Teksti: Kristiina Tammitie, kuvat: Erkka Lyytikkä ja Tero Takalo-Eskola

Keskimaa avasi ennen juhannusta peräkkäisinä päivinä kaksi uutta myymälää. Ensin juhlittiin Multialla uuden Salen avausta, ja seuraavana päivänä ihasteltiin Korpilahdella uutta S-marketia. Avajaiset houkuttelivat molemmilla kylillä paikan päälle sankoin joukoin ihmisiä läheltä ja kauempaakin.

– Kiitos Keskimaalle, joka on halunnut sijoittaa Multialle uuden Salen. Nyt pallo on heitetty meille. On multialaisten omissa käsissä, että kauppaa käytetään, Multian kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Matti Saarinen totesi avauspuheessaan.

– Keskimaa on keskisuomalaisten oma osuuskauppa, jonka tehtävä on omistajien arjen helpottaminen niin haja-asutusalueella kuin kasvukeskuksissakin. Tämä asia konkretisoituu täällä Multialla tänään, totesi puolestaan Keskimaan hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Minna Lappalainen.

Järkevällä väelle parasta vuosikausiin

Puheita eturivissä kuunnellut Matti Järvelä totesi, että uuden kaupan avaus Multialle on niin iso asia, että sitä kannattaa ajella katsomaan Keuruultakin.
– Multialaiset ovat järkevää väkeä, kun ovat asioineet kylän ainoassa kaupassa ahkerasti. Jos ei myynti kävisi, ei Keskimaakaan olisi tänne uutta Salea rakentanut. Tämä muuttaa kylän ilmettäkin aika tavalla paremmaksi.
Avajaisnauhan leikkaamisen jälkeen asiakkaat pääsivät tutustumaan uuteen myymälään. Ruuhkan keskellä kassalle ennätti nopeimmin Tapio Ilomäki munkkipussi kädessään.
– Päätin jo ennakkoon, että yritän saada ensimmäisen kuitin muistoksi tapahtumasta. Tämä kauppa on ihan huippujuttu, parasta mitä Multialla on tapahtunut kymmeneen vuoteen, vakiasiakas kommentoi.

Multia Salen päälliköitä kolmessa polvessa: Jaana Savolainen, Jukka Laurila ja Erkki Ahonen.

Samaa mieltä olivat myymälän entiset päälliköt Erkki Ahonen ja Jukka Laurila, jotka kertoivat tulleensa avajaisiin uteliaisuuden usuttamina. Heillä oli paljon muistoja tontilta, edellisen myymälän avajaisista 1970-luvun alusta lähtien.
– Tämä on nyt Multialla kolmas osuuskaupan myymälä minun aikanani, Erkki laskeskeli.
Hannu Hakamäki kertoi osallistuneensa nuorena miehenä edellisiinkin avajaisiin yli 50 vuotta sitten.
– Ensimmäinen vaikutelma tästä uudesta myymälästä on, että hyllyt on täynnä ja tavaraa paljon. Näytti siellä olevan nyt viinihyllykin, kun lakia muutettiin.
– Laita sinne, että uusi kauppa on Multian pelastus, seniori-ikäinen mies ottaa osaa keskusteluun ja saa ison joukon ympärillään nyökyttelemään yksituumaisena.

Malliesimerkki siitä kun tehdään parasta

Seuraavana päivänä avajaishumu jatkui Korpilahdella.
– Korpilahden uusi S-market on esimerkki siitä, kun investoidaan koko maakuntaan ja lähdetään tekemään parasta. Tässä kaupassa on aiempaan verrattuna puolitoista kertaa suuremmat tilat, 1 400 tuotteella laajentuneet valikoimat, itsepalvelukassat, paistopiste, asiakas-wc ja autojen sähkölatausmahdollisuus, avauspuheen pitänyt Keskimaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Sami Kettunen listasi.
Lastensa Ailin ja Ahtin sekä pikkuveljiensä Eelin ja Iivon kanssa avajaisiin lähtenyt Ella Tuomi oli oikein tyytyväinen näkemäänsä.
– Herätin kesälomalaiset ja sanoin, että nyt lähdetään S-marketin avajaisiin. Todella hyvältä näyttää, isolta, valoisalta ja avaralta. Ja valikoimat ovat selvästi kasvaneet. Tykkään myös siitä, että tänne on tullut itsepalvelukassat sekä paistopiste, tuoreita riisipiirakoita matkaansa napannut Ella Tuomi totesi.

Avajaisiin olivat lähteneet myös kesälomaa viettävät Oliver (9) ja Oona (7) Ojala sekä Unto Ahonen (9). 

