamaan, kannustaa Lahti.

Osuuskauppa Keskimaan ravintolatoiminnan sopimuskausi Jyväskylän Messujen messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa päättyy kesäkuun loppuun 2022. Paviljonki Ravintoloiden toiminta messukeskuksessa loppuu sopimuskauden päätyttyä.

Osuuskauppa Keskimaan Paviljonki Ravintoloiden toiminta messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa päättyy sopimuskauden loputtua 30.6.2022. Osuuskauppa Keskimaa on käynyt asiaa koskien muutosneuvottelut, ja kaikille Paviljonki Ravintoloiden 17 työntekijälle tullaan tarjoamaan töitä Keskimaan muista ravintoloista.

− Vuosien yhteistyö Jyväskylän Messujen ravintolatoiminnan osalta päättyy hyvässä hengessä. Osuuskauppa Keskimaan intresseissä on jatkossakin kehittää messu- ja tapahtumatoimintaa Jyväskylässä, olemmehan osaomistaja Jyväskylän Messut Oy:ssä ja Solo Sokos Hotel Paviljonki sijaitsee aivan Paviljongin välittömässä läheisyydessä, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Kaikki Paviljonki Ravintoloiden työntekijät työllistetään Keskimaan muihin ravintoloihin.

− Kokous- ja juhlatoimintamme tulee jatkossa keskittymään hotelliemme lisäksi kesällä avattavaan Sataman Viiluun, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Osuuskauppa Keskimaan Paviljonki Ravintolat on vastannut messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin ravintolapalveluista vuodesta 1998 alkaen.

 


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, kauppaneuvos antti.maatta@sok.fi, 010 767 3011

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, toimialajohtaja, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060