S-market Äänekosken myymälätilojen kokonaisvaltainen uudistus alkaa syksyllä 2022. Myymäläuudistuksen lisäksi tiloihin rakennetaan kolme uutta vuokratilaa. Uusina vuokralaisina S-market Äänekosken kiinteistössä aloittavat vuoden lopulla Kotipizza ja Silmäasema.

Osuuskauppa Keskimaan aloittavaa mittavan uudistuksen Ääneskosken S-marketin kiinteistössä. Myymäläilme raikastetaan uuden S-market-konseptin mukaiseksi ja samalla myymälä nykyaikaistetaan tilamuutoksin.

− Äänekosken S-marketin muutoksia on suunniteltu pitkään ja syksyllä pääsemme niitä toteuttamaan. Saamme muokattua kiinteistöön tilat uusille vuokralaisille ja samalla teemme kokonaisvaltaisen muutoksen myymälässä. Investoimme yli puoli miljoonaa euroa ympäristöystävällisyyteen, josta asiakkaille näkyvin osa on ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet. Energiatehokkaiden kylmäkalusteiden kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi, taustoittaa projektista vastaava Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

Myymälätilojen muutoksien lisäksi myös taustatiloja muokataan paremmin arjen toimintoja tukeviksi.

− Myymälämme sisälle rakennetaan Fazerin myymäläleipomo, josta asiakkaat saavat uunituoreet ja laadukkaat leivät ja leivonnaiset. Talon oma väki on erityisen innoissaan taustatilojen tilajärjestelyistä, jotka helpottavat jatkossa muun muassa kuormien purkamista. Kassatyöskentelyyn saamme uutena palveluna pikakassat nopeaan asiointiin ja henkilöstön ergonomiaan panostetaan hankkimalla sähköisesti korkeussäädettävät kassapöydät, iloitsee S-market Äänekosken marketpäällikkö Katja Hyötyläinen.

Ruoan verkkokaupan palvelua kehitetään ja verkkokauppaostoksien noudolle rakennetaan omat tilat.

− Ruoan verkkokauppapalvelu on meillä Ääneskoskella otettu erittäin hyvin vastaan ja palvelulle on ollut kysyntää. Yksi merkittävä uudistus meillä on ruoan verkkokauppapalveluille tulevat omat tilat, josta asiakkaat pystyvät entistä vaivattomammin noutamaan tilatut tuotteet. Auton saa jatkossa parkkeerattua aivan noutopisteen viereen, Katja Hyötyläinen jatkaa.

Uudet vuokralaiset tuovat kaivattuja lisäpalveluita

S-marketin kiinteistössä toimii tällä hetkellä Musti ja Mirri, Caffitella ja LähiTapiola. Kiinteistöön tehtävien tilamuutosten myötä kaksi uutta toimijaa, Kotipizza ja Silmäasema, avaavat uudet liikkeet kiinteistössä joulukuussa 2022.

Kotipizzalle rakennetaan uudet noin 150 neliön ravintolatilat kaupan yhteyteen.

− Olemme innoissamme, että pääsemme avaamaan uuden kivijalkaravintolan Äänekoskelle. Ravintolassamme on koettavissa kaikki se vuosikymmenten kehitystyö, jonka parissa olemme Kotipizzalla painineet asiakkaitamme herkällä korvalla kuunnellen. Äänekoskelaisten suurimpana toiveena oli saada pizza kuumana kotiovelle. Sen toiveen toteutamme aloittamalla kotiinkuljetuksen, lupaa Kotipizzan myyntipäällikkö Petri Nevala.

Kotimainen Silmäasema aloittaa Äänekosken S-marketin tiloissa uudella myymäläkonseptilla ja Torikadun myymälästä tuttujen silmäasiantuntijoiden voimin.

− Tarjoamme uudessa myymälässä erittäin kattavat palvelut näkemiseen ja silmien terveyteen: silmälasit, piilolinssit ja aurinkolasit sekä isompien tilojen ansiosta entistä laajemmat optikon ja silmälääkärin vastaanottopalvelut. Paikan päältä myymälästämme saa maksuttomasti optikon leikkauskartoituskäynnin, jonka perusteella voidaan varata aika silmälääkärin esitutkimukseen, kertoo Silmäaseman Keski-Suomen aluejohtaja Laura Perälä.

S-market Ääneskosken myymäläuudistuksen sekä kiinteistön tilamuutosten kustannusarvio on noin 3,3 M€. Aikataulullisesti asiakkaille näkyvät työt alkavat kiinteistössä elokuussa ja kokonaisuuden on määrä valmistua alkuvuodesta 2023. Piha-alueiden uudistustyöt viimeistellään kesällä 2023.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen, 010 767 3039, jarno.minkkinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, marketpäällikkö Katja Hyötyläinen, 010 767 4289, katja.hyotylainen@sok.fi

Silmäasema Optiikka Oy, aluejohtaja Laura Perälä, 040 5962 883, laura.perala@silmaasema.fi

Kotipizza Oyj, myyntipäällikkö Petri Nevala, petri.nevala@kotipizza.fi

Fazer Leipomot Oy, aluepäällikkö Jarmo Nokka, 040 770 0872, jarmo.nokka@fazer.com

Jyväskylässä ympärivuorokautisesti palvelevan S-market Savelan 1000 neliön laajennus ja kokonaisvaltainen myymäläuudistus on valmistunut. Vuonna 2009 avatun marketin myymäläilme on päivitetty remontin myötä uuden S-market-konseptin mukaiseksi. Puoli vuotta kestäneen remontin jälkeen myymälässä vietetään avajaisia torstaina 10.3. avajaistarjousten merkeissä.

Osuuskauppa Keskimaan S-market Savelan mittava uudistus- ja laajennusprojekti on valmistunut ja myymälässä vietetään avajaisia 10.3.2022. Ympärivuorokautisesti palvelevan S-market Savelan tiloja on laajennettu lähes kolmanneksen eli noin 1000 neliötä. Laajennusosasta myymälätiloja on noin 700 neliötä ja loput 300 neliötä parantavat oleellisesti myymälän takatiloja mm. kylmiöiden, varastotilojen ja henkilökunnan tauko- ja sosiaalitilojen osalta.

− S-market Savela on yksi Jyväskylän vilkkaimmista ja suurimmista S-marketeista, jonka pullonkaulana on ollut myymälän ahtaus. Käytävät ovat olleet kapeat ja varastotilat ovat olleet auttamattomasti liian pienet suhteessa tavaramääriin. Laajennuksen myötä myymälän yleisilmeeseen on saatu paljon lisää avaruutta ja pääkäytävät ovat nyt huomattavasti leveämmät. Asiakkaiden näkökulmasta uudistus tukee asioinnin helppoutta, myös valikoima on laajentunut lähes joka osa-alueella, toteaa projektista vastaava Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen.

Myymälän laajennusosaan on siirretty hedelmä- ja vihannesosasto, leipäosasto, paistopiste sekä ruokatori. Myymälälaajennus on mahdollistanut päivittäistavaravalikoiman laajenemisen yli 2000 tuotteella, etenkin tuoretuotteiden valikoimat ovat laajentuneet. Uuden ruokatorin mitta on lähes tuplaantunut ja paistopisteen valikoima kasvanut merkittävästi.

− Uudistetun ja laajentuneen myymälämme valikoimien laajennukset korostuvat erityisesti tuoretuotteissa. Olemme lisänneet asiakastoiveita kuunnellen muun muassa vegaanisten tuotteiden valikoimia sekä paistopisteen valikoimaa. Uusina tuotteina meidän valikoimiimme kuuluvat nyt myös paikan päällä täytetyt patongit ja valmiiksi pakatut salaatit. Täydellisesti uudistetussa juomaosastolla erityisesti kylmästä myytävien tuotteiden valikoima on nyt entistä laajempi ja paikallisten pienpanimoiden tuotteet ovat näyttävästi esillä, iloitsee S-market Savelan marketpäällikkö Jani Perälä.

Remontin aikana myymälän kalustus on kokenut kokonaisvaltaisen uudistuksen. Kaikki kylmäkalusteet on uudistettu ovellisiksi ja energiatehokkaiksi CO²-kalusteiksi, jotka pienentävät energiankulutusta 20 % entisestä. Kylmäkalusteiden lisäksi myös hedelmä- ja vihannesosaston, leipäosaston ja juomaosaston kalustus on uusittu.

− Kassalinjastommekin on uudistunut. Olemme saaneet myymäläämme lisää suosittuja itsepalvelukassoja. Uusilta itsepalvelukassoilta voi ostaa myös ikärajavalvottuja tuotteita. Asiakkaat ovat oppineet hienosti hyödyntämään eri vaihtoehtoja ostosten maksamisessa, Jani Perälä kiittelee.

S-market Savelan remontti on sujunut suunnitelmien mukaisesti ja myymälä on palvellut normaalein aukioloajoin eli vuorokaudenympäri koko remontin ajan. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 4 miljoonaa euroa.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, 010 76 73032, mikko.lehtinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Jani Perälä, 010 76 74599, jani.perala@sok.fi

S-market Kuhmoisilla on tehty syksyn aikana mittava remontti, jonka yhteydessä myymälän yleisilme on päivitetty uudistuneen S-market-konseptin mukaiseksi. Uudistuksessa S-market Kuhmoisten myymäläkiertoa on käännetty 90-astetta myötäpäivään. Kaikki myymälän kalusteet on uusittu kassapöytiä ja kylmäkalusteita myöten.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Kuhmoisten S-marketin kokonaisvaltaisesti. Mittavassa myymäläremontissa kaikki S-marketin kalusteet uudistettiin ja tilaratkaisuja muutettiin toimivammiksi, samalla S-market päivitettiin uuden S-market-ilmeen mukaiseksi.

− S-market Kuhmoinen on kokenut syksyn aikana varsin merkittävän muutoksen. Asiakkaat pääsevät nyt totuttelemaan muuttuneeseen kulkusuuntaan ja tuotteiden uuteen sijoitteluun. Myymälä on nyt entistä selkeämpi kokonaisuus, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota niin esillepanoihin kuin kylmäkalusteiden energiatehokkuuteen, toteaa Osuuskauppa Keskimaan S-market ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen.

S-market Kuhmoisten kokonaisvaltaisessa uudistuksessa yhtenä merkittävänä parannuksena on uusien kylmäkalusteiden myötä saavutettava energiansäästö. Energiankulutuksen pienentämiseksi S-market Kuhmoisten kylmäkalusteiksi on vaihdettu ovelliset hiilidioksiditekniikalla toimivat kalusteet.

Uudistuksen myötä myös kaupan valikoimaa on päivitetty vastaamaan entistä paremmin paikallisten asiakkaiden tarpeita ja toiveita. Valikoimat ovat laajentuneet muun muassa juustojen, välipalojen ja valmisruokien osalta.
− Asiakkaillamme on ollut mahdollisuus vaikuttaa uudistuneeseen valikoimaan laittamalla tuotetoiveita sinuntoive.fi -palvelun kautta tai kertomalla toiveista suoraan henkilökunnallemme. Uudistuksen myötä valikoimia on päivitetty osittain näiden asiakastoiveiden pohjalta. Yhtenä toiveena on ollut myös kahviautomaatti myymälään ja se toive on myös toteutunut, kertoo S-market Kuhmoisten marketpäällikkö Laura Kärkkäinen.

Asiakkaille näkyvät muutokset kaupassa ovat merkittäviä, mutta remontin aikana myös kaupan taustatiloja on muokattu ja asiakas-wc on uudistettu.
− Henkilökunnan päivittäistä työtä helpottaa kovasti taustatiloissa tehdyt muutokset. Varastotilojen ja kylmätilojen toimivuutta on parannettu merkittävästi. Lisäksi meille on saatu uudet kassapöydät, joista on iloa niin henkilökunnalle kuin asiakkaillemmekin, iloitsee Kärkkäinen.

Remontti on toteutunut aikataulussa ja uudistuneen S-market Kuhmoisten avajaisia päästään viettämään 2. −5.2021 avajaistarjousten merkeissä.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, 010 767 3032, mikko.lehtinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Laura Kärkkäinen, 010 767 5283, laura.karkkainen@sok.fi

 

S-market Kuhmoisilla aloitetaan syyskuun lopulla mittava remontti, jonka yhteydessä myymälän yleisilme päivitetään uudistuneen S-market-konseptin mukaiseksi. Uudistuksessa S-market Kuhmoisen myymäläjärjestys muuttuu ja kaikki myymälän kalusteet uusitaan kassapöytiä ja kylmäkalusteita myöten. Remontti valmistuu joulukauppaan.  

Osuuskauppa Keskimaa on tämän ja edellisen vuoden aikana uudistanut urakalla S-marketeja uuden S-market-ilmeen mukaisiksi. Syyskuun lopulla aloitetaan S-market Kuhmoisessa myymäläuudistus, jonka yhteydessä ei pelkästään päivitetä myymälää uuteen S-market ilmeeseen, vaan myymälässä tehdään hyvin kokonaisvaltainen uudistus. Myymälän kaikki kalusteet uusitaan ja tilaratkaisuja muutetaan toimivammiksi.

− S-market Kuhmoisella tehdään hyvin kokonaisvaltainen uudistus. Vanhat kalusteet ovat jo käyttöikänsä päässä, joten koko myymälän kalusteet uusitaan ja samalla myymäläkiertoa muutetaan merkittävästi, kun myymälää pyöräytetään 90 astetta ja kulkusuunta muuttuu myötäpäivään. Hyvällä suunnittelulla kaupasta saadaan entistä toimivampi kokonaisuus, toteaa projektista vastaava Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen.

S-market Kuhmoisten kokonaisvaltaisessa uudistuksessa yhtenä merkittävänä parannuksena on uusien kylmäkalusteiden myötä saavutettava energiansäästö. Energiankulutuksen pienentämiseksi S-market Kuhmoisten kylmäkalusteiksi vaihdetaan ovelliset hiilidioksiditekniikalla toimivat kalusteet.

Ostamisen helppous ja paremmat valikoimat

Kuhmoisten myymäläuudistuksessa kalustuksen päivittämisen ja myymälämiljöön raikastamisen lisäksi myös valikoimat päivitetään vastaamaan paikallisten asiakkaiden tarpeita.

− Asiakkaamme ja ostamisen helppous ovat tietenkin tämän uudistuksen keskiössä. Meille on tärkeää, että uudistamme kauppaa nyt entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita vastaavaksi niin valikoimaltaan kuin ostamisen helppouden näkökulmasta. Uudistus tuo lisää näyttävyyttä esillepanoihin sekä raikastaa ja selkeyttää myymäläkokonaisuutta, toteaa S-market Kuhmoisten myymäläpäällikkö Laura Kärkkäinen.

− Myymäläuudistus mahdollistaa meille valikoimien kohdentamisen entistä paremmin meidän asiakkaiden tarpeita vastaaviksi. Asiakkailla on mahdollisuus laittaa toiveita valikoiman suhteen sinuntoive.fi -palvelun kautta tai toiveista voi kertoa suoraan myös henkilökunnallemme, Kärkkäinen muistuttaa.