– Me oltiin tämän kaupan ensimmäiset asiakkaat, jotka tuli ovesta sisään nauhan leikkaamisen jälkeen. Olin varmasti ennen kuin kukaan muu, kun tein näin, toisen jalkansa eteenpäin venyttävä ja napakasti lattiaan pamauttava Unto esitteli.
Kolmikolla oli selvät mielipiteet uuden S-marketin vahvuuksista.
– Kun tulee tänne sisälle, niin näyttää tosi isolta. Karkkiosasto on hyvä ja tänne on tullut leluja, joita ei vanhassa kaupassa ollut ainakaan kovin paljoa. Lisäksi hedelmät ja vihannekset on laitettu hienosti. Niitä on kiva katsella, Oliver arvioi.
Sen verran suuren vaikutuksen myymälä teki, että mielessä alkoi siintää tuleva ammattikin.
– Me mennään joskus tulevaisuudessa kauppaan töihin. Varmaan tänne S-marketiin, kaverukset arvelivat.

Eipä tarvitse lähteä kauemmas kauppaan

Korpilahdella mökkeilevä Pirkko Klen ja jämsänkoskelainen Eila Göös tulivat avajaisiin paitsi tutustumaan uuteen kauppaan, myös tapaamaan tuttuja, joita olikin paikalla paljon.
– Kyllä on hieno kauppa. Niin kiiltävät lattiatkin, että kimallussandaalit pääsevät oikeuksiinsa, Pirkko Klen hymyili jalkineitaan esitellen.
– Eipähän tarvitse enää kenenkään lähteä Korpilahdelta ruokakauppaan mihinkään kauemmas. Jos ei tällä valikoimalla pärjää, niin ei sitten millään, Sirkka ja Esa Laitinen jatkoivat arviointia.

Jos on muutos iso asiakkaille, on se sitä myös henkilökunnalle.
– Aivan ihanaa päästä uuteen myymälään. Ajanmukainen kauppa tarkoittaa meille merkittävästi parempia työskentelyolosuhteita ja tyytyväisempiä asiakkaita. Asiakastoiveita on kuultu ja niitä saa edelleen esittää, S-marketin myyjät Teija Leppänen ja Nella Kantola kannustivat.

Osuuskauppa Keskimaa avaa uuden Sale-myymälän Multialla torstaina 13. kesäkuuta 2024 klo 9. Uuden myymälän kokonaispinta-ala on lähes 600 neliömetriä, josta noin 340 neliömetriä on myymälätilaa ja loput taustatiloja. Myymälän valikoima kasvaa yli 500 tuotteella, ja uutena palveluna otetaan käyttöön verkkokauppatilaukset.

Uuden myymälän rakentaminen alkoi syksyllä 2023, ja sen valmistuttua vanha, vuonna 1970 rakennettu myymälä puretaan. Tilalle rakennetaan toimiva pysäköintialue.

− Uusien myymälärakennusten rakentaminen on harvinaista pienillä, syrjäisemmillä paikkakunnilla Suomessa. Viimeksi uutta myymälää on juhlittu Multian 1400 asukkaan kunnassa 54 vuotta sitten, kun edellinen myymälämme valmistui, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

− Näemme tässä alueessa potentiaalia ja uskomme vahvasti Multian kauppapalveluihin myös tulevaisuudessa. Erityisesti mökkeilevien kesäasukkaiden osuus asiakkaistamme korostuu, ja myynti lähes tuplaantuu kesäkuukausina, vahvistaa Osuuskauppa Keskimaan Sale-ryhmäpäällikkö Päivi Pihlaja.

Avara, energiatehokas ja nykyaikainen myymälä

Uuden myymälän rakentamisessa on panostettu energiatehokkuuteen lämmitysjärjestelmän, kylmälaitteiden ja valaistuksen osalta. Lisäksi myymälän katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä kesän aikana.

Myymälän myyntiala on kasvanut jonkin verran entiseen verrattuna, mikä on mahdollistanut valikoiman laajentamisen ja tuotteiden näyttävämmän esillepanon. Myymälästä löytyy myös paljon toivottu asiakas-WC. Verkkokauppatilaukset otetaan käyttöön 17.6. alkaen.

− Nykyaikainen myymälä mahdollistaa laajemman ja asiakastarpeita paremmin vastaavan valikoiman. Valikoimia on laajennettu yli 500 uudella tuotteella, erityisesti teollisten elintarvikkeiden ja siivousvälineiden osalta. Lisäksi myymälässämme otetaan käyttöön juhannusviikolla ruoan verkkokauppatilaukset eli asiakkaat pystyvät tilaamaan tuotteet verkosta ja noutamaan ne kaupalta valmiiksi kerättyinä, iloitsee Sale Multian myymäläpäällikkö Jaana Savolainen.

