Teksti: Kristiina Tammitie, kuvat: Erkka Lyytikkä ja Tero Takalo-Eskola

Keskimaa avasi ennen juhannusta peräkkäisinä päivinä kaksi uutta myymälää. Ensin juhlittiin Multialla uuden Salen avausta, ja seuraavana päivänä ihasteltiin Korpilahdella uutta S-marketia. Avajaiset houkuttelivat molemmilla kylillä paikan päälle sankoin joukoin ihmisiä läheltä ja kauempaakin.

– Kiitos Keskimaalle, joka on halunnut sijoittaa Multialle uuden Salen. Nyt pallo on heitetty meille. On multialaisten omissa käsissä, että kauppaa käytetään, Multian kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Matti Saarinen totesi avauspuheessaan.

– Keskimaa on keskisuomalaisten oma osuuskauppa, jonka tehtävä on omistajien arjen helpottaminen niin haja-asutusalueella kuin kasvukeskuksissakin. Tämä asia konkretisoituu täällä Multialla tänään, totesi puolestaan Keskimaan hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Minna Lappalainen.

Järkevällä väelle parasta vuosikausiin

Puheita eturivissä kuunnellut Matti Järvelä totesi, että uuden kaupan avaus Multialle on niin iso asia, että sitä kannattaa ajella katsomaan Keuruultakin.
– Multialaiset ovat järkevää väkeä, kun ovat asioineet kylän ainoassa kaupassa ahkerasti. Jos ei myynti kävisi, ei Keskimaakaan olisi tänne uutta Salea rakentanut. Tämä muuttaa kylän ilmettäkin aika tavalla paremmaksi.
Avajaisnauhan leikkaamisen jälkeen asiakkaat pääsivät tutustumaan uuteen myymälään. Ruuhkan keskellä kassalle ennätti nopeimmin Tapio Ilomäki munkkipussi kädessään.
– Päätin jo ennakkoon, että yritän saada ensimmäisen kuitin muistoksi tapahtumasta. Tämä kauppa on ihan huippujuttu, parasta mitä Multialla on tapahtunut kymmeneen vuoteen, vakiasiakas kommentoi.

Multia Salen päälliköitä kolmessa polvessa: Jaana Savolainen, Jukka Laurila ja Erkki Ahonen.

Samaa mieltä olivat myymälän entiset päälliköt Erkki Ahonen ja Jukka Laurila, jotka kertoivat tulleensa avajaisiin uteliaisuuden usuttamina. Heillä oli paljon muistoja tontilta, edellisen myymälän avajaisista 1970-luvun alusta lähtien.
– Tämä on nyt Multialla kolmas osuuskaupan myymälä minun aikanani, Erkki laskeskeli.
Hannu Hakamäki kertoi osallistuneensa nuorena miehenä edellisiinkin avajaisiin yli 50 vuotta sitten.
– Ensimmäinen vaikutelma tästä uudesta myymälästä on, että hyllyt on täynnä ja tavaraa paljon. Näytti siellä olevan nyt viinihyllykin, kun lakia muutettiin.
– Laita sinne, että uusi kauppa on Multian pelastus, seniori-ikäinen mies ottaa osaa keskusteluun ja saa ison joukon ympärillään nyökyttelemään yksituumaisena.

Malliesimerkki siitä kun tehdään parasta

Seuraavana päivänä avajaishumu jatkui Korpilahdella.
– Korpilahden uusi S-market on esimerkki siitä, kun investoidaan koko maakuntaan ja lähdetään tekemään parasta. Tässä kaupassa on aiempaan verrattuna puolitoista kertaa suuremmat tilat, 1 400 tuotteella laajentuneet valikoimat, itsepalvelukassat, paistopiste, asiakas-wc ja autojen sähkölatausmahdollisuus, avauspuheen pitänyt Keskimaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Sami Kettunen listasi.
Lastensa Ailin ja Ahtin sekä pikkuveljiensä Eelin ja Iivon kanssa avajaisiin lähtenyt Ella Tuomi oli oikein tyytyväinen näkemäänsä.
– Herätin kesälomalaiset ja sanoin, että nyt lähdetään S-marketin avajaisiin. Todella hyvältä näyttää, isolta, valoisalta ja avaralta. Ja valikoimat ovat selvästi kasvaneet. Tykkään myös siitä, että tänne on tullut itsepalvelukassat sekä paistopiste, tuoreita riisipiirakoita matkaansa napannut Ella Tuomi totesi.

Avajaisiin olivat lähteneet myös kesälomaa viettävät Oliver (9) ja Oona (7) Ojala sekä Unto Ahonen (9). 

– Me oltiin tämän kaupan ensimmäiset asiakkaat, jotka tuli ovesta sisään nauhan leikkaamisen jälkeen. Olin varmasti ennen kuin kukaan muu, kun tein näin, toisen jalkansa eteenpäin venyttävä ja napakasti lattiaan pamauttava Unto esitteli.
Kolmikolla oli selvät mielipiteet uuden S-marketin vahvuuksista.
– Kun tulee tänne sisälle, niin näyttää tosi isolta. Karkkiosasto on hyvä ja tänne on tullut leluja, joita ei vanhassa kaupassa ollut ainakaan kovin paljoa. Lisäksi hedelmät ja vihannekset on laitettu hienosti. Niitä on kiva katsella, Oliver arvioi.
Sen verran suuren vaikutuksen myymälä teki, että mielessä alkoi siintää tuleva ammattikin.
– Me mennään joskus tulevaisuudessa kauppaan töihin. Varmaan tänne S-marketiin, kaverukset arvelivat.

