Gradian ja Keskimaan polkuopinnot laajenevat kaupan alalle


14.3.2019

Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa jatkavat polkuopintojen kehittämistä kaupan alalle. Ensimmäinen kokonaisuus rakennettiin syksyllä 2018 kokeiksi opiskeleville. Hakuaika Keskimaan polkuopintoihin Gradian Liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijoille alkaa 15.3.2019.

Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa ovat aloittaneet yhdessä uudenlaisen ammattiopintojen polun, jonka tarkoituksena on taata opiskelijoille työpaikalla tapahtuva oppiminen sekä täsmäkouluttaa osaajia Osuuskauppa Keskimaan ravintoloiden, ABC-liikennemyymälöiden ja nyt myös kaupan alan tarpeisiin. Syksyllä 2019 käynnistyvien kaupan alan polkuopintojen kautta tarjotaan Liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijoille mahdollisuus työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen Keskimaan toimipaikoissa sekä kouluttautumiseen kaupan toimialalle.

Keskimaa-polkuun valitut opiskelijat suorittavat opintoihinsa liittyvän työpaikalla tapahtuvan oppimisen Keskimaan eri kaupan toimipaikoissa, ja hyvin hoidettujen harjoittelujaksojen myötä Keskimaa tarjoaa kesätyön. Opiskelijoiden on myös mahdollista työllistyä pysyvämmin Keskimaalle valmistuttuaan, sillä avoimia työpaikkoja on tarjolla jatkuvasti.

Idea tuli Keskimaalta, jolla on jatkuvasti tarvetta alan ammattilaisille.

− Olemme mielellämme yhteistyökumppanina etsimässä ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa.  Tässä mielestäni päästään hienosti tekemään asiakaskohtaista yhteissuunnittelua ja etsimään asiakkaalle sopivia ratkaisuja rekrytoinnin tueksi. Samalla selkeytetään opiskelijan koko koulutusajan opinpolkua. Tämä toivottavasti kirkastaa opiskelijan ammatillisia uratavoitteita, sitouttaa ja motivoi opiskelijaa opintoihin. Työelämän kanssa tehtävä syvempi yhteistyö kiinnostaa meitä ja samalla haastaa uudistamaan oppilaitoksen arjen toimintaamme, toteaa asiakkuuspäällikkö Petra Leppäharju-Lipitsä Gradialta.

Mukaan voivat hakea kaikki Gradian liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijat. Gradia ja Keskimaa tekevät polkuopiskelijoiden valinnat yhdessä.

−Meille oppilaitosyhteistyö on erittäin tärkeä keino turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti myös tulevaisuudessa. Polkuajattelussa opiskelija perehtyy eri toimintoihimme opiskelun aikana ja näin kaikki työt tulevat tutuiksi. Meillä tehdään monipuolista työtä eri tyyppisissä toimipaikoissa, eli meillä on hyvä oppia ja kasvaa ammattilaiseksi, sanoo henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg Keskimaalta.

Aiemmin Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa ovat tarjonneet polkuopintoja kokeille. Kokki-opiskelija Neea Saarisella on vain hyvää kerrottavaa kokemuksistaan polkuopinnoissa.
− Polkuopintojen alussa suunniteltiin minun polkuni koulun loppuun asti yhdessä opettajien ja Keskimaan vastuuhenkilöiden kanssa. Polkuopintojen kautta minulle tarjoutuu hyvä mahdollisuus työllistyä koulun päätyttyä Keskimaalle, joten oman kokemukseni perusteella suosittelen kovasti tätä opiskelumuotoa, kertoo Neea Saarinen kokemuksistaan.

Haku-aika kaupan alan polkuopintoihin on 15.–31.3.2019. Haku tapahtuu Gradian DUUNI-palvelun kautta, tiitus.fi/duuni. Haastattelut ja valinnat polkuopintoihin järjestetään huhtikuussa. Ensimmäiset kaupan alan polkuopiskelijat aloittavat syksyllä 2019.

Info opinnoista Gradian Liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijoille maanantaina 18.3.2019 klo 10-11, Gradia Viitaniemientie 1 A, Auditorio Oivallus A1.210, Jyväskylä.