− Olemme erityisen iloisia, kun kaikki on uutta, toimivaa ja mitoitettu myös kesäkuukausien tavaramäärään. Asiakkaiden ostokokemus ja henkilökunnan työskentelyolosuhteet paranevat merkittävästi. Multialle on nyt saatu siisti, toimiva ja asiakkaiden tarpeita entistä paremmin palveleva kauppa.
Sale Multian avajaisia juhlitaan avajaisviikonloppuna torstaista sunnuntaihin erilaisten avajaistapahtumien ja -tarjousten merkeissä.

− Avajaispäivän kunniaksi tarjoamme asiakkaille kahvia, makkaraa ja pientä makeaa. Lisäksi 50 ensimmäiselle asiakkaalle jaetaan Saletisti onnistuu -ämpärit, vinkkaa Jaana Savolainen.

Uuden Sale Multian kokonaisinvestointi oli noin 2,35 miljoonaa euroa. Rakennustyöt tontilla jatkuvat vielä vanhan myymäläkiinteistön purkutöillä. Vanhan myymälän purkutöiden jälkeen tontille rakennetaan toimiva pysäköintialue.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Päivi Pihlaja ryhmäpäällikkö, paivi.pihlaja@sok.fi, 010 767 5932
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Jaana Savolainen, jaana.savolainen@sok.fi, 010 767 5265
Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, vesa.kyllonen@sok.fi, 010 767 3021

 

Lakimuutos sallii 10.6.2024 alkaen kahdeksanprosenttisten alkoholijuomien myynnin ruokakaupoissa. Keskimaan myymälöissä muutos tarkoittaa entistä parempia mahdollisuuksia ruoan ja juoman yhteensovittamiseen.

Maanantaista 10.6.2024 alkaen Keskimaan ruokakauppojen juomavalikoima monipuolistuu, kun juomaosastoille tuodaan ensimmäistä kertaa valko-, -puna-, rosé- ja kuohuviinejä sekä oluissa ja muissa juomissa lakiuudistuksen sallimia uusia vaihtoehtoja.

− Olemme valmistautuneet jo hyvissä ajoin kaikissa Keskimaan marketeissa vastaanottamaan myyntiin uuden lakimuutoksen sallimat tuotteet. Uusia tuotteita saapuu marketeihimme tämän viikon aikana, vaikkakin iso osa viineistä ja muista uusista tuotteista on jo saatavilla, kertoo Keskimaan marketkaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

− Tähän aikaan vuodesta valikoimissa korostuu raikkaat kuohu- ja valkoviinit. Toki myös oluilla on oma paikkansa, mutta näyttävin uudistus on ehdottomasti laajemmat viinivalikoimat. Valikoimissa on huomioitu erityisesti ruoan ja juoman yhteensovittaminen, mikä näkyy opasteissa, jotka auttavat asiakkaita löytämään eri ruokiin sopivia viinejä.

Juomavalikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Uusia juomatuotteita löytyy kaikista Keskimaan Saleista, S-marketeista, Prismoista ja Mestarin Herkusta.

Osuuskauppa Keskimaa jatkaa Sale-ketjun myymälöiden konseptiuudistuksia. Toukokuun alussa juhlittiin uudistuneen Sale Kannonkosken avajaisia ja tulevana viikonloppuna juhlistetaan Sale Kivijärven uudistusta.

− Olemme todella iloisia, että pääsemme niin Kannonkoskella kuin Kivijärvelläkin aloittamaan kesäsesongin uudistetuissa myymälöissä. Uudistukset näkyvät asiakkaille entistä raikkaampina myymälöinä, kun kaupan värimaailmaa on raikastettu ja kalustusta uusittu. Nämä molemmat myymälät toimivat kylien sydämessä tarjoten jatkossa entistä viihtyisämmän asiointikokemuksen, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan Sale-ketjun ryhmäpäällikkö Päivi Pihlaja.

Myymäläuudistuksien aikana niin Kannonkoskella kuin Kivijärvelläkin myymälät on maalattu sisältä, uusittu teippauksia ja valomainoksia, selkeytetty myymälää ja uudistettu osittain myymäläkalusteita. Uusi Sale-konsepti näkyy myymälöissä raikkaampana ja selkeämpänä kokonaisuutena. Myös myymälöiden valikoimia on päivitetty vastaamaan alueen asiakkaiden tarpeita ja kysyntää entistä paremmin.

Sale Kivijärvi

Sale Kivijärvellä uudistusta juhlistetaan viikonlopun aikana kaupan 5-vuotissynttäreiden kanssa samaan aikaan

– Olemme saaneet hienosti onnistuneen freesauksen jälkeen ikään kuin taas uuden myymälän Kivijärvelle. Kalusteita on vaihdettu ja värimaailmaa raikastettu uuden konseptin mukaisesti. Asiakkaat ovat olleet uudistuksesta oikein mielissään ja antaneet tosi paljon positiivista palautetta, Sale Kivijärven myymäläpäällikkö Sonja Karlsson kertoo.

