Jyväskylän Sokoksen ja Marks & Spencerin YT-neuvottelut ovat päättyneet


10.1.2017

Osuuskauppa Keskimaan kehittää Jyväskylän Sokos-tavaratalon ja Marks & Spencer -myymälän toimintaa ja organisoi uudelleen liiketoimintoja. Organisaatiouudistukseen liittyneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Tehtyjen päätösten mukaan Jyväskylän Sokokselta ja Marks & Spencer –myymälästä vähennetään 31 henkilöä ja yhteensä 13 henkilön työsuhde muutetaan osa-aikaiseksi tai heidän työsopimuksensa mukaista säännöllistä työaikaa vähennetään.

Muutosten taustalla ovat käyttötavarakaupan haasteellinen markkinatilanne ja asiakkaiden ostokäyttäytymisen jatkuva muutos. Sokos Jyväskylän toiminta on ollut pitkään tappiollista. Marks & Spencerin osalta hankkeen taustalla ovat S-ryhmän suunnitelmat Marks & Spencer -ketjun franchising-toimintojen tehostamisesta Suomessa.

– Käyttötavarakaupan yleiset näkymät ovat edelleen melko heikot ja verkkokaupan kehitys vaikuttaa jatkuvasti liiketoimintaan. Olemme jo aiemmin varautuneet kysynnän heikkenemiseen ja toteuttaneet merkittäviä kulusäästöjä. Tämä ei ole riittänyt, meidän on sopeutettava tavaratalon toimintaa vastaamaan kysynnän nykytasoa, Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Reima Loukkola kertoo.

Kaikille irtisanotuille tarjotaan Keskimaan muissa toimipaikoissa avautuvia tehtäviä.

– Meillä on hyvät kokemukset henkilökuntamme uudelleensijoittamisesta Keskimaan sisällä. Esimerkiksi Jyväshovin henkilöstöstä lähes kaikki sijoittuivat Keskimaan muihin toimipaikkoihin. Uskomme, että Sokoksen ja Marks & Spencerin henkilöstön kohdalla onnistumme yhtä hyvin, Loukkola jatkaa.  

Organisaatiouudistukseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät 21. marraskuuta 2016. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat kaikkia Jyväskylän Sokoksen ja Marks & Spencer -myymälän työntekijöitä ja alun perin neuvotteluiden arvioitiin johtavan 35 henkilön irtisanomiseen.