Keskimaa integroi Marks & Spencer -myymälän osaksi Sokosta


25.5.2018

Jyväskylän Marks & Spencer -myymälä nykymuodossaan lopetetaan, ja brändin tuotteet yhdistetään osaksi Sokoksen tarjontaa 31.12.2018 mennessä. Vapautuvat tilat otetaan kauppakeskus Sokkarin käyttöön, ja tiloihin etsitään uusia vuokralaisia.

Franchise-liiketoiminta brittiketjun kanssa ei ole kehittynyt tavoitteiden mukaisesti, ja Jyväskylän myymälä ei ole saavuttanut annettuja liiketoiminnan tavoitteita. Toiminnan kehittämiseksi ja tuloksen parantamiseksi on tehty viime vuosina useita toimenpiteitä, jotka valitettavasti eivät ole tuottaneet odotettua tulosta. 

Marks & Spencer -brändi laajennetaan valtakunnallisesti osaksi Sokos-ketjua 31.12.2018 mennessä. Ainoastaan Helsingissä ja Tampereella Marks & Spencer jatkaa omana myymälänään. Porvoon myymälän suhteen ei ole tehty vielä päätöksiä. Jyväskylässä muutos konkretisoituu vaiheittain jo syksyn aikana, jolloin Marks & Spencer -tuotteiden maksaminen siirtyy Sokoksen kassoille.

Marks & Spencer -tuotteet tulevat jatkossa olemaan osa Sokoksen kokonaistarjontaa muiden brändien rinnalla. Esimerkiksi aluspukeutumisen ja naisten pukeutumisen suositut tuotteet pidetään Jyväskylässä valikoimassa. 

– Vaikka omana myymälänään Marks & Spencer ei toiminut odotetulla tavalla, uskomme että osana valikoimaa merkki ilahduttaa asiakkaita jatkossakin, kertoo Sokos-johtaja Jarkko Elola. 

Syksyn aikana Marks & Spencerin työntekijät yhdistetään osaksi Sokoksen tiimiä. Lopullinen henkilöstötarve arvioidaan Marks & Spencer -myymälän toiminnan loputtua. 

– Jos muutoksesta seuraa henkilöstövaikutuksia, tarjoamme kaikille Marks & Spencerin työntekijöille mahdollisuutta siirtyä Keskimaan sisällä toiseen toimipaikkaan, toteaa Jarkko Elola.

Marks & Spenceriltä vapautuvat toimitilat otetaan kauppakeskus Sokkarin käyttöön, ja tiloihin etsitään uusia vuokralaisia.