Eipä tarvitse lähteä kauemmas kauppaan

Korpilahdella mökkeilevä Pirkko Klen ja jämsänkoskelainen Eila Göös tulivat avajaisiin paitsi tutustumaan uuteen kauppaan, myös tapaamaan tuttuja, joita olikin paikalla paljon.
– Kyllä on hieno kauppa. Niin kiiltävät lattiatkin, että kimallussandaalit pääsevät oikeuksiinsa, Pirkko Klen hymyili jalkineitaan esitellen.
– Eipähän tarvitse enää kenenkään lähteä Korpilahdelta ruokakauppaan mihinkään kauemmas. Jos ei tällä valikoimalla pärjää, niin ei sitten millään, Sirkka ja Esa Laitinen jatkoivat arviointia.

Jos on muutos iso asiakkaille, on se sitä myös henkilökunnalle.
– Aivan ihanaa päästä uuteen myymälään. Ajanmukainen kauppa tarkoittaa meille merkittävästi parempia työskentelyolosuhteita ja tyytyväisempiä asiakkaita. Asiakastoiveita on kuultu ja niitä saa edelleen esittää, S-marketin myyjät Teija Leppänen ja Nella Kantola kannustivat.

Osuuskauppa Keskimaa on aloittanut Himoksella lomahuoneistojen rakennuttamisen toukokuussa 2024. Himoksen Länsirinteiden juurelle rakennetaan kolmen kiinteistön kokonaisuus, joihin tulee yhteensä 121 huoneistoa sekä ravintola terasseineen. Maanantaina 17.6.2024 rakennuksen peruskiven muuraustilaisuuden yhteydessä hotellin nimeksi julkistettiin Break Sokos Hotels Himos. Tilaisuudessa rakennuksen perustuksiin kätkettiin perinteikkääseen tyyliin aikakapseli.

Peruskiven muuraustilaisuudessa muuraajina Pasi Kunelius, Hanna Helasta, Päivi Kuokkanen, Samuli Heino ja Antti Määttä.

Osuuskauppa Keskimaan järjestämässä peruskiven muuraustilaisuudessa Himoksella 17.6.2024 päästiin muurauksen lisäksi julkistamaan hotellihankkeen virallinen nimi. Marraskuuhun 2025 mennessä valmistuva huoneistohotelli avataan Suomen luotetuimman hotelliketjun, Sokos Hotels -brändin alle.

− Olemme iloisia, että huoneistohotellikokonaisuuden rakentaminen Himoksella on lähtenyt
suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussa käyntiin. Tämä projekti on meille vuosien suunnittelun tulos ja nyt pääsemme todistamaan konkreettista edistymistä, kun rakennustyömaan perustukset alkavat hahmottumaan. Tämä on meille historiallinen hetki ja lisämausteen tähän hetkeen tuo tieto siitä, että rakentamamme huoneistohotellikokonaisuus tulee olemaan osa Sokos Hotels -hotelliketjua, paljastaa Osuuskauppa Keskimaa toimitusjohtaja Antti Määttä.

Muuraustilaisuuteen paikalle oli kutsuttu hankkeen keskeisiä toimijoita ja yhteistyökumppaneita rakentamisen alkutaipaleelta. Tilaisuudessa perustuksiin piilotettiin aikakapseli, jonka avulla tallennetaan seuraaville sukupolville tietoa tämänhetkisestä yhteiskunnasta ja itse rakennuksesta. Puoli metriä pitkään ja 12 senttimetriä leveään lieriöön kätkettiin muun muassa päivän sanomalehdet, S-Etukortti, Himoksen hissiliput, tämänhetkistä valuuttaa kolikoiden muodossa sekä tietoa rakennushankkeesta.

Huoneistohotellin rakentaminen on sujunut aikataulussa. Työmaalla rakennuksen paalutustyö on valmistunut ja käynnissä ovat maanrakennus- ja perustustyöt. Pääurakoitsija Lapti Oy on arvioinut, että rakennusvaiheen työllistävä vaikutus on kokonaisuudessaan noin 200 henkilötyövuotta.

− Rakentaminen on lähtenyt työmaalla suunnitelman mukaisesti liikkeelle. Kuiva kevät on edesauttanut rakennuspaikan kuivumista ja pohjanvahvistustyötä. Myös yhteistyö hankkeen osapuolien kanssa on ollut sujuvaa, toteaa Rakennusliike Lapti Oy:n Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino.

Huoneistohotellin nimeksi Break Sokos Hotel Himos

Huoneistohotellin suunnittelun lähtökohtana Osuuskauppa Keskimaalla on ollut rakentaa majoituskokonaisuutta Himoksella majoittuvien asiakkaiden tarpeet huomioiden. Rinteet, ensilumenlatu, golfkenttä, pyöräilyreitit ja kesätapahtumat ovat hotellin vieressä kävellen saavutettavissa. Viihtyisät huoneistot on suunniteltu niin, että kussakin huoneessa on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Kokonaisuuteen kuuluu myös 180-paikkainen ravintola, josta on upeat näkymät rinteisiin.