Uudistuksen myötä Kivijärven Salessa on aloitettu uutena palveluna ruoan verkkokaupan keräily. Asiakkaat pääsevät tekemään ruokatilaukset verkossa ja noutamaan valmiiksi kerätyt tilaukset kassalta.

− Olemme vastanneet asiakkaidemme toiveisiin verkkokaupan keräilypalvelun osalta. On mielenkiintoista nähdä, kuinka asiakkaamme ottavat uuden palvelun käyttöön, Sonja Karlsson jatkaa.

Sale Kannonkosken uudistus valmistui toukokuun alussa

Sale Kannonkosken uudistus on otettu ilolla vastaan niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin osalta. Uudistuneen myymälän avajaisia päästiin juhlistamaan Kannonkoskella toukokuun alussa.

Sale Kannonkoski

− Henkilökuntamme on tehnyt upeaa työtä kevään aikana, jotta Salemme uudistus saatiin onnistuneesti valmiiksi aikataulussa. On ilo palvella sekä paikallisia asiakkaita että alueen kesäasukkaita uudistuneessa myymälässämme, iloitsee Sale Kannonkosken myymäläpäällikkö Minna Salonen.

Sale Kannonkosken myymäläuudistuksessa myymälään saatiin avarampi sisääntulo sijoittamalla ostoskärryt ulos.
− Pienillä muutoksilla on usein isoja vaikutuksia kokonaisilmeeseen. Esimerkiksi ostoskärryjen sijoittelua muuttamalla sisääntulo on nyt paljon entistä avarampi ja saimme samalla tilaan kukille uuden myyntipaikan, Salonen lisää.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Sale-myymälöitä ahkerasti viimeisen kolmen vuoden aikana omalla toiminta-alueellaan. Keskimaalla on yhteensä 12 Sale-myymälää Keski-Suomessa, joista lähes kaikki ovat nyt käyneet konseptiuudistuksen läpi. Seuraava isompi avaus tulee olemaan Sale Multian uuden myymälän avaus kesäkuun puolessa välissä.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Päivi Pihlaja, paivi.pihlaja@sok.fi, 010 767 5932
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Sonja Karlsson, sonja.karlsson@sok.fi, 010 767 3047
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Minna Salonen, minna.m.salonen@sok.fi, 010 767 5316

Uuraisilla vietetään uuden S-market Uuraisten avajaisia torstaina 22.2.2024. Osuuskauppa Keskimaan rakennuttama, myymäläneliöiltään 900 neliön suuruinen S-market korvaa entisen Salen. Kaupan valikoima laajentuu jopa 5000 tuotteella. Uuden liikekiinteistön yhteydessä palvelee myös ABC-automaattiasema.

Osuuskauppa Keskimaa ja Uuraisten kunta allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Uuraisten elinvoimahankkeesta kesällä 2021. Hankkeen myötä Uuraisten keskustaan käynnistettiin kaavoitus uuden liikekiinteistön rakentamiseksi. Kaavamuutos valmistui lokakuussa 2022 ja rakentamisen päätös tehtiin helmikuussa 2023.

− Huolellisen suunnittelun ja päätöksenteon jälkeen asiat ovat tapahtuneet vauhdikkaasti. Keskimaan hallitus teki vuosi sitten helmikuussa päätöksen uuden S-marketin rakentamisesta Uuraisille ja tasan vuosi päätöksen jälkeen pääsemme jo juhlistamaan kaupan avausta. S-market Uurainen on todella odotettu paikallisten asiakkaiden keskuudessa, sillä niin pinta-alaltaan kuin valikoimiltaankin isomman S-marketin myötä paikalliset asiakkaat saavat entistä paremmin tarpeensa oman kylän kaupalta, toteaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Uuraislaisten asiakkaiden toiveet on huomioitu uuden S-marketin valikoimien suunnittelussa ja myös kaupan palveluissa.

− Kaupan valikoimia on laajennettu merkittävästi, jopa 5000 tuotteella verrattuna entiseen Saleen. Jo viime keväänä kysyimme asiakkaiden toiveita uuden S-marketin valikoimiin ja palveluihin liittyen, ja nyt olemme päässeet niitä toteuttamaan. Erityisesti uudessa S-marketissamme olemme panostaneet asiakkaiden toivomiin kala- ja lihavalikoimiin, panimotuotteisiin sekä eläintarvikkeisiin ja -ruokiin, selventää S-market Uuraisten marketpäällikkö Sanna Kujala.

Yksi vahvasti asiakkailta noussut toive oli saada ruoan verkkokaupan palvelut Uuraisille. Toivottuja lisäpalveluita ovat myös paistopiste sekä itsepalvelukassat.