Asiakkaille näkyvien muutosten lisäksi myös myymälän takatiloja uusitaan. Taustatilojen lisäksi myös alakerran asiakas-wc uudistetaan.
− Myymälämuutosten lisäksi saamme remontin aikana parannettua myös taustatilojemme, kuten kylmätilojen ja muiden varastotilojen toimivuutta. Näillä tiloilla on suuri vaikutus päivittäiseen työhömme. Myös uudet kassapöydät ovat paljon odotettu uudistus henkilökunnallemme, iloitsee Kärkkäinen.

Remontin huolellisella suunnittelulla varmistetaan, että uudistustyöt aiheuttavat mahdollisimman vähän häiriötä S-market Kuhmoisten asiakkaille. Myymälä on avoinna normaalisti koko remontin ajan. Uudistuksen avajaisia vietetään joulukuun alussa. Investoinnin kustannusarvio on noin 900 000 €.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, 010 767 3032, mikko.lehtinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Laura Kärkkäinen, 010 767 5283, laura.karkkainen@sok.fi

S-market Pihtiputaalla alkaa syyskuussa mittava remontti, jonka yhteydessä myymälän yleisilme päivitetään uudistuneen S-market-konseptin mukaiseksi. Uudistuksen myötä S-market Pihtiputaan myymälän tilanjakoon tehdään merkittäviä muutoksia, jotta myymälästä saadaan toimivampi kokonaisuus. Remontti valmistuu joulukauppaan.  

Osuuskauppa Keskimaa on tämän ja edellisen vuoden aikana uudistanut urakalla S-marketeja uuden S-market-ilmeen mukaisiksi. S-market Pihtiputaan osalta uudistus on hyvin kokonaisvaltainen myymäläuudistus, jossa myymäläilmeen lisäksi uudistetaan kaikki myymälän kalusteet sekä tilaratkaisuja muutetaan.

− S-market Pihtiputaan remontin lähtökohtana on tehdä 1400 neliöisestä kaupasta entistä toimivampi kokonaisuus paikallisten asiakkaiden tarpeet huomioiden. Remontissa myymälätiloja tiivistetään, jolloin kiinteistöön saadaan uusi liiketila. Omasta käytöstä vapautuvaan liiketilaan haetaan ulkopuolista vuokralaista syksyn aikana, toteaa projektista vastaava Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

Uudet myymäläkalusteet ja myymälän energiatehokkuus

S-market Pihtiputaan remontti on hyvin kokonaisvaltainen myös myymäläkalustuksen osalta, kun kaikki myymälän kalusteet uusitaan kylmäkalusteita myöten.

− Energiankulutuksen pienentämiseksi S-market Pihtiputaan kylmäkalusteiksi vaihdetaan ovelliset hiilidioksiditekniikalla toimivat kalusteet. Suoraan asiakkaille näkyvien uudistuksien lisäksi remontissa kiinnitetään huomioita energiatehokkuuteen myös kiinteistötekniikkaa uusimalla, Minkkinen täsmentää.

Osuuskauppa Keskimaa toteuttaa energiatehokkuuden ja energiankäytön osalta S-ryhmän tavoitetta vähentää oman toiminnan ilmastopäästöjä 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Uusiutuvan energian tavoite on, että S-ryhmä on ilmastonegatiivinen oman toimintansa osalta vuoden 2025 loppuun mennessä. Pihtiputaan myymälän kylmäjärjestelmän lauhdelämpöä hyödynnetään jatkossa energiankierrätyksellä lämpöpumpputekniikan avulla.

Kauan odotettu uudistus

Myymäläuudistuksen kalustuksen päivittämisen ja myymälämiljöön raikastamisen lisäksi myös valikoimat päivitetään vastaamaan paikallisten asiakkaiden tarpeita. Täysin uutena palveluna tiloihin tulee Postin pakettiautomaatti.

− Me täällä Puttaan Ässässä olemme todella innostuneita alkavasta remontista. Remontin valmistuttua saamme niin asiakkaillemme kuin henkilökunnallemmekin nykyaikaisen, energiaystävällisen ja entistä toimivamman kaupan.

− Valikoimia kohdennetaan meidän asiakkaiden tarpeita paremmin vastaaviksi. Asiakkailla on mahdollisuus laittaa toiveita valikoiman suhteen sinuntoive.fi -palvelun kautta tai ihan meidän henkilökunnallemme voi kertoa tuotetoiveista, Kumpulainen jatkaa.

Remontin huolellisella suunnittelulla varmistetaan, että uudistustyöt aiheuttavat mahdollisimman vähän häiriötä S-market Pihtiputaan asiakkaille. Uudistus valmistuu joulukuussa, jolloin toiveena on juhlia uutta myymälää kakkukahvien merkeissä. Investoinnin kustannusarvio on noin 1 000 000 €.

