Kesätöihin rohkeasti ja avoimin mielin


29.11.2022

Miro Gröhn, 18, on suorittanut ravintola Revolutionissa jo pari tarjoilijan opintoihinsa liittyvää harjoittelua. Harjoittelujen kautta hänelle aukesi myös kesätyöpaikka.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

- Oli tosi kiva, kun sain kesätöitä tutusta harjoittelupaikasta. Työyhteisöön oli helppo hypätä mukaan, koska kaikki olivat jo tuttuja harjoittelujeni kautta, muistelee Miro.

Kesätöiden aikana Miro pääsi tekemään ravintolan töitä laidasta laitaan, pöytiin tarjoilusta baarityöskentelyyn. Päivät olivat tiiviitä ja ammatillinen osaaminen kasvoi hurjasti.

- Kesä opetti minulle tosi paljon ammatillisesti ja ihmisenä. Vaikka töitä paiskittiin hetkittäin kovalla sykkeellä, oli flow aina todella hyvä. Sanoinkin kesän jälkeen koulukavereille, että opin varmasti kesän aikana enemmän kuin koko koulun aikana. Mikään ei voita käytännön tekemistä.

Revolutionissa Miro pääsi työskentelemään ison työporukan ja laajan asiakaskunnan kanssa. Työyhteisön yhteisöllisyys veti puoleensa.

- Revossa on monen ikäisistä koostuva rento työporukka, jossa kaikki ovat todella lämpimiä ja avoimia ihmisiä. Tässä työssä pääsee luomaan hyvän suhteen työkavereiden kanssa, olemme niin tiiviisti koko ajan yhdessä. Minut otettiin tosi hyvin mukaan porukkaan, en olisi voinut parempaa kesätyöpaikkaa saada.

Kesätyö poiki jatkoa

Miro kannustaa hakemaan Keskimaalle kesätöihin rohkeasti ja avoimin mielin. Tekemällä oppii ja kysymällä saa aina apua. Työporukka auttaa ja kannustaa uusia tekijöitä arjessa.

- Vaikka ravintolatyö voi hetkittäin olla rankkaa, niin on se kyllä myös todella palkitsevaa. Ota kaikki irti siitä mitä pääset kesätöissä tekemään ja näkemään, opeista on paljon hyötyä tulevaisuudessa. Kun teet parhaasi, niin se palkitsee kyllä. Mukava työporukka ja hyvä perehdyttäminen auttaa arjessa.

Kun tekee työnsä hyvin ja asenne on kohdillaan, voi kesätöiden jälkeen poikia pidempikin työpaikka. Näin kävi myös Mirolle.

- Kesätöiden jälkeen sain vakituisen työsopimuksen pienillä tunneilla. On kiva, että voin opiskelujeni loppuvaiheen työskennellä samalla.

 

Kiinnostaako työssäoppiminen Keskimaalla? Lue mitä mahdollisuuksia meillä on tarjota opiskelijoille >