− Rakentamispäätöksen jälkeen on myös palvelukonseptin suunnittelu edennyt vauhdilla ja keskustelut uudenlaisen huoneistohotellimaisen majoitustyypin lisäämisestä Sokos Hotels -brändin alle käynnistyivät ketjun kanssa. Toukokuussa saimme positiivisen vastauksen ketjuhakemukseemme, eli pääsemme nyt osaksi ketjua uudenlaisella konseptilla. Tästä on hyvä jatkaa Break Sokos Hotel Himoksen palvelukonseptin kehittämistä yhteistyössä Sokos Hotels -ketjun ammattilaisten kanssa, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Sokos Hotels on Suomen arvostetuin ja vastuullisin hotelliketju, johon kuuluu 46 hotellia Suomessa ja yksi Tallinnassa. Kaikki hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

− Himos on tällä hetkellä yksi kehittyvimmistä matkailualueista ja hanke on luonnollinen jatkumo merkittäville panostuksillemme kotimaan upeisiin matkailukohteisiin muun muassa Kolin, Bomban ja Tahkon rinnalla. Himokselle rakentuva huoneistohotelli on erinomainen uudenlainen palvelukokonaisuus Break by Sokos Hotels -hotellityyppiimme. Matkailijat hakevat nyt erityisesti elämyksiä, arjen irtiottoa sekä mahdollisuuksia matkustaa yhdistäen työ- ja vapaa-aika. Haluamme osaltamme mahdollistaa tätä myös uusissa kohteissa, toteaa SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtaja Juha Helminen.

Huoneistohotellin rakentamisen toteuttajat ja työllistävä vaikutus

Himos-kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy, LVIS-suunnittelusta Granlund Oy ja rakennesuunnittelusta Sitowise Oy. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. LVIS-urakoitsijana on Caverion Suomi Oy ja rakennusautomaatiourakoitsijaksi on valittu Honeywell Oy. Kohteen rakennusteknisestä valvonnasta vastaa Ramboll Finland Oy.

Huoneistojen ja ravintolan alustavat sisustussuunnitelmat ovat sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy:n käsialaa. Osuuskauppa Keskimaan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 32 miljoonaa euroa sisältäen kiinteistön ja kalusteet. Hankkeen rakennusaikainen arvioitu työllistävä vaikutus on 200 henkilötyövuotta.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä, antti.maatta@sok.fi, 010 767 3011

Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Rakennusliike Lapti Oy, aluejohtaja Samuli Heino, samuli.heino@lapti.fi, 050 3888 507

Korpilahdelle avataan uusi S-market Korpilahti perjantaina 14.6.2024 klo 9. Myyntipinta-alaltaan noin 1000 neliöisen S-marketin avajaisia vietetään perjantaina avajaistarjousten sekä kahvi- ja jäätelötarjoilun merkeissä.

Osuuskauppa Keskimaa on rakennuttanut Korpilahdelle uuden S-marketin vuonna 2022 ostamalleen tontille Korpilahden keskustaan Korpilahdentien varrelle.

− Uuden S-marketin rakennustyöt aloitettiin viime vuoden heinäkuussa ja nyt pääsemme avaamaan uuden myymälän sopivasti kesäsesonkiin juhannusviikon kynnyksellä. Meidän entisen S-marketimme tilat kävivät ahtaiksi niin myymälätilojen kuin parkkialueenkin osalta. Uusi S-market on puolitoistakertaa suurempi entiseen myymälään verrattaessa, joten tilat ovat nyt todella avarat ja valikoimia on päästy laajentamaan tasaisesti useissa tuoteryhmissä, kertoo Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

S-market Korpilahden rakentamisessa on investoitu erityisesti energiatehokkuuteen niin talotekniikan kuin myymäläkalusteidenkin osalta. Myymälässä on muun muassa ovellisilla kalusteilla oleva CO²-kylmälaitejärjestelmä tehokkaalla lämmöntalteenotolla. Kiinteistön lämmityksessä hyödynnetään kylmäjärjestelmästä syntyvää lauhdelämpöä sekä maalämpöä. Ympäristöystävällisyyden viimeistelee kesän aikana katolle asennettava aurinkosähköjärjestelmä. Lisäksi parkkialueelta löytyy sähköautojen peruslatauspisteet.

Viihtyisämpi myymälä on niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin etu

S-market Korpilahden avajaisia vietetään perjantaina 14.6. klo 9.00.

Korpilahtelaisten asiakkaiden toiveet on huomioitu uuden S-marketin valikoimien suunnittelussa ja myös kaupan palveluissa. Lisäksi myymälään on rakennettu asiakas-wc.

− Kaupan valikoimia on laajennettu merkittävästi, jopa 1400 tuotteella. Kysyimme asiakkaiden toiveita uuden S-marketin valikoimiin ja palveluihin liittyen, ja nyt olemme päässeet niitä toteuttamaan useissa tuoteryhmissä. Uusina palveluina meidän uudesta myymälästämme löytyy paistopiste, itsepalvelukassat sujuvoittamaan asiointia pienempiä ostoksia tehtäessä sekä paljon toivottu kaasunmyynti, selventää S-market Korpilahden marketpäällikkö Johanna Kupari.

S-market Korpilahden henkilökunta jatkaa tutulla kokoonpanolla uudessa myymälässä. Vakituista henkilökuntaa on 10 henkilöä.

− Uuden myymälän pystyttämisessä meillä on ollut apuna projektipäällikkö sekä viisi kaupan ammattilaista Keskimaan muista yksiköistä. Kesätöissä meillä on aloittanut seitsemän henkilöä. Työntekijöiden näkökulmasta uudet tilat tehostavat työskentelyä, kun taustatilat on suunniteltu toimiviksi. Aika näyttää pärjäämmekö nykyisellä henkilökunnalla, vai onko meillä tarvetta uusiin rekrytointeihin, Johanna Kupari pohtii.