− Hetken aikaa on vielä maltettava, mutta parempaa on luvassa, summaa Ritva Kumpulainen kaupan henkilökunnan odottavia tunnelmia.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen, 010 767 3039, jarno.minkkinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Ritva Kumpulainen, 010 767 4420, ritva.kumpulainen@sok.fi

Jyväskylän ainoa ympärivuorokautisesti palveleva S-market Savela laajennetaan ja uudistetaan. Vuonna 2009 avatun marketin myymäläilme päivitetään remontin myötä uuden S-market-konseptin mukaiseksi. Myymäläuudistuksen kulmakiviä ovat ostamisen helppous, laajemmat valikoimat ja energiatehokkuus. Uudistuksen on määrä valmistua alkuvuodesta 2022.

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa S-market Savelassa mittavan uudistus- ja laajennusprojektin. S-marketin tilat laajenevat lähes kolmanneksen eli noin 1000 neliötä, joista myymälätiloja on noin 700 neliötä. Vehkakadun puolelle tulevaan laajennusosaan siirtyy hedelmä- ja vihannesosasto, leipäosasto, paistopiste sekä ruokatori. Laajennusosan myötä myös myymälän taustatiloja laajennetaan, jolloin myymälään saadaan merkittävästi lisää varastotilaa ja myös henkilökunnan taukotiloja ja pukuhuoneita laajennetaan. Myös myymälään tulevaan tavaravirtaan saadaan joustavuutta uuden kylmäterminaalin myötä.

− S-market Savela on yksi vilkkaimmista ja suurimmista S-marketeistamme, jossa on jo muutamien vuosien ajan ollut tarve laajennukselle. Vuonna 2019 käyttöönotettu 24h aukioloaika on kasvattanut asiakasmääriä ja 1600 neliön myymälätilat ovat kautta linjan käyneet ahtaiksi niin tavaramäärien sijoittelun kuin sujuvan asioinnin osalta. Hyvän laajennusratkaisun löytäminen, suunnittelu ahtaalle tontille ja kaavaprosessi on vienyt aikaa. Haluamme onnistuneen muutoksen lisäksi taata asiakkaillemme sujuvan asioinnin myös remontin aikana, toteaa projektista vastaava Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen.

Laajemmat valikoimat, asioinnin helppous ja energiatehokkuus

Myymälälaajennus mahdollistaa päivittäistavaravalikoiman laajenemisen yli 2000 tuotteella, etenkin tuoretuotteet saavat lisätilaa. Palvelutuotteiden määrä kasvavat, kun ruokatori laajenee ja paistopistevalikoima kasvaa entisestään. Kalusteuudistukset tuovat myymälään näyttävyyttä, erityisesti hedelmä- ja vihannesosasto sekä juomaosasto uudistuvat kokonaisvaltaisesti.

− Myymälän laajennus on niin meidän asiakkaillemme kuin henkilökunnallekin paljon odotettu uudistus. Laajennuksen myötä saamme myymälään avaruutta, käytäville lisää tilaa ja ylimääräiset tavarakuormat saadaan pois asiakkaiden tieltä takatiloihin. Uudet kalusteet tuovat myös tilankäytöllisiä uudistuksia ja uudet kylmäkalusteet parantavat huomattavasti energiatehokkuutta myymälässämme, iloitsee Savelan marketpäällikkö Jani Perälä.

S-market Savelan kaikki kylmäkalusteet uusitaan ovellisiksi, energiatehokkaiksi CO²-kalusteiksi, joilla on mahdollista pienentää energiankulutusta 20 % entisestä. Energiatehokkuutta tukee vuonna 2019 kiinteistön katolle asennetut aurinkopaneelit.

− Kassalinjastommekin uudistuu ja saamme myymäläämme lisää suosittuja itsepalvelukassoja. Uutuutena näissä on se, että osalta itsepalvelukassoja voi jatkossa ostaa myös ikärajavalvottuja tuotteita. Tämä lisää huomattavasti sujuvuutta kassoille, Jani Perälä lisää.

S-market Savelan muutostöiden on määrä valmistua alkuvuodesta 2022. Myymälä pidetään avoinna normaalein aukioloajoin eli ympärivuorokauden koko remontin ajan. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 4 miljoonaa euroa.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, 010 76 73032, mikko.lehtinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Jani Perälä, 010 76 74599, jani.perala@sok.fi

 

Keskimaan S-market-ketju uudistuskierroksen on määrä valmistua vuoden 2022 aikana. Uudistusvuorossa on S-market Karstulassa, jossa remontti alkaa elokuun alussa. Uudistuksen myötä S-market Karstula saa avaran ja raikkaan yleisilmeen, uuden juomaosaston sekä asiakastoiveilla räätälöidyn valikoiman. Remontti valmistuu syys-lokakuun vaihteessa.

S-market Karstulan uudistuksessa myymälän ilme päivitetään uuden S-market-konseptin mukaiseksi. Kalustuksen osalta kaikki myymälän kuivakalusteet uusitaan. Remontin yhteydessä myymälätila laajenee entisen pullohuoneen verran, kun pullonpalautuspiste siirretään juuri uudistuneen Alkon liiketilan viereen.