− Vastaamme asiakkaiden toiveisiin tuomalla ruoan verkkokaupan Uuraisille. Tämä mahdollistaa asiakkaillemme ruokaostosten tekemisen helposti verkossa ja niiden noutamisen valmiiksi kerättynä myymälästämme. Lukuisat toiveet verkkokaupasta jopa hieman yllättivät meidät, mutta keräämämme tiedon valossa uuraislaiset ovat käyttäneet aktiivisesti erityisesti Prisma Palokan verkkokauppaa jo ennestään, joten nyt tuomme tutun palvelun entistä lähemmäksi asiakkaitamme, Sanna Kujala lisää.

Uusi S-market työllistää avajaisvaiheessa 13 työntekijää, joista kuusi aloittaa uusina työntekijöinä S-market Uuraisilla.

− Aika näyttää pärjäämmekö tällä porukalla, kun kaupan arki lähti pyörimään. Tiimimme on todella innoissaan, kun pääsemme pian avaamaan kaupan, jonka palveluiden ja toiminnallisuuksien suunnittelussa on huomioitu myös meidän henkilökuntamme toiveet, Kujala kertoo.

S-market Uuraisten rakentamisessa on investoitu erityisesti moderneihin energia- ja ympäristöteknisiin ratkaisuihin. Myymälässä on muun muassa ovellisilla kalusteilla oleva CO²-kylmälaitejärjestelmä tehokkaalla lämmöntalteenotolla. Kiinteistön lämmityksessä hyödynnetään kylmäjärjestelmästä syntyvää lauhdelämpöä sekä maalämpöä. Ympäristöystävällisyyden viimeistelee tulevana kesänä asennettava aurinkosähköjärjestelmä.

Uuden S-marketin parkkialueelle on rakennettu myös uusi ABC-automaattiasema. ABC-automaattiasemalla on valikoimissa uutena polttonestelaatuna moottoripolttoöljy, jota vanhalla asemalla ei ollut. Lisäksi parkkipaikalla on sähköautojen peruslatauspisteet neljälle autolle.

− Rakennusprojektissa työllistettiin runsaasti keskisuomalaisia rakennusalan yrityksiä niin suunnittelussa kuin toteutuksessakin. Sujuvalla yhteistyöllä paikallisten yritysten sekä Uuraisten kunnan kanssa projekti toteutettiin alkuperäisessä aikataulussa sekä budjetissa (5,4 M€), toteaa projektista vastannut Osuuskauppa Keskimaa ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

S-market Uuraisten avajaisia vietetään torstaina 22.2.2024 klo 9.00. Avajaispuheet pitävät Uuraisten kunnanjohtaja Juha Valkama sekä Keskimaa toimitusjohtaja Antti Määttä. Avajaisnauhan leikkauksen jälkeen myymälän henkilökunta toivottaa asiakkaat tervetulleiksi.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Sanna Kujala, marketpäällikkö, sanna.kujala@sok.fi, 010 767 5326
Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, vesa.kyllonen@sok.fi, 0107673021
Osuuskauppa Keskimaa, Jarno Minkkinen, ryhmäpäällikkö, jarno.minkkinen@sok.fi, 010 767 3039

KUVA: Tero Takalo-Eskola

Sale Toivakassa tapahtui laaja vesivahinko lauantaina 6.1.2024, jonka vuoksi myymälä jouduttiin sulkemaan kolmeksi viikoksi. Myymälä päästään avaamaan jälleen lauantaina 27.1.2024.

Sale Toivakan vesivahingon syyksi selvisi myymälän ilmanvaihtokonehuoneessa sijaitsevan putken liittimen pettäminen, mikä aiheutti veden tulon suoraan katosta läpi 300 neliön myymälätilaan. Viime viikkojen aikana myymälässä on suoritettu perusteellista korjaustyötä, kuten seinien ja katon avaamista vahinkojen arvioimiseksi. Kaikki kastuneet eristeet ja kattolevyt on uusittu. Kuntotutkimus- ja korjaustöitä tehtiin huolellisesti, jotta voidaan varmistaa kiinteistön kunnollinen kuivatus ja työturvallisuus myös tulevaisuudessa.

− Samassa yhteydessä, vesivahinkoa edeltävänä yönä, useat kylmälaitteet vaurioituivat, aiheuttaen hävikkiä pakasteissa ja kylmätuotteissa. Kaupan ollessa suljettuna myyntikuntoisina säilyneitä tuoretuotteita lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen, kertoo Sale Toivakan myymäläpäällikkö Rasmus Hautala.

Suurin osa henkilökunnasta oli tilapäisesti sijoitettuna kaupan sulun ajaksi työskentelemään Keskimaan muihin toimipaikkoihin.

− Tämän viikon olemme tiimin kanssa valmistautuneet kaupan avaamiseen, kun olemme yhdessä laittaneet myymälää avauskuntoon. Odotamme innolla, että pääsemme jälleen palvelemaan asiakkaitamme Sale Toivakassa, Hautala iloitsee.