Uuden S-market Korpilahden kokonaisinvestointi oli noin 5,65 miljoonaa euroa. Osuuskauppa Keskimaa on investoinut viime aikoina merkittävästi uusiin marketeihin. Alkuvuodesta avattiin uusi S-market Uuraisille, Multian uusi Sale avataan samalla viikolla Korpilahden S-marketin kanssa ja elokuussa avataan vielä uusi S-market Mäki-Matti Jyväskylään. Tämän lisäksi uuden S-market Muuramen rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä ja se valmistuu kesälle 2025.

Lisätiedot

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen, 010 767 3039, jarno.minkkinen@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, marketpäällikkö Johanna Kupari, 010 767 4461, johanna.kupari@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen, vesa.kyllonen@sok.fi, 0107673021

Osuuskauppa Keskimaa avaa uuden Sale-myymälän Multialla torstaina 13. kesäkuuta 2024 klo 9. Uuden myymälän kokonaispinta-ala on lähes 600 neliömetriä, josta noin 340 neliömetriä on myymälätilaa ja loput taustatiloja. Myymälän valikoima kasvaa yli 500 tuotteella, ja uutena palveluna otetaan käyttöön verkkokauppatilaukset.

Uuden myymälän rakentaminen alkoi syksyllä 2023, ja sen valmistuttua vanha, vuonna 1970 rakennettu myymälä puretaan. Tilalle rakennetaan toimiva pysäköintialue.

− Uusien myymälärakennusten rakentaminen on harvinaista pienillä, syrjäisemmillä paikkakunnilla Suomessa. Viimeksi uutta myymälää on juhlittu Multian 1400 asukkaan kunnassa 54 vuotta sitten, kun edellinen myymälämme valmistui, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

− Näemme tässä alueessa potentiaalia ja uskomme vahvasti Multian kauppapalveluihin myös tulevaisuudessa. Erityisesti mökkeilevien kesäasukkaiden osuus asiakkaistamme korostuu, ja myynti lähes tuplaantuu kesäkuukausina, vahvistaa Osuuskauppa Keskimaan Sale-ryhmäpäällikkö Päivi Pihlaja.

Avara, energiatehokas ja nykyaikainen myymälä

Uuden myymälän rakentamisessa on panostettu energiatehokkuuteen lämmitysjärjestelmän, kylmälaitteiden ja valaistuksen osalta. Lisäksi myymälän katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä kesän aikana.

Myymälän myyntiala on kasvanut jonkin verran entiseen verrattuna, mikä on mahdollistanut valikoiman laajentamisen ja tuotteiden näyttävämmän esillepanon. Myymälästä löytyy myös paljon toivottu asiakas-WC. Verkkokauppatilaukset otetaan käyttöön 17.6. alkaen.

− Nykyaikainen myymälä mahdollistaa laajemman ja asiakastarpeita paremmin vastaavan valikoiman. Valikoimia on laajennettu yli 500 uudella tuotteella, erityisesti teollisten elintarvikkeiden ja siivousvälineiden osalta. Lisäksi myymälässämme otetaan käyttöön juhannusviikolla ruoan verkkokauppatilaukset eli asiakkaat pystyvät tilaamaan tuotteet verkosta ja noutamaan ne kaupalta valmiiksi kerättyinä, iloitsee Sale Multian myymäläpäällikkö Jaana Savolainen.

− Olemme erityisen iloisia, kun kaikki on uutta, toimivaa ja mitoitettu myös kesäkuukausien tavaramäärään. Asiakkaiden ostokokemus ja henkilökunnan työskentelyolosuhteet paranevat merkittävästi. Multialle on nyt saatu siisti, toimiva ja asiakkaiden tarpeita entistä paremmin palveleva kauppa.
Sale Multian avajaisia juhlitaan avajaisviikonloppuna torstaista sunnuntaihin erilaisten avajaistapahtumien ja -tarjousten merkeissä.

− Avajaispäivän kunniaksi tarjoamme asiakkaille kahvia, makkaraa ja pientä makeaa. Lisäksi 50 ensimmäiselle asiakkaalle jaetaan Saletisti onnistuu -ämpärit, vinkkaa Jaana Savolainen.

Uuden Sale Multian kokonaisinvestointi oli noin 2,35 miljoonaa euroa. Rakennustyöt tontilla jatkuvat vielä vanhan myymäläkiinteistön purkutöillä. Vanhan myymälän purkutöiden jälkeen tontille rakennetaan toimiva pysäköintialue.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Päivi Pihlaja ryhmäpäällikkö, paivi.pihlaja@sok.fi, 010 767 5932
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Jaana Savolainen, jaana.savolainen@sok.fi, 010 767 5265
Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, vesa.kyllonen@sok.fi, 010 767 3021

 

Prisma Seppälän myymälässä on tehty kevään aikana mittava uudistus, kun päivittäistavarapuolta on selkeytetty uudelleenjärjestelyin ja samalla myös valikoimia on kasvatettu 500 uudella tuotteella. Lisäksi koko myymälään on asennettu digitaaliset hintaetiketit.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Prisma Seppälän myymälää kevään aikana. Uudistukset alkoivat jo helmikuun aikana, kun Prisman käyttötavaraosastolle tehtiin konseptiuudistus, jossa rautapuolen osasto uudistettiin Rauta-Prisma-konseptin mukaiseksi.

Prisman rautapuolen osasto uudistettiin Rauta-Prisma-konseptin mukaiseksi

− Viime viikolla saimme valmiiksi myymälän päivittäistavaraosaston laajemman uudistuksen. Aloitimme uudistustyöt huhtikuun alussa ja nyt olemme saaneet päivitettyä myymälää entistä selkeämmäksi ja tyylikkäämmäksi osittain uusilla kalusteilla ja uudelleenjärjestelyillä, taustoittaa  Osuuskauppa Keskimaan Prismajohtaja Mikko Lehtinen.

Suurimpina muutoksina myymälässä näkyvät teollisten elintarvikkeiden, kuten säilykkeiden, kahvin, teen, makeisten, murojen, pastojen ja muiden kuivatuotteiden uudelleenjärjestelyt. Myös juomaosastoa on uudistettu mahdollista uutta alkoholilain muutosta silmällä pitäen.

Muutostöitä on tehty pääosin yöaikaa, jotta ne ovat häirinneet mahdollisimman vähän asiakkaita.
− Tällaisten isompien muutostöiden osalta on erityisen tärkeää, että ne ovat hyvin suunniteltuja, jotta saamme muutokset toteutettua mahdollisimman pienin häiriöin ostaville asiakkaille. Suuri kiitos hyvin toteutetusta ja tehokkaasta muutostyöstä muutosryhmällemme ja henkilökunnallemme, Lehtinen kiittelee.

Digitaaliset hintaetiketit helpottavat asiointia ja tehostavat myyjien työtä

Digitaalinen etiketti

Yksi merkittävä muutos myymälässä on uudet digitaaliset hintanäytöt, joilla on myös merkittävä vaikutus myyjien työhön.

− Uudet digitaaliset hintanäytöt ovat meillä pitkään odotettu uudistus. Digitaaliset hintanäytöt lisäävät hinnoittelun selkeyttä asiakkaille ja muuttavat myös myyjiemme työtä merkittävästi. Tulostettavien hintalappujen sijaan hinnoittelu- ja tuotetietomuutokset pystytään ajamaan kätevästi digitaalisille hintanäytöille, Lehtinen kertoo.

Digitaalisten hintaetikettien lisäksi myös hyllynpäädyissä on uudet diginäytöt helpottamassa ja ohjaamassa asiakkaiden asiointia.

Digitaaliset hintanäytöt tulevat Keskimaan kaikkiin Prismoihin. Prisma Keljossa diginäyttöjen asennukset ovat juuri valmistumassa ja Prisma Palokassa diginäyttöjen asennukset valmistuvat kesäkuun alussa.

Uusi itsepalvelukassa-alue valmistui Kukkakauppa Ilonan päätyyn

Asiakkaiden pienempien ostosten maksamiseen sekä kerää ja skannaa -palvelua hyödyntäville asiakkaille kassalinjaston toiseen päähän on lisätty uusi itsepalvelukassa-alue. Kassa-alue palvelee erityisesti käyttötavarapuolen päässä asioivia asiakkaita, jotka haluavat hoitaa itse tuotteiden rahastamisen.

− Meillä on Prisma Seppälässä nyt yhteensä 15 itsepalvelukassaa tukemassa perinteisiä kassoja. Uudella linjastolla olemme vastanneet asiakkaiden toiveisiin lisätä itsepalvelukassojen määrää. Itsepalvelukassat ovat todella suosittuja ja vähentävät jonottamista kassoille pienempiä ostoksia tehdessä, Lehtinen toteaa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Prismajohtaja Mikko Lehtinen, mikko.lehtinen@sok.fi, 010 767 3032

 

Urban Bistro logoJyväskylä saa uuden ravintolan kävelykadulle, kun Osuuskauppa Keskimaa avaa ravintola Revolutionin viereiseen liiketilaan uuden Urban Bistron perjantaina 31.5.2024. Urban Bistro on uniikki, persoonallinen ja rento ruoka- ja seurusteluravintola, jossa nautitaan ruoat ja juomat yhdessä kaveriporukalla viihtyen.

 

Ravintola Revolution viereisessä liiketilassa, entisen VENN-ravintolan tiloissa on rakennettu uutta Urban Bistroa toukokuun ajan. Uuden ravintolan avajaisia päästään viettämään perjantaina 31.5.2024.

− Ravintola Urban Bistro valmistuu sopivasti kesäsesonkiin. Ravintola VENNin entisiin tiloihin on nyt rakennettu täysin uniikkia ravintolaa, jonka liikeideaa on kehitelty yhdessä meidän ravintola-alan ammattilaisten kanssa. Uudenlaisella ravintolakonseptilla haluamme vastata paremmin tämän hetken kysyntään rennosta ruoka- ja seurusteluravintolasta Jyväskylässä, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Urban Bistron liikeideaa on hauduteltu jo useamman vuoden ajan pöytälaatikkoversiona. Urban Bistron henkilökunta kuvailee uutta ravintolaa omannäköisekseen eli rennoksi, villiksi ja vilpittömäksi.

− Urban Bistro syntyi intohimosta ruokaan, musiikkiin ja ihmisten kohtaamiseen. Halusimme luoda paikan, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja jossa ruokailu muuttuu elämykseksi. Meille viihtyminen ja vieraanvaraisuus ovat sydämen asia, kuvailee ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen ravintolan liikeideaa.