− Pullonpalautuspiste siirtyy remontin yhteydessä lähemmäksi tuulikaappia, eli palvelu on jatkossa helpommin asiakkaiden saavutettavissa. Entisen pullonpalautushuoneen paikalle rakennetaan upea juomaosasto, kertoo S-market Karstula marketpäällikkö Anne Hankamäki.

Keskimaalla on käynnissä mittava hanke, jonka aikana uudistetaan kaikki Keskimaan S-marketit. S-market uudistuksia on jo toteutettu 18 S-marketissa Keskimaan alueella.
− S-marketeja uudistetaan Keskimaan alueella pitkäjänteisesti. Vuoden 2022 aikana saamme Keskimaan kaikkiin S-marketeihin uuden ja raikkaan ilmeen. Useissa myymälöissämme tehdään samalla myös isompia muutoksia, kuten nyt Karstulassa kalusteiden päivityksiä, valikoimien päivittämistä sekä myös pientä laajennusta tilojen osalta, summaa Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

− Uudistuksen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme Karstulassa entistä viihtyisämmän ja toimivamman myymälän, jonka valikoiman suunnittelussa on kuunneltu asiakkaiden toiveita. Lisäksi pääsemme laajentamaan valikoimiamme mm. panimojuomissa, mehuissa ja makeisissa. Valikoimia laajennettiin jo kesäksi tuoreessa lihassa ja ruokamakkaroissa, jatkaa marketpäällikkö Anne Hankamäki.

− Asiakkailla on mahdollisuus laittaa toiveita valikoiman suhteen sinuntoive.fi -palvelun kautta tai ihan meidän henkilökunnallemme voi kertoa tuotetoiveista, joita toteutamme mahdollisuuksien mukaan, Hankamäki jatkaa.

S-market Karstulan remontin uudistustyöt pyritään tekemään mahdollisimman pienin häiriöin, joten osa remontin vaiheista toteutetaan yöaikaan. Uudistus valmistuu syys-lokakuun vaihteessa. Investoinnin kustannusarvio on noin 400 000 €.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen, 010 767 3039, jarno.minkkinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Anne Hankamäki, 010 767 4095, anne.hankamaki@sok.fi

S-market Lievestuoreella kevään aikana tehty kokonaisvaltainen uudistus on valmistunut. S-marketin myymäläilme on päivitetty uuden S-market konseptin mukaiseksi ja myymälään on rakennettu uusi sisäänkäynti. Pysäköintialueiden muutostyöt jatkuvat vielä läpi kesän ja valmistuvat loppusyksyn aikana. Uudistuneen myymälän avajaisia juhlitaan avajaistarjousten merkeissä.

 S-market Lievestuoreen uudistuksessa myymälän ilme on päivitetty uuden S-market konseptin mukaiseksi. Kalustuksen osalta kaikki myymälän kylmäkalusteet on uusittu. Myymälässä erityisesti hedelmä- ja vihannesosasto, leipäosasto sekä juomaosasto ovat kokeneet kokonaisvaltaisen päivityksen.

− Remontti on edennyt myymälän sisätilojen osalta aikataulussa ja asiakkaille näkyvä remontti myymälässä saadaan viimeisteltyä tämän viikon aikana. Näkyvimpiä uudistuksia meillä on myymälän päivitetty miljöö sekä upea hedelmä- ja vihannesosasto ja uusien kalusteiden myötä täydellisesti uudistunut juomaosasto. Myös valikoimia on terävöitetty vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin, kertoo S-market Lievestuoreen marketpäällikkö Elina Piispanen.
Myymälän sisäänkäynti on myös uusittu remontin yhteydessä, jonka vuoksi pullonpalautuspiste on siirretty entisen sisäänkäynnin kohdalle ja kassalinjat on siirretty uutta sisäänkäyntiä kohden.
− Uusittu tuulikappi on iso ja avara, joten se helpottaa asiointia. Uutena palveluna myymälän tuulikaapista löytyy nyt Postin noutolokerikot, Piispanen täydentää.

Sisällä tapahtuvien ja asiakkaille näkyvien muutosten lisäksi kiinteistössä uusitaan kiinteistötekniikkaa lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien osalta. Jatkossa myymälä lämmitetään kylmäjärjestelmän lauhdelämmön sekä lämmitysjärjestelmään lisättävän lämpöpumpun avulla. Tavoitteena on saada kiinteistöstä hiilineutraali.

− Olemme Keskimaalla sitoutuneet pienentämään liiketoimintamme ympäristövaikutuksia ja tukemaan ekologisesti vastuullista toimintaa. Kiinnitämme erityistä huomiota myymälöidemme uudistuksissa energiankulutuksen optimointiin. S-market Lievestuoreen osalta kaikki kylmälaitteet on vaihdettu ovellisiin, CO²-tekniikalla toimiviin energiatehokkaisiin kylmäkalusteisiin. Olemme tehneet mittavat investoinnit taloteknisten järjestelmien uudistamiseen, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen.