Sale Toivakka avataan asiakkaille lauantaina klo 7.00 ja palvelee asiakkaita normaalisti. Varastotiloissa sekä ilmanvaihtokonehuoneessa jatketaan kunnostustöitä vielä avajaispäivän jälkeen.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Rasmus Hautala, 010 767 3044, rasmus.hautala@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Outi Terho, 010 767 3029, outi.terho@sok.fi

Sale Säynätsalon myymälässä on toteutettu laaja uudistus syksyn aikana, kun myymälä on modernisoitu uuden Sale-konseptin mukaiseksi. Sale Säynätsalon uudistuneen myymälän avajaisia vietetään loppuviikon ajan.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Sale Säynätsalon myymälän perusteellisesti uuden Sale-konseptin mukaiseksi. Uudistuksessa myymälän kalustus ja kylmälaitteistot on päivitetty vastaamaan nykyisiä kylmäasetuksia, ja samalla myymäläilme on raikastunut. Valikoimia on päivitetty vastaamaan alueen asiakkaiden tarpeita ja kysyntää entistä paremmin.

− Olemme erittäin tyytyväisiä Sale Säynätsalon uudistukseen, kaikki on sujunut suunnitellusti ja Nosto-automaattikin saadaan vihdoin ensi viikolla paikalleen. Sale Säynätsalo on tärkeä osa Jyväskylän kauniin saaristokaupunginosan palveluja ja se tarjoaa jatkossa alueen asukkaille entistä viihtyisämmän asiointikokemuksen, toteaa Sale-ryhmäpäällikkö Outi Terho Osuuskauppa Keskimaalta.

Sale Säynätsalon uudistuksessa paistopistettä on laajennettu, ja lisäksi nopeaa asiointia helpottaa uudet itsepalvelukassat. Uudistetun myymälän avajaisia vietetään loppuviikon ajan.

− Kahden kuukauden remontin jälkeen on ihana päästä esittelemään asiakkaillemme uudistunutta myymäläämme. Valikoimia ja palveluja on nyt päivitetty säynätsalolaisten asiakkaiden toiveita kuunnellen, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Viihtyisämmässä myymälässä on nyt mukava asioida ja myös ilo työskennellä, iloitsee Sale Säynätsalon myymäläpäällikkö Nina Kiiskinen.

Uusia lisäpalveluja kaupalle ovat Nosto-automaatti, ja lisäksi myymälän yhteyteen on saatu toinen pakettitoimituspiste. Apteekin palvelut säilyvät entisellään kiinteistössä.

Sale Säynätsalon uudistuksessa panostettiin erityisesti kaupan energiatehokkuuteen. Koko myymälän kylmätekniikka on uusittu, ja myymälän LVIS-teknisistä ratkaisuja on muokattu energiatehokkaammiksi. Aurinkopaneelit asennettiin aiemmin hyödyntämään uusiutuvaa sähköä. Energiatehokkuuteen liittyvillä investoinneilla vähennetään Osuuskauppa Keskimaan ilmastotavoitteiden mukaisesti kaupan hiilijalanjälkeä. Kokonaisuudessaan syksyn aikana toteutetun myymäläuudistuksen kustannus oli noin 800 000 euroa.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Sale-myymälöitä ahkerasti viimeisen kolmen vuoden aikana omalla toiminta-alueellaan. Keskimaalla on yhteensä 13 Sale-myymälää Keski-Suomessa, joista kaksi kolmasosaa on jo käynyt konseptiuudistuksen läpi. Seuraavan parin vuoden aikana myös Keskimaan loput myymälät uudistetaan.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Outi Terho, 010 767 3029, outi.terho@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Nina Kiiskinen, 010 767 4010, nina.kiiskinen@sok.fi

Sale Säynätsalo kokee laajamittaisen kasvojen kohotuksen syksyn aikana, kun myymälä nykyaikaistetaan uuden Sale-konseptin mukaiseksi. Noin kaksi kuukautta kestävä uudistusprojekti alkaa syyskuun alussa.

Osuuskauppa Keskimaa jatkaa Sale-myymälöiden uudistamista, kun Säynätsalon myymälä muokataan Sale-konseptin mukaiseksi. Uudistuksessa myymälän kalustus ja kylmälaitteistot uusitaan kokonaan nykyisen kylmäasetuksen mukaiseksi, ja samalla myymäläilme raikastuu. Valikoimia päivitetään vastaamaan alueen asiakkaiden tarpeita ja kysyntää entistä paremmin.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Sale-myymälöitä ahkerasti viimeisen kolmen vuoden aikana omalla toiminta-alueellaan. Keskimaalla on yhteensä 13 Sale-myymälää Keski-Suomessa, joista yli puolet on jo saanut uuden ilmeen. Seuraavan parin vuoden aikana myös loput myymälät uudistetaan.