Urban Bistron keskiössä on yhteisöllisyys, ruoan ja juoman jakaminen, kiireettömyys ja vilpittömän eloisa palvelukokemus. Urbanin rennossa tunnelmassa voi nauttia niin arkipäivän lounaasta, lauantain brunssista kuin yhdessä jaettavasta illallisestakin. Erilaiset teemaillat ja live-musiikki ovat osa Bistron konseptia.

Urban Bistron ruokalistalta löytyy erilaisia jaettavaksi tarkoitettuja annoksia, joista löytyy valinnanvaraa niin pieneen kuin isompaankin nälkään.

– Lounaalla perusajatuksena on keskittyä siihen, mitä ei ole Jyväskylän kävelykadulla ollut tarjolla. Sellaista urbaania skandinaavisin mauin höystettyä buffetlounasta, paljastaa Puhalainen.

Urban Bistro toimii tiiviissä yhteistyössä ravintola Revolutionin kanssa, tarjoten kuitenkin omanlaisen tunnelman ja ruokailuelämyksen. Ravintolan edustalla toimii kesäaikaan näyttävä kesäterassi, jossa asiakaspaikkoja on jopa 180.

− Vaikka Urban Bistro ja Revolution ovat kaksi toisistaan erilaista ja uniikkia ravintolaa, niin henkilökunta liikkuu tarpeen mukaan ristiin rastiin näiden kahden ravintolan välillä. Uudistuksen myötä rekrytoimme viisi uutta työntekijää, kun aikaisemman VENNin työntekijöiden työsuhteet säilyivät entisellään, taustoittaa molempien ravintoloiden päällikkönä toimiva Puhalainen.

Urban Bistron avajaisia vietetään ensi viikon perjantaina, jolloin julkaistaan myös ravintolan ruokalista.
− Meillä viihtyminen ei lopu jälkiruokaan, vaan jatkuu aamun pikkutunneille saakka, Puhalainen vinkkaa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen, jukka.puhalainen@sok.fi, 010 767 5490
Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

 

Osuuskauppa Keskimaa jatkaa Sale-ketjun myymälöiden konseptiuudistuksia. Toukokuun alussa juhlittiin uudistuneen Sale Kannonkosken avajaisia ja tulevana viikonloppuna juhlistetaan Sale Kivijärven uudistusta.

− Olemme todella iloisia, että pääsemme niin Kannonkoskella kuin Kivijärvelläkin aloittamaan kesäsesongin uudistetuissa myymälöissä. Uudistukset näkyvät asiakkaille entistä raikkaampina myymälöinä, kun kaupan värimaailmaa on raikastettu ja kalustusta uusittu. Nämä molemmat myymälät toimivat kylien sydämessä tarjoten jatkossa entistä viihtyisämmän asiointikokemuksen, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan Sale-ketjun ryhmäpäällikkö Päivi Pihlaja.

Myymäläuudistuksien aikana niin Kannonkoskella kuin Kivijärvelläkin myymälät on maalattu sisältä, uusittu teippauksia ja valomainoksia, selkeytetty myymälää ja uudistettu osittain myymäläkalusteita. Uusi Sale-konsepti näkyy myymälöissä raikkaampana ja selkeämpänä kokonaisuutena. Myös myymälöiden valikoimia on päivitetty vastaamaan alueen asiakkaiden tarpeita ja kysyntää entistä paremmin.

Sale Kivijärvi

Sale Kivijärvellä uudistusta juhlistetaan viikonlopun aikana kaupan 5-vuotissynttäreiden kanssa samaan aikaan

– Olemme saaneet hienosti onnistuneen freesauksen jälkeen ikään kuin taas uuden myymälän Kivijärvelle. Kalusteita on vaihdettu ja värimaailmaa raikastettu uuden konseptin mukaisesti. Asiakkaat ovat olleet uudistuksesta oikein mielissään ja antaneet tosi paljon positiivista palautetta, Sale Kivijärven myymäläpäällikkö Sonja Karlsson kertoo.

Uudistuksen myötä Kivijärven Salessa on aloitettu uutena palveluna ruoan verkkokaupan keräily. Asiakkaat pääsevät tekemään ruokatilaukset verkossa ja noutamaan valmiiksi kerätyt tilaukset kassalta.

− Olemme vastanneet asiakkaidemme toiveisiin verkkokaupan keräilypalvelun osalta. On mielenkiintoista nähdä, kuinka asiakkaamme ottavat uuden palvelun käyttöön, Sonja Karlsson jatkaa.

Sale Kannonkosken uudistus valmistui toukokuun alussa

Sale Kannonkosken uudistus on otettu ilolla vastaan niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin osalta. Uudistuneen myymälän avajaisia päästiin juhlistamaan Kannonkoskella toukokuun alussa.

Sale Kannonkoski

− Henkilökuntamme on tehnyt upeaa työtä kevään aikana, jotta Salemme uudistus saatiin onnistuneesti valmiiksi aikataulussa. On ilo palvella sekä paikallisia asiakkaita että alueen kesäasukkaita uudistuneessa myymälässämme, iloitsee Sale Kannonkosken myymäläpäällikkö Minna Salonen.

