Keskimaa uudistaa Keuruun S-marketin


13.1.2015

Osuuskauppa Keskimaa uudistaa Keuruun S-marketin. Myymälän sisätilat muuttuvat täysin, ja valikoima kasvaa. Merkittävin uudistus on palvelutori.
Kylmäjärjestelmässä siirrytään hiilidioksiditekniikkaan.

– S-marketin uudistuksella varmistamme, että myymälämme on jatkossakin Keuruun paras ruokakauppa, jossa on miellyttävä asioida. Pidämme edelleen myös kiinni siitä, että S-market on kaupungin edullisin ruokakauppa, aluejohtaja Marko Tyyskä linjaa.

Keskimaa on saanut keuruulaisilta asiakasomistajiltaan poikkeuksellisen paljon toiveita S-marketin palvelutiskistä. Tänä keväänä toive täyttyy: myymälään tulee palvelutori, jonka valikoimiin kuuluu lihaa ja lihajalosteita, kalaa ja kalajalosteita, valmisruokia, salaatteja sekä grillituotteita.
– Henkilökohtaiseen palveluun perustuvan Palvelutorin valikoima elää viikonpäivien, vuodenaikojen ja asiakastoiveiden mukaisesti, marketpäällikkö Arto Pänkäläinen kuvailee.
S-marketiin tulee myös tuote-esittelyille myyntipiste sekä leipäosaston yhteyteen rakennettava paistopiste.
– Meiltä saa jatkossa jokaisena kaupan aukiolopäivänä uunituoreita leipiä, sämpylöitä, piirakoita ja pullia.

S-market profiloituu entistä selkeämmin ruokakaupaksi. Päivittäistavaravalikoimat (elintarvikkeet, hygieniatuotteet, pesuaineet, pehmopaperit, lehdet ja päivittäiskosmetiikka) kasvavat remontin myötä yli viidenneksellä, yhteensä 13 200 tuotteeseen. Valikoimien kasvu näkyy kaikissa tuoteryhmissä.
Käyttötavarassa painottuvat kausivalikoimat sekä nopeasti ostettavat arkipäivän tuotteet.
– Esimerkiksi pukeutumisen tuoteryhmästä valikoimiin sisältyvät jatkossa alusasut ja sukat, Marko Tyyskä kuvailee.

Myymälän ilme raikastuu ja värimaailma muuttuu. Sisustuksessa käytetään vaaleita, maanläheisiä värisävyjä, reilua puuta sekä suuria valokuvia, jotka kertovat osuuskauppatoiminnan pitkästä paikallishistoriasta.
Myymälän kalusteet uusitaan, samoin pullonpalautusjärjestelmä, kassapöydät, S-Pankin palvelupiste ja asiakas-wc-tilat. Kassalinjaston päähän sijoitetaan muutama pöytäryhmä sekä kahviautomaatti.

Myymälän kylmäjärjestelmä uusitaan täysin. Keinotekoisesti tuotetun kylmäaineen korvaa hiilidioksidi, joka on luonnollista kylmäainetta, eikä sillä ole vaikutuksia ilmakehän otsonikerrokseen. Kylmäaineena perinteisesti käytetyn R404A:n GWP- eli global warming potential –arvo on 3 800/kg, kun hiilidioksidista valmistetun kylmäaineen vastaava luku on 1.
Hiilidioksiditekniikkaan yhdistetään ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet, jotka vähentävät merkittävästi energiankulutusta. Kylmätekniikan tuottama lauhdelämpö hyödynnetään käyttöveden ja kiinteistön lämmittämisessä. Myymälän koko valaistus toteutetaan led-tekniikalla.

Keuruun S-market työllistää 20 työntekijää.
– Uudistus on henkilökunnan parissa erittäin tervetullut ja odotettu, Arto Pänkäläinen kuvailee.
S-market palvelee normaalien aukioloaikojen puitteissa koko remontin ajan. Se pyritään toteuttamaan niin, että asiakkaille aiheutuu mahdollisimman vähän häiriöitä päivittäiseen asiointiin.
– Remonttivaiheen aikana kauppa-asiointi voi hetkittäin olla hankalaa, mutta huolehdimme parhaamme mukaan siitä, että asiointi sujuu ja tavarat löytyvät, vaikka niiden paikkoja joudutaan vaihtamaan.

Pääsiäiseen mennessä valmistuvan remontin kokonaiskustannukset ovat noin 1,5 miljoonaa euroa.

S-market toimii Keuruulla kiinteistöyhtiössä (Kiinteistö Oy Keuruun Riihikumpu), jossa osakkaana on Keskimaan lisäksi Kela. Alko toimii vuokratiloissa. Vuonna 1996 valmistuneessa kiinteistössä toteutetaan kevään mittaan myös kattoremontti, hissiuudistus sekä päivitetään automatiikkaa.