Anne-Mari Sipinen johtaa rohkeasti sydämellä


15.4.2024

Prisma Palokan myyntipäällikkö Anne-Mari Sipinen arvostaa työntekijöidensä hyvinvointia ja kehitystä. Hän pyrkii esihenkilötyössään varmistamaan, että työtaakat ovat tasapainossa ja että työntekijöillä on positiivinen ja jaksamista tukeva työympäristö.

Teksti ja kuva: Katja Hyytiälä

 

Keskimaan arvot ilolla, sydämellä, sisulla ja yhdessä näkyvät Prisma Palokan arjessa päivittäin. Suuressa toimipisteessä tapahtuu monenlaista päivän mittaan, kun sen yli 100 työntekijää ja tuhannet asiakkaat kohtaavat ostosten ja arjen lomassa.
Oman päivänsä Anne-Mari aloittaa lähes poikkeuksetta kiertämällä myymälän läpi ja jututtamalla paikalla olevia työntekijöitä.

- Joka aamu teen töihin tullessani kierroksen, jonka aikana moikkaan työkavereita ja kyselen matalalla kynnyksellä kuulumisia. Kohtaamisten lomassa on hyvä hetki havainnoida onko myymälässä tai työntekijöillä asioita, joihin tulisi tarttua. Minulle on tärkeää, että työntekijöillä on asiat hyvin, Anne-Mari kertoo.

Palokan Prismassa päivittäistavarapuolella työskentelevä myyjä Mari Nokelainen pitää Anne-Marin toimintatapaa erinomaisena.

- Anne-Mari on tosi hyvin tavoitettavissa ja häneltä löytyy aina aikaa, jos on tarvetta jutella. On tosi kiva, kun pyörähdät ja moikkaat meitä ja kyselet kuulumisia. Olemme työkavereiden kesken paljon tekemisissä päivän mittaan ja töiden lomassa myös me kyselemme toisiltamme mitä kuuluu ja miten töissä menee. Jokaisella on omat työtehtävät, mutta yhdessä ja toista auttaen arkea kuljetaan.

Tiimiään Anne-Mari ylistää ahkeriksi, sydämellisiksi, iloisiksi ja yhteistyökykyisiksi.

- Meille on valikoitunut ihania ihmisiä töihin, he tekevät työtään koko sydämestään ja rakkaudesta asiakaspalveluun. Ilo kuuluu ja näkyy työn lomassa joka päivä, aina asiakkaille saakka. Töihin on myös kiva tulla. Kehityskeskusteluissa onkin tullut ilmi, että jos joskus töihin saapuu huonolla fiiliksellä, niin aina kuitenkin poistuu hyvällä tuulella. Meidän porukastamme saa positiivista virtaa.

Mari nostaa esiin samoja huomioita työyhteisöstään. Hän kokee, että turvallisessa työyhteisössä kaikista tunteista uskaltaa puhua.

- Eihän aina ole hyviä päiviä, tulee sairauksia, joskus nukkuu huonosti yms., elämä tuo eteen monenlaista. On ihanaa, että työkavereille voi aina sanoa, jos on surkea olo. Heiltä saa tsemppiä ja tarvittaessa tilaa. Hyvään ja avoimeen työyhteisöön panostetaan meillä paljon, eikä se tule vain sormia napsauttamalla, sen eteen on tehty töitä yhdessä.

Kasvua ja kehitystä yhdessä

Anne-Mari haluaa kuulla herkällä korvalla myös työntekijöidensä toiveita kehittymisen ja uuden oppimisen suhteen. Oman uransa kohokohdiksi hän mainitseekin sen kun näkee toisten kasvun ja kehityksen työssään.

- Jos joku haluaa oppia uusia asioita, niin haluan olla mahdollistamassa sitä. Kun työssä pääsee tekemään itselleen mielekkäitä juttuja, niin kaikki muukin on paljon mukavampaa, toteaa Anne-Mari.

Mari on päässyt oman työnuransa aikana työskentelemään Keskimaan kaikilla toimialoilla. Nykyisessäkin työssä löytyy intoa uuden oppimiseen.

- Olen päässyt meillä pt-puolen lisäksi työskentelemään usealla muulla osastollamme ja koen sen palkitsevaksi. Uuden opetteleminen on kivaa ja samalla oppii tosi paljon muiden työstä ja siitä mikä heidän työssään mahdollisesti kuormittaa tai miksi asioita tehdään eri osastoilla tietyllä tapaa.

Prisma Palokassa arvot näkyvät myös uusien perehdyttämisessä.

- Olen valikoinut jokaiselle osastolle perehdyttäjän, joka on jo omalla tekemisellään Keskimaan arvojen puolesta puhuja. Tiedän, että näiden osaajien huomassa uusi työntekijä saa erittäin kivan vastaanoton ja arvot lipsahtavat esimerkin kautta heti tekemisen sekaan, taustoittaa Anne-Mari.

 

Lue lisää Keskimaan arvoista tästä >