Solo Sokos Hotel Paviljonkiin laajennus


24.10.2017

Osuuskauppa Keskimaa laajentaa Solo Sokos Hotel Paviljonkia. Kesäkuussa 2012 avattuun hotelliin rakennetaan laajennusosa, johon tulee 36 superior-tason huonetta. Laajennus on huomioitu jo hotellia suunniteltaessa ja rakennettaessa, ja pystytään toteuttamaan siten, että siitä ei aiheudu häiriötä hotellin majoitus- tai ravintolatoimintaan. Tavoitteena on, että laajennus valmistuu kesäksi 2019.
Ravintola Trattoria Aukioon rakennetaan talviterassi, joka laajentaa ravintolaa noin 80 asiakaspaikalla. Trattoria Aukion uudistuksen on suunniteltu valmistuvan jo kesäksi 2018.

Jyväskylä kehittyy matkailullisesti hyvin ja matkailuala vetää. Jyväskylän Paviljongin alue on ainutkertainen kokous- ja tapahtumapaikka Suomessa.
– Tällä hotellin laajennusinvestoinnilla haluamme varmistaa, että Jyväskylä vahvistaa asemaansa yhtenä maamme suosituimpana messu-, kokous- ja kongressikaupunkina, ja houkuttelee myös entistä enemmän vapaa-ajan matkustajia, toimitusjohtaja Antti Määttä perustelee.

Kesäkuussa 2012 avattu 170:n huoneen Solo Sokos Hotel Paviljonki toi valmistuessaan Jyväskylän hotellielämään uudenlaista näkökulmaa. Suomalainen design ja keskisuomalainen käsityötaito näkyvät tilasuunnittelussa ja sisustuksessa. Solo Sokos Hotel Paviljonki on kuitenkin tunnettu ennen muuta palvelukulttuuristaan. Hotelli on voittanut kaksi sarjaa yhdessä maailman arvostetuimmista hotellialan kilpailusta. World Luxury Hotel Awards 2015 –gaalasta Jyväskylään ja Paviljonkiin matkasi sekä Suomen Best World Luxury Hotel- että Best World Luxury Design Hotel –palkinnot. Lisäksi hotelli on saanut myös muita huomiointeja.

– Hotellin laajennukselle on tarvetta. Keskimaan hotelleilla on Jyväskylässä parhaimmat käyttöasteet, asiakkaat haluavat yöpyä meidän hotelleissamme ja me haluamme tarjota tähän mahdollisuuksia yhä useammalle, toimialajohtaja Pasi Kunelius kertoo.

Hotellin rakennusvaiheessa on jo ennakoitu mahdollista laajennusta. Voimassa oleva asemakaava mahdollistaa laajennuksen. Näin muutostyö päästään toteuttamaan nopeasti.  Uudistuksen jälkeen Solo Sokos Hotel Paviljongissa on 206 huonetta ja Original Sokos Hotel Alexandrassa 239 huonetta. Yhteensä Keskimaan hotellien huoneiden lukumäärä tulee olemaan 445.

Hotellin laajennuksen yhteydessä suosittuun Trattoria Aukioon rakennetaan uusi noin 100 m²:n talviterassi, jossa on 80 uutta asiakaspaikkaa. Talviterassista tulee saman tyylinen kuin Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä olevan ravintola Jalon uudistetusta, paljon positiivista asiakaspalautetta saaneesta terassista.