− Olemme edenneet hyvää vauhtia myymäläuudistuksien osalta Keskimaan alueella. Salen uusittu myymäläkonsepti on raikas ja huomioi nykyaikaisen ostamisen tarpeet. Meidän Salet toimivat lähiöiden ja kylien sydämessä. Sale Säynätsalo on tärkeä osa Jyväskylän kauniin saaristokaupunginosan palveluja. Uudistetusta myymälästä tulee upea, ja se tarjoaa alueen asukkaille raikkaan ja entistä viihtyisämmän asiointikokemuksen jatkossa, toteaa Sale-ryhmäpäällikkö Outi Terho Osuuskauppa Keskimaalta.

Sale Säynätsalon uudistuksessa panostetaan erityisesti kaupan energiatehokkuuteen. Koko kaupan kylmätekniikka uusitaan, ja myymälän LVIS-teknisiä ratkaisuja parannetaan. Aurinkopaneelit ovat jo aiemmin asennettu hyödyntämään uusiutuvaa sähköä. Energian tehokkuuteen liittyvillä investoinneilla vähennetään Osuuskauppa Keskimaan ilmastotavoitteiden mukaisesti kaupan hiilijalanjälkeä.

− Hiilidioksiditekniikalla toimiva keskusyksikkö tuottaa kylmäenergiaa kaupan kylmähuoneisiin sekä kylmäkalusteisiin. Uuden kylmätekniikan ansiosta siirrytään omavaraiseksi lämmityksen osalta, eli kylmälaitteiden lauhdelämpöä käytetään sekä kiinteistön lämmittämiseen että kesäaikana viilennykseen, taustoittaa Outi Terho energiatehokkuuteen liittyviä investointeja.

− Olemme odottaneet kovasti myymälän uudistamista. Sekä Säynätsalon asiakkaille että henkilökunnallemme on erittäin tärkeää, että pystymme tarjoamaan laadukkaita päivittäistavarakaupan palveluita säykkiläisille myös jatkossa. Olemme huomioineet valikoimien päivityksissä asiakkaidemme tarpeita ja toiveita. Suurimmat muutokset näkyvät raikkaassa myymäläilmeessä sekä uudistuneissa kalusteratkaisuissa. Myymälän palveluita tullaan kehittämään muun muassa laajemman paistopisteen avulla. Valikoimia päivitetään vastaamaan juuri säynätsalolaisten asiakkaiden kysyntää ja toiveita. Uusia lisäpalveluja saadaan myös Nosto-automaatin myötä, ja lisäksi saamme toisen pakettitoimituspisteen, kertoo Sale Säynätsalon myymäläpäällikkö Nina Kiiskinen. Myös apteekki jatkaa kiinteistössä vuokralaisena.

Salen uudistusprojektin kustannus on noin 800 000 euroa. Uudistustyöt alkavat syyskuun alussa ja työt kestävät noin kaksi kuukautta. Uudistustyöt pyritään hoitamaan niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa asiakkaille.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Outi Terho, 010 767 3029, outi.terho@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Nina Kiiskinen, 010 767 4010, nina.kiiskinen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa rakentaa Multialle uuden kiinteistön Sale-myymälälle. Rakennusprojekti alkaa syksyllä 2023, ja sen on määrä valmistua keväällä 2024. Vanha myymälä palvelee Multialla uuden myymälän avautumiseen asti.

Multialle rakennetaan lähes 600 neliömetrin kokoinen myymälärakennus Salen toiminnalle. Uusi myymälärakennus tulee sijoittumaan nykyisen rakennuksen taakse, tontin takareunaan. Uuteen kiinteistöön tulee noin 340 neliömetriä myymälätilaa, loput tiloista on taustatiloja.

− Vuonna 1970 rakennettu nykyinen Sale-myymälä on tullut kiinteistönä käyttöikänsä päähän. Haluamme osaltamme varmistaa palveluiden jatkuvuuden myös alueilla, jotka väestön vähenemisestä huolimatta ovat vilkkaita kesäpitäjiä. Vuonna 2019 teimme vastaavanlaisen myymäläuudistuksen Kivijärvellä, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen rakentamisen päätöstä.

Rakennustyöt Multialla alkavat elokuun puolivälissä. Koko rakennusprojektin ajan nykyinen Sale palvelee Multialla normaalisti.

Uuden Sale-myymälän julkisivukuva.

Uuden Sale-myymälän julkisivukuva.

− Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme rakentamaan kokonaan uuden myymälän Multialle niin, että liiketoimintaan ei tule katkoa. Uudesta myymälästä tulee hieman entistä liiketilaa suurempi, joten saamme uuteen Saleen laajemman ja asiakastarpeita paremmin vastaavan valikoiman, kertoo projektista vastaava Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Outi Terho.

Uuden Sale Multian rakentamisessa panostetaan erityisesti kiinteistön ja kalustuksen energiatehokkuuteen.