Pysäköintialueen muutostyöt jatkuvat vielä syksylle.
− S-market Lievestuoreen pysäköintialueen laajennustyöt ovat alkaneet ja ne jatkuvat läpi kesän. Piha-alueen muutostyöt vievät ennakoitua pidemmän ajan, mutta saamme ne syksyllä valmiiksi. Paremmat pysäköintimahdollisuudet vaikuttavat merkittävästi asioinnin sujuvuuteen jatkossa, toteaa Lehtinen.

S-market Lievestuoreelle tehdyn investoinnin kokonaiskustannus on noin 1 400 000 €.  Uudistuneen myymälän avajaisia juhlitaan tarjousten merkeissä 10.−13.6.2021. Perinteisiä avajaiskahvituksia ei koronan vuoksi voida järjestää. S-market Lievestuore palvelee jatkossa klo 22 asti viikon jokaisena päivänä.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, 010 76 73032, mikko.lehtinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Elina Piispanen, 010 76 74345, elina.piispanen@sok.fi

 

S-market Lievestuoreen kokonaisvaltainen uudistus toteutetaan kevään ja alkukesän aikana. S-marketin myymäläilme päivitetään uuden S-market konseptin mukaiseksi, kaikki vanhat kylmäkalusteet uusitaan, myymälään rakennetaan uusi sisäänkäynti ja myös pysäköintialuetta laajennetaan. Mittavassa hankkeessa myös kiinteistötekniikkaa uudistetaan lämmitysjärjestelmän ja ilmastoinnin osalta. Uudistustyöt ovat alkaneet maalis-huhtikuun vaihteessa ja myymälän osalta remontti valmistuu juhannukseen mennessä. 

S-market Lievestuoreen uudistuksessa myymälän ilme päivitetään uuden S-market konseptin mukaiseksi. Kalustuksen osalta kaikki myymälän kylmäkalusteet uusitaan. Lisäksi hedelmä- ja vihannesosasto, leipäosasto sekä juomaosasto uusitaan kalusteita myöten.

− Haluamme tarjota asiakkaillemme Lievestuoreella entistä viihtyisämmän ja toimivamman myymälän, jonka valikoiman suunnittelussa on kuunneltu asiakkaiden toiveita. Uudistuksen myötä päivitämme valikoimiamme vastaamaan paremmin paikallista kysyntää ja asiakkaidemme toiveita, kertoo S-market Lievestuoreen marketpäällikkö Elina Piispanen.

Sisällä tapahtuvien muutosten lisäksi myös marketin parkkialuetta laajennetaan. Pysäköintialueen laajentamista on edesauttanut kiinteistön viereisen tontin hyödyntäminen parkkialueeksi.
− Olemme saaneet asiakkailta toistuvasti palautetta ahtaista parkkipaikoista ja tähän toiveeseen pystymme vihdoin vastaamaan. Ulospäin näkyvin muutos on uuden sisäänkäynnin rakentaminen myymälään. Sisäänkäynnin sijoittelua muuttamalla saadaan hyödynnettyä uusi, myymälän toiselle puollelle tuleva parkkialue paremmin, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen piha-alueella tapahtuvaa myllerrystä.

Sisäänkäynnin uusi sijoittelu vaikuttaa myös myymäläjärjestykseen. Pullonpalautuspiste muutetaan nykyisen sisäänkäynnin kohdalle ja kassalinjat siirretään uutta sisäänkäyntiä kohden.

− Uusi sisäänkäynti mahdollistaa entistä selkeämmän kokonaisuuden ja uusia tilankäytön mahdollisuuksia. Uuden sisäänkäynnin tuulikaappiin saadaan sijoitettua Postin noutolokerikot, Piispanen täydentää.

Kalustevalinnoissa ja kiinteistön lämmitysjärjestelmissä korostuu ekologisuus

Keskimaa on sitoutunut pienentämään liiketoimintansa ympäristövaikutuksia ja tukemaan ekologisesti vastuullista toimintaa. Hiilijalanjäljen ja energiankulutuksen pienentämiseksi energianhankintaa ja -käyttöä halutaan optimoida S-market Lievestuoreen kalustevalinnoilla sekä taloteknisten järjestelmien uudistamisella. Kylmäkalusteet vaihdetaan ovellisiin ja CO²-tekniikalla toimiviin energiatehokkaisiin kylmäkalusteisiin.

Remontin yhteydessä myös kiinteistötekniikka päivitetään uusimalla nykyinen lämmitys- ja ilmastointijärjestelmä sekä rakennusautomaatio tarvittavilta osin. Jatkossa kohde lämmitetään kylmäjärjestelmän lauhdelämmön sekä lämmitysjärjestelmään lisättävän lämpöpumpun avulla, joiden myötä nykyisestä öljypolttimesta voidaan lämmöntuotannossa luopua. Tavoitteena on saada S-Market Lievestuoreen kiinteistö hiilineutraaliksi tämän vuoden aikana.

