Keskimaa palkkaa satoja kesätyöntekijöitä sekä yli 500 nuorta Tutustu ja tienaa -harjoitteluun


29.1.2021

Osuuskauppa Keskimaan tavoitteena on työllistää kesällä 2021 useita satoja kesätyöntekijöitä sekä työelämään ensikertaa tutustuvia kesäharjoittelijoita Keskimaan myymälöissä, ravintoloissa, hotelleissa ja liikennemyymälöissä eri puolilla Keski-Suomea. Hakuaika kesätöihin on 16.12.2020–7.2.2021. 15–17-vuotiaille nuorille ensikertalaisille suunnattu Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoitteluhaku on avoinna 15.3.2021 asti.

 Keskimaa on Keski-Suomen suurin yksityinen työnantaja, ja samalla monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään.
− Etsimme kesäksi joukkoihimme palveluhenkisiä tekijöitä kaikille toimialoillemme Keski-Suomessa. Meillä on työtä sekä kokeneemmille ammattilaisille että työelämässään ensiaskeleita ottaville nuorille. Olemme todella merkittävä nuorten ensityöllistäjä ja ensimmäisen työelämäkokemuksen tarjoaja. Työantajana meillä on iso vastuu nuorten työllistämisessä ja kasvattamisessa työelämään, toteaa Keskimaan henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg.

Eniten kesätyöntekijöitä tarvitaan kauppoihin myyjiksi sekä ABC-liikennemyymälöihin asiakaspalveluun ja keittiötyöhön. Näiden lisäksi kesätyöntekijöitä haetaan ravintoloihin, hotelleihin sekä parturi-kampaamoon. Koronatilanteen pitkittyminen voi kuitenkin vaikuttaa erityisesti ravintoloiden, hotellien sekä ABC-liikennemyymälöiden toimintaan ja sitä kautta myös kesätyöntekijöiden tarpeeseen näillä toimialoilla.

Keskimaa hakee kesätyöntekijöiksi 18 vuotta täyttäneitä nuoria, kuitenkin myös alle 18-vuotiaat alan ammattiin opiskelevat voivat hakea kesätöihin. Tänä vuonna kaikki hakijaehdot täyttävät kesätyönhakijat kutsutaan videohaastatteluun.

− Haluamme antaa jokaisella hakuehdot täyttävälle hakijalle haastattelukokemuksen, jossa pääsee itse kertomaan osaamisestaan. Videohaastattelu on vallitsevassa koronatilanteessa turvallisin tapa toteuttaa haastattelut. Monissa valinnoissa osaamisen lisäksi asenne ratkaisee paljon. Meille on tärkeää löytää palvelualalle sopivia, reippaita ja positiivisia ihmisiä, Thusberg täsmentää.

− Kannattaa myös pistää merkille, että meillä on kesätyö- ja kesäharjoittelupaikkoja ympäri Keski-Suomen, eli myös niillä pienemmillä ja syrjäisemmillä paikkakunnilla. Monissa kesällä vilkkaissa paikkakunnissa toimipaikkojen kesäapulaisten tarve on yllättävän suuri ja toisaalta hakijamäärät ovat pienempiä suhteessa isojen kaupunkien hakijamääriin. Kannattaa siis olla aktiivinen myös näiden alueiden suhteen, Thusberg vinkkaa.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun kautta ensikosketus työelämään

Nuoremmille, 15-17-vuotiaille, suunnattu Keskimaan perinteinen Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelun haku on parhaillaan käynnissä. Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman tavoitteena on helpottaa koululaisten mahdollisuuksia päästä tutustumaan erilaisiin yrityksiin, työtehtäviin ja työelämän pelisääntöihin.

− Tänä vuonna aikomuksemme on työllistää reilu 100 nuorta enemmän kuin normaalikesinä, sillä viime kesän osalta jouduimme perumaan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman koronapandemian vuoksi. Tavoitteemme on palkata yli 500 työelämään tutustuvaa nuorta kahden viikon mittaiselle harjoittelujaksolle, Thusberg toteaa toiveikkaana.

Tutustu- ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma on usein nuoren ensimmäinen kesätyöpaikka, jossa nuori saan ensikosketuksen työelämään ja arvokasta kokemusta tulevia kesätöitä varten. Keskimaa tarjoaa kahden viikon kesäharjoittelujaksoja kaupan toimipaikoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja liikennemyymälöissä niille 15–17-vuotiaille lukiolaisille ja peruskoululaisille, jotka eivät ole aiemmin olleet Osuuskauppa Keskimaalla töissä.

Keskimaan kesätyö- ja kesäharjoittelupaikkoja on tarjolla jokaisella paikkakunnalla, jolla Keskimaalla on liiketoimintaa eli Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Jämsässä, Jämsänkoskella, Kangasniemellä, Kannonkoskella, Karstulassa, Keuruulla, Kivijärvellä, Konginkankaalla, Konnevedellä, Kuhmoisissa, Kyyjärvellä, Laukaassa, Multialla, Muuramessa, Petäjävedellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Suolahdessa, Toivakassa, Uuraisilla, Viitasaarella ja Äänekoskella.


Kesätöitä vastuullisesti

S-ryhmä on eniten nuoria työllistävä yritysryhmä Suomessa. S-ryhmä työllistää kesällä 2021 ympäri Suomen noin 12 000 nuorta myymälöissä, ravintoloissa, hotelleissa ja liikennemyymälöissään. S-ryhmä ja Keskimaa ovat aiempien vuosien tapaan myös tänä vuonna vahvasti mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. S-ryhmä on yksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääkumppaneista.

Täältä löydät lisätietoa hakemisesta ja kesätöistä Keskimaalla:
https://assaduunissa.fi/kesaharjoittelu/
https://assaduunissa.fi/kesatyo/


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg, 040 752 5590, kaisamaria.thusberg@sok.fi