− Uusi myymälä tarjoaa meille mahdollisuuden investoida energiatehokkuuteen esimerkiksi lämmitysjärjestelmän, kylmälaitteiden ja valaistuksen osalta.

− Uskomme, että asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä uuteen myymälään. Työntekijöiden näkökulmasta Salesta tulee varmasti entistä houkuttelevampi työpaikka, Outi Terho jatkaa.

Uuden myymälän valmistuttua aloitetaan vanhan myymäläkiinteistön purkutyöt. Vanhan myymälän tilalle saadaan toimiva pysäköintialue myymälän etupuolelle. Uuden Sale Multian kokonaisinvestointi on noin 2,35 miljoonaa euroa.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, vesa.kyllonen@sok.fi, 010 767 3021
Osuuskauppa Keskimaa, Outi Terho, ryhmäpäällikkö, outi.terho@sok.fi, 010 767 3029

Sale Konginkankaalla valmistellaan muuttoa uusiin tiloihin. Osuuskauppa Keskimaa teki joulukuussa 2021 osakekaupan Äänekosken Konginkankaalla sijaitsevasta liikekeskuksesta, jonne on syksyn aikana muokattu nykyaikaiset tilat kaupan tarpeisiin. Uuden Sale-myymälän ovet avautuvat asiakkaille torstaina 17.11.2022.

Vuodesta 1944 asti nykyisellä sijainnillaan toiminut Konginkankaan Sale pääsee muuttamaan uusiin tiloihin marraskuussa. Konginkankaan vanhassa Sale-myymälässä alkaa jo vahvasti näkymään lähestyvä muutto uusiin tiloihin. ABC-automaattiasema säilyy entisellä paikallaan Konginkankaalla.

− Uusi liiketila mahdollistaa meille Sale-myymälän palveluiden kehittämisen uudessa sijainnissa Konginkankaan kylällä. Lähes 80 vuotta palvellut Konginkankaan myymälätila on jo hyvin vanhanaikainen ja epäkäytännöllinen. Olemme todella iloisia, että löysimme kaupalle uuden, käyttötarkoitukseen sopivan liiketilan. Samassa pihapiirissä Salen kanssa on myös muita alueen palvelutarjoajia, kuten apteekkipalvelut, joten asiakkaat saavat myös muut palvelut vaivattomammin arkiostosten yhteydessä, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan Sale ryhmäpäällikkö Outi Terho.

Uudessa Salessa toteutuu uuden Sale-konseptin mukainen myymäläilme, joka on raikas ja nykyaikaisen ostamisen tarpeita huomioiva.

− Uudella kaupalla valikoimia on muokattu vastaamaan entistä paremmin niin paikallisten kuin vapaa-ajan asukkaidenkin tarpeisiin. Esimerkiksi terveystuotteet, kuten vitamiinit ja proteiinipatukat, löytyvät uuden myymälän valikoimista. Kaupan yhteydessä sijaitsee myös esteetön asiakas wc, kertoo Sale Konginkankaan myymäläpäällikkö Marika Heinänen.

Sale Konginkankaan uusissa tiloissa on kiinnitetty erityistä huomiota kaupan energiatehokkuuteen. Energian kierrätykseen liittyvillä investoinneilla vähennetään Osuuskauppa Keskimaan ilmastotavoitteiden mukaisesti kaupan hiilijalanjälkeä.

− Hiilidioksiditekniikalla toimiva keskusyksikkö tuottaa kylmäenergiaa kaupan kylmähuoneisiin sekä kylmäkalusteisiin. Samalla laitteella tuotetaan viileää tarvittaessa myös kaupan myymälä- ja taustatiloihin. Kylmäenergian tuotannossa syntynyttä lauhdelämpöä hyödynnetään Sale-myymälän lämmitykseen, taustoittaa Outi Terho energiatehokkuuteen liittyviä investointeja.

Vanhan myymälän loppuunmyynti alkaa 7.11. ja myymälä sulkeutuu 13.11. mennessä.

− Konginkankaan Salessa valmistaudutaan parhaillaan tulevaan muuttoon uusiin tiloihin ja tämä näkyy jo tuotteiden saatavuuksissa. Vanhan myymälän loppuunmyynti alkaa ensi viikolla ja ensi viikon loppuun mennessä myymälä suljetaan viimeisen kerran. Niin asiakkaat kuin henkilökuntammekin odottavat jo innolla uuden myymälän avausta, joten on aivan erityisen mukava päästä nyt kertomaan tarkka avajaispäivämäärä, myymäläpäällikkö Marika Heinänen iloitsee.

Sale Konginkankaalla uuden myymälän avajaisia juhlistetaan avajaistarjousten merkeissä torstaina 17.11. klo 10 alkaen.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Outi Terho, outi.terho@sok.fi, 010 767 3029

Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Marika Heinänen, marika.heinanen@sok.fi, 010 767 5323