Sale Kannonkosken myymäläuudistuksessa myymälään saatiin avarampi sisääntulo sijoittamalla ostoskärryt ulos.
− Pienillä muutoksilla on usein isoja vaikutuksia kokonaisilmeeseen. Esimerkiksi ostoskärryjen sijoittelua muuttamalla sisääntulo on nyt paljon entistä avarampi ja saimme samalla tilaan kukille uuden myyntipaikan, Salonen lisää.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Sale-myymälöitä ahkerasti viimeisen kolmen vuoden aikana omalla toiminta-alueellaan. Keskimaalla on yhteensä 12 Sale-myymälää Keski-Suomessa, joista lähes kaikki ovat nyt käyneet konseptiuudistuksen läpi. Seuraava isompi avaus tulee olemaan Sale Multian uuden myymälän avaus kesäkuun puolessa välissä.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Päivi Pihlaja, paivi.pihlaja@sok.fi, 010 767 5932
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Sonja Karlsson, sonja.karlsson@sok.fi, 010 767 3047
Osuuskauppa Keskimaa, myymäläpäällikkö Minna Salonen, minna.m.salonen@sok.fi, 010 767 5316

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Alexandran syksyllä 2023 alkanut uudistus on valmistunut. Remontin yhteydessä päivitettiin 102 hotellihuonetta, saunaosasto sekä rakennettiin uusi kuntosali hotelliasukkaiden käyttöön.

Osuuskauppa Keskimaa on uudistanut Original Sokos Hotel Alexandran yli 100 huonetta ja saunaosaston. Lisäksi hotelliin on rakennettu uusi kuntosali entisen allasosaston paikalle.

− Lähes puolet hotellin huoneista ovat olleet remontin vuoksi poissa käytöstä yli puolen vuoden ajan, joten olemme innoissamme, että pääsemme nyt tarjoamaan kesän sesonkiin majoitusta jälleen koko 236 huoneen kapasiteetilla. Asiakkailla on nyt varaa valita erityylisiä huoneita, joista kaikki vastaavat tämän päivän odotuksia, sillä myös hotellin toinen puoli on uudistettu kokonaisvaltaisesti vuosein 2016–2018 aikana, taustoittaa hotellijohtaja Hannu Nirkkonen.

Uudistuksessa on huomioitu paikallisuus, perheet, sporttiryhmät sekä Alvar Aallon muotoiluperinne. Uudet huoneet ovat pääosin standard-huoneita, valittavana on kolme erilaista tyyliä: Aino, Alvar ja Kilpasilla. Kilpasilla-huone tarjoaa modernin parviratkaisun, joka on suunniteltu erityisesti lapsiperheille ja sporttiryhmille. Kolme uusituista huoneista on junior suiteja omalla saunalla. Huoneiden sisustuksessa on kunnioitettu modernia klassisuutta. Huoneet ovat tunnelmaltaan herkkiä, kauniita ja ajattomia.

Kolme uusituista huoneista on junior suiteja omalla saunalla.

Uudistetuista huoneista kolme on junior suiteja omalla saunalla. KUVA: Erkka Lyytikkä

− Huoneuudistuksien lisäksi hotellimme saunaosaston kokonaisvaltainen muodonmuutos lisää entisestään mukavuutta ja viihtyisyyttä yöpyjille. Vastasimme asiakastoiveisiin muuttamalla entisen allasosaston kuntosalikäyttöön. Tänä päivänä asiakkaat arvostavat hyvinvointia ja mahdollisuuksia kuntoiluun hotellivierailujen aikana, Nirkkonen jatkaa.

Naisten ja miesten hotelliasukassaunat pukuhuoneineen ovat täysin uudistettuja. Allasosaston tilalle rakennettu kuntosali on varusteltu monipuolisilla ja nykyaikaisilla kuntoilulaitteilla. Lisäksi tiloihin yhdistyy kaikille yhteinen viihtyisä vilvoittelutila saunan tai kuntoilun jälkeen.

Mielenkiintoinen yksityiskohta uudistuksessa on myös sarja seinämaalauksia Jyväskylään liittyvistä merkkihenkilöistä ja paikoista. Maalauksista vastuussa on Iikka Hackman ja ”huonosti maalatut seinät”. Taideteokset löytyvät hotellin uudistetun osan hissiauloista.

Hotellin aulatilat päivitetään vielä kevään aikana vastaamaan muiden uudistettujen tilojen tyyliä. Hotelliuudistuksen kokonaiskustannus oli noin 8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, Original Sokos Hotel Alexandran ja Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellijohtaja Hannu Nirkkonen, hannu.nirkkonen@sok.fi, 010 785 1006

 

 

 

Jyväskylä saa uuden ravintolan kävelykadulle, kun Osuuskauppa Keskimaa avaa ravintola Revolutionin viereiseen liiketilaan uuden Urban Bistron alkukesästä. Urban Bistro on rento ruoka- ja seurusteluravintola, jossa nautitaan ruoat ja juomat yhdessä kaveriporukalla viihtyen. Samalla vuodesta 2018 kävelykadulla toiminut ravintola VENN lopettaa toimintansa vapun jälkeen, ja tilat remontoidaan uutta Bistroa varten toukokuun aikana.

Ravintola VENNin viimeinen aukiolopäivä on vappuaattona 30.4, jonka jälkeen tilat remontoidaan kokonaisvaltaisesti toukokuun aikana. Revolutionin viereiseen tilaan rakennetaan uniikki ravintolakonsepti, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Revolutionin kanssa, tarjoten kuitenkin omanlaisen tunnelman ja ruokailuelämyksen.

− VENN on toiminut paraatipaikalla Jyväskylän ydinkeskustassa noin kuuden vuoden ajan. Nyt on tullut aika uudistaa liikeideaa vastaamaan paremmin tämän hetken asiakkaiden ravintolakysyntään. Liikeideauudistus on osa normaalia ravintolaverkostomme hallintaa, joka elää ajassa jatkuvasti, perustelee Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Pasi Kunelius muutosta.

