Osuuskauppa Keskimaa avaa Palokan ABC-liikennemyymälän yhteyteen sähköautojen suurteholatausaseman. ABC Palokan latausasema on Keskimaan kolmas ABC-latausasema. Marraskuussa 2021 avattiin ensimmäinen latausasema Prisma Palokan yhteyteen Jyväskylässä ja tammikuussa 2022 avattiin latausasema Joutsan ABC-liikennemyymälän yhteyteen.

Osuuskauppa Keskimaan kolmas ABC-latausasema on avattu 27.1.2022 Palokan ABC-liikennemyymälän yhteyteen. Latausaseman kokonaislatausteho on lähes 250 kW, josta suurteholataukseen on varattu 200 kW.  Latausasemalla on yhteensä neljä latauspistettä, näistä kaksi on varattu suurteholataukseen ja kaksi peruslataamiselle. Yhtä aikaa voi ladata neljää autoa.

–  Olemme iloisia päästessämme lisäämään Jyvässeudun suurteholatauskapasiteettiä. Palokan sijainti Jyvässeudulla sekä valtakunnallisesti tärkeimmän pääväylän 4-tien varrella lisää sähköautoilijoiden suurteholatausmahdollisuuksia. Palokan ripeään avaukseen vaikutti hyvä avausvalmius. Viime vuoden uudistuksissa teimme valmistelevia sähkötöitä, jotka nopeuttivat aseman rakentamista ja avaamista, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen toteaa.

Osuuskauppa Keskimaa laajentaa ABC-latausverkostoaan vielä alkuvuoden kuluessa Viitasaarelle sekä Jyväskylässä. Jyväskylässä ABC-latauspisteet avataan Prisma Seppälään sekä Sokos hotellien yhteyteen.
− Pääväylien varressa, kuten Viitasaarella, palvelemme asiakkaidemme pidempien matkojen nopean lataamisen tarpeita suurteholatauksella. Sokos hotelleissa ja Prisma Seppälässä ABC-lataukset mitoitetaan asiakkaidemme asiointilataustarpeen tai pidemmän viipymän mukaisesti, Tervanen täsmentää.

ABC-latauksessa veloitus perustuu aina asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin. ABC-latauksen asiointi tapahtuu ABC-mobiililla. ABC-mobiiliin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin. Maksutapahtumasta kertyy asiakasomistajille Bonusta.

Kaikki ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.
− ABC-lataus täydentää erinomaisesti uusiutuvien liikenne-energioiden tarjontaamme. Bensiiniautoilijoille meillä on tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel. ABC-latausverkoston rakentaminen on meille asiakkaiden palvelujen kehittämisen ohella osa valtakunnallista vihreää siirtymää ja hiilijalanjäljen pienentämistä, muistuttaa Tervanen.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

Osuuskauppa Keskimaa avaa ensimmäisen ABC-latausasemansa. Uusi 12 autopaikan ABC-suurteholatausasema avataan Jyväskylään, Prisma Palokan yhteyteen. S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen on käynnistynyt keväällä 2021. Vuoden loppuun mennessä ABC-latauspisteitä on valtakunnallisesti jo yli 50. Keskimaan ABC-latausverkosto laajenee seuraavaksi Joutsaan ja Viitasaarelle.

Osuuskauppa Keskimaa avaa Keski-Suomen ensimmäisen ABC-latausaseman Prisma Palokan yhteyteen. Latauspisteitä uudella latausasemalla on yhteensä 12, joista neljä on suurteholatauspisteitä. Latausaseman latausteho on lähes 600 kW, joista suurteholatauspisteille on varattu 400 kW.

–  Olemme todella iloisia päästessämme avaamaan ensimmäisen Keskimaan ABC-latausaseman vielä ennen vuodenvaihdetta. Mielenkiinnolla odotamme kuinka asiakkaamme ottavat tämän uuden palvelun vastaan. Palokan Prisman ABC-latausaseman avaus tuo erittäin toivotun valtakunnalliseen suurteholatausmahdollisuuden 4-tien yhteyteen. Asema on avautuessaan kokonaisteholtaan ABC-ketjun tehokkain ja mahdollistaa nopean suurteholatauksen valtakunnan pääväylän varrella, hyvien palvelujen vieressä, toteaa Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

ABC-latauksen asiointi hoituu helppokäyttöisellä ABC-mobiililla. ABC-mobiilin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-kortin. ABC-mobiilista voi myös tarkistaa asemakohtaisen hinnoittelun. Latauksen hinnoittelu perustuu ladattuihin kilowattitunteihin. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita.

– ABC-latausverkoston rakentaminen on meille Keskimaalla osa vihreää siirtymää ja viimeisin lisäys uusiutuvien liikenne-energiamuotojen tarjonnassa. Kaikki ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Bensiiniautoilijoille meillä on jo tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel, muistuttaa Tervanen.

ABC-latausaseman avajaisia vietetään näyttävästi tiistaina

Keski-Suomen ensimmäisen ABC-latausaseman avajaisia vietetään tiistaina 30.11.2021 klo 11–17. Keskimaan toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä pitää tapahtumassa virallisen avauspuheenvuoron klo 11.00, jonka jälkeen latausaseman ensimmäisen autolatauksen suorittaa ABC-ketjun kehitysjohtaja Tiina Viksten. Avajaispäivän tapahtumassa mukana ovat ABC-ketjun ja -latauksen asiantuntijoiden lisäksi Kempower-pikalatauslaitevalmistajan edustajat, sekä autoliike Veljekset Laakkosen puolesta avajaisissa on uuden sähköautomalliston esittely.

