Kemut-festivaali tuo Seinäjoen Tangomarkkinat Jyväskylään


28.3.2017

Jyväskylän Lutakonaukion 25.-27.8. valtaava Kemut-festivaali on sopinut yhteistyöstä Seinäjoen Tangomarkkinoiden kanssa. Vasta valitut Tangokuninkaalliset konsertoivat ilmaistapahtumassa Päivä Kemuilla. Tangomarkkinoiden esikarsintakilpailu järjestetään Jyväskylässä Seppälän Prismassa lauantaina 1.4.

Seinäjoen Tangomarkkinat ja Osuuskauppa Keskimaan järjestämät Kemut-festivaali ovat sopineet monimuotoisesta yhteistyöstä, jonka merkeissä Seinäjoen Tangomarkkinat jalkautuvat Jyväskylään.

– Yhteistyö Keskimaan ja Kemujen kanssa on tänä vuonna yksi näkyvimmistä tapahtumayhteistyökuvioistamme, jonka toteutumisesta olemme hyvin innoissamme. Kumppanuutemme on mainio esimerkki siitä, miten erilaiset tapahtumat voivat hyödyntää toistensa vahvuuksia ja osaamista, rakentaen näin hienoja ja monipuolisia tapahtumakokonaisuuksia, Seinäjoen Tangomarkkinoiden markkinointipäällikkö Marjo Harju-Keturi kuvailee.

Heinäkuussa Seinäjoella valittavat vuoden 2017 Tangokuninkaalliset esiintyvät Päivä Kemuilla lauantaina 26.8. Kuninkaallisten lisäksi Päivä Kemujen tansseissa lavalle nousee Tanssiorkestereiden SM-kilpailun SMORK:n voittaja, joka niin ikään valitaan Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Tankokuninkaalliset ja orkesteri esiintyvät eri kokoonpanoissa kello 11-15.

Festivaalialueelle on Päivä Kemujen aikaan vapaa pääsy ilman sisäänpääsymaksua.

Ensimmäisen kerran tangon taikaa kuullaan Jyväskylässä jo Seinäjoen Tangomarkkinoiden esikarsintatapahtumassa Seppälän Prismassa lauantaina 1.4. kello 12 alkaen. Esiintymislava pystytetään Prisman pääkäytävälle, kaupungin puoleiseen päätyyn.

– Useamman vuoden tauon jälkeen esikarsintakiertue tuodaan studioista jälleen yleisön eteen. Seppälän Prisma on ainut Tangolaulukilpailun esikarsintapaikka Keski-Suomessa.

Tällä hetkellä Jyväskylän esikarsintaan on ilmoittautunut parikymmentä kilpailijaa, mutta ilmoittautuminen on edelleen käynnissä. Ilmoittautua voi myös paikan päällä Prismassa kello 12-14. Esikarsinnan juontaa vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela.

Vuosiin ei Tangolaulukilpailua ole päässyt seuraamaan näin varhaisessa vaiheessa. Tapahtumassa saattaa erottua jo potentiaalinen Tangokuninkaallinen, jonka matkaa pääsee tällöin seuraamaan alusta alkaen. Ja jos rohkeus riittää, kilpailuun voi osallistua vaikka itse, Marjo Harju-Keturi kannustaa seuramaan esikarsintaa.

Kolme päivää, neljä tapahtumaa

Kemut 2017 tarjoavat kovan kattauksen kansainvälisiä huippunimiä sekä suomalaisia musiikkimaailman kantavia ja nousevia tähtiä eri-ikäisille yleisöille neljässä eri tapahtumassa:

Sunset Park 25.8.
Päivä Kemut 26.8.
Rock Kemut 26.8.
Perhe Kemut 27.8.

Sunset Parkin aiemmin jo julkistettuja päälavan esiintyjiä ovat Sak Noel, Sigala sekä Filatov & Karas. Rock Kemuille ovat tulossa muun muassa Yö, Poets of the Fall sekä Neljä Ruusua.

Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa myöhemmin keväällä.

Viikonlopun päivätapahtumissa festivaalialueelle on vapaa pääsy. Päivä Kemujen päätähtiä ovat vuoden 2017 Tangokuninkaalliset ja Tanssiorkestereiden SM-kilpailun SMORKin voittajaorkesteri. Perhe Kemuissa esiintyjinä ovat muun muassa Diandra sekä jyväskyläläinen Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri.