Palokan Euromarketin liiketoiminta siirtyy Keskimaa Osk:lle


15.1.2010

Kilpailuvirasto on hyväksynyt Keskimaa Osk:n ja Suomen Lähikauppa Oy:n sopimuksen, jolla Palokan Euromarketin liiketoiminta siirtyy Keskimaalle. Osapuolten tarkoituksena on toteuttaa kauppa ripeällä aikataululla, minkä jälkeen myymälä muutetaan Prismaksi.

 Keskimaa Osk teki Suomen Lähikauppa Oy:n kanssa sopimuksen Palokan Euromarketin liiketoiminnan ostamisesta 7.12.2009. Kaupan toteuttaminen edellytti kilpailuviraston hyväksyntää, joka saatiin 14.1.2010.

– Olemme jo pitkään etsineet Jyväskylän pohjoispuolelta hyvää paikkaa isolle marketkaupan yksikölle. Suomen Lähikauppa Oy:n päätös luopua Euromarketista tarjosi mahdollisuuden Keskimaan asiakasomistajien palvelujen pitkäjänteiseen kehittämiseen valmiissa liiketilassa, joita on harvoin tarjolla, perustelee Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Raija Rantanen.

 Euromarket siirtyy Keskimaan omistukseen tyhjennysmyynnin jälkeen Suomen Lähikauppa Oy:n kanssa sovittavan aikataulun mukaisesti. Myymälä joudutaan sulkemaan väliaikaisesti omistajavaihdoksen jälkeen, todennäköisesti aikaisintaan tammi-helmikuun vaihteessa. 

– Euromarketin muuttaminen Prismaksi pyritään toteuttamaan mahdollisimman lyhyen katkoksen aikana. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään vain tärkeimmät muutokset, eli uudistetaan myymälämiljöö sekä osa kalusteista Prisma-konseptin mukaiseksi. Aikaa kuluu tietysti myös myymälän tavaroittamiseen. Todennäköisesti alkukeväälle ajoittuvan avauspäivämäärän kerromme tuonnempana tarkemmin, Raija Rantanen lupaa.

Palokan Euromarketin noin 70 työntekijää siirtyy Keskimaan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.

– Riittävän ketju- ja konseptiosaamisen varmistamiseksi kokoamme Prisman ja S-ryhmän toimintatavat jo tuntevaa henkilökuntaa tueksi Palokan Prisman käynnistysvaiheeseen. Keskimaalaiset pitävät uuden myymälän käynnistämistä haasteellisena ja mielenkiintoisena projektina.

 Työeläkevakuutusyhtiö Varman omistaman kiinteistön kokonaisala on noin 16 000 neliötä, josta Euromarketin käytössä oleva myyntiala on noin 5 000 neliötä. Euromarketin etutiloissa toimii useita erikoisliikkeitä, joiden kanssa Keskimaa neuvottelee lähiviikkojen aikana jatkosta.

– Muutaman vuoden sisällä tavoitteenamme on laajentaa Prismaa ainakin parilla tuhannella neliöllä. Tältä osin suunnitelmat ovat luonnollisesti vasta alkumetreillä.

 Palokan Prisman myyntiala tulee ensivaiheessa jakautumaan lähes tasan päivittäis- ja käyttötavaraosastojen kesken. Päivittäistavarassa sisään saadaan mahtumaan valikoima, joka on jonkin verran pienempi kuin Keljon tai Seppälän Prismoissa.

– Käyttötavaran valikoimamuodostuksessa huomioidaan Kodin Terran läheisyys. Esimerkiksi rakentamisen ja remontoinnin tuotealue jää uudessa Prismassamme pieneksi, ja myös muutamiin muihin tuotealueisiin Kodin Terra tuoteryhmätasolla vaikuttaa. Sen sijaan pukeutumiseen, liikuntaan ja urheiluun sekä viihteeseen tulee hyvä Prisman perusvalikoima. Seppälän ja Keljon Prismojen valikoimiin uusi yksikkö ei vaikuta millään tavalla, Raija Rantanen korostaa.

Palokan Prisman avaaminen ei muuta myöskään Kodin Terran, ABC Palokan ja S-market Palokan toimintaa.

– Palokan Prisma vahvistaa asiakasomistajillemme suunnattua kokonaistarjontaa Jyväskylän pohjoispuolella, eikä korvaa mitään olemassa olevaa palvelua. Uskomme, että esimerkiksi Palokan S-marketin myynti pysyy edelleen hyvällä tasolla, toimialajohtaja vakuuttaa.

Palokan Euromarket on neljäs alkuvuoden aikana osaksi S-ryhmää siirtynyt Suomen Lähikauppa Oy:n hypermarket.

Suomen Lähikauppa Oy on myynyt Tampereen Koivistonkylän ja Lempäälän Ideaparkin Euromarketien liiketoiminnan Pirkanmaan Osuuskaupalle. Kilpailuviraston päätös kaupan hyväksynnästä saatiin 4.1.2010, jolloin myös toteutettiin liiketoiminnan siirto uudelle omistajalle.

Porissa Euromarketin liiketoiminta siirtyi Satakunnan Osuuskaupalle vuodenvaihteessa. Liiketoimintakauppa ei edellyttänyt kilpailuviraston käsittelyä, koska vaadittu liikevaihtoraja ei ylittynyt.