– Tämä on meille tärkeä avaus uuteen liiketoimintaan, haluamme avauksen myötä tuoda sähköautoilun tutuksi asiakkaillemme ja viettää avajaisia tarjoten asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua sähköautoiluun sekä ABC-latauksen käyttämiseen, avaa Heikki Tervanen avajaispäivän ohjelmaa.Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

Osuuskauppa Keskimaan vuoden esimiehet 2020 on valittu. Poikkeuksellisen haastavan vuoden 2020 esimiehet palkittiin Keskimaan uusien arvojen mukaisesti, palkittavia oli tällä kertaa neljä. Osuuskauppa Keskimaan vuoden 2020 esimiehet ovat palvelupäällikkö Maria Niemi Prisma Keljosta, myyntipäällikkö Sanna Hella Prisma Seppälästä, ravintolapäällikkö Tomi Turunen Buffa Seppälästä ja marketpäällikkö Sami Saavalainen S-market Hankasalmelta.

Osuuskauppa Keskimaalla on perinteisesti palkittu vuosittain vuoden esimiehet, jotka ovat onnistuneet toimipaikoissaan esimerkillisesti asiakastyytyväisyydessä sekä henkilöstön ja myynnin johtamisessa. Poikkeuksellisen haastavan vuoden 2020 esimiehet palkittiin Keskimaan uusien arvojen mukaisesti.

Keskimaan vuoden esimiesten valinnat tekee osuuskaupan konsernijohtoryhmä keskijohdon- ja toimiala­johtoryhmien esityksistä. Vuoden esimiesten valinta tehtiin ensimmäistä kertaa Keskimaan uusiin arvoihin ja arvotekoihin perustuen. Keskimaalla on yhteensä 105 esimiestä, joista neljä palkittiin. Numeerisina mittareina valinnoissa on huomioitu yksiköiden työtyytyväisyystutkimuksen tulokset, asiakastyytyväisyys sekä johdettavan yksikön tulos.

− Olemme sanoittaneet Keskimaalle uudet arvot, joiden mukaan pyrimme tekemään joka päivä töitä. Haluamme tuoda arvot käytäntöön ja arjen työvälineeksi ihan meidän jokaiselle työntekijällemme. Näin ollen halusimme palkita vuoden 2020 esimiehet uusien arvojemme – sydämellä, ilolla, sisulla ja yhdessä – mukaisesti, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Keskimaan esimiehiä palkittiin sydämellä, ilolla, sisulla ja yhdessä

Vuoden 2020 esimiehenä Keskimaan Sydämellä-arvon mukaisesti on palkittu palvelupäällikkö Maria Niemi, Prisma Keljo. Marialle on sydämen asian, että asiakas saa sen mitä luvataan ja mielellään vähän enemmän. Hänen tiiminsä työtyytyväisyys on ollut vuosia erinomaisella tasolla. Niemen työryhmässä korostuu tehokkuus, jossa he ovat olleet valtakunnallisesti kärkikaartia vuodesta toiseen.

Vuoden 2020 esimiehenä Keskimaan Ilolla-arvon mukaisesti on palkittu myyntipäällikkö Sanna Hella, Prisma Seppälä.  Sanna on määrätietoisesti kehittänyt reippaalla ja iloisella asenteella Prisma Seppälän käyttötavaraosastoa. Sanna Hellan vastuualueen asiakastyytyväisyys on valtakunnan kärkeä, myös työtyytyväisyys on kehittynyt systemaattisesti. Hellan aktiivista otetta ja sparrausta arvostetaan niin omassa työyhteisössä kuin valtakunnan tasollakin.

Vuoden 2020 esimiehenä Keskimaan Sisulla-arvon mukaisesti on palkittu ravintolapäällikkö Tomi Turunen, Buffa Seppälä. Tomi on onnistunut johtamaan työryhmäänsä menestyksekkäästi poikkeuksellisen haastavissa olosuhteissa. Turunen on myös vahvasti mukana ketjun kehittämisessä. Hänen vastuualueensa asiakastyytyväisyys ja työtyytyväisyys ovat erinomaisella tasolla.

Vuoden 2020 esimiehenä Keskimaan Yhdessä-arvon mukaisesti on palkittu marketpäällikkö Sami Saavalainen, S-market Hankasalmi. Saavalainen on todellinen tiimipelaaja, joka luottaa omaan työryhmään ja uskoo yhdessä tekemisen voimaan. Työ on kantanut hedelmää niin tuloksellisesti, tehokkuudella mitattuna kuin henkilöstön tyytyväisyyden perusteella.

Vuoden 2020 esimiehet palkittiin koronatilanteen vuoksi etäyhteyksin pe 26.3. järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Vuoden esimiesten palkitsemisella on Keskimaalla kymmenien vuosien perinteet.

− Palvelualalla hyvä esimiestyö on erityisen tärkeää ja se on vain korostunut entisestään näinä haastavina aikoina. Hyvä esimiestyö näkyy erityisesti työntekijöiden hyvinvointina ja sitä kautta se heijastuu suoraan asiakastyytyväisyyteen ja tulokseen. Olemme todella ylpeitä jokaisesta esimiehestämme, jotka tekevät töitä sydämellä, ilolla, sisulla ja yhdessä tiiminsä kanssa. Tämä vuosittainen esimiesten palkitseminen on meille erityisen tärkeä tapa korostaa hyvän esimiestyön merkitystä, Osuuskauppa Keskimaan henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg toteaa.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, kauppaneuvos, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Kaisamaria Thusberg, henkilöstöjohtaja, 040 752 5590, kaisamaria.thusberg@sok.fi