VENNin tilat remontoidaan kokonaisvaltaisesti toukokuun aikana ja uusi Urban Bistro avaa ovensa alkukesästä. VENNin työntekijöiden työsuhteet jatkuvat entisellään Keskimaalla uudessa Urban Bistrossa. Ravintola Revolutionilla ja Urban Bistrolla on osittain yhteinen henkilökunta niin salin puolella kuin keittiössäkin. Tällä hetkellä ravintolat työllistävät yhteensä 45 ravintola-alan ammattilaista. Ravintola Urban Bistroon rekrytoidaan viisi uutta työntekijää.

− Urban Bistron keskiössä on yhteisöllisyys, ruuan ja juoman jakaminen, kiireettömyys ja vilpittömän eloisa palvelukokemus. Urbanin rennossa tunnelmassa voi nauttia niin aamupäivän brunssista, lounaasta kuin yhdessä jaettavasta illallisesta. Erilaiset teemaillat ja live-musiikki ovat osa Bistron konseptia, kuvailee ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen.

Urban Bistron tarkempi avajaisten ajankohta julkaistaan remontin edetessä toukokuun aikana.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen, jukka.puhalainen@sok.fi, 010 767 5490
Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

 

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen myyntipinta-alaltaan noin 1800 neliön S-marketin rakennuttamisesta Muuramen keskustaan nykyisen S-marketin viereiselle tontille. Rakennuttajana hankkeessa toimii Trophi Fastighets AB, jonka vuokralaiseksi Keskimaa siirtyy nykyiseltä paikalta. Uusi myymälä avataan kesällä 2025.

Osuuskauppa Keskimaa ja Muuramen kunta tekivät lokakuussa 2022 kaavoituksen käynnistämissopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen nykyisen S-marketin viereisen maa-alueen kehittämisestä myymäläliikepaikaksi Muuramen keskustassa, Mikkolantien ja Virastotien kulmauksesta. Muuramen keskusta-alueen kaavaprosessin valmistuttua rakennushanke käynnistyy huhtikuun alusta työmaan aitauksella ja tontilla sijaitsevan liikerakennuksen purkutöillä. Rakennushankkeen aikana Muuramen kunta suorittaa Mikkolantien rakentamisen nykyisen linjan itäpuolelle.

− Olemme todella iloisia, että kaavoitusprosessi on saatu päätökseen ja uuden S-marketin rakentaminen Muurameen toteutuu suunnitelmien mukaisesti. Pääsemme aloittamaan rakennustyöt tänä keväänä ja uusi S-market avataan Muurameen kesällä 2025, kertoo Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Tällä hetkellä S-market Muurame toimii vuokralaisena kiinteistössä, jonka omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Trophi Fastighets AB. S-market jatkaa nykyisessä kiinteistössä aina siihen asti, kunnes uusi myymäläkiinteistö valmistuu. Trophi Fastighets AB toimii uuden kiinteistön rakennuttajana, jonka vuokralaisena Osuuskauppa Keskimaan jatkaa. Trophi Fastighets AB on kiinteistöyhtiö, joka sijoittaa liikekiinteistöihin Pohjoismaissa, ja jonka liiketoimintakonseptina on omistaa päivittäistavarakauppoja pitkäjänteisesti.

− S-market Muurame palvelee nykyisessä kiinteistössä siihen asti, kunnes uusi S-market avataan. Tämän jälkeen palvelut ja valikoimat siirtyvät entistä laajempina uuteen kiinteistöön. S-market myymäläpinta-ala kasvaa entisestä noin 50 % ja samalla myös valikoimia uudistetaan ja laajennetaan. Palveluiden osalta myymälään saadaan uutena lisänä muun muassa ruoan verkkokaupan toimituksille oma noutopiste. Parkkitilaa tulee myös mukavasti lisää, kertoo Osuuskauppa Keskimaan projektista vastaava ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen.

Kokonaispinta-alaltaan noin 3000 neliön rakennuksen pääasiallinen lämmönlähde on maalämpö. Lämmityksessä ja jäähdytyksessä hyödynnetään lisäksi kaupan kylmälaitteistosta tulevaa lauhdelämpöä lämpöpumppujen avulla. Rakennuksen materiaalivalinnoilla ja teknisillä ratkaisuilla pyritään kohti hiilineutraalia rakennusta. Lisäksi kiinteistön katolle sijoitetaan aurinkopaneelit. Piha-alueelle tulee sähköauton latauspaikkoja.

− Tällaisena rakennusalan matalasuhdanteen aikana on erittäin tärkeää, että uusia hankkeita saadaan liikkeelle. Rakennushankkeella on merkittävä työllistävä vaikutus, lisää Vesa Kyllönen.

Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy, ilmanvaihtourakasta vastaa Keski-Suomen Ilmastointihuolto Oy, sähköurakasta Wattiset Oy, Putkiurakasta A-Pipe Jyväskylä Oy ja rakennusautomaatiourakasta Honeywell Oy. Kiinteistön rakentamisen kokonaisinvestointi on noin 6,6 miljoonaa euroa. Osuuskauppa Keskimaa vastaa hankkeen liiketoimintaan liittyvistä kalustoinvestoinneista, joka ovat noin 1,9 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen, vesa.kyllonen@sok.fi, 010 767 3021

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen, mikko.lehtinen@sok.fi, 010 767 3032