Palokan Prisma on avausvalmis


24.2.2010

Keskimaa Osk on saanut Palokan Prisman avauskuntoon. Muutos Euromarketista Prismaksi on toteutettu reilussa kolmessa viikossa.

 Palokan Euromarketin liiketoiminta ja liiketila siirtyivät Suomen Lähikauppa Oy:ltä Keskimaalle helmikuun alussa. Sen jälkeen käynnistettiin välittömästi välttämättömimmät muutostyöt.

Prisma-johtaja Marko Tyyskä toteaa Keskimaan kolmannen Prisman olevan tiukasta aikataulusta huolimatta nyt avauskunnossa. Palokan Prisma avataan torstaina 25.2. kello 10.00.

– Asiakaslähtöisen ajattelumme mukaisesti halusimme minimoida Euromarketin sulkemisen ja Prisman avaamisen välisen ajan. Palvelujen mahdollisimman lyhyellä katkoksella on suuri merkitys hypermarketin palveluja Palokassa käyttämään tottuneille lähialueen asukkaille, Marko Tyyskä korostaa.

– Päivittäin isoja asiakasmääriä liikuttavan Prisman nopea avaaminen on tärkeää myös etutiloissa toimiville erikoisliikkeille, hän jatkaa.

Työeläkevakuutusyhtiö Varman omistaman kiinteistön kokonaisala on lähes 16 000 neliötä, josta Prisman käyttöön tulee alkuvaiheessa reilut 7000 neliötä. Prisman myyntiala on noin 5 100 neliötä. Loppuosa kiinteistöstä on 23 alivuokralaisen käytössä.

– Saamme jo avausvaiheessa esille erittäin hyvän Prisman perusvalikoiman. Päivittäistavaravalikoima on Prismalle tyypilliseen tapaan varsin kattava. Käyttötavarassa olemme huomioineet Kodin Terran läheisyyden, joten painotus on pukeutumisen, sportin ja viihteen tuotealueilla.

Prisman muutosvaiheessa on hyödynnetty Euromarketin entisiä kalusteita niin paljon kuin mahdollista. Päivittäistavaraosastolla on käytetty pääosin Euromarketin vanhoja kalusterunkoja, joihin on vaihdettu 40-senttisten hyllyjen tilalle 60 senttiä syvät hyllyt. Näin olemassa oleviin myyntineliöihin on saatu mahtumaan aiempaa huomattavasti suuremmat päivittäistavaravalikoimat.

– Kaikki kylmälaitteet on huollettu, kassajärjestelmät on vaihdettu ja taustatiloihin on tehty paljon muutoksia. Lisäksi on tietysti tehty kaikki tarvittavat myymäläilmeen vaihtamiseen liittyvät muutokset, Prisma-johtaja kertoo.

Muutostyöt jatkuvat todennäköisesti alkukesään saakka. Tavoitteena on, että Palokan Prisma on nykyisten myyntineliöiden puitteissa täysin valmis juhannukseen mennessä.

– Valikoimat ja esillepanot paranevat jatkuvasti kevään mittaan sitä mukaa, kun saamme uusia kalusteita asennettua. Esimerkiksi kaikki kylmäkaapit ja –altaat tullaan uusimaan toimivammiksi ja energiatehokkaammiksi kaluste kerrallaan. Käyttötavarapuolelle tulee puolestaan erikoiskalusteita, joiden toimittaminen vaatii avausaikatauluamme pidemmän toimitusajan. 

Palokan Prisman henkilöstöstä valtaosa on Euromarketin entisiä työntekijöitä. Euromarketin kaikki 70 työntekijää ovat siirtyneet Keskimaalle niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

– Entisillä euromarketlaisilla on erittäin hyvä ammattitaito ja kaupan osaaminen. Ilahduttavaa on myös käsinkosketeltavan positiivinen asenne ja innostus, jolla uutta suuryksikköä on lähdetty tekemään, Marko Tyyskä antaa tunnustusta.

Hänen mukaansa uuden Prisman avaus on synnyttänyt samanlaisia tunnelmia koko Keskimaassa.

– Olemme saaneet valtavan paljon apua Keskimaan muista yksiköistä jopa yli toimialarajojen. Uudet ja vanhat keskimaalaiset ovat selvästikin päättäneet yhdessä osoittaa, että haasteellisesta aikataulusta selvitään ja Prisma on avauskunnossa vajaan kuukauden muutostöiden jälkeen, Tyyskä arvelee.

Keskimaa Osk teki Suomen Lähikauppa Oy:n kanssa sopimuksen Palokan Euromarketin liiketoiminnan ostamisesta 7.12.2009. Kilpailuvirasto hyväksyi kaupan 14.1.2010. Palokan Euromarketin liiketoiminta siirtyi Suomen Lähikauppa Oy:ltä Keskimaalle 1.2.2010.