Remontin uudistustyöt pyritään tekemään mahdollisimman pienin häiriöin, joten osa remontin vaiheista toteutetaan yöaikaan. Uudistus valmistuu myymälän sisätilojen ja uuden sisäänkäynnin osalta juhannukseen mennessä. Parkkialueen laajennus valmistuu kesän loppuun mennessä. Investoinnin kustannusarvio on noin 1 400 000 €.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, S-market ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, 010 76 73032, mikko.lehtinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, S-marketpäällikkö Elina Piispanen, 010 76 74345, elina.piispanen@sok.fi

S-market Tikkakosken syksyllä alkanut mittava uudistus on valmistunut. Myymälän yleisilme on avartunut huomattavasti, myymäläkalusteet on uusittu energiatehokkuus huomioiden sekä myymälän valikoimia on laajennettu asiakkaita kuunnellen. S-market Tikkakoskelle on avattu myös uusi ruoan verkkokauppapalvelu, jossa ruoat voi tilata S-kaupat.fi -palvelusta ja noutaa valmiiksi kerättyinä sovittuna ajankohtana.

S-marketeissa on käynnissä valtakunnallisesti S-marketien ilmeen uudistus. Osuuskauppa Keskimaalla on 25 S-marketia, joista S-market Tikkakoski on 17. uudistettu S-market. Myymäläilmeen uudistamisen lisäksi S-market Tikkakoskella tehtiin samalla kokonaisvaltainen remontti, jonka aikana myymälän kalusteet uusittiin kylmäkalusteita myöten, myymäläkiertoa muokattiin toimivammaksi sekä valikoimaa uudistettiin asiakkaita kuunnellen.

− Uudistetussa myymälässämme asiakastoiveet ovat nousseet entistä tärkeämpään rooliin, kun saimme uusien hyllysijoittelujen myötä lisää hyllytilaa ja mahdollisuuden laajentaa valikoimia. Suurin muutos myymälässämme on uudistuksen jälkeen avaruus ja valoisuus. Kauppa on nyt nykyaikaisempi kokonaisuus, iloitsee S-market Tikkakosken marketpäällikkö Marita Schroderus.

S-market Tikkakosken uudistunut juomaosasto

Leveämmät käytävät lisäävät asioinnin helppoutta ja avaruutta myymälässä. Myymäläuudistuksessa esiin nousevat erityisesti upeasti uudistuneet leipä- ja juomaosastot.
− Asiakkaat ovatkin todenneet, että Tikkakoskelle on tullut uusi Alko, kun ovat nähneet meidän tyylikkääksi uudistuneen juomaosaston. Hedelmä- ja vihannesosastosta tehtiin muutoksen myötä tiiviimpi kokonaisuus, valikoima säilyi kuitenkin entisellään. Merkittävimmät valikoimien parannukset ovat tulleet tuoretuotteisiin – leikkeleisiin, ruokamakkaroihin ja juustoihin, Schroderus kertoo muutoksista.

Kalusteuudistuksien ohella myös pullonpalautuspiste uudistettiin kahden palautusautomaatin kokonaisuudeksi.

Uusi ruoan verkkokauppapalvelu Tikkakoskelle

Myymäläuudistuksen lisäksi S-market Tikkakoskelle on avattu uusi ruoan verkkokauppapalvelu.

− S-market Tikkakosken valikoimista on mahdollista tehdä nyt tilaus, vaikka kotisohvalta, ja noutaa tuotteet valmiiksi kerättyinä sovittuna ajankohtana myymälän noutopisteestä. Tämä on ollut todella toivottu palvelu ja olemmekin todella iloisia, että saimme tämän mahdollisuuden nyt myös meille, Schroderus iloitsee.

Ruoan verkkokaupan tilaukset voi tehdä S-kaupat.fi -verkkokaupasta. Uusi S-kaupat-verkkokauppapalvelu on otettu jo käyttöön kymmenessä Keskimaan S-marketissa alkuvuoden aikana ja palvelua kehitettään nyt aktiivisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Ruoan verkkokauppapalvelu täydentyy S-market Tikkakoskella vielä lähiviikkoina kätevällä noutolokerikolla.

Vastuullisia kalustevalintoja ja huomio energiankulutukseen

Keskimaa on sitoutunut pienentämään liiketoimintansa ympäristövaikutuksia ja tukemaan ekologisesti vastuullista toimintaa. Hiilijalanjäljen ja energiankulutuksen pienentämiseksi S-market Tikkakosken kalusteiksi valittiin ovelliset waterloop-tekniikalla toimivat kylmäkalusteet. Lisäksi kiinteistön lämmitysmuotona käytetään jatkossa kylmäjärjestelmästä saatavaa lauhdelämpöä, jolla korvataan aiempi kaukolämmön käyttö. Ostettavan energian optimoimiseksi myymälän valaistus on toteutettu energiatehokkailla led-valaisimilla. Kuluvan vuoden suunnitelmissa on myös asentaa kiinteistön katolle aurinkopaneelit. Tavoitteena on saada S-Market Tikkakosken kiinteistö hiilineutraaliksi tämän vuoden aikana.

S-market kylmäkaapit

S-market Tikkakosken uudistuneen myymälän valmistumista juhlistetaan avajaistarjousten merkeissä.

 


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Marita Schroderus, marketpäällikkö, 010 767 4134, Marita.Schroderus@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Jarno Minkkinen, S-market ryhmäpäällikkö, 010 767 3039, jarno.minkkinen@sok.fi